ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם! 1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). גלישה באינטרנט, שיחות בסקייפ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא צריך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך בספק כוח. יש לי ספק של HEC - 300W ממחשב ישן (נמצא בשימוש כבר 6 שנים, אבל אני לא רואה סיבה להחליפו). 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=ש…
-
- 6 תגובות
- 985 צפיות
-
-
שלום לכולם בוקר טוב ושבת שלום. שמי תמיר וברצוני לקנות מחשב חדש. לרשותי עומדים 2500 שקלים לקניית המחשב נטו,ללא ציוד הקיפי וללא מסך. המפרט אמור לכלול גם צורב בין היתר. וכן - יהיה OC בהמשך. שכחתי לעדכן,חריגה של עד 100 - 150 ש"ח תהיה בגדר התקציב אך לא יותר מי זה. תודה לעוזרים
-
- 12 תגובות
- 985 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט וטיפה סרטונים במדיה פלייר. שום דבר רציני. * גודל המסך? כמה שיותר גדול. מדובר באישה מבוגרת. לפחות 15, עדיף אפילו 17 אם אפשר במסגרת התקציב. * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? גם, לא כזה משנה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח?כמעט וכלום לא הולך להיות מאוכסן על המחשב. אז אפשר להסתפק בכונן קטן. אין צורך ב- SSD. * כונן CD/DVD? צורב? עדיף שיהיה כונן. צורב לא חשוב בכלל. * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אך נדרשת אחריות טובה וארוכה בארץ. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? מעדיף מאד שכן. * האם …
-
- 2 תגובות
- 985 צפיות
-
-
הציעו לי פה מפרט ממש נחמד.. עכשיו שאלה אחרונה לפני קניית כרטיס מסך 1950 pro 256mb.. 1. אני קונה מסך vp930b של ויוסוניק האם יהיה הבדל שנראה לעיין עומק התמונה צבעים יותר יפים, או סרטים יותר יפים, חדות יותר טובה (לא לגבי משחקים שתיהם יעלו יפה במשחקים) אם אני יקח את 1900xt 256\512 mb? 2. אם יש כרטיס אחר שיהיה הבדל משמעותי מהפרו 1950 (לא במשחקים) בעומק צבעים וחדות בתמונות וסרטים אשמח לקבל המלצה...(ולא חשוב כרגע המחיר).
-
- 10 תגובות
- 985 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט למחשב בתקציב של 7000 ש"ח, כולל ווינדוס ויסטה מקורי (home premium 64bit). מעבד - מצאתי שלמשחקים יותר משתלם שתי ליבות אז שיהיה שתי ליבות. שדרוג בעתיד - אשמח לקבל מפרט עם לוח שתומך בCF. קירור - שיהיו 3 מאווררים במארז (או יותר), 120mm (או יותר) וקירור טוב למעבד. הארד דיסק - צריך 500GB. צריך צורב DVD שיצרוב גם דיסקים של DVD וגם דיסקים רגילים. ללא ציוד הקפי. המחשב יחובר למסך 17 אינץ' (של MAG אם זה משנה) ולפעמים גם לטלויזיה (21 אינץ') לראות בה סרטים ואם יהיה מגניב אז גם לשחק כשהטלויזיה היא המסך. צריך הרכבה. המפרט לא לי אלא לבן דוד (אני כבר קניתי מחשב ד'א, גם ב7000, יכול להיות שבסוף בן דוד שלי יקנה את אותו מפרט כמו שלי אבל הוא רוצה לשמוע עוד הצעות) אבל עדיין א…
-
- 14 תגובות
- 985 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מפרט, ב3000 ש"ח לא כולל מסך מקלדת ועכבר. רצוי מאוד שאפשר יהיה להריץ משחקים במחשב הנ"ל, כלומר, לא צריך את כרטיס המסך המתקדם ביותר אך רצוי שהוא יהיה נורמלי... אשמח להצעות. תודה.
-
- 7 תגובות
- 985 צפיות
-
-
חברה HP דגם ZE5600 סלרון 2800MHZ 192DDR RAM כרטיס מסך שך ATI 64 מגה צורב\DVD 15TFT 30GB מטען+סוללה האם זההה שוהההה?
-
- 2 תגובות
- 985 צפיות
-
-
שלום, ברצוני לקנות מחשב נייח חדש שאוכל לעבוד איתו בצורה נוחה על תוכנת תלת מימד בשם clo3d. קיבלתי הצעה למפרט מחשב מאתר פלונטר (האם האתר מומלץ ואמין?) לפי דרישות מומלצות: https://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=246367&fbclid=IwAR3Mdp59kVn86b8S7A6va_JBwdmNskHea2sjQ6jHbB8LzorePS1HPojF7MI לפי דרישות מינימום: https://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=245867&fbclid=IwAR1_wL-DIVxCXd-erDNvUHvoWQQmHX59ZrJzcwwamwGZ5RCzPIjUL50qOqU מכיוון שאני לא מבינה בכלל במחשבים אני לא יודעת על מה באמת חשוב להוציא הרבה כסף ועל מה אפשר לוותר. האם התוכנה תעבוד חלק עם דרישות …
-
- 5 תגובות
- 985 צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברה, 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 רק עם באמת הכרחי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רק לגיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF4-3 COD GHOST LEAGUE OF LEGENDS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).23' 1980X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים…
-
- 1 תגובה
- 985 צפיות
-
-
שלום לכולם. צריך המלצות לגיימרים, מחשב נחמד שאפשר להפעיל בו משחקים ושיהיה שימושי לטווח ארוך, מסך כבר יש . ואני רוצה להריץ משחקים ושיעבדו. ורצוי שגם יריץ Red Alert 3 תמיד רציתי לשחק. אבל לא חייב בכל מקרה. תודה רבה!ושבוע טוב.
-
- 9 תגובות
- 984 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4,800 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעט 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים די בסיסיים - הרבה חלונות פתוחים במקביל, קבצי אופיס, צפייה בסדרות וסרטים. אני מסתובבת איתו הרבה אז הוא צריך להיות קל יחסית. מסך FHD ומעלה. סאונד טוב. 13.9/14 אינץ' מחפשת נייד דק ככל שניתן, אופציה ל 2in1 אבל לא הכרחי. עדיפות למסך מגע. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו מש…
-
- 7 תגובות
- 984 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך, לא חייב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן (: 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, מיועד לאדריכלות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין דרישות לתוכנות ספציפיות, אם אתם מכירים בעיות מסוימות עם של תוכנות עם מפרטים מסויימים אשמח לשמוע ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב …
-
- 0 תגובות
- 984 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייח לצורך גלישה, כתיבה ומשחקים לא חזקים ממש. התקציב: 2000 ש"ח. אפשרות לחריגה קטנה במקרים מיוחדים. החבילה כוללת: מארז כולל הכל + מסך. ללא מקלדת, עכבר ורמקולים. המסך בעדיפות ל-19 אינץ'. בכל מפרט שאמצא בחנויות יהיה קאטצ', ולכן אני רוצה מפרט הכי טוב שאפשר במסגרת התקציב. עבר זמן מאז שקניתי תמחשב שלי וכבר אין לי מושג מה חדש, מה ישן, ומה עדיין שווה קניה. תודה על עזרתכם.
-
- 10 תגובות
- 984 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב ? משחקים כבדים בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. far cry , battlefield, cod -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינצ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? די גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כיום קיים מחשב עם הרכיבים הבאים: In…
-
- 7 תגובות
- 984 צפיות
-
-
היי לכולם, יש לי מכר שקיבל לעבודה עובדת חדשה בסוכנות ביטוח. צריך מחשב עבודה. הוא מעוניין ב 2 מסכים. מבחינת מחשב כנראה מספיק לו המינימום שיש במומלצים פה: https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=236225 מבחינת מסך מניסיון אישי אני המלצתי לו על דל. https://www.pc-online.co.il/single_product.php?ps=14771 אז חוץ מכרטיס מסך שאני מניח שהוא צריך כדי לעבוד עם 2 מסכים, מה עוד צריך לעשות\לשנות? בעיקרון המטרה היא להגיע למינימום הוצאה. כל שינוי שיחסוך כמה שקלים ולא יפגע במערכת מבורך. אשמח לכל תגובה רלוונטית. תודה.
-
- 0 תגובות
- 984 צפיות
-
-
זה לא לי זה לאחותי אבל בקיצור היא ראתה את כל ה hp מאוד התלהבה מהם... תקציב: סביבות ה 4000 לא ירוצו עליו משחקים או כדומה אופיס ווינדוס אקס פי אינטרנט ומיילים זה השימוש העיקרי אז זה לא צריך להיות סוס עבודה השאלה היא מה ההמלצות מבחינת למשל גודל המסך והאם כדאי כזה מבריק או לא מבריק יש המלצות? אשמח להמלצות ספציפיות על דגמים למישהו יש את כל הסדרה היחסית חדשה של ה hp ? יש לו אולי המלצות ?
-
- 2 תגובות
- 984 צפיות
-
-
אחרי שעברתי על אינספור שרשורים אחורה לא הצלחתי למצוא מחשב שיענה על דרישותיי. להלן השאלון - * מטרות המחשב? תיכנות (אקליפס, VS), גלישה "כבדה" באינטרנט (טבים מרובים, אתרי פלאש, יוטיוב), מכונה ורטואלית ברקע = על המחשב להציג ולעבד את שלושת הדברים הללו במקביל. * גודל המסך - 14" (מוכן לשקול גם 13.3). * רזולוציית המסך? אני מניח שזה סטנדרטי. בכל אופן, השימוש העיקרי יהיה תכנות וגלישה, לכן רצוי שהמלל יהיה קריא וברור מספיק. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מוארת יתרון, אם כי לא חובה. * משקל רצוי? משקל לא קריטי, מעדיף מחשב בנוי בצורה מאסיבית על פני משקל נמוך. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 * Bluetooth? כן. * גודל מינימל…
-
- 8 תגובות
- 984 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי משחב מסוג לנובו 3000 N100, עכשיו נתקלתי בבעיה מוזרה, כל פעם שאני מנסה להפעיל את המחשב, הוא רושם כאילו הוא לא מוצא מערכת הפעלה, בדקתי קצת את העניין וראיתי כי הוא בכלל לא מזהה את הארד דיסק, שמתי בבוט ככה קודם שיפעיל את הסידירום, לאחר מכן את הארד דיסק...עכשיו בהארד דיסק אין שם, ואין כלום, ניכנסתי לחלון הראשון אשר רושם את כל המידע לגבי החומרה במחשב, ולגבי הארד דיסק רשום NONE, עכשיו בדקתי והארד דיסק מחובר היטב... למישהו יש מושג מה ניתן לעשות? והאם זה אומר שזה הזמן לקנות HD חדש? או שאולי המחשב אינו מזהה אותו מסיבה אחרת? (מה שדי נשמע לי הגיוני כי ה-HD חדש..)
-
- 7 תגובות
- 984 צפיות
-
-
מעבדי אינטל P-4 2,6 Ghz (Bus:800MHz, Hyper-Threading) לוחות אם למעבדי אינטל Chaintech 9VJL5 AGPx8,FSB800,lan,sb Model 9VJL5 זכרונות DDR 400 512MB Elixir דיסקים קשיחים WESTERN DIGITAL 80 GB 7200 ATA-100 (8MB) כרטיסי מסך Chaintech GF 4 MX440 DDR 32MB,TV כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD? FLOPPY Teac 1.44 כרטיסי קול On Board 128Bit צורבים LG 52 x 32 x 52 (kit) ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים ATX MIDI 400W usb מקלדות 2/3 Lang. Rus or Arb עכברים MOUSE PS2 + roll רמקולים 400 W מסכים SAMSUNG 17'' 753 S מחיר 3530 שאלות: 1. במחיר הזה המחשב הזה כדאי לקניה? (אל תתיחסו לכרטיס מסך, זה הכי זול והוא רק זמני...) 2.כדאי לחכות חודש כדי שהמחירים ירדו? (שמעתי …
-
- 6 תגובות
- 984 צפיות
-
-
מפרט לעבודה משרדית עם סרטים פה ושם (לא משחקים). המפרט: (הרכבתי בלמיר, תסלחו לי אם יש שגיאות כתיב בהעתקה (מי בונה אתר לקניות בפלאש?!)) מעבד - AMD Athlon XP 2500+ No fan לוח אם - ABIT NF7 זיכרון - DDR Micron 400mhz 512MB מארז - Compucase CI-6A19 מאוורר למעבד - Coolmaster ... Socket 370/A אני לא צריך מסך ורכיבי חומרה אחרים (כונן קשיח וכו'). לגבי כרטיס מסך - יש לי TNT2 Model64. כתוב באתר של Abit שהלוח עובד ב-AGP x4/x8. מישהו יודע אם הכרטיס עובד במהירות הזו? לגבי לוח אם - מה ההבדל בין גרסה 2 של הלוח לגרסה הראשונה? לא כתוב באתר של למיר איזו גרסה הם מוכרים ולא מצאתי מידע באתר של Abit לגבי זיכרונות - ממתי ולמה המחירים כל כך יקרים? צפויה ירידה במחירים בזמן הקרוב? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 984 צפיות
-
-
שלום לכולם אני לפני רכישה של מחשב נייד זה לטובת אינטרנט,סרטים.ואופיס. האם הוא יעשה את העבודה? תודה. http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=TZ218391C415
-
- 1 תגובה
- 984 צפיות
-
-
אהלן חברה, אני מעוניינת לקנות מחשב חדש שהשימוש העיקרי בו יהיה לתוכנות 3d כמו 3d max ואנריל אנג'ין, וגם כל תוכנות אדובי. התקציב שלי הוא 10 עם עדיפות להישאר בטווח השמונה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10 עם עדיפות ל8.
-
- 0 תגובות
- 984 צפיות
-
-
זו ההודעה השנייה שלי בפורום מפרטים.. ההודעה הראשונה היא מערכת חדשה לגמרי ושם עזרתם לי המון.. היא התוכנית "ב" במידה והמפרט הזה של השדרוג לא יספק אותי.. מה שאני בעצם קרה לי.. יש לי מחשב בן 2-3 שנים.. עם מפרט יחסית טוב אבל לצערי לא ידעו מראש על הPCI-E.. למעשה יש לי תמיכה רק לAGP ולכן אני צריך לדעת עד כמה אני יכול להגיע למקסימום עם הלוח אם הנ"ל. יש לי: ASUS P4PE MAINBOARD Pentium 4 2.40GHZ 512 RAM Radeon 9700 PRO וכמובן עוד מספר רכיבים, אך הם לא חשובים לעניין זה.. אני צריך לדעת איזה שדרוג מעבד אני יכול לעשות במסגרת לוח האם P4PE שיש לי... עד איזה עוצמת עיבוד אני יכול להגיע בלי OC ומה יהיה המחיר.. איזה RAM אפשר להרכיב על מערכת זו (יש מגבלה לצערי..) וכמה זה יעלה (אני…
-
- 10 תגובות
- 984 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד!5200 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אי אפשר 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?22'' 1680*1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?פאד זול 4. האם יש רכיב בו…
-
- 4 תגובות
- 984 צפיות
-
-
אני בונה לחבר מפרט שנע בין 2500-3000 שקל +- חשוב מאוד לא לעבור את התקציב.. המחשב מיועד למשחקים..וכול שאר הדברים..(אינטרנט/אופיס..).. עכשיו אני יודע בתקציב כזה קצת בעייתי להביא מחשב "חזק" למשחקים ולכן מחפש תשילוב הכי טוב בין הכרטיס מסך למעבד זכרונות ולוח... זיכרון 512MB..(כי 1G לא ממש יכנס לתקציב...) חייב סוקט 939..וNF4 מין הסתם.. PCI-E...וצורב DVD מחייב..(זה כבר לא רציני או תNEC או תLG..) אני מדגיש רק את המערכת..(כמובן גם מארז נורמלי..) בלי ציוד הקפי..(עכבר/מקלדת/מסך..).. הגעתי לכמה מפרטים נחמדים באתר..(השני לא משהו..) http://hwzone.co.il/specslist/index.php?type=view&specsID=47 http://hwzone.co.il/specslist/index.php?type=view&specsID=46 אשמח לקבל שינ…
-
- 7 תגובות
- 984 צפיות
-