ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים וחג שמח ! מזמן שלא יצא לי לכתוב פה.. אני דיי לא בעיניינים לאחרונה עם החומרה ושוק המחירים. הייתי מעוניין לשמוע המלצות למפרט מחשב לעבודה משרדית מבוסס אינטל. עדיפות לרכישה ב- KSP. גובה התקציב עומד על כ-2K ללא צורך במסך. ואין צורך בעיבוד גרפי מטורף. תודה לכם !
-
- 10 תגובות
- 962 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - מעט משחקים, פיתוח בECLIPSE, VISUAL STUDIO לANDROID וכד, עריכת וידאו בPREMIERE, שימוש בAFTER EFFECTS וכמובן הורדות, צפיה בסרטים וכד'... * גודל המסך? 17.3" או אפילו גדול יותר * משקל רצוי? - כ3.5KG לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? - לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - HDMI. * בלוטות? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) - מומלץ שיהיה כמה שיותר אפשרויות לכוננים פנימיים, אם יש מחשב עם אפשרות לשני קשיחים ולSSD (בMSATA או רגיל, גם טוב). * …
-
- 3 תגובות
- 962 צפיות
-
-
בס"ד היי, בתקציב של בערך 4-5k (כמה שפחות יותר טוב...) איזה מחשב אמור להתאים לדעתכם למשחקים כמו שבכותרת? (אני לא אוהב FPS) אחרי ששאלתי בפורום בקשר למעבד הבנתי שלי עדיף מעבד כפול ליבה, אז: (מרכיבים שאני לא כותב כמו צורב DVD, מקלדת ועכבר אפשר פשוט להתעלם) מעבד: http://zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=681856 לוח אם: תקוע, אין לי שמץ של מושג מה לקחת כרטיס מסך: http://zap.co.il/model.aspx?modelid=712845 RAM: לא כל כך חשוב הבנתי... אז תביאו משהו סביר בבקשה (ככה 100) דיסק קשיח: http://zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=574283 x2 תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 962 צפיות
-
-
יש לי כרגע מעבד i7 3770k ו דיסק קשיח intel 520 240GB. אני כנראה אקנה דרך המבצע של הפורום את ה gtx670 . חשיבות השקט של המארז חשובה במידה דיי גבוהה. 8 בין 1ל10. אני לא בטוח לגביי הספק כח, אם הוא מספיק אמין לסחוב את המערכת. שוקל אופציה בעתיד לעשות OC לכן לקחתי לוח אם Z77. המחשב מיועד לגיימינג,תכנות והרצות תוכנות גרפיקה למינהן ובעיקר מולטיטסקינג כבד. חשבתי על המערכת הבאה : [table][tr][td][table][tr][td]קירור למעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Scythe MUGEN 3 REV B כמות: 1 מחיר: ₪209[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]לוח אם:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GA-Z77-D3H כמות: 1 מחיר: ₪625[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td…
-
- 8 תגובות
- 962 צפיות
-
-
שלום, לאחר כמה שנים טובות החלטתי (עם עוד חבר) לקנות מחשב חדש, אנחנו משתתפים בהרבה מסיבות רשת ומשחקים במשחקים עדכניים שיוצאים, ובנוסף משתמשים בתוכנות כגון Solidworks. שנינו משתמשים במסכי 24, ולא צריכים ציוד הקפי כלל. עריכה : 1920X1200 אספתי קצת מידע מהפורום וניסיתי לשחזר את הידע שהיה לי בתחום לפני כמה שנים ובניתי מפרט, רציתי לדעת את דעתכם דברים שחשובים לנו -> DX11, I5, ארבע גיגה זכרון לפחות, כשהוא שוקל להקריב משהו מהמפרט ע"מ להרכיב 8 גיגה זכרון (אגב, DDR3 רץ ב1033 בdefault וכל זכרון שמצהיר שהוא תומך במהירות גבוהה מכך זה לOC בלבד, נכון? [כמו שהיה פעם עם DDR רגיל, שהיה רץ ב400 וכל מה שהצהיר שרץ מעל היה מיועד בעיקר לצרכי OC?) ומסנני אבק על כל כניסה במארז (כמו לדוגמא ב902 …
-
- 6 תגובות
- 962 צפיות
-
-
שלום לכולם המפרט הוא לבן דוד שלי והוא עד 5700 שקל , הצעות לשיפור יתקבלו בברכה CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 577.25 ] 1 Motherboards for AMD : ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard (Dual DDR400, AGPx8, S-ATA, 1394, 5.1 Sound, USB 2.0) [ ¤ 588.25 ] 1 Memory : DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 502.59 ] 1 CPU Cooling : Spire FridgeRock CPU Cooler for AMD [ ¤ 50.62 ] 1 Hard Discs : Maxtor 120GB 7200rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD [ ¤ 645.37 ] 1 Video Cards : Albatron Geforce FX 5900XTV 128MB DDR DVI VIVO Retail Video Card [ ¤ 1227.91 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.4 ] 1 CD-ROM / …
-
- 8 תגובות
- 962 צפיות
-
-
המפרט הוא למשחקים, OC, אינטרנט, עבודות וכו.... את המעבד והלוח אם כבר קנו לי בארה"ב לפני חודש וזה כבר בארץ. AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+(2.0GHz) BOX DFI LANPARTY UT nF4-D PQI DDR 1024MB 400MHZ 600 ¤ 1 160GB SATA II 7200RPM 8MB SAPPHIRE X800GTO2 256MB PCI-EXPRESS RETAIL כונן דיסקטים 1.44 50 ¤ 1 Sunbeam Transformer BLACK OCZ PowerStream 420W CREATIVE SBS 240 70 ¤ 1 THERMALTAKE BIGTYPHOON 235 ¤ 1 אל פסק ADVICE 700VA פאנל AeroCool GateWatch Black NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK אני פשוט רוצה אישור לפני ההזמנה, את המארז, הפאנל אני קונה מפנדס, ואת השאר בנועה קומפ כולל הרכבה. ושוב מעבד ולוח אם כבר יש לי.
-
- 14 תגובות
- 962 צפיות
-
-
שלום לכולם, הבנתי שיש פה התנגדות גדולה לקניית מחשב מהעיתון. אשמח אם מישהו יסביר לי למה לא לקנות את המחשב הבא (לי נראה שהמפרט מספיק מפורט כך שאני יודע מה אני מקבל והמחשב הרבה יותר חזק מהמפרט המומלץ של האתר לאותו טווח מחירים): ספק: ספק 500W MAX ושנה אחריות 50 ש"ח שדרוג למארז HEC COMPUCASE CI-6A21 הכולל ספק (500W (HEC רק 270 ש"ח. מעבד INTEL CORE 2 DUO E6550 (4MB) 1333 תוספת למעבד E6750 רק 90 ש"ח תוספת למעבד Q6600 רק 455 ש"ח. לוח אם INTEL CHIPSET P35 אינטל מקורי P35 Dragontail Peak או לוח מתוצרת GIGABYTE P35-DS3L ללא תוספת תשלום ניתן לשדרג ללוח MSI P35 או ASUS רק ב 90 ש"ח ניתן לרכישה עם לוח 945GC אסרוק בפחות 330 ש"ח ניתן לרכישה עם לוח DG33BU אינטל בפחות 30 ש"ח. דיסק קשיח 320…
-
- 12 תגובות
- 962 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד והחשיבות היא למשחקי מחשב בינוניים כמו שציון בכותרת התקציב ללא הגבלה, ההגבלה היחידה היא המפרט שאני רוצה אם הוא קיים בכלל, אשמח לקבל הצעות המלצות וייעול מפרט המחשב מסך: 17 אינץ' מעבד: Intel 8400 זיכרון: מינימום 2 ג'יגה דיסק קשיח: מינימום 160 ג'יגה צורב DVD לגבי משקל: 2.5-3.5 אין בעיה מהבחינה הזו חיי סוללה: שעתיים ( יותר זה בונוס מבחינתי) יציאות מיוחדות כגון: HDMI בונוס מבחינתי הדבר היחיד שחשוב שלא ציינתי הוא הכרטיס מסך מאחר ואין לי מושג מה יריץ משחקים בינוניים. כמו שציינתי לעיל, אני פתוח להצעות אם יש לכם משהו דומה למפרט שנתתי אשמח לדעת, תודה רבה. נערך לפי חוקי הפורומים.
-
- 9 תגובות
- 962 צפיות
-
-
שלום חברים, אודה להמלצתכם/דעתכם בדבר מחשב מסדרה 5000 13 אינטש של דל המצ"ב. http://ksp.co.il/?select=.268..271..132..161..213..2183..347..466.&list=1&sort=2&glist=0&uin=33201&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 לא מצאתי עליו הרבה ברשת הבנתי שזו סדרה חדשה, למעשה הוא היחיד שמצאתי שעונה על כל הדרישות שלי, אם מורידים את אסוס (אחרי שנפלתי עם ה - ZENBOOK UX305 והצלחתי להחזיר אותו לחנות אחרי יום ולבטל העסקה) ואת לנובו שגם להם הבנתי שיש שירות גרוע.... בקיצור, אודה לדעתכם (או שכדאי לחשבו גם על טושיבה קירה 10Zׂ).
-
- 1 תגובה
- 962 צפיות
-
-
היי לכולם קודם כול אני חדש בפורום יש לי שאלה שמאוד מתרידה אותי עם זה הפורם הלא נכון אז תגידו לי לאן אני צריך לפנות אוקיי ישר לעניין אני רוצה לבנות שרת משחקים שיתמוך בWOW ושיוכל להכיל יותר מ1000 שחקנים שאלה היא כזאת מהם הנתונים שאני צריך לשרת עם אפשר כמה שיותר פרטני (בקשר למחירים ולדגמים) ואיזה מהירות אינטרנט אני צריך השאלה מתיחסת לחומרה בלבד ולא קשורה לתוכנות כולשהם תודה
-
- 9 תגובות
- 962 צפיות
-
-
שלום לכולם ! מבקש מפרט בשביל מחשב חדש לאחי. מתוכנן לקנות מבחינתי היום. השימושים העיקריים שלו הם בסיסיים לחלוטין - גלישה באינטרנט, מולטימדיה, אופיס וכו'. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך יהיה נחמד. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב: עבודה משרדית אינטרנט משחקים פשוטים בפייסבוק. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מקלדת, עכבר מסך ורמקולים סבירים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה…
-
- 0 תגובות
- 962 צפיות
-
-
שמעתי על המבצע בבאג לסטודנטים. המחשב מוצע ב4000 ש"ח ולמיטב הבנתי המבצע עומד להסתיים. אני מעוניין בנייד למטרת לימודים ללא דרישה של משחקים או דרישות מתקדמות מקסימום לתכנות. השאלה היא כזאת: -הדגם הנ"ל באמת זול בצורה משמעותית?והאם זה מבצע אטרקטיבי? -מה לגבי איכות הבנייה של טושיבה? -זה נכון שפלטפורמת סנטה רוזה לא מומלצת ועדיף ללכת על נפה? מצורף לינק למבצע תודה מראש לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 962 צפיות
-
-
המחשב הוא לשימוש אישי פשוט - אינטרנט, אופיס, צריבות, משחקים הכי פשוטים, סרטים מדי פעם... אני יודע שהוא לא משהו אבל המחיר די טוב לדעתי (חדש תקין עולה בסביבות 3600 ש"ח). דגם המחשב HP Media Center G7020· בעל מעבד: Intel Pentium Dual Core T2310 1.46GHz· זכרון: 1024MB· דיסק: 120GB 5400rpm SATA· כונן אופטי: צורב DVD Super Multi בשכבה כפולה · תקשורת: 802.11b/g· מסך: 15.4" WXGA High Definition Brightview מסך בבהירות גבוהה· כרטיס מסך: Intel Accelerator Graphics media X3100· זכרון גרפי: עד 251MB· רמקולים איכותיים: Alte קישור למפרט מלא: http://shops.netpay.co.il/hp/g7020ej_ds_israel.pdf תודה!
-
- 8 תגובות
- 962 צפיות
-
-
אני מחפש מפרט למחשב אמין וחזק שיריץ לי את המשחקים שיש היום בשוק וישמש אותי גם לפוטושופ ושיהיה פשוט חזק וטוב. עם נפח 1tb ועם כרטיס מסך חזק וטוב. השאר אני פחות מבין .
-
- 1 תגובה
- 962 צפיות
-
-
שלום וברכה. אני בונה 2 מחשבים מבוססים על i3-4130 כונן SSD ו4 ג'יגה ראם. מה המלצתכם ללוח אם בסיסי? דרישות: פשוט שיעבוד. לא הולך להצטרף כרטיס גרפי. כמו כן צריך המלצה לספק: דרישות מהספק: 2 מאווררים 120MM כונן DVD מעבד הנ"ל וכונן SSD. לא צריך להגיד שחשוב ספק אמין אשמח גם להמלצה למארז זול ופשוט אולי אפילו עם באנדל של ספק ומארז (חשבתי על אנטק 300?) לסיכום : לוח אם ספק ומארז בתודה דובי עידכון: בחרתי את הלוח הכי פשוט של אסרוק בפלונטר. מארז אנטק 600 עם ספק 400W אם יש תיקון אנא לעדכן תודה
-
- 0 תגובות
- 962 צפיות
-
-
ללא צורב,כונן דיסקטים, כונן, רמקולים, עכבר, מקלדת, עפרונות וחודים עם מסך וכל השאר תודה רבה רבה לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 962 צפיות
-
-
אהלן אנשים, אחרי שמת לי הלפטופ (HP COMPAQ) אחרי שנתיים וחצי החלטתי שאני קונה רק לפטופים עם אחריות של 3 שנים. השאלה שלי היא האם יש הבדל באחריות שהחברות נותנות? למשל ASUS כותבים :שלוש שנות אחריות בבית הלקוח (איסוף והחזרה) ע''י מעבדות IBM האם זה מכסה את כל התקלות שלא קשורות לנזקים שאני יכול לגרום למחשב(מסך שבור...) ? לDELL יש שם ממש טוב בעניין האחריות, זה נכון? ההתלבטות שלי היא בין החברות ASUS,DELL,SAMSUNG. השימושים שלי הם משרדיים בלבד,ללא משחקים. מה שחשוב לי הוא שהמחשב יחזיק מעמד עם הרבה תוכנות פתוחות וטאבים פתוחים בדפדפן, התוכנות הן VS,ECLIPSE,PHOTOSHOP בעקרון. מעדיף i5, 7200rpm ומסך 15". תקציב: בין 3500 ל4000 ש"ח, ע ההתלבטות בגדול היא בין הדגמים האלה: Asus K55A-SX235V h…
-
- 4 תגובות
- 962 צפיות
-
-
אני מתלבט בין שני מחשבים שהמטרה שלהם היא למשחקים, לעבודה ונוחות: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=724809 http://www.zolprice.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=1286&catId=41 למישהו יש חוות דעת על המחשבים הללו? או מחשב נוסף. אני ממש אבוד בתחום הזה. המשקל לא ממש מפריע לי אבל אני צריך מחשב שאם אני עובד איתו, ולא מפעיל אותו בעוצמה מלאה, ניתן יהיה לעבוד תקופה של שעתיים נניח בלי שיתחמם. מצד שני אם למישהו יש רעיון למחשב קל וטוב בעלות הזאת אני אשמח לשמוע תודה על העזרה
-
- 12 תגובות
- 962 צפיות
-
-
אני רוצה להזמין הנייד בקישור למטה:L http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/ideapad/500-series/510s-14-inch/?sb=:000001C9:00018DD1:#SYSTEM האם יש לו משלוח ישיר לארץ?
-
- 0 תגובות
- 962 צפיות
-
-
אהלן! אני סטודנט חדש למדעי מחשב, בעקרון המחשב ישמש בעיקר לצרכי לימודים ותכנות, אבל גם משחקים פה ושם (אם וכאשר יהיה זמן לזה...) בכל אופן, הנה 3 דגמים שמצאתי, אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור אחד מהם (וכמובן אם יש דגם עדיף באותו אמת מחירים): Lenovo IdeaPad Z580 M81DNIV Asus K55VM-SX074V DELL 5520-32106G14AS משיטוט בפורום ראיתי שממליצים הרבה על הvostro, אבל ראיתי גם שהוא בא עם כ.מסך דיי חלש אז האופציה הזאת ירדה.. עוד שאלה שיש לי היא האם ההבדל בין i5 ל-i7 הוא גדול או יחסית זניח לשימושים שציינתי? תודה!! * מטרות המחשב? לימודים, תכנות, קצת משחקים חדשים * גודל המסך? 14 או 15.6 * משקל רצוי? לא קריטי, עדיף כמה שפחות * האם נדרש ז…
-
- 1 תגובה
- 962 צפיות
-
-
לא לאוברקלוק נועד למשחקים על הגדרות 1680 בלי פילטרים שימוש כללי במחשב אינטרנט מוזיקה סרטים HD יש לי ספק seasonic s12II bronze 430W 2 הארדיסקים אחד 750GB ואחד 320 אחד של סמסונג אחד של WD צורב של LG כרטיס קול אקסטרים גיימר צריך: מעבד לוח אם זיכרון כ.מסך לא משנה לי מאיזה חברה מה מי, העיקר שיהיה לא יקר ויעבוד בלי בעיות. תודה ענקית מראש.
-
- 4 תגובות
- 962 צפיות
-
-
יש לי בעיית תקציב לקניית מחשב, לכן אני צריך לדעת במה להשקיע ועל מה לוותר בקניית מחשב לצורך עיבוד וידאו ופוטושופ?
-
- 8 תגובות
- 962 צפיות
-
-
היי. השאלה היא די מה שכתוב בגוף ההודעה. לאחרונה נתקלה קרובת משפחה שלי בבעיות מוזרות בנייד, וזה מריח כמו תקלת חומרה. הנייד עוד באחריות (7 חודשים מעת הקניה). הוא נקנה באתר best buy. האם יש אפשרות לקבל שירות בארץ ? ומה הפרוצדורה ? תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 962 צפיות
-
-
כמו שהכותרת אומרת אני צריך מחשב ב-4K למשחקים אבל לא יותר מידי בעיקר פעם ב-משחקים כמו Underground כל פעם שיוצא Juiced וזהו בערך לא הרבה משחקים וחוצמזה גם לאייסיקיו + אינטרנט וזהו בעיקרון תודה לעוזרים.
-
- 7 תגובות
- 962 צפיות
-