ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,500 במידת הצורך ניתן לחרוג כי הכוונה היא גם ככה לקנות בחו"ל או באילת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית, עבודה משרדית, Photoshop, vegas, premiere, צפייה בנטפליקס, תוכנות עריכה שונות ותוכנות לסטודנט (MS) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב (למידה בכיתה ועבודה במשרד) 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?…
-
- 3 תגובות
- 968 צפיות
-
-
בעיקרון, המחשב אמור להיות מיועד נטו לגיימינג כבד, כמובן שאשמח לראות גם סרטים וסדרות באיכות טובה מאוד.ארצה שיהיה אפשרי לשפר אותו בעתיד.שמתי לב גם כן שהוא לא שם לי פה מקרר מארז. מה לגבי זה?עוד שאלה חשובה לי- TMS או KSP?תודה רבה מראש. https://i.imgur.com/pGWhgkk.png
-
- 2 תגובות
- 968 צפיות
-
-
היי צהריים טובים. אז ככה קרוב לדיי הרבה זמן אני מחפש מחשב נייד, החלטתי לקנות מחשב נייד קל משקל שאוכל לסחוב לעבודה וללימודים, אבל הוא צריך להיות יחסית חזק. פה מתחילה הבעיה בין איזון בין החוזק למחיר, מחשבים שאני רוצה לקנות עולים בסביבות ה- 8K, התקציב שלי הוא 6 K עם חריגה קטנה פה ושם. אחרי חיפושים נואשים כבר, הגעתי לשני דגמים : http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-latitude-e6400.htm (מצאתי גם סקירה שלו http://www.notebookcheck.net/Dell-Latitude-E6400.11120.0.html) ו- http://www.dagesh.co.il/HTMLs/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91_%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93_LG_R410-P18.aspx?c0=14714&bsp=12506&bss313=12248 עכשיו יש לי גם כמה שאלות והתלבטויות, אני לא משחק משחקים, אבל מריץ ועורך…
-
- 6 תגובות
- 968 צפיות
-
-
אהלן, הרכבתי ב-TMS מפרט למחשב רב-תכליתי - עם קצת גיימינג. אני צריך עזרה בנוגע לספק ולקירור מעבד - לא יודע איזה פריטים כדאי לבחור. חוץ מזה אשמח להערות נוספות :-) תודה רבה! גלב. _______________________________________________________________ מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 4670 3.4Ghz (3.8Ghz Turbo) LGA1150 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪1090 קירור למעבד: בקניית מחשב חדש בלבד - Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 - מחיר: ₪44 לוח אם: Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3 כמות: 1 - מחיר: ₪289 מארז: Fractal Design Core 2300 Black כמות: 1 - מחיר: ₪307 זיכרון: בקניית מחשב חדש בלבד - Hynix DDR3 8GB 1600 כמות: 1 - מחיר: ₪349 כרט…
-
- 4 תגובות
- 968 צפיות
-
-
תקציב סביבות 2800 מאילת * מטרות המחשב? צפייה בסרטים וסדרות, רצוי שיריץ משחקים, פיפא 2016, אולי כמה כבדים אם יוכל * גודל המסך? 14 " , אולי עדיף לוותר על המסך שבו רואים את ההשתקפות שלי, לא יודע כמה זה מפריע בכללי לא ראיתי בפועל * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אשמח שסוללה איכותית תהיה חלק מהשיקול * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? עדיף שכן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) אני לא חושב שאעמיס יותר מכמה סרטים וסדרות במקביל אז עדיף איכות על קיבולת * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפע…
-
- 1 תגובה
- 968 צפיות
-
-
יש לי 3 שנים ככה ללמוד לתואר ראשון, אני צריך מחשב עם סוללה חזקה של 10-8 שעות. שיהיה קל, אין צורך בצורב. לא משחקים ולא כלום רק וורד אינטרנט אימיילים וכו' הרעיון הוא מחשב עסקי עם חיי סוללה ארוכים. וגודל מסך של 13-14 כרגע הכיוון הוא ללכת על ACER TIME LINE 3810T עם המעבד SU9400. אבל הבנתי שהסוללה ממש לא תהייה 8 שעות ותוך פחות מחצי שנה אני יאלץ לתזז עם המטען השאלה אם יש משהו בתקציב הזה 5-6K שיכול לתת יותר סוללה עם מפרט דומה. מצידי מעבד יותר חלש ושיהיה יותר כבד אני פשוט רוצה סוללה ל10 שעות. וחוץ מסוני שעולה ימבה לא מצאתי משהו שעונה על הדרישות. האם יש מצב להשיג 9 תאים לאייסר הזה או למצוא דרך כלשהי שהסוללה שלו תחזיק יותר? חשבתי להחליף לו לדיסק קשיח SSD והשדרוג לWIN7 יעזור, אבל קר…
-
- 5 תגובות
- 968 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות, מס' מכונות וירטואליות במקביל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VMware כבד, Visual Studio כבד, Eclipse כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים GTA V וכל שאר החדשים שיצאו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד…
-
- 1 תגובה
- 968 צפיות
- 1 follower
-
-
אני מתחיל למודי הנדסה מחשבים. מחפש לקנות ב3-3.5 K מחשב נייד. הייתה התלבטות לבחירה בלנובו (כי קבלתי המלצות מעולות עליהם) אבל המחיר מוקפץ ב2000 ש"ח יחסית לדגמים האחרים בשוק עקב הפירמה. מה הצרכים? מחפש מחשב נייד עם מעבד ליבה כפול 2 GHZ ומעלה, זכרון לא מתפשר על פחות מ3 RAM , הארדיסק - 200 גיגה. ומלץ שיהיה כרטיס מסך לא מובנה (משמע GEFORCE/ATI כוון שיהיה פעם ב.. שאצטרף פוטושופ /תוכנות לציור תלת מימד ואין רצון לקריסת המחשב). להלן המפרט: * מטרות המחשב? מיועד לסטודנט הנדסה חשמל. אדגיש, בשנתיים שלוש ראשונות יותר לקריאת מאמרים, מצגות כבדות אקסל כבד, מטלב, וויזואל סטודיו, CIS ותוכנות של אוני', הקמפולים הבאמת רציניים ירוצו במחשבי אונ'. מצד שני כן צריך מחשב שיריץ קודים שאני כותב ולא י…
-
- 13 תגובות
- 968 צפיות
-
-
שלום לכולם. אחרי 3.5 שנים, הגיע זמני לקנות מחשב חדש. הוא מיועד בעיקר למשחקים. התקציב שלי הוא 5,000 ש"ח, ללא ציוד היקפי. אני מריץ על Windows 7, עם מסך ברזולוציה טבעית של 1680 על 1050. עוד פרטים: * לא חשוב לי מאוד שהוא יהיה שקט (זה עדיין נחמד), ואני לא מתכוון לבצע אוברקלוק, אבל עדיין הייתי רוצה קירור קצת יותר נורמלי למעבד - במחשב האחרון שלי היה לי Thermaltake V1, והייתי מאוד מרוצה ממנו. הייתי שמח לקנות קירור בערך באותה הרמה. * אין לי העדפה לחנות ספציפית. היתה לי התנסות מאוד חיובית עם tms, אבל זה לא קריטי. אם יש לכם המלצה לחנות אחרת, תצעקו. * אם לסמוך על נסיון העבר, יש סיכוי מכובד שאני לא אשדרג את המחשב בכלל עד שאני אחליף אותו, 4 שנים מאוחר יותר. * לצורך לכידת תמונות…
-
- 4 תגובות
- 968 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי לפטופ של סוני עם ויסטה ויש לו דיסק קשיח של 300Gb שמחולק לשני מחיצות. מחיצה אחת מוגדרת כ EISA Configuration בנפח של 11GB ומחיצה שניה משמשת כ :C במחיצה המוגדרת כ EISA Configuration יש את כל תוכניות ההתקנה והדרייברים ואני רוצה להכנס לתוכה. הכיצד?????? נ.ב. איך אני נכנס למחשב (ויסטה) כ administrator תודה
-
- 3 תגובות
- 968 צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הבא: כמו שאתם שמים לב לא כללתי הארד-דיסקים - אותם אני מעביר מהמחשב הישן.
-
- 14 תגובות
- 968 צפיות
-
-
דגם מחשב: מחשב נייח Desktop Intel Core i5 4460 3.2Ghz - IR10 מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4460 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H81M-D2V LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI 1 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Value 8GB DDR3 1600Mhz CL11 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Sapphire Radeon R9 380 DUAL-X OC 2GB GDDR5 2xDVI HDMI DP PCI-E 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD5000AAKX 500GB SATA III צורבי DVD: צורב LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM כרטיסי קול: On Board 7.1 Channel Audio ציוד רשתות: On Board 10/100/1000 …
-
- 1 תגובה
- 968 צפיות
-
-
המחשב הנייד של אבא שלי התקלקל ולא משנה כמה פירמוטים יש בעיות והוא חייב מחשב כי זאת העבודה שלו.. אז אם מישהו יכול בבקשה להמליץ לי על מחשב נייד שהשימושים שלו הם רק קריאת אימיילים, גלישה באינטרנט ושמיעת מוזיקה.. ושיוכל להעמיס עליו, אבא שלי בדר"כ פותח הרבה חלונות בו זמנית.. ושיחזיק הרבה.. התקציב הוא כמו בכותרת עד 7000 ש"ח כולל אחריות של 3 שנים, מחנות אמינה ושנותנת שירות טוב.. לא צריך הרבה ג'יגה בייטים, מספיק 40 ג'יגה.. זיכרון- או 512 MB או 1 GB
-
- 6 תגובות
- 968 צפיות
-
-
מחשב זקן,לא יודע אם שווה משהו רציני. מעבד: http://imageshack.us/photo/my-images/842/61797231.jpg/ לוח אם:http://imageshack.us/photo/my-images/100/39645777.jpg/ זיכרונות:http://imageshack.us/photo/my-images/207/40777015.jpg/ כרטיס מסך: http://imageshack.us/photo/my-images/19/71381989.jpg/ ספק:Model SZ-500W תודה.
-
- 2 תגובות
- 968 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? התקציב הינו 4000 ללא חריגה האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? - לנסות לחסוך, ם אם אלו שיפורם שישפיעו על הביצועים אז כמובן שבכל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - עדיף שלא לחרוג אך אני מקציב לזה 100 שקלים גג. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. - משחקים כבדים, סרטי היידפנישן, הורדות ומשחקי רשת. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). - לא הבנתי בדיוק את השאלה, אך המחשב הולך לעבוד הרבה תחת שימוש של משחקים. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מ…
-
- 3 תגובות
- 968 צפיות
-
-
המחשב מיועד למשחקים כבדים, המסך הוא 19", לא יוחלף למסך גדול יותר. אוברקלוק לא יהיה, קרוספייר לא מתוכנן. נראה לי שעדיף לקנות את הכרטיס הזה כרגע, וכשהוא יתן ביצועים לא מספקים, להחליף לכרטיס חזק יותר ב200$ (אם זה יצא משתלם). מה דעתכם על המפרט הבא, הוא חייב להיות מהחנות www.compusa.com או חנות אחרת בפלורידה: Intel Core 2 Duo E8400 Processor - 199.99$ Asus P5Q Green Motherboard - 159.99$ Corsair Dual Channel TWINX 4096MB PC6400 DDR2 800MHz Memory - 86.99$ Visiontek Radeon HD 4850 Video Card 199.99$ Western Digital Caviar SE16 500GB Hard Drive 74.99$ 722$=2442NIS צורב, מארז וספק הבנתי שמשתלם לקנות בארץ, אז: מארז NZXT Tempest "AirFlow King" - 485 NIS ספק Corsair 550VX - 459 NIS…
-
- 2 תגובות
- 968 צפיות
-
-
שלום לכם, אני מעוניין להרכיב מחשב שישמש בעיקר למשחקים על רזולוציה 1920X1200 ובאיכות גרפיקה גבוהה. אני מעוניין באפשרות לOC ככל שניתן (יש לי ספק מתאים - אל תדאגו). אין מסגרת תקציב כל כך, אלא לפי הצורך. כרטיס מסך כבר יש, 7850 1GB, שכבר נקנה לפני תקופת מה, ואני לא מעונין להחליפו. אין צורך בציוד הקפי, אני מעדיף לקנות בTMS, ומבחינת חיבורים בלוח, אין דרישות מיוחדות, חוץ מהרגיל (USB3, PCI, PCI-E 1). זה המפרט שהרכבתי. הערותיכם בבקשה... מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . מעבד: Intel Quad-Core i5 3570K 3.4Ghz 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1114 קירור למעבד: Scythe MUGEN 3 REV B כמות: 1 - מחיר: ₪210 לוח אם: Gigabyte GA-Z77-D3H כמות: 1 - מחיר: ₪604 זיכרון: Hynix Original 4GB DDR3 1600 - בק…
-
- 5 תגובות
- 968 צפיות
-
-
שלום, חבר שלי רוצה לקנות לאבא שלו מחשב נייד שישמש לאינטרנט ואופיס. התקציב - עד 2000 ש"ח אשמח לעזרה, תודה
-
- 1 תגובה
- 968 צפיות
-
-
שלום לכולם, כרגע אני חייל המשרת בתוך יחידת הנדסה בחיל האוויר. היציאות שלי זה חמשושים ואני משתמש הרבה במחשב. כרגע יש לי מחשב נייח(פנטיום 4 עם חומרה ישנה ביותר) אשר לפי דעתי הגיעה הזמן להחליפו. כמו שראיתי ישנם מחשבים ניידים אשר הביצועים שלהם לא רעים כלל ואפילו מתקרבים למחשבים הנייחים. יש לי דוד שנוסע לארה"ב ממש עוד יומיים והוא יכול להביא לי את המחשב. ויש לי כמה התלבטויות אשר אשמח אם תוכלו לעזור לי להחליט לגביהם. ההתלבטויות הן: 1) האם בכלל לקנות מחשב נייד כל עוד אני בצבא 2) הזדמנות טובה להביא מחשב מארה"ב במחיר זול בהרבה מאשר בארץ 3) פירמוט והתקנה, התאמת המחשב לארץ, אחריות וכו' 4) כסף כסף ועוד פעם כסף, אולי לחכות עד שהמחשב הנייד שלי יחדל לפעול ואז רק לקנות מחשב, אך מצד שני ל…
-
- 6 תגובות
- 968 צפיות
-
-
אני צריך מחשב לעריכת והמהרה בעיקרון אני עושה הרבה המהרה יש לי מסך וציוד היקפי אני לא מוגבל בכסף אם אפשר טיפים נוספים על מה כידי הכי הרבה לשים לב
-
- 1 תגובה
- 968 צפיות
-
-
היי, אני מתכנן לקנות מחשב יד שנייה וישנן כמה הצעות.. אני אשמח אם מישהו שמבין טוב יוכל לשלוח לי הודעה פרטית או תגובה פה ואני אשלח לו בפרטי את המפרט והמחיר להמלצות, יום טוב!
-
- 0 תגובות
- 968 צפיות
-
-
האם אתם חושבים שהמפרט הזה טוב לגיימינג ? והאם מישהו יכל להציע מפרט חלופי שכולל I7 דור 10 ולהוריד קצת בדברים שלא חייבים תודה רבה לעונים
-
- 1 תגובה
- 968 צפיות
-
-
הי, * לא הודעת מכירה * יש לי מחשב נייד חדש חדש, עדיין בקופסה המקורתי שלא ניפתחה אף פעם! אבל למרות זאת, אני מעוניין למכור אותו, כמה לדעתכם שווה מחשב נייד שכזה, חדש כמו שאמרתי אך ללא אחריות? Asus A52JC וזה המפרט: (בלי שום קשר לאתר, סתם כי זה מפורט כאן כמו שצריך) http://www.18comp.co.il/prodtxt.asp?id=753
-
- 1 תגובה
- 968 צפיות
-
-
שלום אני שוקל לקנות מחשב חדש (חוץ מספק כח, כ.מסך, הארד דיסק לאיחסון וציוד היקפי שיש לי כבר) בתקציב של עד 6500 ש"ח עם אפשרות חריגה של עוד 500 ש"ח. המחשב משמש אותי למשחקים ברזולוציה של 1920x1080, יצירת מוזיקה בתוכנת קיובייס שצורכת הרבה כח עיבוד וזיכרון. בנוסף אני עתיד ללמוד בניית אתרים ב- adobe dreamweaver עם אופציה לעריכות גרפיות בסיסיות. חשוב לי מאוד שהמחשב יהייה חזק מהיר ושקט ככל האפשר! אין לי שימוש באוברקלוק. את המחשב אני מתכוון לקנות ב ksp עפולה, ואלו הרכיבים שאני מעוניין לקנות: מעבד, לוח אם, זכרונות, קירור למעבד, כונן SSD ראשי למערכת ההפעלה ומארז. עשיתי קצת בדיקות באינטרנט וזה המצב שלי כרגע: 1. המעבד שבחרתי: intel core i7 3820 3.6ghz s2011 10mb L3 http://ark.intel.…
-
- 3 תגובות
- 968 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד, בתקציב גמיש סביב 7000 שח מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (לא מטורפים), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (פוטושופ, סרטים חובבניים) * גודל המסך-חשבתי סביב 15 אינץ אבל זה לא מבוסס, על המתח בין קל לסחוב בתיק לכיף לראות סרט.. רצוי מאד שאפשר יהיה לקרוא בו גם בשמש * משקל רצוי-אשמח לכמה שפחות, קשה לנקוב מספר אבל המטרה היא שהמחשב באמת יהיה נייד * זמן סוללה רצוי-נניח 6-7 שעות שימוש בוורד * אשמח לhdmi, bluetooth, כניסת cd-dvd * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) אין לי מושג בסוגי הכוננים, אשמח למקום איחסון רב * חשובה לי אחריות מספקת, שמעתי דברים טובים על האחריות של dell * תקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעל…
-
- 2 תגובות
- 968 צפיות
-