עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by kroiz,

תקציב 4K ניתן לחרוג מהתקציב ב800 ש"ח. מחשב רב שימושי. יריץ סביבות וירטואליות, משחקים פשוטים וnotepad אין צורך במקלדת, עכבר, מסך, רמקולים וכונן קשיח (יש לי כבר אחד SSD 500GB) שקט חשוב עד רמה של 300 ש"ח לתקציב. לא יתבצע OC לעולם אף פעם וינדוס מצאתי באיביי ב16 שקל אז לא צריך. הרכבת מחשב בחנות. משלוח לבאר שבע או חנות באר שבעית. קניה בהקדם האפשרי. צריך לפחות שלושה שקעי USB 3.0 (מאחור או מקדימה לא משנה) 16 GB זכרון. יש מצב שעוד כמה חודשים אני ארצה לשדרג ע"י הוספת VR. אני מניח שכדאי לי לדחות את קניית כרטיס המסך לעת ההיא. האם יש עוד משהו שכדאי לי? תודה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  2. אהלן חבר'ה. כפי שרשמתי מעלה, הגיע הרגע -- ומחר אזמין את המחשב המדובר. כזה שאמור לתת לי שקט לעוד 4-5 שנים ולעבוד בסבבה. OC לא מתוכנן כאן (בגדול), כמו גם עבודה גרפית מואצת. במקרה הזה, בחרתי בכרטיס מסך שנופל איפשהו ב"אמצע" (מבחינת ביצועים ומחיר בעיקר). המחשב מיועד לעבודה תחת לחץ (הרבה *מאד* מולטי-טאסקינג, תכנות כבדות, וידאו וכדומה). ולבסוף, ירדתי מרעיון ה- i7, ובמקומו נסגרתי פחות או יותר על המפרט הבא בעזרתו האדיבה של אבירם: כרטיס מסך: MSI דגם ATI Radeon R4670 512MB DDR3 460¤. מעבד: Q9550 BOX 1500 ¤ (בערך). לוח אם: ASUS P5QL PRO 520¤ זכרונות: ADATA DDR2 4096 MB 800MHZ CL5 300¤. דיסק קשיח: SEAGATE st3500320AS SATA2, 500GB, 7200RPM, 32MB 310 ¤ צורב: DVD תוצרת LG דגם GH22NS30…

3. Started by dcaspi,

אהלן חבר'ה, אני מקווה שזה הפורום נכון לשאול את זה (לא מצאתי ב-HWZone אחד מתאים יותר..) בכל מקרה, אני מעוניין לקנות מחשב נייד עם דרישות המינימום הבאות - מעבד 1GHz (פנטיום 4 או AMD) זכרון - 256MB 20GB שטח וכמובן, סי.די.רום, יו.אס.בי (עדיף 2 יציאות), כרטיס רשת וכו' עכשיו ככה, אין לי בעיה לקנות מחשב משומש, וכמובן שללא מערכת הפעלה ובלי כלום, אין לי בעיה לפרמט בעצמי. עכשיו השאלה היא, האם ניתן להשיג מחשב שכזה במחיר של 3,000 ש"ח, -+? תודה רבה, דן.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  4. שלום, אני עוזר לחבר לבנות מפרט שמיועד לרכישה מתישהו שבוע הבא. אשמח להערות וחוות דעת. אשמח גם לשמוע אם עלולה להיות אי התאמה מסויימת בחומרה. אענה על השאלון בקצרה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500, לנצל, אם לחרוג אז לא יותר מב-300. 2. מה שימושי המחשב? שימוש יומיומי תכוף, גלישה מרובה, תכנות, פוטושופ מידי פעם, solidworks. מהירות תגובה של המחשב חשובה מאוד. עם המחשב יירכש מסך Dell U2312HM, יש שאיפה לשחק diablo 3 אבל זה לא מפרט שמיועד לגיימינג ממש, כשישוחק יהיה שימוש במאפיינים גרפיים נמוכים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דיסק קשיח מכני 5. עד כמה חשוב השקט? 7 - במטרה לבנות מערכת שקטה בסך הכל. 6. האם מתוכנן אוברקלוק? לא בהתחלה, רוצה שתהיה אפשרות, …

5. Started by MODI,

עוד שלושה חודשיים אני קונה מחשב חדש יהיה בו את ה ATI X1900 XTX 512MB PCI-E בפנדה הוא עולה 4300 שקל כמה אתם חושבים שהוא יעלה בKSP עוד שלוש חודשיים?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by Crazy Dude,

היי כולם! היום בערב הלכתי לקנות ב KSP את המחשב החדש שלי. הנה המפרט שקניתי: AMD ATHLON 64 BIT 3000 SOCKET 754 Gigabyte K8ns socket 754 Compucase HEC ci-6ai9 midi tower CD RW LG 52X32X52 GIGABYTE GEFORCE 5500 +TV+DVI+128 BIT DDR 400 512 MB A-DATA WD 80GB 8 MB 7200 RPM SATA מה אתם אומרים עליו?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by InFecT[0]r,

שלום לכולם חכתי הרבה זמן להכנס לפה ולבקש מפרט הינה זה בא טוב אז ככה אין לי תקציב? (הלוואי) כאילו יש אבל לא מדוייק אני יגיד מה הצרכים שלי ואז אני יקנה לי את המחשב כאילו אנחנו נבנה ואז אני ידפיס אותו לחבר והוא יעשה לי בצ'קים אז סבבה ככה יהיה לי נוח לשלם לו ביגלל זה אני אומר שאין תקציב ספציפי אבל פחות או יותר אני יפרט אני לא רוצה את הקונרו לא להציע לי עליו לא יהיה לי שימוש בו..(רק אם יש למשהו משהו להגיד והוא חייב לשחרר את זה על הקונרו אני מסכים חח ...) .אני רוצה AM2 ולסחוב איתו ואז לקנות את הדור החדש שיהיה לAMD (כי בינתיים אין לי שום שימוש בכפול ליבה אני לא מקודד וכאלה. ועד שיצאו תמיכות בכפול אני יקנה את הדור החדש של AMD (אגב במחשב החדש אני רוצה שתחשבו גם שהוא בעצם אמ…

• 18 תגובות
    • 1k צפיות
  8. שלום, אני מחפש המלצות למחשב חזק למשחקים, המחיר בין 6000 ל 7000 שקל (כמובן שאפשר להתגמש על 200 שקל לכאן או לשם) אני צריך מחשב שיריץ בעיקר משחקים כבדים אבל ישמש מדי פעם גם לפיתוח והרצת DB. לא מתכוון לבצע אובקלוקינג ולא צריך ציוד הקפי. כרגע אני צריך מפרט שכולל : מעבד לוח אם זכרונות - 8GB כרטיס מסך חזק הארד דיסק של 1TB לפחות מארז ספק איכותי והכי חשוב קירור טוב, 2 המחשבים האחרונים שלי מתו כתוצאה מעודף חום אה וכמובן מסך, נראה לי 21-23" איכותי למשחקים, לסרטים ןלשעות עבודה רבות מול המחשב (נראה לי באיזור ה 1500 ש"ח למסך ו 5500 ש"ח לשאר החלקים) בונוס טוב יהיה כמובן אם המחשב יהיה שקט מאחר והוא כנראה יעבוד הרבה לילות את המחשב אני מתכנן לקנות בעוד שבוע בערך וקראתי כאן שיוצאים בקרוב…

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by danb,

המחשב מיועד למשחקים ותוכנות עיצוב ותלת מימד באופן שווה. לא OC בזמן הקרוב, אולי בעתיד. איך (אם) אפשר לשפר ולהישאר באותו מחיר בעירך? CPU : AMD Athlon XP 2800+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 936.64 ] 1 Motherboards for AMD : Epox 8RDA3+ NVIDIA nForce2 Motherboard (DDR400, AGP8X,5.1 Dolby Sound, S-ATA, 1394, Dual LAN, USB 2) [ ¤ 611.1 ] 1 Memory : DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 514.01 ] 1 CPU Cooling : Spire WhisperRock IV CPU Cooler for AMD [ ¤ 88.99 ] 1 Hard Discs : Seagate 80GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD [ ¤ 548.28 ] 1 Video Cards : Sapphire Atlantis Radeon 9600XT 128MB DDR DVI Retail Video Card [ ¤ 1085.13 ] 1 Floppy : Teac …

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by Elad87,

המחשב בגדול הוא לסטודנט, כלומר עבודה משרדית, צפייה בסרטים, האזנה למוזיקה ומעט משחקים. גודל המסך לא פחות מ 12.1 ולא יותר מ 15.4 . לגבי המשקל אין יותר מדי חשיבות לנושא זה מעדיף ביצועים טובים מאשר משקל נמוך יותר. בקשר לסוללה חשוב שכן יהיה זמן סוללה ארוך כלומר 4+ שעות HDMI ויציאות נוספות זו ברכה אם כי לא חובה. 500GB הארד דיסק. כונן אופטי - צורב DVD. זיכרון פנימי - 3-4 ג'יגה העדפה היא לחברת Dell או לחברה אמינה אחרת אין בעיה לקנות גם מחשב עם זיכרון חלש יותר והארדדיסק קטן יותר ולשדרג ברמת התקציב עד כמה שניתן. בתודה מראש אלעד

11. ברשותי מחשב נייד מדגם HP 8530wהמחשב נפל כשהוא פתוח על חלקו האחורי והציר שמחבר בין המסך למחשב כולל הפלסטיק\מתכת נשבר!מה עושים? האם אפשר לתקן? כמה עולה בערך? http://www.s i z.co.il/my/yk02ymwjjogm.jpg http://www.s i z.co.il/my/0jnmftwyygwu.jpg תורידו רווחים

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  12. היי, המחשב שלי (פנטיום 3) כבר במצב גסיסה ואני רוצה לקנות מחשב חדש. אני חייל, ולא נמצא הרבה בבית אבל עדיין יש צורך במחשב חדש לשאר בני המשפחה וגם בשבילי כשיהיו לי יציאות טובות יותר הביתה בעתיד. השימושים העיקריים למחשב נכון לעכשיו הם בעיקר לאינטרנט אך בעתיד כשיהיה לי יותר זמן פנוי אני רוצה גם לשחק במשחקים כמו HL2 ו-DOOM3 וגם קידוד Xvid. התוכנית המקורית שלי למחשב היתה: AMD ATHLON 64 3000+ BOX 939PIN 990 ¤ 1 GIGABYTE GA-K8NF-9 NFORCE4 695 ¤ 1 ADATA DDR 512MB 400MHZ 480 ¤ 1 WD 80/7200 SATA 8MB 405 ¤ 1 GIGABYTE 6600GT 128MB PCI-EXPRESS 1190 ¤ 1 כונן דיסקטים 1.44 50 ¤ 1 A-top Armor Gaming Case 400W Silver 350 ¤ 1 סה"כ 4160????¤ אך כעת עלתה לי תוכנית חלופית שתחסוך לי בכסף ו…

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by shai888,

שלום רציתי שתעזרו לי בקשה למצוא איפה קונים שרת אם זה חלק מסויים ???

14. Started by ALIK,

היי, אני מעוניין לקבל את דעתכם לגבי מפרט למחשב משרדי. תודה לכל העונים מעבד intel core 2 duo processor E7500 2.93 GHz Chipset Intel Q43 Express זיכרון 2GB DDR3 1333MHZ HARD DISK 160GB 7200 rpm כרטיס מסך integrated intel Graphics media accelerator 4500 Video adapter PCI Express x16 כרטיס קול integrated hd audio with Realtek 2 channel ALC261 CODEC

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  15. אני מעוניין לקנות מחשב חדש וראיתי מישהו מוכר מחשב עם מפרט כזה שזה דיי קולע למה שאני רוצה, כמה הייתם מוכנים לשלם על מפרט כזה? LIAN LI PC-P80 Black Corsair HX 850W Active Core i7 920, 2.66GHz, CoolerMaster V8 CPU EVGA 760 Classified OCZ DDR3 12800 6GB Gigabyte GeForce GTX 295 2GB 150GB VelociRaptor 1tb wd

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Intl i5-3570K cpu 3.40GHz מעבד 6K DDR 3 Ram זיכרון 1Tera HDD דיסק קשיח 7850 2G HD כרטיס מסך MSI MS-7759 לוח-אם צורב DVD כלשהו של LG זה פחות או יותר מה שיש לי וזה די חדש, בן חצי שנה בערך והביצועים שלו ממש טובים כמובן אני חושב על למכור אותו (לא בטוח לגמרה איך אבל לפחות אדע בכמה ואז אחפש איפה). כמה לדעתכם הוא שווה היום? תודה!

17. הצורך הוא בעיקר לעיבוד תמונות כבדות , קבצי raw' ועבודה רבה עם פוטושופ מדי פעם גם עריכת וידיאו - primier, after effect האם מעבד intel או amd המארז לא משנה לי, לוח אם??? צורב dvd איזה רמת כרטיס מסך ? ram לפחות 1 גיגה, האם זה משנה אם ה-hd 250 בא בחלק אחד או לפצל לשניים?משהו על יכולת עיבוד מהירה יותר...? יש המלצה על מסך איכותי לעיבוד תמונה? חנות או חלפים? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  18. אני מחפש לקנות מחשב חדש (כבר 3 שנים אני עם נייד של HP שמקרטע לי והחלטתי לקנות גם נייח שיהיה למשחקים בין היתר). התקציב נע בסביבות ה-3500 ש"ח (לא כולל מסך). 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך זה תמיד טוב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם זה ממש נחוץ אז עד 200-300 גג... 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר אבל גם לכל השאר, סרטים ועבודה.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Diablo 3, MW3, ועוד.. …

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  19. שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לסייע במפרטים עבור הדרישה הבאה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל עד 6000 ש"ח, מעבר רק אם באמת שווה את זה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פיתוח תוכנות, וירטואליזציה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב? למשל The Witcher 3, GTA V וכו' הכוונה למשחקים כבדים יחסית. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחוב…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  20. Started by Judas Iscariot,

אני זקוק לסוללה חדשה ל w530 שלי (המחשב מתריע שצריך להחליף אותה, וכאשר הוא לא מחובר לחשמל הסוללה נגמרת תוך שעה+-). מצאתי את הסוללה הבאה: http://www.ebay.com/itm/Lenovo-T410-Akku-NEU-T430-T420-T510-W510-L410-L510-T530-W530-Batterie-Battery-/231391918434?pt=DE_Technik_Computerzubeh%C3%B6r_Notebook_Akkus&hash=item35e0087962 כאשר באתר של לנובו עצמה כל הסוללות(ויש כמה דגמים שאני לא מצליח להבדיל ביניהם כ"כ, גם עם אותו מספר תאים...) מתחילות רק ב-200 דולר... מה דעתכם, אפשר לקנות את הסוללה מebay או שהמחיר הנמוך "חשוד" מדי? ואם לא משם, אז מאיפה וכמה זה אמור לעלות?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  21. המחשב נועד לשימוש עצמי לבין היתר - משרדי, אינטרנט, ומשחקים (לא הכבדים) אני רוצה שתגידו לי דעתכם על המפרט, מה לשנות, מה לא לשנות והאם הבחירה טובה. תודה! מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 Box 1333Mhz s775 903¤ www.gibornet.co.il לוח אם: Gigabyte GAP35CDS3R 1333 Mhz DDR 2,3 532¤ www.gibornet.co.il זכרונות: OCZ DDR2 4096MB 800MHZ CL5 (2x2048) 385¤ www.noacomp.co.il כרטיס מסך: Gigabyte nVIDIA GeForce 8600GT 512MB PCIe 454¤ www.ivory.co.il דיסק קשיח: Western Digital 320GB WD3200AAKS 16MB Buffer 289¤ www.ivory.co.il צורב: LG GH20N S10 DVD 109¤ www.ivory.co.il מקלדת+עכבר: Microsoft Wireless Optical Desktop 1000 138¤ www.ivory.co.il מארז: Antec Sona…

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  22. שלום, אני פונה בשם אחיין שלי שאוהב לשחק בעיקר ב- Call of Duty - Warzone. המחשב שיש לו כרגע: מעבד: i5-7500 לוח אם: Asus H110M-K זיכרון: 16GB כרטיס מסך: Asus TUF 1660 Super SSD 110GB ועוד הרדיסק רגיל מערכת הפעלה Win10 מסך 24 1MS 60HZ ספק כוח של Corsair 650W ברגע שהוא משחק ב- Call of Duty ופותח עוד תוכנה כמו Discord.. המעבד כל הזמן על 100%. הוא פירמט את המחשב ועדיין המעבד מגיע ל- 100% בזמן מישחק. מה הייתם ממליצים לשדרג על מנת שהמחשב ירוץ יותר טוב בזמן מישחק? הוא חשב להחליף את המארז, לא משהו יקר -200 שח Corsair 110R Tempered Glass Mid-Tower ולהחליף לוח אם + לקנות…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  23. שלום מבקש המלצה למחשב נייח לקרוב משפחה שנמצא באילת שימוש עיקרי זה למשחקים, יש לו כרגע מסך 1080P 200Hz אין צורך בציוד היקיפי תקציב בסביבות 5500 במחירים של אילת תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by compman12,

אהלן, רוצה לבנות מפרט מחשב HTPC.\ שיריץ תכני בלוריי מלאים שיריץ רק XBMC קבוע. אין צורך בתלת מימד דגש על המארז שיהיה יפה - יושב בפרונט . תודה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by doker,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודים, מדעי המחשב. לא משחקים שדורשים משהו מיוחד מקסימום red alert 2 * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף מאט 13.3 14 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר). לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad) אין * משקל רצוי? כמה שפחות במסגרת התקציב מאמין 1.5-1.7 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סולל…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים