ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
מחפש מחשב נייד תקציב: עד 9000 ש"ח משקל מקסימלי: 3 קילו גודל מסך: 15.6 זיכרון: 16 ג'גה אין באפשרותי לקנות מחול סטודנט למדעי המחשב, צרכי סרטים, תוכנות, משחקים ומעבד חזק. אשמח לשמוע על מספר דגמים בכדי שהוכל להשוות בעצמי. תוד מראש
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, המקלדת במחשב הנייד מדגם Acer Aspire 5738G התחרפנה לגמרי... חלק מהמקשים עובדים וחלק לא מקלידים כלום וחלק מקלידים דברים אחרים ממה שרשום על הכפתור... זה מחשב של חבר שלי... כך שאני לא יודע מה גרם לשינוי... התופעות: לחיצה על מספר 7 במקלדת נותן 87 לחיצה על y נותנת 8 לחיצה על d לא עושה כלום.. מאוד מוזר המצב של המחשב... אם מחברים מקלדת חיצונית לנייד, אז הכול עובד מצויין... מישהוא ששאלתי אותו אמר שאולי יש אבק במקלדת של המחשב שגורמת ללחיצה של כמה כפתורים ביחד? ניסיתי Fn + Num lock --> לא עזר בדקתי האם ה- Sticky Keys דלוק --> לא דלוק.. מה עושים?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן. אני לא בטוח שההודעה ממוקמת בפורום הנכון, אבל הוא נראה לי הכי מתאים, אז מה יש לי להפסיד. הייתי עכשיו בארה"ב וקניתי לי לאפטופ לא רע שככל הנראה אני אשתמש בו גם בתור המחשב הביתי. עכשיו, יש לי מחשב ביתי ישן עוד מקיץ 2003, והנה הפירוט שלו: AMD XP 2800+ Gigabyte 7VAX-A KT400A - לוח אם Infineon 512MB 400MHz DDR ATI Radeon 9500 PRO 128MB WD 80GB (8MB Buffer) 7200RPM Floppy Toshiba DVD X16 LG DVD-RW X16 ספק כוח גנרי 400W עכשיו, אני לא מסוג האנשים שפשוט ילכו ויזרקו את המחשבים הישנים שלהם לפח, חייב להיות לו שימוש כלשהוא. מה אתם מציעים? HTPC? למכור לModder משועמם? סרבר המרות וידאו?
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני גר קרוב לירושלים ורציתי לדעת איפה אתם ממליצים לי לקנות..הבנתי ש ksp לא טוב בגלל חלקים משומשים ושירות גרוע אז איפה אתם מליצים מקום טוב עם אחריות ומחירים ושירות איכותי?
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, מחפש לקנות מחשב נייד בתקציב של עד 5000 ש"ח. אם ישנם מחשבים שעונים על הדרישות למטה בתקציב יותר נמוך (4000 ש"ח) - מה טוב. מטרות המחשב: עבודה משרדית "כבדה" - אופיס ואינטרנט. תרחיש רגיל: 6 גליונות אקסל, 2 מצגות, 4 חלונות וורד, כ-15 מיילים פתוחים באאוטלוק ו-4 טאבים שונים ב-firefox. ברקע skype, בבילון ואנטי-וירוס. נפח הזיכרן חשוב מכיוון שקובץ ה-pst מגיע ל2-3 ג'יגה אחרי שימוש של חודשיים. גודל המסך: לפחות 12 אינץ' ועד 13 אינץ' במידה והמשקל כולל הסוללה קטן מ-2 ק"ג. זמן סוללה: מינימום 3 שעות תחת השימוש שמופיע למעלה. רצוי 5 שעות ומעלה. יציאות מיוחדות: לא הכרחי, עדיפות למחשב עם יציאת DVI/HDMI, חיבור סיראלי (לא קריטי) ו-e-sata. בלוטות': רצוי אבל לא הכרחי, מקסימום אוסיף לתקציב דו…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:משחקים מודרניים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BATTLEFIELD 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).כרגע 1024X1080 ובקרוב 1080X1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ו…
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני אקנה בחו"ל- מה שיוזיל משמעותית את העניין כרגע אני חושב על אחד מהמקבוקים- למישהו יש עוד איזשהי הצעה למפרט דומה? למישהו יש מושג אם היציאת DVI במקבוק היא DVI-D או לא? תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש שני דגמים שאני מתלבט ביניהם: https://www.dell.com/en-us/shop/laptops/g-series-15-3500-laptop/spd/g-series-15-3500-laptop?~ck=bt https://www.amazon.com/HP-Pavilion-Gaming-Laptop-GeForce/dp/B08P6MRZBG/ref=sr_1_3?dchild=1&keywords=HP+Pavilion+Gaming+Laptop&qid=1607460250&sr=8-3 בלי להתייחס לעניין המחיר - מה עדיף? בעיקרון, לשניהם כמעט אותו מפרט, עם ההבדלים הבאים: מעבד Ryzen 4600H ב-HP לעומת i5-10300H ב-Dell ב-HP יש פורט USB-C שאין ב-Dell מסך IPS ב-HP לעומת מסך WVA ב-Dell. לגבי המסך, הרבה סקירות אומרות שהמסך של Dell "משעמם" (dull). מהבחינה הזו נראה שעדיף, בלי לחשוב פעמיים, ה-HP. מה שאולי קצת מדאיג זה ש…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
בוקר טוב לפני מספק חודשים רכשתי בעזרתכם את המפרט הבא לשימושים משרדיים הכוללים אופ' שידרוג עתידי: 1 x 2GB TRANCEND DDR 3 - 1333 - TRANCEND Original 259 ש"ח 1 x AMD Athlon II X4 640 2mb 3000Mhz Box 562 ש"ח 1 x Arctic-Cooling Highend Low Noise (AMD 64) Freezer 64 Pro - PWM 113 ש"ח 1 x NEC DVD-RW AD-7240S x24 (SILVER) SATA - BULK 142 ש"ח 1 x SAMSUNG 500GB 16MB - 7200RPM S-ATA - SpinPoint F3 219 ש"ח 1 x ANTEC Mini Tower case NSK4480B II - 380W - ATX 465 ש"ח 1 x התקנת מערכת הפעלה של לקוח למערכת מחשב מורכבת חדשה (קנית מערכת מו 171 ש"ח 1 x GIGABYTE GA-880GMA-UD2H (880GM) 5xSATA3+DVI + HDMI + VGA - mATX 549 ש"ח מערכת הפעלה מותקנת ע"ג המפריט לעיל הינה …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקי זה לא כל כך קשור לפה אבל לא מצאתי פורום הגיוני אחר אז כחה אני טס לאמריקה בעוד כחודש ואני רוצה לקנות שם כמה חלקי מחשב אז עם מישהו מכיר חנות טובה בניו יורק שיכתוב לי בפרטי תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום , העליתי תקציב לאחר שלא מצאתי את מבוקשי. הנייד ישמש בעיקר לאיטרנט אופיס וקצת עריכה ( אדובי אלמנטס ) . מסך: 13.3 14.1 ... אפשר גם 15.4. הדבר הכי חשוב לי הוא איכות הפאנל . האם ניתו להשיג בתקציב הנ"ל נייד עם פאנל איכותי? (זוויות עומק צבע וכיו"ב). האם כדאי להשקיע במק בוק? המלצות בבקשה, בברכה,
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זה המפרט: http://www.1pc.co.il/product-3527-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91_%D7%92%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%92__Adventurer_II,_i3_3220,_4GB,_500GB,_HD7790_OC.aspx אני הולך לעשות בו שדרוג אחד ולהחליף את כרטיס המסך ל sparkle gtx 660 האם לדעתכם המפרט מאוזן והאם ספק הכוח יחזיק את הכרטיס. תודה
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב נייח עשיתי רשימה של החלקים אשמח לקבל הצעות ייעול במפרט תודה לכל העוזרים רק חשוב לציין שאני רוצה חברות טובות ולא חלקים שקשורים לחברת MSI תודה לכל העוזרים... המפרט הוא כזה: מעבד אינטל I5 2500K 3.3 S1155 המחיר שלו 945 בזאפ לוח אם ASUS P8P67 PRO המחיר שלו 1040 בזאפ הרדיסק WD 1TR WD10EALX 32MB המחיר שלו 275 בזאפ מארז NZXT RB921 המחיר שלו 375 בזאפ צורבים 2 של LG GH22LP0 המחיר לשניהם 270 בזאפ ספק כוח HEC 700W המחיר 420 בזאפ כרטיס מסך HD 6850 1GB המחיר 830 בזאפ זיכרון 2X2GB G.SKILL מהירות 1600MHZ דואל צאנל CL6 המחיר 388 בזאפ סך הכל לא כולל מסך יוצא לי 4563 ש"ח... מה דעתכם???
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני נמצא בצבא ואני רוצה לקנות מחשב נייד בשביל להרוויח קצת כסף מהאינטרנט בזמני החופשי ולהעביר איתו את הזמן, הבעיה היא שהתקציב שלי הוא די נמוך (באזור ה300 דולר) ואני לא ממש מבין בכל המחשבים הניידים שקיימים, אז אני צריך את עזרתכם פה אני צריך מחשב מהארץ או מחו"ל (אייבי וכאלה) שיוכל להפעיל אינטרנט בקלות (עם WIFI) וצפייה ישירה, ואם אפשר אז גם תוכנות כמו TeamViewer יהיה מצויין, כי אז אני אוכל להפעיל מחשב רציני יותר דרך המחשב הנייד. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) וגם צפייה ישירה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה לי, רק שלא יהיה ממש קטן. * רזולוציית המסך? כמה שיותר יותר טוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שיו…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי5500 (חריגות יתקבלו לשדירוג המעבד או כרטיס מסך) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.משחקים כבדים FARCRY 4 battlefield וכדומה. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)גבוהות5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הסיפור הוא כזה: הטושיבה הנייד שלי, ששירת אותי נאמנה 4 שנים, מראה סימני גסיסה (שלא נאמר התיישנות) וכנראה אצטרך להחליפו בקרוב. אני לא יכול לוותר לחלוטין על עניין הניידות אז חשבתי לקנות נייד חזק הן מבחינת מעבד והן מבחינת כרטיס מסך למשחקים כמו HD6770M, אבל היות ואיני צריך ניידות וכוח בו זמנית עולה בראשי המחשבה - אולי עדיף לקנות מחשב נייח חזק ובנוסף אליו נטבוק? עוד נקודה רלוונטית - אני סטודנט, ורוב הזמן גר במעונות. עם זאת ברוב סופי השבוע אני נמצא בבית הורי (וגם קרוב לחברים ולחברה). כרגע עומד בבית הורי מחשב שפעם שימש בעיקר אותי וכיום משמש בעיקר את הורי, שכרגע מכיל מעבד E8400, כ.מ. HD4890 ו4GB זכרון (DDR2). הורי צריכים מחשב לשימושי סרטים ואינטרנט בלבד, ואינם זקוקים למפרט חזק ובט…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה, יש לי מחשב די ישן (3 שנים ככה): e6750 p35-ds3l 4GB ram DDR2 HD4870 corsair 450 ספק NZXT apollo מארז SSD 120GB עכשיו לדילמה שלי, חבר שבא מארהב עוד שבוע סיפר לי שקנה לעצמו זיכרון למחשב 4 סטיקים של 4GB 1333MHz, הוא משתמש רק ב2 סטיקים ויתן לי את ה2 האחרים. מאחר ואני לא יכול להשתמש בהם נפל לי האסימון שאולי הגיע זמן לשדרג כי שלי כבר די מיושן. המחשב מיועד לגיימינג כמובן, עכשיו לשאלות: 1)האם שווה להשקיע בשדרוג לוח אם + מעבד+ כרטיס מסך (צריך גם ספק חדש? ) כי גם ככה שלי כבר מיושנים (רוצה USB3 וSATA 3 ) והוא בארה"ב אז זאת הזדמנות. 2)האם המחירים בארה"ב זולים משמעותית בהתחשב בזה שאין אחריות בארץ? 3) האם יש טעם לשדרג את המערכת הנל או עדיף לקנות כבר חדש עוד כמה חודשים? 4)במי…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מיתכוון ליקנות מחשב נייד. אבל אני מיתלבט בין IBM ל DELL טוב,אז ככה.. למי שמבין,אני אסביר את הצרכים שלי למחשב נייד: מחשב במיוחד לאופיס ומשחקים,מהיר וביתי. שאפשר לינשוא אותו ממקום למקום, ומחשב אמין. הערה: אני מיתכוון גם למפרט הנייד. תודה רבה למי שעוזר
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
רציתי לשאול האם המטען שכאן: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.3438?? או שזה: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.5530?? יתאים למחשב נייד שלי מדגם MSI WIND U100?? ואם לא אפשר הצעה למטען אחר למחשב נייד שלי,צריך מהאתר deal extreme.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני שמח הזמנתי את החלקים של המשחב החדש והם יגיעו עוד שבוע(יש עד יום ראשון סיכוי התחרטות על חלקים) amd 3200 939 winchester\venice אותו מחיר עם הווניס רק אם זה לא יגיע אז ווינצ'סטר gigabye k8n 9 ultra רציתי לדעת אם יש בו סטה 2 ואם יש הבדל משמעותי בין האולטרה ללא אולטרה של הלוח הזה leadtek 6800gt hec 400 trt מארז אולי יהיה לי אחד בשם שנבו-chenbo או איך שלא כותבים ואם לא אז עדיין מארז טוב 1gb ddr400 a-data cl 2.5 מחשב למשחקים כבדים תגידו אם כל זה שווה את המחיר-5120 במזומן
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
דיסק קשיח: WD6400AAKS זיכרון פנימי: Skill 4GB DDR2-800 (2x2GB) CL5 כונן DVD צורב: LG GSA-H62 Lightscribe כרטיס מסך: Connect3d Radeon HD4850 512MB DDR3 AC Cooler PCIe לוח אם: GIGABYTE GA-EP45-DS3R מארז: Cooler Master CM 690 מעבד: E8400 ספק כח: PRO82+ 525W CrossFireX אם אפשר בבקשה רק להמליץ על חלקים במקום משהו ולא לתת רשימה מאיזו חנות עם מלא שינויים במפרט... תודה רבה!
-
- 16 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,500 במידת הצורך ניתן לחרוג כי הכוונה היא גם ככה לקנות בחו"ל או באילת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית, עבודה משרדית, Photoshop, vegas, premiere, צפייה בנטפליקס, תוכנות עריכה שונות ותוכנות לסטודנט (MS) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב (למידה בכיתה ועבודה במשרד) 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, עקב אילוצים אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי כמחשב desktop לכל דבר. הדרישה היחידה היא שכרטיס המסך יהיה של nvidia [דרישות תוכנה]. המחשב מיועד לעבודה במשך רוב שעות היום, אז צריך מקלדת טובה ומסך כמה שיותר גדול. אין השפעה לגבי המשקל, מחיר, סוללה וכו'. זה יהיה הנייד הראשון השלי אז בנוסף כמה שאלות טפשיות: - ראיתי כמה ניידים שבאים ישר עם raid. אין בעיה לגשת לביוס ולבטל את זה? - בנוסף, האם אני אמור להתקל בבעיות מיוחדות בשימוש הצפנה מלאה (טרוקריפט) בגלל שזה נייד? באילו אתרים אפשר למצוא ביקורות על ניידים, עברתי על cnet ו newegg. תודה
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הזה: מעבד: Intel Core i3 2130 3.4Ghz HyperThreading 3MB Tray 541 ש"ח קירור למעבד: ZALMAN 7000V Al SI EDITION 46 ש"ח לוח אם: MSI B75MA-E33 for 1155 Sata3/Usb 3.0 306 ש"ח מארז: Foxconn TLM436 Tube 90mm NO PSU 151 ש"ח ספק כוח: FSP 350W 60HCN 120mm Fan A.PFC Satax3, 78-80% 28A@12V Efficiency Retail 145 ש"ח זיכרון: Hynix Original 4GB DDR3 1600 107 ש"ח דיסק קשיח : Toshiba 500G 3.5" SATA3 301 ש"ח כונן אופטי: CyberLink Blue-Ray Power DVD9 77 ש"ח סה"כ 1675 ש"ח. מתלבט בעיקר לגבי המארז וספק הכוח. :-\ הרכבתי באתר של TMS, ואין להם מארזים מהסוג שנזכר במפרטים שבאתר... תודה dj4400
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איזה מחשב עדיף לקנות מבחינת עלות מול תועלת? https://www.pc365.co.il/compare.aspx?p=,,5177,4361
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-