ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
היי, בניתי לאחי מחשב עם I7 2600K לצורך עריכה וידאו אנימציה וכו ... לפני הרבה זמן , עכשיו החליט שיש לו צורך "לשדרג" המערכת היא : I7 2600K INTEL Z68 KINGSTON HYPERX 2X8 GTX 1050TI את הכרטיס מסך הוא לא מתכוון להחליף עשיתי כמה השוואות בין מעבדים , עד 1500 שח ראיתי שמבחינת ביצועים AMD RYZEN 5 3600 או 3600X שהם גם תקציביים אבל גם מבחינת ביצועים נותנים תמורה עבור המחיר מעבר לכך שלמרות שיש פה עניין של AMD נגד אינטל ה SANDY BRIDGE הוא מאוד ישן ומיושן , וכל המעבדים החדשים בסביבת ה I5 לא מתקרבים לביצועים ... שלא לדבר על I7 מבחינת מחיר ... האם הדרך שבה אני הולך היא נכונה עם AMD ? או שעבור העבודה שלו עם המחשב זה ט…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) משחקים חדשים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל מה שייצא בעתיד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, אני עובד עם המחשב כל היום בלימודים, והעובדה שהוא יושב נמוך על השולחן מתחילה להפריע לי מאוד, אבל בגלל שאני מגיע ללימודים עם תיק בלבד אני לא יכול להיסחב עם מעמד בגודל מלא. לא חשבתי שיש מעמדים מתקפלים עד שבאיזה חנות ראיתי במקרה מעמד שמתקפל לגודל של שלט בערך - זה ממש קטן ויכול להיכנס לי לתיק! הבעיה שהוא נראה ממש זול ולא אמין ולא הייתי רוצה לראות את המחשב שלי נופל או נשבר בגלל חתיכת פלסטיק גרועה. השאלה שלי היא - האם אתם מכירים מעמדים מתקפלים ללפטופ - כאלה שאפשר לקפל בסוף היום ולשים בתיק? עדיפות - מעמד מבית אמין (כמו לוג'יטק) תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך - לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב - מעדיף שלא, אבל יש מצב 2. מה שימושי המחשב (תכנות, משחקים, אופיס) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש - שימוש שוטף, יכול לפעול גם לילות שלמים מדי פעם. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: Battlefiled Bad Company 2. GTA4, Starcarft 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך): 1280x1024, אינשט 19 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות) גבוה עבור הרזלוציה הנמוכה שלי, הייתי שמח שגם אם אני אשדרג את המס…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום כולם, אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי. עיקר השימוש לי הוא עריכת וידאו בAVID, אפטר אפקטס ואני מעוניין להתחיל ללמוד אנימציה 3D. אני לא עורך וידאו ועיקר השימוש לי בAVID הוא רינדור לכן, אני לא מתכוון להשקיע בכרטיס גרפי ייעודי לעריכה. אני לא יודע אם זה רלוונטי, אבל חלק מהעבודה שלי הוא עם דיסקים חיצונים המחוברים בESATA או בUSB3. חשבתי לשדרג את המעבד ואת הדיסק עליו יושבת מערכת ההפעלה לדיסק SSD. התקציב שלי הוא עד 2000 ש"ח. המפרט הנוכחי שלי הוא: מעבד [table][tr][td]AMD Athlon 2 X4 630 2.8Ghz Quad Core AM3 Tray לוח אם [table][tr][td]Gigabyte MA-770TA-UD3 AMD770 CHIPSET זכרון [table][tr][td]Transcend 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7 (שניים) כרטיס מסך [table][tr][td]Sapphire ATI Ra…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
זה המחשב: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=560&CatCode= איך הוא בכללי? יש הבדלים משמעותיים בין הT5250/T7100/T2450? בכלל מה ההבדלים בין סדרת ה2XXX/5XXX/7XXX MSI נחשבים טובים בתחום הניידים ? איך הם בהשוואה לLenovo? חוץ מזה טושיבה נחשבים איכותיים בתחום הזה? והאם יש מחשב אחר עד 4K מומלץ...לא לצורך משחקים אלא לתוכנות כבדות בעיקר... תודה.
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
איך המפרט שמורכב פה והאם הוא יריץ משחקים כבדים וכו' באופן טוב. כמו כן אבקש לדעת איזה לוח אם עדיף זה שמופיע פה או זה GA-MA770-UD3 והאם הספק כוח יספיק תודה לעוזרים. מעבד: AMD PHENOM II X4 965 (3.4GHz) - BLACK EDITION - BOX אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪1079 לוח אם: GIGABYTE GA-MA785GM-US2H אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪482 זיכרון: PATRIOT 4096MB (2048X2) DDR2 800MHz CL5 : PSD24G800K אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪307 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD5750 1GB GDDR5 - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪903 צורב DVD: SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK אחריות: שנה. מחיר: ₪122 מארז: ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU אחריות: שנה. מחיר: ₪297 ספק כוח: PCP&COOLING SILENCER 500W : PPCS500 אחריות: חמש ש…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה אפשר לשנות כאן ולהשאר בתקציב? CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) BOX CPU [ ¤ 879.98 ] 1 Motherboards for AMD : Epox 8RDA+ NVIDIA nForce2 Motherboard (DDR400, AGP8X, 5.1 Dolby Sound, ATA133, 1394, LAN, USB 2.0) [ ¤ 659.85 ] 1 Memory : DDR-RAM 256MB 3200 WinBond Memory [ ¤ 252.56 ] 2 CPU Cooling : Thermaltake Smart & Silent Volcano 9 CPU Cooler for AMD [ ¤ 116.51 ] 1 Video Cards : Hercules 3D Prophet 9500 PRO 128MB Retail Video Card [ ¤ 1398.62 ] 1 Cases : Enermax CS-3181L-BBS Case w/Neon Lighting (P/S not included) [ ¤ 359.72 ] 1 Power Supplies : HEC (Heroichi) 300AR-T Power Supply [ ¤ 180.83 ] 1 Service : Computer Assembly [ ¤ 15…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
*התקנתי דרייבר של הכרטיס מסך, הדגם שלי הוא (u400 pro -12p) עכשיו, אני רואה בכרטיס מסך Mobile intel 965express chipset family... כשבעצם בדגם שלי אמור להיות GMA X3100. ה-965 זה אולי שם שקול או משהו? או שקיבלתי משהו מסריח במחשב? =\ *אני רוצה לחבר את המחשב דרך הכבל של המודם שאני משתמש בנייח. הורדתי כיביכול את כל הדרייברים מאתר טושיבה, אך עדיין, אין שום זיהוי כאשר אני מחבר למחשב. ובעיה נוספת שאני לא יודע למה היא קשורה, אני נכנס לאתר ADOBE להתקנת FLASH PLAYER, ועם הכניסה לעמוד ה-FP אני מקבל הודעה מאוד מעודדות: "המערכת שלך לא נתמכת בפלאש פלייר" *שאלה נוספת שנזכרתי בה עכשיו, עברית. התקנתי מקלדת עברית בוויסטה, אך יש תמיכה מאוד דלה בפונטים העבריים, ב-FF לדוגמא אני מקבל מין פונט מוז…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, ברצוני לרכוש מחשב נייד. אשמח להמלצב למחשב שכזה, שיתאים לצרכים הבאים: 1. המחשב נועד להיות "תחליף שולחני" עבורי, כלומר זה יהיה המחשב היחיד שלי. בכוונתי להשתמש בו לצרכי: גלישה באינטרנט, סקייפ\מסנג'ר (כולל שיחות וידיאו במידת האפשר), צפייה בסרטים, וכתיבת תוכנה (כך שארצה להתקין עליו Visual Studio 2008-2010, MATLAB, Eclipse ואולי גם תוכנות נוספות, וברצוני שהם ירוצו ללא היתקעויות). ארצה גם שבעת הגלישה באינטרנט יוכל לפעול אנטיוירוס (הגנת "זמן אמת"), בלי שזה יאט את המחשב. מה שכן - אני לא מתכוון להשתמש בו למשחקים. 2. מהירות וגודל זיכרון, וכן גודל מסך - כפי שנדרש מהרשום מעלה. כך שאוכל לעבוד בו בלי היתקעויות ובלי שהעיניים יתעייפו (כולל בעת צפייה בסרטים). חשוב גם שהמקלדת תהיה …
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מי שיוכל לעזור לי אני צריך מחשב טוב ב4500 שקל שיתאים למשחקים חדישים ולתוכונת גרפיקה כמו maya 3d studio max
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קודם כל מעוניין לציין כי בניתי מפרט ראשוני (אני לגמריי חסר ידע בכל הנוגע לבניית מפרטים, כאן מתבקשת עזרתכם :)) 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000~ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לנצל את הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעדיף לא לחרוג, אם חייב אז כמה מאות שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. LEAGUE, CSGO, אבל פתוח להתאהב במשחקים חדשים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימא…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב: מחשב לשימוש אישי כמו אינטרנט, שימוש רב בתוכנות כמו אופיס. * גודל המסך? 15 / 13 אינץ'. * רזולוציית המסך? שתהיה מספקת לעבודה עם אופיס ואינטרנט. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? בסיסי, טאץ'פאד, מקלדת. * משקל רצוי? רצוי שיהיה מחשב, קל, אבל לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? יחסית, כן. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות ? לא. * Bluetooth? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 אבל אם יש הבדל קטן לטובת ה-1TB אז 1TB. * כונן אופטי? רצוי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אחריות רגילה בארץ. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם זה לא מובנה במחשב, אז לא, אפשר פרוץ. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. * כל דרישה מי…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ברשותי מעבד: core i5 4460 haswell לוח: asus h97 pci express 3 זכרון: corsair 4gb*2 1600mhz ddr3 cl-9 (סה"כ 8gb) כרטיס מסך: asus R9 270x 256bit דיסק קשיח: samsung 850 evo 250gb ssd ספק כח: seasonic 520W +80 ללא אוברקלוק על כלום ברצוני לדעת אם על המפרט הזה המשחק gta5 למשל האם הכרטיס מסך שציינתי אמור ליצור צוואר בקבוק על המעבד?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
היי, החלטתי שאני צריך לשדרג את הזיכרון על הנייד בשביל להיות מסוגל להריץ מכונות וירטואליות, הדגם הזה של LG מגיע עם 1 גיגה מובנה אבל אין לי מושג של איזה חברה. אני צריך המלצה למקום שאפשר לעשות בו טרייד-אין: לתת להם שני כרטיסי זיכרון של 512 כל אחד, ולקנות שני כרטיסים (גיגה וגיגה, או אולי 2גיגה וגיגה) תודה על העזרה, מקסים. hq4ever@lucky:~$ lshw lucky description: Notebook product: T1-7GAME vendor: LG Electronics version: Not Applicable serial: 609KIQT010268 width: 32 bits capabilities: smbios-2.4 dmi-2.4 configuration: administrator_password=disabled boot=oem-specific chassis=notebook frontpanel_password=unknown keyboard_password=unknown power-on_password=di…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מחפש מחשב בתקציב של 3500 ש"ח לכל מי שיכול שיבנה מיפרט נורמלי
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום למומחי הפורום, מבקש עזרה בבחירת מחשב נייד עבור תלמידת תיכון תודה מראש. . מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב: גלישה באיטרנט, אופיס, תכנות בסיסי, צפיה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VS, VS CODE, WEB STORM, android studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 …
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
הי, אני מעוניין לבנות מחשב כדלקמן: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K 2. מה שימושי המחשב? שילוב של מנהל הורדות, מנהל תוכן לכלל הבית (גם עבור מזרימי-מדיה מרוחקים), יעד גיבוי לכלל הבית (לכונן חיצוני) וכמובן מדיה-סנטר ראשי. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב? טלויזיה "60, רזולציה FHD 3. האם יש צורך בציוד הקפי? יש צורך במקלדת כדוגמת - Xgene. יירכש מחוץ לתקציב המחשב. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא ידוע לי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס, ו/או הרכבת מחשב בחנות? אתקין לינוקס. יש צורך בהרכבה בחנות. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? מגורים באז…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום , רכשתי מחשב נייד מדגם לנובו y50 אני נכנס לצג עושה מאפיינים וזה פותח לי את ההגדרות של אינטל ויש במחשב 960M איך אני הופך אותו למעבד גרפי היחיד והראשי ? או שיכול להיות שהוא פשוט מופעל בשעת צורך לא הבנתי איך זה פועל לעזרתכם אודה תודה רבה,
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בניתי מפרט כלשהו שאני מקווה שיתאים למה שאני מחפש, אם אפשר לנסות להישאר בקו המחשבה הזה, אך מצד שני לתת כמה שיותר עצות לחיסכון ושיפור המערכת. תקציב 5000 +- כמה שפחות יותר טוב. מחשב למשחקים כבדים (לא מטורפים מדי), ועריכת סאונד. צריך עכבר מקלדת צורבDVD ופלופי אין העדפה לחלקים מסוימים אך לנסות להישאר בקו המחשבה של המפרט שהכנתי פחות או יותר. קירור המחשב ושמירה על טמפרטורה נמוכה שלו חשוב לי מאוד, והעיצוב חשוב אבל ממש לא קריטי. צרכים מיוחדים: שהמחשב לא יתיישן מהר מדי, שלא יגיע ל80 מעלות צלזיוס כמו המעבד שלי עכשיו, ושישאב כמה שפחות אבק, אחראיות 3 שנים לפחות. השקט של המחשב שולי יחסית, שלא יהיה רעש מטורף אבל כמה שיותר שקט יותר טוב. לא מתוכנן OC המסך שלי הוא 19" LCD ואני לא רואה טעם …
-
- 19 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, במדריכים יש מפרט לגימינג שהוא 3.9 אלף, עכשיו אני צריך מחשב נטו למשחקים ב3 אלף, לא כולל מסך, יש לי מסך 17 אינץ שאני אשפר אחרי זה, לא כרגע בגלל בעייה בכסף, ככה שרק מחשב בנתיים, גם לא צריך רמקולים כי יש לי כבר טובים. נטו המחשב עצמו, הכי טוב שאפשר להשיג בסכום שלי, בבקשה רק אנשים שבאמת מביאים במפרטים ויודעים לחבר אותם יחד שיווצר משהו טוב. תודה לעוזרים 1)3000 שקל 2)גימינג- כרגע רזולוציה 17* אבל אני בעיקרון מתכוון לשדרג ל21 או משהו..... משחקים? החדשים... אני מקווה לשחק בהגדרות כמה שיותר שהמחשב יתן לי מן הסתם, למה להתפשר אם אפשר יותר 3)לא. נטו הקופסה. 4)חוץ ממה שאמרתי אני צריך מחשב חדש! 5)לא משנה הרעש, העיקר שיהיה טוב! 6)לא מבין מה זה אוברלוק. 7)ללא מערכת הפעלה. 8)כל חנות …
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי בין 2500 ש"ח גמיש (עד ל2800 נאמר) כולל מסך למחשב גיימינג. אני יודע שזה לא הרבה כסף, אבל זה מה שיש. מבחינת ציוד היקפי אז צריך רק עכבר וכונן DVD. כמובן להשתדל להמנע כמה שניתן מצוואר בקבוק. אני לא מעודכן בכלל בטכנולוגיות במחשב היות ואני בצבא ואין לי זמן לעקוב, אז אני אשמח אם תוכלו לפרט לי טיפים והערות/הארות במידה ויש.
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך עזרה בהגדרת מפרט למחשב עם צורך דיי ספציפי. אני יודע מה הדרישות, פשוט לא בקיא בכל חידושי החומרה האחרונים והמומלצים... התקציב הוא עד 5000 שקלים המחשב אמור לשמש בעיקר לחישובי וירטואליציה וקומפיצליה, לכן הלוח והמעבד הם הרכיבים הכי חשובים במפרט. אין צורך בכרטיס מסך, או במסך, אני עושה שימוש ב-Onboard של intel. (אני יודע שזה חילול הקודש לחלקיכם אבל אין לי צורך בכ' מסך.) ללא OC. הדרישה היחידה היא שמעבד יהיה Intel וחדש. אני מניח שכל הלוחות החדשים תומכים גם בכל האפשרויות של המעבדים החדשים (EUFI וכדומה) זכרון: 16GB אחסון: TB1 זה בהחלט מספיק. אפילו חצי מזה, אבל לא פחות. לא יודע אם SSD מתשלם או לא בתקציב הזה... תודה.
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
האם זה מחשב טוב עבור לימוד\פיתוח תוכנה? בפנאי זה בעיקר אינטרנט\צפיה סרטים\TV, אך רצוי שיהיה אפשר להריץ משחקים סבירים. חשוב שיהיה שקט, מהיר ויחזיק כמה שנים טובות לפחות עם מינימום תקלות.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום... אני מעוניין במפרט של כ4000 שקלים למחשב שיריץ משחקים חדשים בצורה טובה... אין צורך במקדלת/עכבר/רמקולים/מסך בנוסף... מאיזה אתר הכי כדאי לקנות?
-
- 20 תגובות
- 1k צפיות
-