ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
מבקש לקבל הצעה ל- מפרט של מחשב לשימוש ביתי - מחיר 2000 עד ש"ח ועד -3000 ש"ח (יכול לשלם במזומן). אני צריך רק מחשב אחד - אני רוצה שהוא יהיה "חזק" ויעבוד בצורה חלקה ומהירה אבל מבלי להפריז במחיר. ראיתי את מחירי הרכיבים של מספר מפרטים כאן בפורום והתרשמתי שאין גבול לאפשרויות והתצורות שניתן לבנות (ואני לא מבין בזה בכלל). אני לא רוצה להוציא על מחשב 2000 ש"ח היום ושבעוד שנה הוא כבר יהיה חלשלוש או שיהיה כבר לא מספיק ואצטרך לקנות חדש. לכן ביקשתי 2 אופציות , במידה והאופציה היקרה יותר תהיה טובה משמעותית אז אעדיף אותה - בהתאם להמלצתכם. לגבי המפרטים - האם עדיף מחשב מבוסס אינטל או AMD ? השימושים העיקריים : צפיה בסרטים (גם באיכות גבוהה ), מוסיקה, אינטרנט, אופיס. צריך שהמחשב יהיה מסוג…
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אשמח לשמוע את המלצתכם. אני מחפש מחשב יחסית פשוט וזול בעיקר לשימושי אופיס ואינטרנט, ורציתי לדעת אם מבחינת מהירות יש הבדל גדול בין שני המחשבים שבקישורים המצורפים, ואיזה מהם עדיף: א. adscomp.co.il/he/product_h.php?idn=23099&zap=1 ב. http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=861993
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים, לצערי הנסיון שלי בהכרות עם מפרטי מחשב והציוד העדכני בשוק השארתי אי שם בתקופת פנטיום 5 ולכן אבקש סייוע שלכם. אני מעוניין במחשב למטרות משחקים בלבד(יש לי מחשב נייד לכל שאר הצרכים). שום דבר אחר, אי לכך אני לא זקוק לצורב למשל, מספיק לי קורא DVD. למרות זאת אני לא רוצה להשקיע בסאונד בשלב זה ולכן ביצועיי שמע בסיסיים מספקים לי. אין לי צורך ברמקולים, מקלדת ועכבר. המטרה הראשית היא מחשב בעל כרטיס מסך חזק עם צג 22-24 אינצ' טוב ומעבד/זכרון שתומכים בזה. לא צריך משהו מופרע ל10 שנים קדימה כמו כן היתי רוצה מאוד להנות ממסך עם יכולת רענון של 120 וכרטיס מסך שתומכים בתלת מימד (עם משקפיים כחול-אדום) שזו להבנתי אופציה אפשרית בdirectx10 עבור רוב המשחקים החדשים (אני משחק כרגע בעיק…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מכין מפרט למחשבים אותם נקנה עבור צוותי הפיתוח השונים (אני נמנה עם מפתחי התוכנה). דגשים: - חומרה אמינה: אנחנו נקנה 10 מחשבים בהתחלה, ועוד 5 - 10 כשלב שני. לכן, עניין האמינות מאוד חשוב - לא צריך שום יכולות אוברקלוקינג או חומרה אקזוטית. יש לי מעבד 2500+ בבית כבר חצי שנה ואני מאוד מרוצה, לכן המפרט צריך להבנות סביבו שאלות: - לא ראיתי את המסך הנ"ל בפעולה (בחרתי אותו על פי המלצת האתר). הביקורות שקראתי עליו בסה"כ חיוביות, אבל אשמח לשמוע עוד דעות - האם יש עוד לוחות אם עם on-board graphics המסוגלים להריץ 1600x1200@85Hz במחיר זהה או קרוב ? חייב להיות עם ethernet, sound, USB 2.0, ולא מיקרו ATX (לפחות 3 PCI). CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 523.46 ] …
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה מפרט טוב להרבה זמן עד 4000 שח .אני מעדיף של אינטל תודה
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
טוב אז ככה קיבלתי הרבה מפרטים טובים ותודה לכל מי שנתן לי. זה המפשר שנתנו לי ואני רוצה ללכת אליו: מעבד: AMD ATHLON 64 4800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.5GHz 1MB CACHE - ADO4800DDBOX- BOX ¤731 לוח אם: ASUS M2N-E ¤527 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8800GTS TDH 320MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤1730 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ¤381 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H42N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK ¤196 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT ¤576 מארז: NZXT APOLLO w/o PSU ¤381 מערכות הפעלה: WINDOWS XP HOME+ SP2- OEM ¤446 ספק כוח: HEC 400ART - 400W - 20/24 PIN - ATX 1.3 ¤216 מחיר סופי (כולל הרכבה)…
-
- 20 תגובות
- 1k צפיות
-
-
[table][tr][td]אז ככה..החיפוש שלי שלי אחרי מחשב נייד לא הכי מניבים פירות כרגע ( לצערי ) מצאתי מישהו שמוכר מחשב נייד( כמובן יד שנייה) דגם G550 - מסך 15.6 LED , מעבד T4400 , זיכרון 3GB DDR3 1066Mhz , דיסק קשיח GB250 , משקל 2.7 , מ.הפעלה Windows 7 Premium[/r][/t][table][tr][td]מצלמה מובנת + עכבר אופטי 5 לחצנים . נקנה לפני פחות מחצי שנה היה בשימוש רק מספר חודשים ,יש עדיין אחריות , כחדשש! מה אתם אומרים? מה המחיר שהוא אמור למכור את זה? בכוונה אני לא מציין כרגע את המחיר על מנת לראות האם המחיר שהוא נותן הגיוני דרך אגב,מחשב נייד כזה יכול להחזיק פוטושופ ותוכנות גרפיות למיניהן? האם ניתן לשפר את המחשב נייד בביצועים? להוסיף לו דברים ( אני יודע שבעיקרון לא אבל עדין אשמח לתשובה ברורה ) …
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז בניתי לעצמי מפרט ב-KSP והייתי רוצה הערות לגביו לפני שאני קונה... רקע: זה מפרט לגיימינג, אני רוצה מעבד INTEL וכרטיס מסך של NVIDIA, לוח-אם שתומך ב-USB3 ו-SATA3, זיכרון 4GB ו-1T של HD התקציב עד 3500... זה מה שהרכבתי (אגב, אני לא סגור על KSP, כל חנות עם סניף במרכז הארץ תהיה בסדר...) מעבדי אינטל Core i5 2500 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray 870 לוחות אם למעבדי אינטל P8H67-M LE B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, DVI, HDMI 530 זכרונות 1GB DDR1 400Mhz CL3 Kingston X2 390 כרטיסי מסך GTS450 1GB GDDR5 DX11 DVI HDMI PCI-E 2.0 640 דיסקים קשיחים Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA III WD10EALX 275 מאווררים וגופי קירור מאוררים למעבדים Scythe Katana 3 C…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות בלבד * גודל המסך? 13 האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? עד 1.8 קילוגרם * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Blu…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרה במציאת מחשב נייד שעונה על הדרישות הבאות: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בסביבות ה-5000 שקלים, אפשר לחרוג קצת. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? לימודים, עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אין חשיבות 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך 15 אינצ' וש…
-
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אבקש את עזרתכם בבניית מפרט ל-HTPC (ללא ציוד הקפי) בתקציב של עד- 3000 שקלים (אם ניתן לחסוך אז מה טוב ). על המחשב יותקן WMC 7 (אין צורך להוסיף למפרט), יש צורך במארז איכותי הכולל תצוגה (עם שלט?), קירור טוב, המחשב צריך לתמוך בסרטים באיכות FHD בקלות, לכלול הרד דיסק של 1 ג'יגה עם אפשרות להוסיף שני הרדיסקים נוספים בהמשך. המחשב יחובר לרשת קווית, ולכן יש צורך בכרטיס רשת רגיל. לא יעשה למחשב ב- OC. מעבר לצפייה בסרטים יתר השימושים יהיו גלישה באינטרנט, הורדות והאזנה למוזיקה. המחשב יהיה מחובר לטלוויית LCD האם עלי לקחת משהו נוסף בחשבון? ואם אפשר להרכיב מפרט בחנות מאיזור ת"א תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, הצלחתי לחסוך 4000 ש"ח ואני מעוניין במחשב חדש, המחשב שלי כבר עגלה אני מתכוון לשחק במשחקים הכבדים יותר כמו COD ו MAFIA 2 וסרטים ב HD 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? - כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? -לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? - תכני HD - תדיר , משחקים - מזדמן , וגלישה באינטרנט- תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? -32 אינצ' * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? - COD, MAFIA2…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4400 - קנייה באילת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? גודל - 14 אינץ' משקל - 1.5 קילו ומטה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו…
-
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, מחפש לקנות מחשב נייד בתקציב של עד 5000 ש"ח. אם ישנם מחשבים שעונים על הדרישות למטה בתקציב יותר נמוך (4000 ש"ח) - מה טוב. מטרות המחשב: עבודה משרדית "כבדה" - אופיס ואינטרנט. תרחיש רגיל: 6 גליונות אקסל, 2 מצגות, 4 חלונות וורד, כ-15 מיילים פתוחים באאוטלוק ו-4 טאבים שונים ב-firefox. ברקע skype, בבילון ואנטי-וירוס. נפח הזיכרן חשוב מכיוון שקובץ ה-pst מגיע ל2-3 ג'יגה אחרי שימוש של חודשיים. גודל המסך: לפחות 12 אינץ' ועד 13 אינץ' במידה והמשקל כולל הסוללה קטן מ-2 ק"ג. זמן סוללה: מינימום 3 שעות תחת השימוש שמופיע למעלה. רצוי 5 שעות ומעלה. יציאות מיוחדות: לא הכרחי, עדיפות למחשב עם יציאת DVI/HDMI, חיבור סיראלי (לא קריטי) ו-e-sata. בלוטות': רצוי אבל לא הכרחי, מקסימום אוסיף לתקציב דו…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש והתקציב שלי הוא עד 5000 ש"ח (כמובן שאם אפשר בפחות אז מה טוב כי הסכום הזה זה ממש קצה היכולת שלי) יש מספר דברים שחשובים לי במחשב 1) קצב עבודה - שיהיה מהיר וכמובן שלא יתקע 2) שיהיה יחסית שקט 3) התוכנות העיקריות שאני עובד איתן היום הן: אינטרנט, מוזיקה וסרטים, פוטושופ, teamviewr , emule וutorrent (ואני רוצה להשאיר לי אופציה גם במידה ובעתיר ארצה תוכנות קצת יותר כבדות כמו אוטוקאד וכאלה) בכל מקרה אין משחקים כבדים על המחשב. 4) לא יודע אם זה משפיע על הכרטיס רשת - יש לי 100 מגה של הוט המפרט ההתחלתי שאני ראיתי כאן באתר שנראה לי הוא http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=137632§ion=293&target=רב-תכליתי רק שיש מספר נקודות לגביו: 1) יש להוסיף מ…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?כמובן שעדיף לחסוך, עדיף להישאר על 5500 נניח, אבל אם כדאי לחרוג זאת לא בעיה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 6000, זה התקציב המקסימלי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?בעיקר משחקים כבדים... כמובן שהרבה מוזיקה וקצת עיצוב בקטנה פוטושופ וזה, לא משהו רציני... א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אני לא כלכך סגור על המשחקים שיש עכשיו בשוק כי רק השתחררתי והייתי מנותק מהעולם בתקופה ההיא אבל בעיקר FPS MMO RPG …
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם המחשב ישמש לעבודה בתלת מימד וכמו כן שאר השימושים (כגון משחקים). התקציב משתמע מהחלקים ששמתי פלוס מינוס. ואני לא הולך לעשות Overclocking. Intel® Desktop Board DQ35JO Intel Quad Core Q6600 gainward geforce 8800gt 512 2X 2GB kingston/samsung, 800 mhz (זיכרון) 2X320 WD Raid01 או 500X2 (תלוי במחיר). מסך של Samsung 971p (בהנחה שעוד נשאר בחנויות הדגם הזה). עריכה: לגבי כרטיס קול אני ישתמש בכרטיס audigy קיים רמקולים של Creative Inspire 5200 (קיימים גם הם). מקלדת סטנדרטית ועכבר שקלתי לרכוש משהו של Razer. זה המפרט שעבדתי עליו עם מי שאני מזמין ממנו. עכשיו אני עומד כרגע בצומת דרכים. חשבתי לעצמי שאולי אני יכין לעצמי מחשב תומך SLI על-מנת שבעתיד... בוא נניח בעוד…
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
זה מה שאני מתכוון לקנות ממש ממש בקרוב - אשמח לשמוע את דעתכם! זיכרון : PQI 1024MB DDR2 800MHz CL5 ¤ 285 מערכת בנה לך מחשב הכוללת את המוצרים: ¤ 6429 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX לוח אם: ASUS P5B זיכרון: PQI 512MB DDR2 800MHz CL5 כרטיס מסך: LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX8800GTS TDH 640MB GDDR3 320 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL צורב DVD: LG DVDRW GSA-H30N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA מארז: GIGABYTE TRITON TOWER CASE ALUMINIUM - BLACK/SILVER - GZ-XX1CA ספק כוח: ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT סה"כ כל המוצרים (כולל מע"מ) : ¤ 6714 בנוסף אני קונה מסך LCD של סמסונג 20…
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני בדרך לקניית מחשב סלוני שישמש כמדיה סנטר (סרטי HD + תמונות), גלישה באינטרנט ושימושי אופיס בסיסי בשעת הצורך. חשבתי על המפרט הבא: מעבד: Core i3 2120 3.3Ghz s1155, 3MB, GPU Core, Tray מאוורר: Zalman SZ CC92HS CPU Cooler לוח אם: GIGABYTE Z68MA-D2H-B3 זכרון: DDR3 1600Mhz 2x4GB G.Skill Ares Dual Channel CL9-9-9 הרד דיסק: Western Digital Caviar Green 2TB IntelliPower, 64MB Sata III WD20EARX מארז: Antec NSK 2480 מקלדת: Logitech Wireless Touch Keyboard K40 / Rapoo E2700 / Koribo Leira 2.4GHz מחיר: ~ 2800ש"ח (2600 ללא המקלדת) אשמח לשמוע חוות דעת ועצות. תודה, eyna
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
סליחה על הכותרת, לא ידעתי איך להגדיר את זה. אני צריך נייד חזק שיוכל להריץ הרבה אפליקציות במקביל (זיכרון רב) אפליקציות מבוססות gis ואיתור gps של מספר רב של משתמשים. צריך חיבור לתקשורת סולולארית. יכולת צפיה ושליטה במערכות מצלמות וניתוח וידאו. יכולת לתפקד בתור טאבלט, ולהריץ אפליקציות אנדרואיד. כניסת מיקרופון. יציאת HDMI אין הגבלת תקציב, אבל גם לא לזרוק כסף סתם. תודה.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן וסהלן חברים וחברות יש לי מחשב שמפרטו הוא מעבד e7400 זיכרון 2 גיגה DDR 2 667 ספק כוח 300W ezcool לוח אם p5q-em asus G45 כרטיס מסך HD3400 לשדרג את המחשב הזה ??ומה לשדרג?? בשביל שיריץ משחקים או לקנות מחשב עד 3000-3500 למשחקים
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי,קנו לי מארה'ב לפני יומיים את המחשב...עכשיו כשבאתי להטעין אותו הוא לא מתאם לשקע חשמל אצלי בבית, מה אני עושה? בנוסף הייתי רוצה לדעת עם יש בעיה בלהטעין אותו בארץ?האם אני צריך שנאי? תודה אלי.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שבוע הבא אני קונה מחשב נייד שיעודו העיקרי יהיה גיימינג, חוץ מזה גם צפיה בסרטים בhd וגלישה באינטרנט. אני רוצה מחשב כמה שיותר חזק למשחקים, שיריץ משחקים כמו gta iv , far cry 3 וbf3 חלק על הגדרות כמה שיותר גבוהות. התקציב שלי הוא מקסימום עד 3250 שקל, בלי חריגות. אני יודע שזה לא אידיאלי לגיימינג ואני יכול לקנות רק מאייבורי או ksp הציעו לי את המחשב הזה: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12065 איך הוא? יש יותר טוב בתקציב שלי? איך המשחקים שציינתי למעלה יעבדו עליו?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
עבור תחביב של עריכה ב-After Effects (התוכנה ברשיון אבל לא משמשת לעבודה מקצועית) המחשב הנוכחי עובד סביר עם תמונות, אבל מאד מאד איטי כשזה מגיע לשילוב ועריכה של סרטונים. אנחנו שוקלים קנייה של דסקטופ חדש כדי לשפר ביצועים, איחסון SSD עד 256GB , זיכרון , כרטיס מסך וכו', מה הדרישות החשובות ואיזה חלקים מומלצים? כרגע משתמשים בדסקטופ בן 8 שנים (!) עם intel i3 3GHz עם 4GB RAM כרטיס מסך פשוטon-board של אינטל ו-Windows10. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1000 ש"ח , אפשר לחרוג במידה והמחשב יתאים לדרישות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה ב-After Effects 3. ה…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
מעבד פנטיום 3 500mhz מסך 14" הרדיסק 10 ג'יגה זיכרון 128mb כונן dvd סוללה חלשה כרטיס מסך וקול מובנים כל זה ב1500 שקל מה אתם אומרים משתלם? המחשב אמור לשמש בעיקר למכללה-אופיס, ואולי קצת אינטרנט וסרטים.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-