ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
הדגם: Lenovo ThinkPad Edge E420S 4401-4NG מפרט: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=9622 סה"כ המפרט שלו סבבה, הבעיה היא בסוללה שהיא מובנית (כמו שקראתי בביקורת כאן: http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-ThinkPad-Edge-E420s-Notebook.53833.0.html) ידוע שסוללות בד"כ אחרי שנתיים + מתפגרות. השאלה עד כמה זה בעייתי, מאחר וזה לא כמו נייד רגיל אחר שאפשר פשוט להחליף סוללה פה זאת פרוצדורה אחרת... מישהו נתקל בתופעה ו\או יכול להמליץ אם אין 'סיכון' ללכת על המחשב הזה או להתרחק ממנו כתוצאה מה'בילט-אין' של הסוללה ?! תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
כאשר אני אמר פחות מ-4200 הכוונה היא שזה המקסימום שבמקסימום שאני מוכן להשקיע במחשב נייד. האיזור של 3000-3500 יהיה בסדר בשבילי. ידוע לי שכח העיבוד הזמין היום למעבדים ניידים הוא מעבר לכל פרפורציה ביחס ליישומי אופיס, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים. אציין כי מעבד XP1600 עם 256MB DDR266 על מחשב שולחני מספיקים לי מעל ומעבר. אני לא עושה חישובים מתמטיים, ואין לי כוונה להנדס קורים אטומיים או לחשב את נוסחאות הפנסיה של משרד האוצר - השימוש העיקרי שאני עושה זה PDF די כבדים, סריקות, גלישה באינטרנט ווורד - לפעמים קצת אקסל. למרות זה, יהיה נחמד עם אפשר להשיג מחשב במחיר טוב עם 512MB זכרון ופלטפורמה די עדכנית. חשבתי על lenovo c100 ומצאתי אותו במכירה קבוצתית גם באיזור 3300~, אבל אני מבין שלא מד…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב דל INSPIRON N5110. אני מאמצת מאוד (בהשוואה לשימוש של אנשים אחרים) את המחשב, ואחרי זמן קצר הוא מתחיל להתחמם בעיקר בצד שמאל למטה (משמאל לטאצ'פד). בצורת ההקלדה שלי, החימום ממש גורם ליד שמאל שלי לבעור מחום, ולעיתים אני נאלצץ להפסיק ללמוד עד שהוא ירגע קצת. לא מרעיש במיוחד. חשבתי לקנות משטח קירור עבורו- אבל אני לא יודעת איך בוחרים משטח קירור (אני גרה באנגליה כך שכל הזמנה תעשה מעלי אקספרס/אמזון, עדיפות לעלי כי היום יש מבצעים ), האם הם מתאימים רק לגדלים מסוימים או באופן גנרי? מהיכן מתקבל החשמל, מפורט USB של המחשב? כמה מאווררים מומלץ שיהיו? האם זה בכלל ישפיע על החימום שבצד המחשב? תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
הי, יש לי כרגע i7-950 מהדור הראשון שהתחיל לגסוס והחלטתי שהגיע הזמן להיפטר ממנו ולהחליף את השילוש. השימושים העיקריים של המחשב הם פיתוח, סרטים/סדרות ומידי פעם משחקים. כרגע מחוברים אליו שני GTX460 בSLI שאני לא מתכנן להחליף בזמן הקרוב, אז תמיכה בSLI היא הכרח. אני מעדיף מעבד עם מכפלה פתוחה בשביל לאפשר OC בעתיד, וכמובן כמה שיותר future proof יותר מוצלח. מצד שני, אני לא רוצה לבזבז כסף על שטויות שלא באמת ייתנו לי כלום. התקציב שאני מכוון אליו הוא 3-3.5 אלף לכל היותר. כבר הרבה זמן שאני לא עוקב אחרי שינויים בתחום, אבל קראתי קצת והרכבתי לעצמי מפרט: http://www.tms.co.il/preview/spec/75eabt8j יש הצעות לשיפור?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני משדרג את המחשב של ההורים (בן 10 הגיע הזמן..) ורציתי להשתמש ברכיבים החדשים שיש לו. אני רוצה לקחת את הכרטיס מסך (Radeon HD 7950 ) למחשב החדש, קניתי את הכרטיס הזה לפני 3 שנים בנוסף אני רוצה לקחת את הספק כוח (לא זוכר את הדגם, אבל הוא איכותי ונותן הספק גבוהה יותר מהמומלץ למפרט שלי), קניתי אותו לפני 3 שנים. ואני גם אקח את ה - SSD שקניתי בקנייה הקבוצתית כאן בפורום - samsung ssd 850 evo 250gb. 1. מה אני צריך לברר לפני שאני קונה את שאר חלקי המחשב? (גודל המארז שיתאים לכרטיס מסך, מתאמים ל - SSD) 2. אני קונה את שאר הרכיבים בהרכבה עצמית. האם ירכיבו לי את זה או שאצטרך להרכיב לבד? (בדקתי את פלונטר, KSP ,TMS, אייבורי) 3. האם כדאי …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד מסדרת PAVILION של HP המעבד עובד בתדר של 2260 MHZ לפעמים הוא מטייל ל 2300 בקיצור נחמד מאוד לאחרונה קרו הדברים הבאים בצפיה בלשונית אובר אוקלוק באוורסט תמונה : המעבד צונח ל 13 MHZ 150 200 1500 הוא משחק אם זה איך שבא לו עשיתי שחזור מערכת למרות שזה צעד שלא יוביל לכלום כמו כן גם ביצעתי עדכון ביוס שלא עזר ( היה לי את הכי מעודכן) בקיצור התופעה נצפתה ב WINDOWS 7 למרות שקודם לכם לא היו בעיות כרגע משחקים נתקעים לי ויש לאגים יש לי אחריות HP השאלה אם מדובר בדבר בר פיתרון בתודה שלומי נ.ב ביצועי המחשב מוגדרים על מקסימום עבודה = פועל תמיד= הגדרות גבוהות [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קניתי לפני כחודש לפטופ של DELL מהסדרה INSPIRATION 1525... הוא הגיע בלי ווינדוס והתקנתי ווינדוס בעצמי... ויסטה ביזנס. לאחר כמה ימי עבודה התחילו תופעות מאד מוזרות. בסמל של הרשת האלחוטית יש איקס אדום למרות שהאינטרנט עובד. המחשב מאד איטי. תוכנות נתקעות. אי אפשר לפתוח את הTASK MANAGER התוכנה פשוט לא נפתחת. אם אני מנסה לעשות ריסט או כיבוי זה פשוט נתקע במסך שהוא הכחול שרושם windows is shutting down. ניסיון להכנס במצב בטוח לא מצליח גם ,אחרי שאני מכניס תסיסמא פשוט יש לי מסך שחור שבארבעת צדדיו רשום safe mode אבל הווינדוס לא עולה. הקטע המוזר שהבעיה הזאת פשוט באה ונעלמת. בלי איזשהו הסבר הגיוני. מDELL אמרו שלא התקנתי תמחשב עם ה MEDIA DIRECT שלהם , אז התקנתי מחדש הפעם HOME PRIMI…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ניסיתי להרכיב מחשב לאבא שלי לעבודה משרדית (אופיס - וורד, אקסל ואימייל) ואינטרנט ועבודה עם הרבה PDFים.. המחשב אמור להיות ליחסית הרבה זמן, כ 4-5 שנים. התקציב עומד באיזור ה - 2K אבל גמיש, כלומר ההעדפה היא לא להוסיף רכיבים בעתיד. אין צורך בציוד היקפי (דרוש צורב בסיסי), השקט לא מאוד חשוב, לא מתוכנן OC, אין צורך בווינדוס/אופיס אני מעדיף לקנות ב KSP (קרוב מאוד לבית). לפי מה שהבנתי - המעבד לא אמור להיות חזק יחסית (כיוון שלא מיועדות להיות בשימוש תוכנות כבדות/גרפיקה). כן אני רוצה שיהיה זיכרון סביר שירוצו כמה דברים במקביל (אני חושב ש 8GB יספיקו - תקנו אותי אם אני טועה), וכן הדיסק קשיח צריך להיות 1 tera. ההעדפה היא שיהיו בלוח אם 6 יציאות USB אחוריות (ולא 4). חבר המליץ לי על SSD בטענה…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, לחבר שלי יש מחשב ישן ומשחקי מחשב עובדים לו ממש לאט (גם על האיכות הכי נמוכה רוב המשחקים לא מתקרבים ל60 FPS). זה המפרט שלו: אין לו הרבה תקציב, אז הוא מחפש מה אפשר לשדרג בזול בשביל לשפר את המצב. מה אתם מציעים? תודה!
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3,500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל עד תום במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח במידה והשידרוג משמעותי 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. כאמור, משחקים כבדים ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? אני קונה מסך בנפרד, ככל הנראה LED FULL HD 22-24" * באיזה סוג משחקים תשחקו? כבדים * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוה…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, שמי גדי פונט, אני בן 39 ואני גר בלוס אנג'לס. החלום שלי בעשרת השנים האחרונות זה שיהיה לי מחשב חזק מהיר ושקט, והמחשב הכי טוב בעולם. אי לכך ובהתאם לזאת שאני עושה ערימות של כסף ביום וסוף סוף אני יכול להרשות לעצמי להרתם למען הגשמת חלומי, אשמח אם תעזרו לי להגשים את חלומי ולעזור לי בבחירת חלק המחשב. חשוב מאוד לציין שחשוב שהמחשב יהיה מאד שקט, מהיר בטירוף, שהתאום בין החלקים יהיה אבסולוטי, המחשב עם החלקים הכי טובים ויעילים כרגע בשוק, החל מהבורג במארז, דרך כרטיס הקול והמסך וכלה בכונן התקליטורים. תקרת הגג היא בעצם לא קיימית, אבל עדיף כמובן לא להמליץ על חלקים שסתם יקרים אבל פחות טובים. אני אעריך מאד את העזרה שלכם ותודה מראש!
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הבנתי שכדאי ללכת על מעבד פנטיום ולא AMD... סנטרינו לא בתמונה בגלל המחיר הגבוה התקציב שלי עד 6000 בעיקרון (200 יותר או פחות לא נורא) איך זה? מחשב TOSHIBA דגם A30-S504 מעבד: Mobile Intel® Celeron® 2.6GHz מסך : 15 ברזולוציה גרפית 1024 768X דיסק קשיח : 40GB מולטי מדיה : COMBO DVD/CDR-W זיכרון מהיר: 256MB רמקולים : חזיתיים בעוצמת שמע מדהימה סוללה : זמן עבודה כ- 3 שעות., סוללה נטענת מסוג ion-Li מודם/פקס פנימי : 56Kbps V.90 Modem רשת פנימי: 10/100 יציאות נוספות: · WiFi Antenna · 11-RJ · 45-RJ · ערוצי הרחבה USB מסוג II · חיבור לאוזניות · חיבור TV · חיבור לרמקולים חיצוניים · חריץ הרחבה ל- PCMCIA Type II or III · חיבור למסך חיצוני ב6000 ש"ח אם יש לכם עוד הצעות יהיה נחמד..
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צריך מפרט חזק ביותר למשחקים....אלב חייב בו כמה דברים: א. 1024RAM חובה ב. Radeon 9800 Pro 128MB 256Bit לא כולל עכבר....יש לי כבר mx500 ולא כולל מסך......... אהה..ולא כולל רמקולים. אהה. וזהו תודה! ******חשוב להזכיר....במחיר התכוננתי כולל התקנה....ועדיפות גבוהה ל אינטל 2.8c 800Mhz******
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקי אז המטרות הן word אינטרנת אם אפשר שיהיה אלחוטי אם יש בכלל שליחת פקסים לשמוע מוזיקה הרבה מאוד מקום המסך בערך 15 אינצ וזהו בערך תקציב 5500 +-
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך בלי לפגוע בביצועים. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עריכת וידאו, ומשחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אפטר אפקסט וסוני וגאס באופן תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. סקיירים, באטמן ארקהם סיטי. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24" 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/ג…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לייטרום קלאסיק - ה - TR3 משאירים אבק לכל השאר, כולל TR2 וגם אינטל X החדשים. Threadripper 3960X מהיר יותר מ- 2X יותר ממעבדי ה- X-series החדשים, ו 5-6X מהיר יותר מהדור הקודם Threadripper 2990WX! שימו לב שה - 3960X הוא המעבד ולא אחיו הבכור. עדכון: יצא והגיע לבדיקות מעבד TR 3990X עם 64 ליבות ! פוטושופ - טוב, כאן אין הבדלים משמעותיים, ואפילו 9900K הוותיק צמוד מאוד ל TR3. אז חבל על הכסף. לא אקטואלי. דה ווינצ'י - כאן, 3960X מהיר בסביבות 10% בסך הכל לעומת Intel Core i9 10980XE החדש. אפילו TR3 3950X נותן תוצאות זהות למעבד אחרון של אינטל. כמעט אין הבדל לעומת 3960X. עדיף ל…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו ועריכת תמונות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Light room | Adobe After Effects | Premiere |Photoshop | illustrator שימוש כבד יומיומי כמעט לפרנסה -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. תוכנות ADOBE בעיקר - לא למשחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 3 מסכים של 1080P לעבודה במקביל -לאילו הגדרות ג…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3400 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בבקשה לא לעבור את ה 3400 שקל, זה ממש ממש על הקשקש. בהתחלה חשבתי על מחשב ב 3200, אחרי זה המחיר קפץ ל 3.3, ועכשיו 3.4. זה ממש הגבול. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן, המחשב מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V כשיצא למחשב, WATCH DOGS (רוצה שירוץ על ULTRA), פיפא/NBA הכי חדש שירוץ על ULTRA (לא חושב שיש …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני נוסע לארה"ב ורוצה על הדרך לקנות לפטופ לאחיין שלי שהמטרה היחידה שלו זה משחקים ברור לי שבסכומים כאלו (650$ עם חריגה עד 700$) קשה מאוד למצוא משהו אבל זה חייב להיות לפטופ ושיהיה כמה שיותר חזק למשחקים (וגם פיזית) זה מה שמצאתי עד עכשיו: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834115796 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834157367 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834220745 אשמח מאוד לקבל חוות דעת, המלצות, הסתייגויות וכו'. תודה רבה מראש
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני קניתי זיכרון 512 והרכיבו לי בחנות כעבור יומיים שלושה המחשב מת האם זה בגלל הזיכרון או שהמחשב היה דפוק מקודם?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לא ממזמן שידרגתי תמחשב, טבל הוא חרא, קיצר, אני רוצה לעשות שידרוג, אבל שיישפר לי רק את המשחקים, אני בסדר עם המשחב שלי ברגיל, רק במשחקים הוא לא משהו, מה אני צריך לשפר בשביל שהמשחקים יילכו טוב, כרטיס מסך, זיכרון, שניהים, עוד משהו?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תלוי בהתאמה לצורך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בסביבות 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנט בטכניון (הולך להיות המחשב העיקרי שלי למטלות, תיכנות, קריאה, הרצאות וכו') א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי כולם, מחפש לקנות מחשב לאחי הקטן. חשבתי על מפרט מבוסס על I5, שימושי המחשב הן בעיקר בסביבת חלונות (כוללים פתיחה של המון חלונות במקביל) ויש צורך שיהיה חזק גם בגיימינג, אין צורך בOC רזולוציית מסך של 1920/1080 ישנה חשיבות גדולה לטמפ יחסית נמוכה של המחשב + שקט תודה רבה.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - האם 5000 ש"ח יספיקו? אם מומלץ להשקיע יותר, אשקיע יותר אם לדעתכם זה כדאי. 2. שימוש: תוכנות adobe Creative suite, ותוכנות autodesk (כמו autocad ו revit) צריכות לפעול במקביל על מסכים שונים, עם קבצים גדולים. חשוב מאוד שהכל ירוץ מהר מהר מהר. 3. ללא ציוד הקפי. ללא מסך. 4. מניח שצריך כונן SSD אחד למערכת וכונן SSD נוסף לנתונים שצריך להיות יותר מTB אחד. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. ללא תוכנות ללא מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? א…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-