מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,813 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, התלבטות גדולה לפני קניית מחשב. שימוש ביתי רגיל + גיימינג מזדמן גם במשחקים חדישים בהגדרות בינוניות. כרגע ברשותי samsung 710T שכנראה יישאר בשנים הקרובות, הרזולוציה היא 1024*1280 מספר שאלות: 1.לגבי מעבד, יש הצדקה להשקיע עוד מעט עבור 5300 - תדר מעט מהיר יותר אבל גם מכפלה מעט גבוהה יותר? 2. לגבי הלוח, אני מבין שההבדלים העיקריים בין שתי הערכות הם: מגבלת 4GB זיכרון ב P31 - נראה לי שלא יגביל אותי, והשני הוא PCIE 2.0, האם ברזולוציה שבה אני משחק יש לזה בכלל משמעות? 3. האם P43 יאפשר תיאורטית אפשרות לשדרג את כ. המסך בעוד נאמר שנתיים (בגלל PCIE 2) ובכך להאריך את חיי המפרט, או שאז המעבד התקציבי גם כך יהיה צוואר בקבוק? 4. עבור OC בינוני, האם יורגש הבדל בין CL4 ל CL5? 5. האם …
-
- 6 תגובות
- 728 צפיות
-
-
היי, אני עומד בפני קניה גדולה של מחשב גיימינג (השקעה של כ-8 אלף שקל) אבל קצת מתלבט בין ללכת על סוקט 2011 עכשיו ולשדרג בהמשך הדרך או לחכות עם זה חצי שנה ולראות מה אינטל יביאו לנו הפעם. המאמר הבא בכלל מפחיד אותי: http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20120315231232_Intel_to_Omit_Release_of_Enthusiast_Class_Ivy_Bridge_Processors_This_Year.html
-
- 3 תגובות
- 728 צפיות
-
-
למחשב שלי שקניתי מזמן קניתי בנוסף (מן עסקת חבילה שכזו) זכרון 256mb ram, וכפי שלוח האם דורש DDR. הכל היה טוב ויפה. התקנתי בזמנו WIN98se והכל היה בסדר... ואז מתישהו התקנתי WINXP, ולאחר זמן מה שמתי לב שהמחשב אומר לי (ControlPanel -> System) שיש לי 224 זכרון, ולא 256. מוזר, לא? לפני איזה חודש קניתי עוד זכרון של 256 והוספתי אותו, ועכשיו במקום שהמחשב יציין 512mb = 512*2, הוא מציין 224+256 = 480mb. אני כמעט בטוח שאין בעיה עם הכרטיס הישן, כי מעולם לא הוצאתי אותו ממקומו ובמערכת ההפעלה WIN98se לא היתה את הבעיה הזו. מה לעזאזל קורה פה?? למה Winxp חושב שיש לי 224 כאשר Win98se אמר לי שיש 256? האם זה ישפיע על הביצועים או משהו כזה? לא שמתי את זה באגף של בעיות חומרה מאחר וזה נ…
-
- 6 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אני יודע שערכת השבבים זה כמה שבבים שמנהלים את העברת המידע בין רכיבי המחשב ובגלל זה הם בעצם קובעים את המגבלות ואת הטכנולוגיות שהמחשב תומך בהם אבל הביוס עצמו קשור אליהם? ואיזה שבב זה השבב של הביוס??
-
- 1 תגובה
- 728 צפיות
-
-
שלום לכולם! רציתי לשאול מה ההבדל בין התושבות הנ"ל, והאם כולם מתאימים למארזים הרגילי היום? MIDI ATX? תודה רבה לכולם!
-
- 7 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אהלן פורום נכבד, אז מה עדיף ואם שווה לשים עוד 200 ש"ח ולקנות 3200. האם יש הבדל בין AMD62 athlon 3000 BOX לבין AMD62 athlon 3000 Plus תודה, גל.
-
- 8 תגובות
- 728 צפיות
-
-
הי לכולם, יש לי 2 מעבדים PIII : PIII 800/256/133/1.7v PIII 600eb/256/133/1.65v זכרון Kingstone 128Mb/133Mhz/CL3 אני מנסה להתקין אותם על לוח חדש מהשקית ??? של SOLTEC עם צ'יפסט של VIA694T. הלוח הוא socket370. המחשב לא נדלק.אולי עשיתי יותר נזק מאשר תועלת אבל שיחקתי עם cpu bus ratio במחשבה שזה יפתור את הבעיה. לפי החישובים שלי צריך שהמכפלה תהיה למעבד 800 6.0X ו 4.5X ל600EB. השאלה שלי היא האם אני צודק, או שאני בכלל לא בכיוון של הבעיה?
-
- 10 תגובות
- 728 צפיות
-
-
שלום, 1. אני מתכוונן לקנות מחשב עוד פחות מחצי שנה ומעניין אותי לדעת אם המעבדים האלו (לדוגמא ci5 640) יגיעו כבר... 2. חשבתי אלוי לקנות מחשב מבוסס amd, אבל אני לא ממש מבין מה הולך שם, אז אני מאוד ישמח אם מישהו יוכל להראות לי השוואה בין core i5 לבין המעבדים המקבילית מבית AMD...
-
- 4 תגובות
- 728 צפיות
-
-
I can`t find where i can change the command rate from 2T to 1T HELP! :\
-
- 4 תגובות
- 728 צפיות
-
-
נתקלתי בבעיה מוזרה: ניסיתי להוסיף זיכרון 1GB ללוח במחשב ישן (Msi PM8PM-IL). הזיכרון הקיים היה Ceon DDR2 512MB 533Mhz וביקשתי להוסיף Kingston DDR2 1GB 533Mhz. בהתחלה הזיכרון לא זוהה בביוס וגם לא בחלונות (רק דרך CPUZ או EVEREST אפשר היה לראות שקיים סטיק זיכרון נוסף). ניסיתי איתחולי ביוס, הגדרות ידניות ומה לא. To make a long story short המחשב זיהה לפרקים את ה-512 ולפרקים את ה-1 ג"ב אך לא את שניהם, למרות ששניהם היו בפנים, ופעמים רבות המחשב פשוט לא עלה ועשה ציפצופים ארוכים. אחרי מספר ניסיונות לא מבוטלים, רק ה-1 ג"ב מזוהים אך שני הסטיקים בפנים. מה הבעיה פה? האם אפשר לפתור את המצב כדי שיזוהו 1.5 ג"ב מלאים?
-
- 9 תגובות
- 728 צפיות
-
-
MSI K9NGM2 Chipset 6100 או K9N NEo NFORCE 550 תודה.
-
- 13 תגובות
- 728 צפיות
-
-
מה ההבדל בין שני הלוחות האלה (לשניהם יש אותם אפשרויות) 1.Epox 8RDA NVIDIA nForce2 Motherboard (DDR400, AGP8X, 5.1 Dolby Sound, ATA133, USB 2.0) 2.Gigabyte GA-7VA VIA KT400 Motherboard (AGPx8, 5.1 Sound, ATA133, USB 2.0 ) וההבדל במחיר בינהם הוא 150 ש"ח (ה Epox יותר יקר) והאם בכלל שווה להוסיף 150 ש"ח (אם המערכת לא מיועדת בכלל ל oc )
-
- 5 תגובות
- 728 צפיות
-
-
שלום רב, יש ברשותי 2 זכרונות של G.skill DDR2 1024MB 800Mhz cl 5-5-5-15 NY מעוניין להרחיב את הזיכרון ל4 G. האם אני צריך לקנות בדיוק אותם זכרונות , כלומר 2 סטיקים של 1 G? אני יכול לקנות חברה אחרת? מהירות שונה? או רצוי בכלל להחליף את הכל ל2 סטיקים של 2 G? מה יעבוד הכי טוב והכי מהר וינצל את הפוטנציאל המקסימלי של הזיכרונות? תודה, נמרוד.
-
- 3 תגובות
- 728 צפיות
-
-
לא ברור לי אם זה טעות או שיש מעבד כזה, כי אני לא נתקלתי בדבר כזה. אני יודע שיש צ'יפסט כזה, אבל יש גם מעבד כזה? מישהו מכיר?
-
- 7 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אלהן.בעיקרון הייתי סגור על הp31-d3sl אבל אמרו לי שבג'יגהבייט הl מסמנת כרטיס קול גרוע במיוחד..לכן אני צריך המלצה ללוח אם העובר בהצלחה את הדרישות הבאות: -אינטל -יתמוך במעבדים החדשים -כולל יציאת spdif -בעל כרטיס קל איכותי -זול,אני גם ככה בחריגה מטורפת תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 728 צפיות
-
-
מה עדיף 1)ASUS STRIKER EXTREM 2)Asus P5N32-SLI SE Deluxe 3)GigaByte GA-965P-DQ6 4)ABIt IN9 32X-MAX 5)ABIT AW9D-MAX ההתלבטות היא כזאת להשקיע בלוח אם תותח ואז זה חוסך לי כרטיס קול או לקנות לוח אם בסביבות 1200 ש"ח ולהוסיף כרטיס קול תותח XFI לשאלה השניה מה עדיף בתור מעבד אינטל 6300 ולעשות לו OC עד ליציבות מערכת לעבודה שוטפת או להשקיע עוד קצת באינטל 6600 וזה ינגוס לי בכרטיס מסך
-
- 4 תגובות
- 728 צפיות
-
-
אהלן לכל המעוניין, מקווה שתעזרו לי :s05: כשאני מדליק את המחשב המסך לא נדלק ואין את הצפצוף של ההדלקה!! כבר בדקתי מסך וספק כוח, הארד דיסק וכרטיס מסך. במשך כמה חודשים לפני זה המחשב היה עושה לי את אותה הבעיה רק שלפעמים הוא היה נדלק רגיל. תודה מראש לכול מי שעזר
-
- 6 תגובות
- 728 צפיות
-
-
היי אנשים זה במת חשוב אבא שלי בארצות הברית ומחכה לתשובה ממני איזה לוח לקנות לי לA64 שהוא מביא לי ( כן כן ) אני צריך לוח טוב שיכלול USB 2 פיירוויר שמאוד חשוב לי . תמיכה בכונן ATA שלי ( זה מה יש ) ובכלל לוח טוב עם ביצועים טובים אנלא עושה ממש OC אבל אם יהיה לוח עם כל מה שאני צריך והוא יהיה גם לOC אז סבבה . התקציב הוא ככה 150 דולר אפשר גם לחרוג ככה קצת . כמובן כמובן את הלוח אני רוצה לקנות מNewegg אז תתחשבו בזה .. שוב כמו שאמרתי זה חשוב אבא יהיה בחול רק לעוד כמה ימים אני צריך את זה ... תודה רבה מראש לעוזרים .
-
- 7 תגובות
- 728 צפיות
-
-
הי אני רוצה להוסיף עוד 256 מגה של זכרון PC2100 ראיתי את הזכרון של מקרון במחיר זול עכשיו יש לי כבר זכרון של CRUCIAL PC2100 שעובד על CAS2 רציתי לדעת אם לשהו יש ניסיון עם זכרון של MICRON PC2100 והאם ניתן לעבוד איתו על CAS2 תודה
-
- 1 תגובה
- 728 צפיות
-
-
יש לי כרגע 2 סטיקים של 2 ג'יגה כל אחד קניתי זכרונות חדשים , 2 סטיקים של 4 במטרה לעבוד עם 8 ג'יגה זיכרון השאלה היא , האם אולי בעצם כדאי לי להשאיר גם את זה וגם את זה ולעבוד עם 4 סטיקים שיתנו ביחד 12 ג'יגה? כמובן שמדובר ב2 סוגים שונים של זכרונות מה מומלץ?
-
- 2 תגובות
- 728 צפיות
-
-
הלכתי היום לקנות מחשב חדש להורים שלי ובשיחה עם איש המכירות בקשר לרכיבי עלו לי כמה שאלות: 1. אם אני קונה כרטיס מסך (PCIX16) למחשב האם יש סיבה לקנות כרטיס מסך OB? והאם זה יוזיל את העוליות קנייה של לוח אם בלי כרטיס מסך OB? 2. האם לוח שהוא MICRO ATX הינו זול משמעותית מלוח בתצורה רגילה? והאם יש סיבה להעדיף את הלוח הקטן על פני לוח "רגיל" בהנחה שמארז המחשב הינו בגודל סטנדרתי? אשמח מאוד לשמוע לקבל תשובה לילה טוב לכולם!
-
- 2 תגובות
- 728 צפיות
-
-
ברשותי הנייד הזה: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ah.aspx?ai=2368181 אני רוצה להוציא את הסטיק של ה 512 ולהכניס במקומו 2GB וכאן באות השאלות: האם ללכת על סטיק אחד של 2GB או שני סטיקים של 1GB ? האם להישאר במהירות הקיימת 667 או לקחת של 800MHZ ? יש סיכוי גם שבשלב כלשהוא מערכת הפעלה תשודרג מ XP HOME ל WIN7 תודה
-
- 4 תגובות
- 728 צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי מפרט כזה: C2D E6300. 7950GT DS3. 1 giga memory 667. 80+250 GIGA וצורב DVD פשוט. יש ברשותי ספק כח של חברת EZcool 450W ספק חדש לא נעשה בו שימוש פעם אחת! חיברתי אותו ללוח אם כמו שצריך אבל גיליתי שאם אני מחבר אותו ליציאה של ה-4 פינים (מעל המעבד) הוא לא פועל בכלל!! כשאני מתנק המחשב פועל אך אין תצוגה בכלל!! חשוב לי להזכיר שהספק חדש והוא מצויין. הלוח אם היה בתיקון והחליפו לי אותו משום שהקודם היה ממש דפוק! בחנות שקניתי את המחשב הם אומרים לי שצריך מינימום ספק של 700W נקי!! למערכת כזאת! (זה נשמע בכלל הגיוני? כשאני רואה משתמשים שמרכיבים מחשבים חדשים עם 4 ליבות וכרטיס 8800 ו-2 ג'יגה זיכרון על אנרמקס 400)! עוד דבר, לפני הספק הזה היה לי TR2 500W ספק מצויין בלי בעיות! אנ…
-
- 9 תגובות
- 728 צפיות
-
-
קראתי פה תגובות של אנשים כנגד הלוחות של ASROCK אפשר לדעת מה כ"כ רע בהם שאנשים פה נגדם בצורה גורפת...? משה.
-
- 8 תגובות
- 728 צפיות
-
-
מה עדיף Intel Dual core או AMD Dual core ????.....והאם זה מגביר את הביצועים בצורה משמעותית לאומת מעבדי 64ביט בעלי ליבה אחת???? (מבחנת משחקים,עריכה של סרטים,המרה וכו')
-
- 4 תגובות
- 728 צפיות
-