עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 709 צפיות
  2. הכוונה היא לביצועים כמובן ולא למחיר תודה.

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. המאוורר של המעבד לא טוב עושה רעשים חזקים (ניסיתי ניקוי יסודי והכל) וגם המחשב זז לאט. שמעתי יש ירידת מחירים ואני רוצה להחליף את הפנטיום 4 שלי לפנטיום D, החיבור ללוח אם זהה בשניהם? מה עדיף לקחת 4 או D מחיר עד 450 ככה הכי משתלם וטוב?

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by izhark,

אמנם זה רק שמועות, אבל אם זה נכון - חדשות טובות לאורי (ולכל מי שבעד תחרות בשוק) http://theinquirer.net/default.aspx?article=39440

• 0 תגובות
    • 498 צפיות
  5. שלום לכולם..! יש לי לוח אם מפורק של המחשב הישן שלי ואני רוצה לבדוק אם הוא טוב עדיין איך אני בודק...? תודה לעוזרים..! nimrods

• 2 תגובות
    • 740 צפיות
  6. שלום , רציתי לדעת איזה מעבד AMD תואם למעבד INTEL מסוג E 7400 , E8400 , Q8200 והאם כדאי לי לקנות מעבד AMD, אם המטרה של המחשב הוא למשחקים כדוגמת קרייסיס , קול אוף דיוטי 4ו 5 ושאר משחקי הגוף הראשון שיצאו לאחרונה ? איזה מעבד AMD יתאים לכרטיס מסך M 512 9600 GT ? תודה מראש לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 667 צפיות
  7. מקור: http://www.tomshardware.com/business/20050419/index.html פלטת 130 ננו מטר מול פלטת 90 ננו מטר (200 מילימטר). המהירות בה תהליכי הייצור השונים הגיעו לבגרות עקב השימוש בתוכנת ניהול ייצור ש AMD עושה בה שימוש, ניתן לראות את השיפור. בסוף הכתבה ראיון קצרצר עם מנהל תכנון הייצור במפעל AMD ש: מדוע המעבר ל 90 ננו מטר ארך יותר מהמתוכנן? ת: הוא לא, אנחנו עומדים בלוח הזמנים, בנוסף המעבר ל 90 ננו מטר כולל שימוש בחומרים חדשים בהשוואה ל 130 ננו מטר. ש: בא נדבר על עלות, כמה AMD חסכה במעבר ל 90 ננו מטר? ת: בכל מקרה, מכל פרוסה אנחנו מפיקים יותר מעבדים, כך שהתנובה (yield) תגדל. עד כמה? קשה לומר ברגע זה. ש: מתי יגיעו מעבדי 65 ננ מטר? ת: כרגע בתחילת ייצור דגמי מבחן של 9…

• 7 תגובות
    • 995 צפיות
  8. Started by aaabb,

שתי הלוחות "קצת" מיושנים שהם מותאמים ל-P3 שניהם Slot 1 ה-I: Asus P3B-F http://www.asus.com/products/mb/archives/mbp3bf.zip ה-II: Msi 6163 pro http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=113 תגידו גם ב-מה האחד יותר טוב מבאחר.... בתודה AaaBb אם מישהו מכיר אתר של השוואה של ביצועים שיוסיף.תודה. הקובץ שנוסף הוא בשביל ה-אסוס

• 3 תגובות
    • 612 צפיות
  9. מקרה ראשון: מעבד E5200 לוח GIGABYTE P31 ES3G כרטיס מסך 260GTX 192SP האם הכרטיס באמת יתאים במצב כזה? אין שום צוואר בקבוק עם המעבד (גם בסטוק), התאמה עם הלוח? הבנתי שהמעבד אוברקלוקר מעולה וגם עם לוח פשוט (כזה) אני אוכל להגיע ל 3.2 בקלות? *אם יש אופציה מבחינת תקציב ללכת על EP43 DS3L או אפילו EP45, היא תהיה שווה? (שידרוגים עתידיים וכו'), בכל זאת 31 כבר נחשב ישן יחסית, מה יקרה כשאני ארצה להחליף מעבד? מקרה שני: מעבד E8400 התלבטות בין ה- GIGABYTE EP43 DS3L ל- EP45 DS3L אין לי שום בעיה עם ה- 43 פשוט הבנתי שבמקרה השני (השקעה במעבד חזק יותר ולוותר על כ. מסך) יהיה עדיף לקחת את הלוח הזה EP45 שיתן אופציות טובות יותר באוברקלוק, זה נכון? עד כמה הוא טוב יותר מה-43 וזה שווה את התוספת של ה-…

• 6 תגובות
    • 688 צפיות
  10. Started by zvika04,

אני משדרג מחשב ביתי המיועד למשחקים קלים, להלן המפרט: מעבד: פנטיום D 805 זכרונות: 512X 2 TWINMOS DDR2 533 PC 4300 כרטיס מסך: SAPPHIRE ATI RAD. X700 HYPER 256 MB PCIX 128 BIT (אני יודע שהכרטיס קצת מיושן, אבל קיבלתי מחיר אטרקטיבי של 360 ש"ח) לוח אם: אני מתלבט בין 2 : GIGABYTE GA-8I945P-G RH (מבוסס ציפסט INTEL?) קישור: http://tw2005.giga-byte.com/Motherboard/Products/Products_GA-8I945P-G-RH.htm GIGABYTE G8N-SLI (מבוסס ציפסט NVIDIA ? קישור:http://tw.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2173&ModelName=GA-8N-SLI אין הפרש מחירים בין 2 הלוחות, אותה אחריות -3 שנים מה דעתכם? איזה מהם עדיף?

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by roes,

אני יודע שה GHZ של המעבדים קובע את מהירותם (ביחס לאותה סדרת מעבדים) וה FSB הוא מהירות התיקשורת של המעבד עם הרכיבים השונים 1. אבל מה זה Cache (זיכרון מטמון) ?? מה התפקיד שלו ?ומה הוא עושה?? 2. מה ההבדל בין מעבד עם זיכרון מטמון 2X2M לבין אותו מעבד על זיכרו מטמון 4M ?? ???

• 5 תגובות
    • 858 צפיות
  12. Started by Shavoigen,

רציתי לדעת האם יש בעיה לעשות OC למעבד עם הלוח הזה ואם אין עד כמה רחוק אפשר להגיע? תודה

• 0 תגובות
    • 439 צפיות
  13. Started by VegansXe,

האם לפי דעתכם, לא שווה כבר להשקיע על הסוקט הנ"ל ועדיף לעבור ל1155? עדיף לקחת I5 מהסדרה החדשה או שאפשר לשדרג לQuad Core והביצועים יהיו זהים? ושאלה לקינוח: מה ההבדל בין 2 המעבדים הנ"ל? http://ark.intel.com/compare/33924,33921 שניהם נמכרים ב500 ש"ח כל אחד.

• 60 תגובות
    • 5.6k צפיות
  14. Started by -=THE MUMMY=-,

יש לי לוח אם MSI 865 PE LEO2 SERIES MS-6728 בדקתי לפי התוכנה CPU -Z ולפפי התוכנה FSB:DRAM 4:5 עכשיו לדעתי אם אני יעשה אוברקלוק זה יפריע איך אני יכול לשנות את זה ל1:1 בביוס אני לא מוצא את האפשרות הצאת מישהו אולי יודע איפה היא נמצאת?

15. Started by Load,

היי מצאתי בנדל טוב וזול - לוח אם: MSI K7N2 Delta-L לוח אם מבוסס NFORCE 2 . מעבד: ( BOX ) AMD BARTON 2500 הכולל 512K Cache ומיוצר בטכנולוגית 013 מיקרון (מתחמם פחות) זיכרון: 512MB זיכרון (512MB DDR PC3200/400 - Samsung Original). מאורר: Thermaltake Volcano 11 כל זה ב1900 ש"ח רציתי לשמוע ממכם דיעות על החבילה הזו נ.ב האם לדעתכם כלול בחבילה הזו מארז וספק כוח ?(הבנדל מזיג זג)

• 2 תגובות
    • 640 צפיות
  16. Started by HeaT-SinK,

1. האם העין האנושית במחינה בהבדל בין 32 ל64 ביט? במה זה מתבטא? 2.בכמה מיקרון יוצר הATHLON64 ? 3.ידוע לי שלמעבד יש בקרי זיכרון ולכן בלוחות התומכים בו לא יהיה גשר צפוני. אז מי יגשר בין הזיכרונות (הפיזיים) למעבד ?

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. חודש הבא חבר טס לארה"ב ואני מביא לו 100 דולר לזכרונות אז בואו נתחיל מנתונים: ;D תקציב: 100 דולר בלי חריגות בבקשה לוח אם: epox 8kda3j או dfi lanparty ut (אני עוד לא יודע מה לקנות) מעבד: a64 +3000 (754 כמובן) הזכרונות שלי עכשיו: 512mb a-data אז ככה, אני רוצה שתמליצו לי על זכרונות שיהיו טובים לאוברקלוק, 1GB או 512MB תחליטו אתם מה עדיף במסגרת התקציב ואם כדאי לי להוסיף תזכרונות לA-DATA או להעיף תדאטא? תודה מראש לעוזרים

• 3 תגובות
    • 618 צפיות
  18. קניתי עכשיו לוח אם של ASUS: M2A-VM, אשר מגיע עם כרטיס TV OUT נלווה. התקנתי הכל וזה סבבה. השאלה היא אם יש לוח אם עם כרטיס קול מובנה שכולל 6 יציאות (5.1) אודיו, ושגם כרטיס המסך (raedon xpress 1250 ) יוכל להתיישב עליו. במידה ויש כזה לוח (ואני מאמין שלא פה הבעיה), האם אצטרך לפרמט את ההארד דיסק או שייתכן והוא פשוט יועבר כמות שהוא? תודה

• 3 תגובות
    • 826 צפיות
  19. Started by HeaT-SinK,

בהתחלת הפוסט של המחשב אחרי שהוא מזהה את כונני ה IDE ואת הזיכרון הוא עובר למסךף הבא בו הוא מחכה ומחפש כונני רייד רק אחרי כמה שניותשהוא לא מוצא הוא אומר NOT FOUNT וממשיך (זו לא בעיה) חיפשתי בביוס אך לא מצאתי. איך אני מסיר את המסך הזה ?!

• 2 תגובות
    • 575 צפיות
  20. השאלה מאוד מעניינת אותי, כי לכאורה, המצב נראה כהפוך (בסדרת ה-900 של D בכל מקרה), וכיוון שאני מתכוון לרכוש מחשב בקרוב אני לא יודע מה להחליט. אז קודם כל לפי מה שהבנתי 3800 במונחים של AMD זה 2200 Mhz, אומנם זה סמלי לפי הנכתב באינטרנט, אך עדיין אני לא תופש את עומק הסמליות וכמה זה צריך להיות על באמת. חוץ מזה בסדרת 900 הקאש הוא 2 MB על כל מעבד לעומת קאש של רק מגה 1 על כל מעבד בכפולי הליבה של AMD. אז מה הקאטצ' בזה?

• 7 תגובות
    • 620 צפיות
  21. למי שאין זכרון DDR3 אלא נגיד 2 המעבד לא יעבוד אצלו? גם אם יש לו לוח אם שתומך DDR2-3?

• 3 תגובות
    • 587 צפיות
  22. Started by mb74ever,

שלום חבריוס! אני רוצה לשים מחשב קטן שיהיה בסלון שיריץ סרטים. החלטתי ללכת על MINI-ATX, יש לי כבר הארדיסק 40 ג'יגה, זכרון 256 סמסונג-DDR, ג'יפורס 2-למרות שאני חושב שאצטרף משהו יותר איכותי ליציאת וידאו, וסידירום לא בעיה להשיג השאלה האם כל החלקים האלה ה"רגילים" מתאימים ללוח אם MIN ATX?? על איזה לוח אתם הייתם ממליצים לי? אני חשבתי על זה http://global.shuttle.com/Product/MotherBoard/mbd_Spec.asp?M_id=62 הוא עולה 180 ש"ח. נראה לי לא רע בכלל..ויש בו אפילו כרטיס מסך מובנה עם שתי יציאות למסכים, השאלה שעלתה בראשי האם יש ללוח גם יציאת וידאו לטלויזיה??? אם כן אז ממש טוב, אם לא האם כרטיס מסך רגיל יתאים? או שיש גם כרטיסי מסך שהם מיני או משהו כזה? ד"א יש איזשהו אתר שמוכר לוחות/מארזים MIN…

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. שלום לכולם, רציתי לשדרג את הזכרון במחשב שלי.. מאחר ומחירי הזכרון בארץ בייחוד של DDR400 לא זולים חשבתי להזמין מ EBAY.. את המעבד שלי X2 3800 הזמנתי משם שבוע שעבר (אמור להגיע השבוע) ועכשיו אני רק צריך זכרון .. מה אתם אומרים על זה - (משום מה אני רואה ב EBAY רק את הזכרונות של SAMSUNG !! מוזר מאד.. איפה GEIL , G.SKIL , KINGSTON וכולם ??) http://cgi.ebay.com/SAMSUNG-2GB-2-X-1GB-PC3200-DDR400-PC-3200-2700-2100-RAM_W0QQitemZ150128730730QQihZ005QQcategoryZ74942QQrdZ1QQcmdZViewItem זה יוצא 350 שקל אחרי המשלוח והם חדשים ! שווה לא ? או שאני מפספס שם איזה משהו באותיות הקטנות ? .. זה קורה לי המון.. רשום שם לדוגמא - High Density Module .. מה זה אומר ? קראתי על זה פעם.. רק שאני לא זוכר..…

• 2 תגובות
    • 640 צפיות
  24. קודם כל תודה לעוזרים, אני מתלבט אם לשדרג את הזכרון או להישאר על 16 לבינתיים. המחשב מיועד לגיימינג עם המשחקים הכי חדשים, לסרטים ועוד דברים בסיסיים. חייב לסגור את הפינה הזו ולהפסיק עם כאב הראש שעשיתי לעצמי

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by Fungus Funk,

כבר בניתי מפקט מחשב והכל....ואני רק מחכה ללוחות החדשים. אתם יכולים רק להגיד לי מתי ההערכה הכי מדוייקת של תאריך היציאה, טווח מחירים......ועוד פרטים הידועים עליהם מעכשיו.......... תודה מראש !

• 12 תגובות
    • 812 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.