מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,792 דיונים בפורום זה
-
אז ככה, היום, ללא כל התראה מוקדמת המחשב של חברה שלי נשרף, מסתבר שהקבלים בפנים התנפחות ומשם הסיפור מוכר. בכל מקרה זה היה מחשב מבוסס סוקט 939 לכן אין מה לנסות לשמר רכיבים (כי סביר להניך שהזיכרון והמעבד לא נפגעו, אבל אין לי דרך לבדוק את זה כרגע) משום שלא משתלם לחפש לוח 939, ובלי קשר המחשב ישן ומקרטע יחסית. בכללי השימושים שלה הם כמו של כל בת רגילה+ מדי פעם אנחנו משחקים bf2 או משחקי fps ישנים אחרים. שאר המחשב דווקא דיי סביר, יש כרטיס מסך 3850 hd שנתתי, וספק כוח 400 של seasonic (אוברקיל למערכת שלה, אבל זה גנבה מהמחשב של אחיה הקטן שבאמת לא היה זקוק לספק הזה ויכול להסתדר עם 550 וואט ג'נרי). אז בקיצור, שילוש הכי טוב שניתן להשיג בסביב האלף שקל(הבנתי שכדאי ללכת על AMD כי לאינטל אין …
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מעבד פנום 720 של AMD שמגיע עם 3 ליבות 2.8Ghz אתמול פתחתי את הליבה הרביעית , הרצתי בדיקה ב occt של שעה ולא נמצאו אף שגיאות , סימן שהליבה תקינה. השאלה שלי היא , האם עצם זה שאני פותח את הליבה מסוכן למערכת? האם הקירור סטוק שיש לי למעבד לא יצליח לעמוד בזה והטמפרטורות יכולות להיות גבוהות מדי? זה מוריד את אורך החיים של המעבד ? תודה רבה!
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני בן 24 והתחלתי תואר בהנדסת תעשייה וניהול למשך 4 שנים. אני מחפש מחשב נייח שישמש ללימודים (אופיס) ולסרטי hd ואולי בעתיד לסרטי 4k. אני מחפש מחשב נייח שיחזיק לי למשך תקופת התואר בצורה טובה. אני סגור על שאר המפרט אבל בקטע של המעבד אני לא יודע מה לבחור, האם כדאי לקחת i3 בשביל להיות ראש שקט למשך התקופה או שאפשר לחסוך פה? אשמח לשמוע מנסיונכם.
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב נייד hp probook 4530s שכולל זכרון של 8GB ( 2 סטיקים של 4GB - אחד של סמסונג ושני של קינגסטון) וגם ssd של קרושיאל mx500 בבדיקת שימוש הזכרון אני מגיע לכ - 84% לפי השימושים שלי (הרבה לשוניות פתוחות בשני דפדפנים - כרום ו- פיירפוקס). כך זה מופיע בתמונה שצירפתי למטה. האם יש טעם לשדרג לזכרון של 16GB או שזה לא ייתן שיפור או לא יהיה משמעותי ? או אולי להחליף את אחד הסטיקים הקיימים ב - 8GB כך שיהיה בסה"כ 12GB או שעדיף כבר להחליף את 2 הסטיקים הקיימים ב- 16GB מאותה חברה ואותו דגם כמו בלינק שצירפתי למטה של קורסיאר לדוגמא ? מצאתי זכרון מתאים של קורסיאר שעולה בסך הכל 60 דולר - https://www.amazon.com/gp/product/B006DI9PG8/ref=ox_sc_act_tit…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, השאלה בכותרת+אם אפשר הסבר בנוגע לכך (זה חשוב לי מאוד ) - תודה . תודה רבה מאוד מראש .
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האתר הסיני HKEPC בדק בשבילנו E6550 שהוא 65NM בתדר 2.33Ghz, ש4MB קאש משותף ו 1333Mhz FSB לעומת גירסא מוקדמת של Wolfdale שהוא 45NM בתדר 2.33GHz עם 6MB קאש משותף ו 1333Mhz http://www.hkepc.com/bbs/hwdb.php?tid=837360&tp=Intel-Penryn-Preview&rid=837360 (אני ממליץ להכנס והלתבנון יש שיפורים מפתיעים ומדהימים,בעיקר בטמפ' פליטת חשמל וקידוד) עוד הם מספרים לנו בכתבה שאינטל תשחרר כבר דגימות של Nehalem באוקובטובר הזה ! וכמובן יהיה מוכן לשוק בחצי של 2008
-
- 27 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עקב ירידת מחירים ב22 אני חושב להחליף מעבד והייתי רוצה לדעת עם לוח שיש לי 8i945pl-g תומך ואיזה לוח אתם ממליצים לקחת ממקומו
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המפרט שלי : AMD ATHLON 3000 64BIT ABIT KV8PRO, FSB 1GHZ,HT+AGP8X,SATA DDR400 256MB*2 A-DATA אז בתקציב של 500-800 שקל כמה זכרון אני יכול להוסיף? אילו חברות עדיפות? האם כדאי בסטיק אחד או שניים? עוד משהו שאני מפספס? תודה מראש לעונים
-
- 21 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
רציתי לדעת האם Kingston - 1GB DUAL CHANNEL HyperX PC2-8500 (1066-MHz יעבוד על הלוח ASUS - P5B Deluxe אם אני לא יבצע OC!!!!!! השאלה היא מכיוון שהלוח תומך רק ב 800MHZ והזיכרון הוא בעל תדר של 1066MHZ
-
- 21 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חבר'ה! אני זקוק ללוח אם עבור מעבד i3. אני עתיד להשתמש ביכולותיו הגרפיות של המעבד לכן אזדקק ללוח מבוסס H67. התקציב שברשותי הוא עד 550 ש"ח. אך רצוי לנצל את כולו רק אם יש צורך בכך. המחשב ישמש כמחשב לשימושים כלליים ומולטימדיה בעיקר. ואולי מדיה סנטר בעתיד. לכן חשובות יציאות כמו DVI VGA ו-HDMI. יש לי דרישה ליציאות USB 3, SATA 3, ושיהיו עצמאיות (NATIVE). כמו כן גם PS/2 וכמה שיותר חריצי הרחבה לצורך הוספת כרטיס קול וכדו' ובכלל לצורך שדרוגים עתידיים בסבירות גבוהה. אין לי צורך בתמיכה של הלוח ב-SSD ו-FIREWIRE אך אם יש, לא יזיק. אם יש אפשרות בגבולות התקציב שלי ללוח שתואם גם ליציאות 3 USB בפרונט של המארז, זה יהיה מעולה. בכלל תמיכה בתקנים מתקדמים וחדשים בגבולות התקציב כמובן…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לאחרונה רכשתי דיסק קשיח חיצוני של חברת trenscend storjet 25m3 בעל 1tb ובגלל שאין לי במחשב חיבורים מסוג Usb 3.0 ברצוני לקנות את הכרטיס הרחבה הזה: http://www.pc-4u.co.il/product.asp?productid=3136 הלוח אם שלי הוא מדגם gigabyte ga-p35-ds3l האם הכרטיס יתאים ויראה שיפור במהירות העברה לעומת usb 2.0?
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לפי המכירות הבולדוזר מוצלח והמדפים מתרוקנים בעולם (לא יודע על הסטטיסטיקה בארץ) הנה מה שהדף הזה מספר: http://www.techpowerup.com/156119/AMD-Bulldozer-A-Surprisingly-Sell-Out-Sales-Success.-Victims-Phenom-II-amp-Athlon-II.html יכולות להיות כמה סיבות: - סקרנות - "8 ליבות" - תפוקה גבוהה (כוח חישוב כאשר כל הליבות ב-100%) - ביצועי משחקים טובים - FX-81XX חזקים יותר בשיקלול כללי מi5 ומתומחרים כמוהו - נאמנות לחברה מסויימת הסיבה הפשוטה היא שבכל מקום שישנה הצדקה לקנות 2500K או 2600K יש מקום גם לשקול את ה-FX-81X0 והתמורה שהוא יתן לא תהיה פחותה מהאלטרנטיבות של אינטל.
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני פותח את הפוסט הזה בעקבות דיון אחר: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=379111.msg3267397#msg3267397 ומהסקירה ב- http://xbitlabs.com/articles/mainboards/display/asus-p5ql-e_9.html#sect0 בעיקר העמוד האחרון. המסקנה הברורה היא שלוחות אם המבוססים על p43 הם אוברקלוקרים עלובים למדי. הם מספיקים בהחלט למי שהולך על מעבדים זולים כמו E7300 ,אבל הם לא הפיתרון לכל אלו שרוצים להוציא את המיץ מהמעבדים שלהם. נראה לי שככול הנראה אין ברירה אחרת לכל האוברקלוקרים הרציניים,אלא לבחור בלוח מבוסס P45 גם אם אין לי שום צורך במערך מרובה כרטיסי מסך אם כך נשאלת השאלה: מהו לוח ה-P45 הזול ביותר שעדיין מאפשר למצות את המעבד עד תומו? (שימו לב שאני מיתכוון לזול ביותר מבין הלוחות שבנויים מקבלי…
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לוח אם למחשב חדש שאני קונה. המחשב הוא בעל מעבד Core 2 Quad Q8200, זיכרון 2ג'יגה, ד.קשיח 500GB, כ. מסך שלא מובנה בלוח אם. (משתמש ממוצע) אני ממש לא מבין בדגמים של לוחות אם, אבל יש לי כמה שמות של דגמים שהומלצו לי: ASUS P5KPL-CM s775 1333Mhz - בסביבות 300 ש"ח ASUS P5Q s775 C2Q 1600Mhz - בסביבות 600 ש"ח GIGABYTE EP43-UD3L - בסביבות 500 ש"ח GIGABYTE EP45-UD3L - בסביבות 600 ש"ח אשמח לדעת מי מהדגמים הכי מומלץ או שאשמח גם לקבל הצעות לדגמים אחרים של ASUS או GIGABYTE בטווח מחירים הזה. תודה רבה.
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני מעניין לקנות מחשב חדש אוני מתלבט בין שלושת המעבדים יותר נכון המליצו לי על 8400 אבל לפי נתונים היבשים אני ראה ש9550 ו9650 יותר חזקים וגם יותר זולים המחשב שלי אמור להיות בעיקר למשחקים כמו crysis ,wow,call of duty,stalker..... ואני חושב לקנות כרטיס גרפי של ATI 4870 לקביע OC אני דיי מעניין לעשות את זה אבל אף פעם לא התעסקתי עים זה, אז האופציע הזותי לא חובה לי במחשב אבל נחמד שתהיה עים פעם אני אקבל ביצים לשחק אבל באמת לא חובה והתקציב נירה לי סביבות 1.5K-2K(לוח אם+מעבד) אז מה עדיף לי מבין ה3?
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, האם יהיה הבדל מורגש אם אני אכניס לוח 965P במקום P43 למכונה עם E8400 ו 4870? מפרט בצד. פשוט שני הלוחות קיימים אצלי וב 965 יש פיצ'רים שחסרים לי ב P43, אבל הפיצ'רים לא חסרים לי מספיק בשביל ירידה בביצועים
-
- 23 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם המעבד שיש לי במפרט תומך במערכת הפעלה 64 ביט? אם כן, האם יש טעם להחליף?
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מישהו אולי מכיר אתר עם מדריך לאופטימיזציה של BIOS של Asus A7V133 או של לוחות מבוססי KT133A באופן כללי ושמסביר את המשמעות של הפרמטרים השונים?
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך שיתמוך בדברים הבאים: 1.מעבד P-4 2000GHZ 512K 478PIN המעבד הזה טוב? 2.ובכטיס מסך הזה V8440 Ti 4400 Series הוא בא עם 128DDR הוא טוב? הנה הלינק שלוhttp://usa.asus.com/vga/agpv8440/overview.htm 3.הא ואני צריך שתתאימו לי מארז מתאים שלא יהי יקר מדי 4. ואיזה זיכרון כדאי 256\512 RDRAM תודה לכל מי שיעזור לי
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה אתם אומרים על המחשב הזה AMD XP 1800+ VOLCANO 7+ GA 7VRXP GIGA BYTE 8500XT 512 COSAIR DDR W.D 80G 8M BUFFER SOUND AND LAN ON BOARD אני מעדיף AMD כי אני עובד אם אחד ואני מרוצה מאוד!!!!!! ויש לי גם את הלוח הזה ואני מרוצה ממנו מעל ומעבר!!!!!
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
בעבר התעסקתי הרבה בחומרה, אבל עקב גיוסי לצה"ל, זנחתי את הנושא עכשיו אחי הקטן קונה מחשב ובגלל שאני כבר לא הכי מעדכן, רציתי לשאול כאן אחרי בדיקה, החלטתי לא לקנות את הAMD 64 ביט וללכת על האינטל 2.8 השאלה שלי היא רק, ללכת על מעבד ה 1 מגה קאטש (פרסקוט לפי מה שהבנתי) או ה 2.8 512 קאטש ? לפי מ"ס באנטשמרקים שראיתי, ה 2.8 512 לוקח את הפרסקוט כמעט בכל הבדיקות (וגם את ה ADM 64 2.8 למען האמת...) האם זה נכון ? חשוב לציין שהמחשב עבור משחקים כבדים וכמו כן, יש להתחשב בעובדה של אוברקלוקינג אפשרי לא עד גבול המעבד, אבל אין ספק שהמהרה לא קטנה תתבצע מחכה לתשובה ומקווה שסוף סוף יעשו לי סדר
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות מחשב בזמן הקרוב. אני לא שם דגש על עניין המשחקים אבל חשוב לי שהמחשב יהיה חזק. השימוש העיקרי הוא מוסיקה, וידאו, עיבוד גרפי, תיכנות, אינטרנט ועוד. עד היום את כל המחשבים של הרכבתי עם מעבדי INTEL אך הבנתי שמעבדי AMD זולים יותר, השאלה שלי היא האם מעבדי AMD באמת זולים יותר ובכמה, והאם הם נותנים אותם ביצועים? ועוד משהו, האם מעבדי AMD מגבילים אותי מבחינת חומרה או תוכנה? אם בכל זאת כדאי לקחת INTEL האם אתם ממליצים לחכות לירידת המחירים של מעבדי 3GHz (מתי זה צפוי לקרות?) בתודה מראש, עומר.
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב מבוסס AMD אבל אין לי מושג איזה לוח אם לקנות. בתודה מראש, פני
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש.. ואני רוצה שיעבוד בו משחקים חזקים (כמו GTA IV,FAR CRAY) ואני מתלבט בין המעבדים..אני מעדיף את הזול אבל תלוי בהתאמה השאלה אם המעבדים שלמטה יתאימו למשחקים חזקים. המעבדים: Pentium E2200, Bus800Mhz, s775, 1MB, DualCore Pentium E5200, Bus800Mhz, s775, 2MB, DualCore ------- תודה לעוזרים
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-