עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by idofr,

הי, לפני כמה חודשים שאלתי פה אנשים מה הם חושבים הכדאיות של להוסיף עוד 2 גיגה ראם ל2 הקיימים בלפטופ הנחמד והיפה שלי (כמובן שהוספתי מפרט והכל). בכל מיקרה התגובות היו שאין לי מה לעשות עם זה וחבל על הכסף שלי. היום נשברתי, הלכתי ועשיתי את הקנייה, אני חייב להגיד שגם כרגע שאני עדיין עם ווונידוס 32 ביט (מחר אני יפרמט ל64) ההבדל מורגש משמעותית. הבדל משמעותי בעליה ובכיבוי והבדל מכובד ביותר בעבודה שוטפת. תגובתי לכן, לכל אותם אנשים שבד"כ מגיבים על שאלות כאלה בביטול שאני קיבלתי היא פשוט מאוד אל תרוצו לשלול, גם אם המחשב בעבודה שוטפת לא צריך את כ-ל הזכרון שיש לו, יכול מאוד להיות שעדיין יש מקום להוספת זיכרון. ובכל מיקרה תודה רבה על ההמלצות והדעות שהבעתם בזמנו, גם עם לא נכונות עדיף משהו מ…

• 1 תגובה
    • 538 צפיות
  2. מחשב חדש בהזמנה מוקדמת באמאזון איטליה מופעל בידי מעבד מדגם Ryzen 7 5700U שטרם הוכרז באופן רשמי - ובפנים עשויות להיות ליבות Zen 2 כחלק מהתוכנית המשולבת של AMD להתגבר על אתגרי הזמינות של מוצריהלכתבה

3. שלום, להוריי מחשב עם לוח אם ga-p55m-ud2 ומעבד i5-760 עם שני סטיקים של זכרון, כל אחד 2 גיגה (אחד ז"ל אתמול). אחד מהסטיקים הלך ואני רוצה לרכוש ערכת זכרון חדשה ולמקסם את הביצועים. מדובר ב-DDR3. לפי מפרט לוח האם ניתן להשתמש בזכרונות במהירות של עד 2200 עם 4 סטיקים של 4 גיגה (2xdual channel). ייתכן שבסוף אחליט על תצורת של 2X4GB. עוד מתלבט בעניין. במפרט המעבד כתוב שאפשר להשתמש בזכרונות במהירות של 1066/1333MHZ. במפרט לוח האם כתוב שהלוח יודע לעבוד עם זכרונות במהירות 2200/1600/1333/1066/800. ניסיונית, התקנתי לו 2 סטיקים של 4 גיגה (סה״כ במהירות 1600mhz ועבד בסדר (לפחות לרבע שעה שעבדתי עם המחשב טרם שניתקתי אותם והחזרתי למחשב השני), למרות שלכאורה המעבד לא י…

• 4 תגובות
    • 538 צפיות
  4. שלום, אני מתעניין ברכישת כונן SSD של חברת סמסונג בנפח 500 ג׳יגה. ראיתי שבארץ משווקים את הכונן הנ״ל תחת המודל MZ-V8V500BW ואילו באמזון (לדוגמה), הוא משווק תחת המודל MZ-V8V500B/AM. מישהו יודע להגיד לי מה ההבדל ביניהם? אני רגע לפני רכישה ומתלבט בגלל ההבדל בין המודלים. בתודה מראש לעוזרים!

5. Started by elkriefy,

שלום. יש לי לוח אם של גיגבייט מדגם X58A-UD3R עם 6 גיגה זכרון (3 צ'יפ של 2 GB) אני מעצב גרפי בתלת מימד אנימציה סאונד וכו ועורך תכנים אלה למנועי משחקי מחשבים. (כמו UNREAL3) המחשב שלי מקרטע או ננעל לאחר זמן שימוש ממושך כאשר יותר משני תוכנות עריכה מופעלות (פוטושופ ומאיה בייחד או UDK וכו וכו) אני מעוניין להגיע למצב שבו יתאפשר לי לעבוד עם כמה תוכנות בבת אחת כי המצב כרגע מבזבז לי הרבה זמן עבודה. הנה קאפ של CPU-Z: האם ניתן להוסיף עוד שלושה שבבים של 2 GB או שעדיף לקנות שלושה של 4GB והאם זה יעבוד בתצורה נורמלית? תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 537 צפיות
  6. Started by guryg,

שלום, אני מנסה להתקין זיכרון 4GB במחשב שלי אשר לוח האם שלו תומך בזיכרון של עד 4GB בשני כרטיסים של 2. כשאני מדליק את המחשב הוא מתרסט מידי פעם (הצליח פעם אחת להעלות את וינדוס אבל נפל. הרצתי את memtest86 והוא מתרסט לאחר 5 שניות (ממש מתרסט ולא מדווח על שגיאה). כאשר אני בודק רק כרטיס אחד כל פעם בכל אחד מהחריצים הם תקינים. הבעיה מתרחשת רק כאשר הם ביחד. ה-bios שלי הוא גרסא אחת לפני הגרסא הכי מעודכנת, אבל העדכון מתייחס רק לתמיכה בדיסק יותר גדול. יש לי מחשב עם לוח אם - MSI: P6NG Neo-Digital עד היום היה לי זיכרון של 2G בכרטיס אחד: Genesis - 2GB Module - DDR2 800MHz CL5 DIMM Part Number: KHX6400D2/2G קניתי שני כרטיסים חדשים: 2GB Module - DDR2 800MHz Part Number: KVR800D2N6/2G …

• 2 תגובות
    • 537 צפיות
  7. Started by haim855,
    • 0 תגובות
    • 537 צפיות
  8. P35 P45 X38 כל אלו...

• 0 תגובות
    • 537 צפיות
  9. שלום לכולם, הופנתי לפה ממפרטים כי עשיתי בלאגן שם. אני מכין מפרט שידרוג בשביל חבר שלי ואני בשלב הבחירה של לוח אם. (המעבד הנבחר Q9450 ) אני מחפש שני לוחות אם HIGH END תומכי DDR3 אחד תומך SLI ואחד תומך CF. לאחר שיהיו לי שני הלוחות המתאימים נבחר שאיזה טכנולוגיה אנחנו נמשיך ולפיה נבחר את לוח האם. אז אני מבין שבשביל הלוח תואם SLI אני צריך צ'יפסט של NVIDIA , ובשביל CF אני צריך צ'יפסט של כל חברה אחרת (X48 הכי מומלץ?) אז אם תוכלו לתת לי את הלוחות הכי מעניינים עם הפרמטרים האלה תודה NDickler

• 2 תגובות
    • 537 צפיות
  10. Started by E-Bear,

אני לא כל-כך מבין את עניין התדר של המעבד... נאמר שהמעבד מגיע עם 2400MHZ. לעומת זאת, גם cpu-z וגם everest מראים 1600 בלבד. האם זה נורמלי או שזאת בעיה אצלי? (יש לי ויסטה אם זה עוזר משהו) תודה.

• 4 תגובות
    • 537 צפיות
  11. Started by barry,

אני משדרג את המערכת שלי רציתי לדעת מה דעתכם על המערכת הזאת intel core2-duo E4300 GIGABYTE לוח אם - 965P-S3 או ‏945P-S3 זיכרון - 1GB DDR2 KINGBOX 667MHZ כרטיס מסך - Sapphire RX1950PRO 256MB מה שאני לא סגור זה כמה דברים 1. ללוח M כמובן אני רוצה מתכנן לעשות OC קראתי פה ת'מדריך ובפורום ונירא לי סביר לכן אני חושב שעדיך את הלוח 965 אבל אני לא מתכן ליקנות זיכרון 800 לכן אולי מספיק ה 945 בכלל תגידו עם אפשר בעלל לעשות OC הפקטיבי עם מערכת כזאת (המלצות לקירור למעבד התקבלו למראות שלא נירא לי שיהיה לי כסף גם לזה בזמן רק בסוף החופש ) 2. כרטיס מסך שמעתי על הגעת ה X2600 שצריך לעלות כמו ה 1950 ולהיות עדיף עלו עם תמיכה ב DX10 ו SM0.4 3. שמעתי דברים על כך שאינטל מוצאיה מעבדים חדשים …

• 2 תגובות
    • 537 צפיות
  12. Started by crazydiamond,

יש לי אופציה להחליף את חלקי הליבה של המחשב שלי מפנטיום 4 3.0C + לוח תואם למעבד אתלון 64 3200+תושבת 939 מבוסס NF4 (כרטיס מסך אני אשדרג בנפרד). ההחלפה לא תעלה כנראה כסף. מה דעתכם כדאי מבחינת ביצועים מעבד מול מעבד? נא לא לתת עצות מיותרות לשדרוג לכפול ליבה כלשהוא מאחר והן אינן רלוונטיות.

• 3 תגובות
    • 537 צפיות
  13. Started by yosi3008,

בין GIGABYTE GA-965P-S3 REV3.3 ל- GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 ל- GIGABYTE GA-965G-DS3 REV3.3 יותר מדי מבלבל...

• 5 תגובות
    • 537 צפיות
  14. Started by goldyoav,

שלום, יש לי לוח אם gigabyte 945PL-G עם גרסת הביוס האחרונה. זכרונות 2x512 במהירות 533. הוספתי שני סטיקים נוספים של 667 (אמרו לי שיתאים את עצמו למהירות הנמוכה יותר) מה שקרה זה שאני מרגיש פתאום איטיות בעבודת המחשב. הסתכלתי בביוס וראיתי system memory multiplier = auto memory frequency = 400 כלומר הוריד לי את המהירות ל - 400. ניסיתי לשנות את ה - multiplier ל - 2.66 ואז ה - memory frequency השתנה ל - 533. האם עשיתי נכון? לגבי הביצועים אני עדיין לא משוכנע . האם יש מקום ל"משחק" עם הסטיקים מבחינת המיקום על הלוח אם? תודה מראש יואב

• 0 תגובות
    • 537 צפיות
  15. Started by jakijaki,

בהמלצות למערכות מחשב למשחקים המעבדים המוצעים הם של amd ולוחות האם אלבטרון, מכוון שאני מתלבט לגבי הקניה הוצעו לי הצעות כדלהלן: מעבד אינטל 6320 ולוח אם gigabyte 965p-s3 . שאלתי היא מדוע אתם מעדיפים לא לעבוד עם מעבדי אינטל ? ומה רע בכרטיס האם שהוצע לי? לגבי מארז הוצע לי מארז מתוצרת hec 6a21 ומותקנים בתוכו שלושה מאוורים אחד של 12 ו-2 של 8 מתוצרת arctiv . ספק טוב של 450w מתוצרת hec כרטיס מסך 8600gt של gigabyte . זכרון על לוח אם 2 זכרונות של 1g במהירות 667 , כונן קשיח 160 wd.

• 5 תגובות
    • 537 צפיות
  16. Started by israelnba,

קניתי מחשב חדש עם לוח אם Gigabyte GA-945GCMX-S2 ועליו מעבד E2140 הרצתי עליו את CPUZ וראיתי שהמהירות של המעבד בד"כ 1.2GHz ולפעמים לשניה המהירות קופצת ל1.6GHz כמובן שהמכפלה משתנה גם משש לשמונה בהתאמה, האם זו פעולה תקינה? האם זה חלק מטכנולוגיה של מכפלה משתנה??

• 4 תגובות
    • 537 צפיות
  17. Started by benor_21,

אני רוצה ליקנות זיכרון למחשב 512mb עד 300 שקל ואני לא יודע איזה חברה הכי טובה ואיזה סוג הכי טוב יש ddr ddr2 ועוד כול מיני שמות ואני לא מבין בזה אז מישהו בבקשה יכול להציע לי מה טוב למחשב שלי תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 537 צפיות
  18. Started by X7-007,

איזה מהם יותר עמיד ויותר טוב, לאוורקלוק גם בעיקר. אני צריך גם שיהיה לפחת לגיג'ה בייט את האפשרות לחזור מאוורקלוק לא תקין בקלות כמו ה CRASHFREE 2 של אסוס, שפשוט מכבים את המחשב והוא אומר אוורקלוק לא תקין וללחוץ F1. לפי מה שראיתי לגיג'ה בייט אין את זה.

• 2 תגובות
    • 537 צפיות
  19. Started by SloOmPer,

איזה מעבד אתם ממליצים? AMD Athlon 64 X2 5200+ Socket AM2 Box 656 ש"ח http://skypc.co.il/sg_product~AMD1172~60~0.htm או Intel Core 2 Duo E4500 Box 635 ש"ח http://skypc.co.il/sg_product~IE4500~3~0.htm ואני לא עושה OC

20. Started by Alroit,

שלום לכולם אשמח לעזרה לגבי זיכרונות Kingston HyperX PC2-6400 CL4 2G 800MHZ - http://www.kingston.com/HyperX/products/khx_ddr2.asp למה המחשב שלי מזהה אותם כ- PC2-5300 667MHZ למרות שהלוח תומך בתגר 800 - Gigabyte GA-965P-DS4 http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2423 ואיך באמת לעשות OC לזיכרונות אלו? עוד מידע: הדגם הוא: KHX6400D2LLK2/2G - SPEC - http://www.valueram.com/datasheets/KHX6400D2LLK2_2G.pdf CPU-Z מצורף Cheers Alroit [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 537 צפיות
  21. יש איזה אתר שמשווה אני לא זוכר אותו מימ שיוכל להביא לי אני יודה לו

• 1 תגובה
    • 537 צפיות
  22. בס"ד שלום האם יש הבדל בין להוסיף עוד 2 ג'יגה לצורך העניין בשתי כרטיסים נפרדים לעומת 2GB על כרטיס אחד יש ל - Kingston זיכרון Ram שמגיע 2GB על כרטיס אחד, ואז היתרון הוא שניתן בסלוט אחד לשים 2GB RAM וכך להרחיב ליותר זכרון השאלה היא אם זה לא בעל ביצועים פחותים לעומת שני כרטיסים של 1GB כל אחד תודה רבה

• 0 תגובות
    • 537 צפיות
  23. רציתי לדעת האם הלוח הזה: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2521&ProductName=GA-945GCMX-S2 יתמוך בזכרון הזה: http://www.corsairmemory.com/_datasheets/TWIN2X2048-5400C4.pdf במפרט של הלוח כתוב שהוא תומך עד 667 Mhz והזכרון הספציפי הוא 675 Mhz. האם זה יעבוד? ואם כן על איזו מהירות? תודה.

• 3 תגובות
    • 537 צפיות
  24. Started by tamos,

אני צריך לוח שיתמוך לי: גם פנטיום 4 וגם שיתמוך QUAD CORE וגם שיתן לי תמיכה בפנרין, זאת אומרת ציפסט של P35 או G33 ועדיף שיהיה טוב לOC תודה

• 3 תגובות
    • 537 צפיות
  25. איזה לוח עדיף ומה כדאי מבחינת עלות תועלת. למחשב סלוני למולטימדיה. ( סרטים, משחקים, מוסיקה) מערכת עם מארז HTPC ומעבד - INTEL E8400 כנראה תותקן Vista Hoem Premium. ומוסיף כרטיס 8600GT מתלבט בין שני לוחות אם של GIGABYTE: 1. לוח אם: gigabyte ga-73pvm-s2h nforce7100 M-ATX http://www.gigabyte.co.nz/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2691 אין לו DUAL CHANNEL. אך יש לו יציאה אופטית(סאונד) מובנית, עולה כ 460 ש"ח 2. Gigabyte GA-G33M-S2mATX http://www.gigabyte.co.nz/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2557 ללא יציאה אופטית אך תומך ב DUAL CHANNEL. יקר בכ-150 ש"ח. האם DUAL CHANNEL יהיה קריטי עבורי למערכת HTPC? למשחקקים (לא כבדים) הרצת סרטים ומוזי…

• 3 תגובות
    • 537 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.