עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש בקרוב, אני אריץ עליו table top simulator. מדובר בתוכנה שטוענת הרבה אובייקטים ואז רוב האובייקטים נשארים סטטיים עד לטעינה הבאה. אני רוצה לקצר את זמני הטעינה שמתרחשת מפעם לפעם. אני מניח שזה יהיה קשור לכרטיס מסך\זיכרון\מעבד או שילוב כלשהו. השאלה היא האם יש הבחנה בסוג או תת-תכונה מבחינת משימות גראפיות שונות, לדוגמא: משחקי FPS שבהם כל הזמן התמונה משתנה, כריית מטבעות, טעינה של אובייקטים סטטיים. בתודה, ערן

2. Started by frenzy,

אהלן סוף סוף סיימתי להרכיב את המחשב, אבל ישנה בעיה קטנטנה, שהספק פועל והמחשב לא, העכבר והמקלדת מקבלים זרם, ושאני מדליק את המחשב אין שום סימן על המסך, פשווט מת, לעומת זאת, כל שאר הדברים עובדים, מה הפעם לא עשיתי בסדר ? לוח של gigabyte מודל 7vax מעבד AMD 1800+ כרטיס מסך gigabyte ati radeon 9000

• 70 תגובות
    • 6.8k צפיות
  3. Started by IG,

שלום לכולם. לפני כמה שבועות הוינדוס התחיל להתריע שהדיסק הקשיח של הלפטופ שלי הולך להתפגר. באופן מיידי הלכתי לKSP הקרוב לביתי ורכשתי HDD חדש, התקנתי WIN7, העברתי על 4 DOKים את המידע הכי חשוב לי שלא היה מגובה במחשב הנייח, ורכשתי את הכבל הזה במטרה להעביר את שאר האינפורמציה מהדיסק הישן כשהוא יגיע. היום הגיע הכבל, חיברתי את הדיסק הישן ו-כלום. הכונן לא מופיע לי ב"מחשב שלי" אלא רק באמצעי איחסון שב"ניהול" (הWIN שלי באנגלית אז אני מנסה לתרגם כמה שאפשר). שם הוא מופיע כנכה (invalid) ואני לא יכול לגשת למידע בשום צורה. יש למישהו פיתרון לזה? יכול להיות שאם אני אפרמט את הכונן הוא יהייה נגיש (בספק), אבל זה נוגד את המטרה שלשמה אני צריך אותו תודה לעוזרים, IG.

• 13 תגובות
    • 3.5k צפיות
  4. אני מקווה שזה קשור לפה אם לא תעבירו בבקשה דבר ראשון הנה מפרט המחשב שלי: Abit IL9 pro 945P 3GB RAM 667MHZ DDR2 8500GT 512MB E4300 1.8 GHZ והנה המפרט של אחי שבהרבה יותר טוב: MSI CHIPSET P45 2GB DDR2 800MHZ E7200 2.53 8500GT 512MB איך זה הגיוני שבמחשב שלי קיבלתי ציון 4910 ובמחשב של אחי הוא קיבל את הציון 4700 והמחשב שלו בהרבה יותר טוב חח איך זה?(אולי חוץ מהכרטיס מסך והם אותו דבר) :kopfpatsch: :kopfpatsch:

• 2 תגובות
    • 655 צפיות
  5. Started by knoximator,

קיבלתי מחשב מחבר כדי לבדוק אותו. החבר אמר לי שהמחשב לא נדלק. פתחתי מכסה וחיברתי הכל לחשמל כדי לבדוק תהליך הדלקה, ברגע שהדלקתי את המפסק החשמלי (של הכבל המפצל) נורת הלוח-אם נדלקת, ואז הכל נדלק לשניה (מאווררים מתחילים להסתובב,עכבר נדלק לשנייה,נורות הקיבורד נדלקים...) ואז הכל נכבה, ואז זה חוזר על עצמו עד שאני מוציא מהחשמל. כל זה קרה ללא שאני לוחץ על לחצן ההדלקה של המחשב. החלפתי ספק כוח (זאת הייתה המסקנה הראשונה שלי), חיברתי הכל לחשמל אך כלום לא השתנה (המחשב התנהג כמו שתיארתי קודם). בדקתי הכל, זיכרון כשיח ונייד,כרטיס מסך, חיבור לfront panel,הכל....אך לא עזר. בדקתי מעבד,אין סימנים של משהוא שרוף וכל המגעים תקינים. הוצאתי את כל הרכיבים הלא חיוביים, השארתי רק את המעבד, אך עדיין כל…

• 0 תגובות
    • 676 צפיות
  6. Started by Pease Brother,

התקנתי את כל חיברתי למחשב שמתי צבע חיברתי הכל!! אני מנסה להדפיס וזה לא מדפיס :s05: :'(

• 6 תגובות
    • 682 צפיות
  7. Started by Mooglix,

אהלן, היום רכשתי מחשב חדש ולצערי הרב קיימת בעית קריסה מפרט: ‏Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB‎ ‏EP43-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E‎ GIGABYTE ‏2x2GB OCZ Vista Upgrade Copper Mirrored XTC‎ DDRII 800 ‏HD 4350 512MB GDDR2 DX10.1 HDTV DVI HDMI PCI-E 2.0‎ GIGABYTE עובד על ויסטה 32. הבעיה היא שמדי פעם, ביחוד בפעולה קצת מאומצת (למשל אני צופה בתמונה ברזולוציה גבוהה ועושה עליה זום הלוך ושוב במהירות) התצוגה משתבשת לחלוטין מתמלא שלג צבעוני או מסך לבן או שחור והמחשב קופא ואז אין ברירה אלא לעשות ריסטרט. אני חושב שויסטה הציגה שהבעיה קשורה להתקני וידאו... ניסיתי להתקין שוב את הדרייבר של הכרטיס מסך אך התקלה ממשיכה. מה לעשות? [br]פורסם בתאריך: 6.01.2009 בשעה 22:…

• 3 תגובות
    • 793 צפיות
  8. Started by shaithebest,

שלום רב, יש לי מחשב נייד של סוני דגם VGN-NW120J הבעיה איתו זה שווינדוס 7 שהיה עליו קרס, אני רוצה לפרמט לאקספי, אבל ההתקנה מתחילה ומפסיקה עם מסך כחול!!! מיד חשדתי בזכרונות ושמתי חדשים ועדיין אותה שגיאה. אני מריץ בדיקת הארדיסק של סקטורים עם HIRENS והוא אומר לי שאין דיסק. אבל בביוס אני רואה שהוא כן מזהה 320 גיגה. שמתי הארדיסק חדש שיש לי ואני רואה את הביוס מזהה 80 גיגה. אבל לא מצליח להתקין את ווינדוס מה יכולה להיות הבעיה? תודה לעוזרים

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by noa_cohen,

הי , עזרכם בבקשה ,לאחר רכישת מחשב חדש והתקנת ווינדוס 8.1 המערכת לא מזהה את הדיסק הקשיח . יש לציין כי בביוס מופיע הדיסק בצורה תקינה , גם במנהל ההתקנים המערכת מזהה את הדיסק. כאשר אני נכנסת לניהול הדיסקים הכונן לא מופיע . סה"כ יש לי 2 כוננים אחד SSD תקין(עליו מותקנת מערכת ההפעלה ) ואחד קשיח שלא מזוהה . תודה

• 19 תגובות
    • 2.5k צפיות
  10. Started by Asusman,

יש לי מחשב. המחשב שלי דיי לייד החלון בחדרי. ליפני כשבועיים קניתי שולחן חדיש למחשב,עם מדף עליון שמרים את המסך. למרות זאת,שמתי שם את המחשב.. (שהיה די קרוב לחלון,חששתי שאולי חלילה הוא יפול. לכן תמיד אני סוגר את החלון.) פשוט,זה היה כל כך נוח שלא רציתי להזיז בשום אופן. בקיצור, אתמול יצאתי לחבר, כשחזרתי, (בערך בסביבות 7 - 7 וחצי) אני פיתאום רואה משהו נופל מלמעלה! פיתאום אני קולט שזה כופסא של משהו,זה מחשב ! (אני גר בתל אביב בבתים הישנים עם הטריסים העתיקים האלו.. שמתחת יש מסעדה עם שולחנות,ויש שם גם דוכן של ספינג' (משהו טעים ) בקיצור.. יו.. שקלטתי שזה המחשב שלי נכנסתי ללחץ. המחשב נפל,קודם כל המארז היתפוצץ ממש! (אני גר בקומה שלישית וזה גבוהה מאד) המחשב עצמו נפל על השו…

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by itamar88,

שלום, יש לי מחשב ישן (נקנה לפני 4 וחצי שנים), רציתי לשדרג לו זיכרון RAM כרגע יש לו 4 גיגה ראם 2X2. רציתי להוסיף עוד 4 גיגה בצורה של 2X2, מכיוון שאף פעם לא עשיתי זאת, רציתי לשאול האם זה צריך להיות מאותו חברה? אותו סוג מהירות HZ? האם ניתן להוסיף סטיק אחד של 4 גיגה? (קשה למצוא היום 2X2) ובקיצור, מה הדברים שאני צריך לוודא לפני הקנייה? Manufacturer : Kingston Type : DDR3-SDRAM PC3-10700 (667 MHz) - [DDR3-1333] Format : UDIMM (133.35 x 0) Size : 2048 MB (2 ranks, 8 banks) זה תיאור הדגם מה - PC 'WIZARD.

• 9 תגובות
    • 2.9k צפיות
  12. Started by alon311,

מתי שאני עובד ב WINDOWS הכרטיס לא ייציב מופיע מסך כחול והמחשב עושה ריסט לעצמו זה יכול לקרות אחרי שעה שעתיים או 10 שעות שלא לדבר על משחקים שהוא ניתקע עוד בתפרית או אחר דקה בתוך המשחק

• 9 תגובות
    • 614 צפיות
  13. Started by assaf990,

מקלדת מיקרוסופט הזאת http://www.microsoft.com/PRODUCTS/info/product.aspx?view=33&pcid=4cb4d1e3-1eab-40a0-a2db-b4b594692b6c יש לה מקש מיוחד שעליו צריך ללחוץ כדי שמקשי ה-F-ים (F1, F2 וכו') יתחילו לעבוד. זה מרגיזזזז!! מישהו יודע כיצד ניתן לתכנת כך שתמיד מקש זה יהיה דולק ולא יתכבה עם כל איתחול המחשב?

• 2 תגובות
    • 735 צפיות
  14. Started by tgen,

שלום... רציתי לדעת למה יש מקרים בהם כונן דיסקים קורא חלק מהמדיות וחלק לא? במה זה תלוי? באיכות הדיסק? ככל שהדיסק "זול" יותר כך לכונן יהיה יותר קשה לקרוא אותו? או שהעין של הכונן היא הבעיה - מתלכלכת או נחלשת? איך זה עובד?

• 7 תגובות
    • 656 צפיות
  15. הכל עובד במחשב חוץ מהמשחקים מה לעשות?

• 23 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by esaly,

היי! יש לי חבר עם המון ריסטים של מסכים כחולים, אמרתי לו שישלח לי את הקבצי MINI DUMP שאני אוכל לפענח אותם עם הWINDBG. ככל הנראה התוכנה מתאימה לקבצי MINI DUMP של XP ולא מצליחה לפענח את הקבצים של WINDOWS7. מישהו מכיר את התופעה?

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. ניסיתי להפעיל מצלמת אינטרנט (שעבדה עד לא מזמן) ולאחר כמה זמן קיבלתי הודעה על כך שיש בעיה עם רוחב הפס של ההתקן. מה אפשר לעשות ואיך מתקנים את זה? יש לי חלונות 2000 והבעיה היא במסנג'ר.

• 2 תגובות
    • 693 צפיות
  18. Started by dorkahn,

אהלן לאחרונה כל המשחקים במחשב שלי לא עובדים (tony hawk 2, need for speed underground, sonic heroes ועוד), או שאחרי שנכנסים אליהם המסך נהיה שחור, או שיש דו"ח שגיאה של ווינדוס כשניסיתי להיכנס ללגו סטאר וורס הייתה לי הודעה שהכרטיס לא תומך בפיקסל שיידר 1.1 הכרטיס שלי הוא radeon a9200. יש משהו לעשות בנידון? והאם הכל קשור בכלל לפיקסל שיידר הזה? תודה חג שמח

• 3 תגובות
    • 827 צפיות
  19. Started by igoldman,

ברשותי צורב PHILIPS X24 IDE אני משתמש בתוכנת צריבה NERO (הגירסה האחרונה) אני משתמש בדיסקים ריקים לצריבה של חברת PHILIPS CDR80 לאחר כל צריבה אני מבצע בדיקת SCANDISK באמצעות UTIL שיש ב NERO עונה לשם CD SPEED ב 90 אחוזים מהדיסקים שבדקתי נמצאו DAMAGED AREA וכמעט בכל דיסק יש UNREADABLE בסוף הדיסק לאחר מכן החלטתי לעבור להשתמש בדיסקים לצריבה של חברת SAMSUNG ו VERBATIM צרבתי 5 דיסקים על SAMSUNG והרצתי בדיקה SCANDISK ולא נמצא פגם (מצב אופיטמלי) צרבתי דיסק אחד על VERBATIM והרצתי בדיקה וגם לא נמצא פגם. לאחר זמן מה צרבתי על דיסקים של SAMSUNG והפעם המצב חזר לקדמותו ונמצאו שגיאות DAMAGED AREA וכן UNREADABLE בסוף הדיסק. האם מישהו נתקל במקרה דומה ויכול לאפיין את הבעייה ? כעיקרון שלחתי א…

• 0 תגובות
    • 733 צפיות
  20. Started by 114508534,

אז ככה יש לי שלושה הארדים ATA של מקסטור במחשב . שניים מחוברים על כבל אחד והשלישי היה מחובר עם הצורב , ההארד הוא הארד של 20 ג'יגה שלי דגם 2B020H1 , ההארד ישב כל הזמן במגירה ואתמול התחלתי לשמוע תיקים של המחט ממנו . לאחר כמה זמן הוא התנתק והוינדואוס לא הראה אותו . הקטע ככה , בביוס הוא מזהה אותו , בדיויס מאנגר מזהה אותו רק שאני לא יכול לגשת אליו בשום צורה ואני חושש שיהיה צורך לפרמט דרך דוס . דבר נוסף זה שההארד של ה120 שלי שישב קודם לכן במגירה , גם לו קרה אותו הדבר ואז נאלצתי לעשות פורמט אולי מישהו יודע איך לסדר את זה או משהו .......חבל לפרמט היו שם די הרבה דברים חשובים

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by high_barny,

קניתי אותו ואני חושב שהוא עושה קצת בעיות כי המחשב שלי לפעמים נכבה מעצמו לבד בלי לגעת סתם ככה... אני מדליק את המחשב.. משחק בו קצת ופתאום המחשב נכבה ואני מדליק אותו שוב ואז אחרי כמה דקות נכבה שוב ככה זה כל הזמן... אני לא חושב שזה קשור לווינדוס כי כשפירמטתי הוא גם נכבה לי כמה פעמים. מה עושים? זה קשור לספק כוח? או שאחד החיבורים רופפים בתוך המחשב?

• 4 תגובות
    • 838 צפיות
  22. שלום רב, אתמול הרכבתי דיסק קשיח חדש, בלי לשים לב משכתי את הכבלים שיוצאים מהמארז מכפתור הריסטארט ומתחברים ללוח אם. עכשיו יש לי שמונה כבלים, בצבעים שונים ומספרים ואותיות שרשומות עליהם, מישהו יכול להגיד לי איך לחבר ע"מ שכפתור הריסטארט יפעל לי ? 8 כבלים והם : צבע מספר ואותיות שרשומים עליו אדום 1+5V לבן 2 מינוס D לבן 1 מינוס D ירוק D פלוס 2 ירוק D פלוס 1 אדום 2+5V שחור 1GROUND שחור 2GROUND את הסדר משמאל לימין בבקשה. תודה רבה.

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by cupero,

אתמול בזמן עבודה על המחשב הוא כבה לפתע ולא נדלק שוב. פירקתי את המחשב הבוקר וחיברתי את הספק שלו למחשב אחר, המחשב האחר נדלק. אחרי שחיברתי שוב את הספק למחשב התקול וניסיתי להדליק אותו, המחשב ריצד (מנורות הלד של המאווררים נדלקו לרגע) והפסיק לעבוד, תופעה זו חוזרת. אני חושב שמדובר בלוח אם. מכיוון והמחשב מאוד ישן, אם לוח אם נשרף המחשב הולך לפח. יש סיכוי שזה לא לוח אם? תודה

• 6 תגובות
    • 730 צפיות
  24. Started by meni32,

התחדשתי היום בכרטיס מסך חדש - HD6850. עם הכרטיס הקודם לא הייתה לי בעיה כלל (HD3870). המסך שלי הוא טלויזיה של פיליפס דגם 9704H ארבעים אינץ'. הבעיה היא שמדי כמה דקות המסך הופך כולו לירוק ואז חוזר לתצוגה שהייתה (בין אם זה המערכת הפעלה או משחקים) בצבע ורוד! לאחר יום שלם של ניסיונות לפתור את הבעיה אני חושש שהכרטיס פגום. התקנתי דרייבר עדכני, הסרתי אותו, התקנתי דרייבר שהגיע עם הכרטיס - לא פתר את הבעיה, בשני הדרייברים הבעיה מתרחשת. החלפתי חיבורים בכרטיס מסך, גם ב DVI וגם ב HDMI זה קורה. החלפתי כבל HDMI - לא עזר. כשהמסך הופך לורוד הייתי משחק קצת עם החיבור של הכבל לכרטיס מסך וזה היה נפתר. אבל היה מקרה אחד שגם ניתוק וחיבור מחדש של הכבל דרש כמה שניות בשביל שהתצוגה תסתדר. אי…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  25. יש לי לוח gigabyte ds3 rev 3.3 יש לי 2 הרדיסקים שאני רוצה להפעיל בRAID 0 בביוס בחרתי sata /ide control mode:raid/ide רשום בחוברת שכשאחרי שמזהה את ההרדיסקים לפני עליה של וינדוס ללחוץ על ctrl+g אני לוחץ ושום דבר לא קורה מה אני לא עושה נכון?

• 0 תגובות
    • 516 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.