עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by shuy,

אני יודע על ההגבלת ה-100 מ' של כבל רשת רגיל (CAT5), עכשיו נניח כי אני מעוניין לפרוס רשת קווית מבוססת נתב לאורך כ-500 מ' תוך שימוש באמצעים ביתיים, האם מיקום מתג-רשת כל נניח 70 מטר ימנע את דעיכת האות לאורך המרחק המבוקש? תודה.

2. Started by swan,

שלום לכולם, רכשתי נתב אלחוט + pci אלחוט של חברת edimax דגם br-6114wg . ברשותי 2 מודמים: alcatel home / eci312 אשר לא עברו שום שדרוג. המטרה: חיבור מחשב קרוב ישירות לנתב ע"י כבל רשת + חיבור מחשב מרוחק ע"י pci אלחוטי. אני מנסה לחבר את המחשב הקרוב לאינטרנט דרך הנתב בצורה הבאה: קו טלפון adsl מתחבר למודם---כבל רשת לא מוצלב מתחבר מהמודם ליציאת wan בנתב----כבל רשת מוצלב מתחבר מיציאה מס' 1 של הנתב לכרטיס הרשת במחשב. נכנסתי להגדרות הנתב לפי הכתובת, הגדרתי ל- alcatel home שיטת - pptp , יוזר, ססמא ו- dns שקיבלתי מבזק בינלאומי ולא הצליח להתחבר. כנ"ל לגבי esi בהגדרות pppoe וללא שום הצלחה. ולהפך ומכל הצדדים. האם מישהו יכול לכוון אותי, דרך החיבור לא נכון, ההגדרות? תודה מראש לעוזרים

• 3 תגובות
    • 836 צפיות
  3. Started by sirexrv,

HELP...... קמתי בבוקר היום והתחלתי לגלוש (לא משהו מיוחד YNET, HWZONE תפוז...) הפסקתי והתחלתי לראות סרט ולאחר מכן -לא הצלחתי לגלוש.... אפילו גישה לנתב אין לי (מקיש ADMIN ואח"כ סיסמא, אבל הוא נותן לי מסך ורוד ואומר שאני לא מורשה...) זה לא בעיה במחשב שלי (נראה לי) כי הלחתי למחשב שמחובר בד"כ לנתב (דרך אלחוט) ושם בכלל לא מקבל תגובה או אות (אצלי מקבל אות אבל לא נותן גישה...) קיצר HELP למישהו יש עצה????????? אני כרגע מחובר ישירות לאינטרנט (לא דרך הנתב)....

• 5 תגובות
    • 836 צפיות
  4. Started by DCAG,

שלום אני לומד באונ' בבאר שבע, שנה ראשונה שלי במעונות. במעונות אני מחובר לאינטרנט, ואינטרנט במהירות גבוהה אך מסיבות בטחוניות (כנראה) אי אפשר לעשות כמעט כלום חוץ מלגלוש, להתחבר למסנג'ר ולסקייפ, ולהוריד תכנים. באתר האונ' צוות המחשוב הודיע שלא תהיה אפשרות להפעיל תוכנות של שיתוף קבצים כגון kazaa, emule, torrents... החסימה הזאת גם מונעת ממני להשתמש בventrillo ולהתחבר לשרתים מסויימים. בפורום של האונ' מצאו כל מיני שיטות לשיתוף קבצים.. זה ניחא.. יש לי חברים שאיתם אני מדבר איתם בעיקר דרך הונטרילו ואין לי אפשרות להתחבר - וזה מה שחשוב לי. האם מישהו יודע מה אפשר לעשות בנידון? תודה מראש.

5. היי קיבלתי הצעה טובה לשידרוג התשתית למהירות 2.5 ואני מתלבט אם להישאר בנטוויז'ן או להחליף ספק. מה דעתכם? כדאי לי להחליף ספק? ואם כן מי הכי מהיר? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 835 צפיות
  6. אני רוצה להעביר קבצים בין מחשב למחשב יש לי WIN 98 כבל רשת באורך 10 מטר שני כרטיסי רשת בעלי יציאה אחת ושני מחשבים ;D איך אני יכול להעביר קבצים מאחד לשני? בבקשה תעזרו לי

• 1 תגובה
    • 835 צפיות
  7. Started by jackok111,

שלום, אני מעוניים לשתף תיקיות בין מחשבים. במרכז הרשת והשיתוף אני רוצה לסמן את שיתוף התקיות כ"אפשר שיתוף תיקיות", אך הוא אומר לי שאי אפשר לבצע כי: "שירות RPC אינו זמין". מה זה ואיך אני יכול להפוך אותו לזמין ? תודה.

• 1 תגובה
    • 835 צפיות
  8. יש לי נתב רגיל של edimax (לא אלחוטי) ומחוברים אליו 4 מחשבים. 3 מהם עובדים מעולה. אך מחשב אחד (עם ויסטה) לא עובד. החלפתי בין החיבורים של המחשים ועדיין לא עבד. חיברתי ישירות למודם וזה כן עבד. מה יכולה להיות הבעיה?

• 6 תגובות
    • 835 צפיות
  9. אבא שלי העביר את המשרד לבית, ובמקום שני מחשבים יש לנו 3 כרגע. הבעיה היא שהמחשב החדש רחוק משני המחשבים שמחוברים בינהם ברשת (כבל מוצלב). לכן אני אצטרך רשת אלחוטית כדי לחבר את המחשב הרחוק. השאלה שלי איך עושים ומה עושים. איזה רכיבים צריך. אחרי זה הגדרות (נתחיל מרכיבים0 לפי מה שהבנתי צריך האב ועוד כל מיני רכיבים). אם תוכלו לעזור אני אשמח. קצת פרטים: מחשב ראשי ווינדוס אקס פי פרו. מחשב קרוב ווינדוס 2000 מחשב רחחוק ווינדוס אקס פי הום. מודם: ALE070 (מודם USB ולא דרך כרטיס רשת). תודה מראש, עומר

• 2 תגובות
    • 835 צפיות
  10. שלום רב! התקנתי במחשב הביתי שלי כ. רשת אלחוטי D-link DWA-510 (גרסה A1 FW 1.30). לצערי למרות שהמערכת מזהה את הכרטיס ומורידה דרייברים, הכרטיס עצמו מנוטרל (disabled) וכל נסיון לאתחל אותו מניב תוצאה זהה - המערכת טוענת שיש בעיה בדרייברים שלו. גם נסיון להוריד דרייברים ישירות מהאתר של D-link לא הועיל (בפועל אלה היו אותם הדרייברים). בהנחה שמדובר אולי בכרטיס לא תקין, החלפתי אותו בכרטיס מסוג Edimax EW-7128g ונתקלתי באותה הבעיה בדיוק. האם יש פתרון לבעיה, או שמא ניתן להמליץ על כרטיס שיעבוד כראוי תחת מערכת ההפעלה? תודה.

• 3 תגובות
    • 835 צפיות
  11. Started by SandSt0rm,

איך שהבנתי אם יש לי ADSL שתופס כרטיס רשת אחד במחשב אז עדיף לקנות עוד כרטיס רשת ולחבר אותו למחשב השני ואת הADSL להשאיר על אותו כרטיס שהיה קודם או שבכלל עדיף לקנות HUB ולחבר גם את הADSL וגם את 2 המחשבים לשם על מה אני מדבר שאני מדבר על עדיף?? אני לא מדבר על כסף, כי ברור שהעיסקה עם הHUB תעלה יותר כסף אני מדבר על האינטרנט איך שהבנתי אם אני אחבר את המחשבים עם כרטיסי רשת בלי חיבור לHUB האינטרנט יעבוד יותר מהר ונוכל לשחק במשחקי רשת ביחד בלי בעיות בפינג [מהירות החיבור לשרת שאני משחק בו] אז מה אתם אומרים שעדיף??? את הדרך של הכרטיסי רשת, או הדרך של הHUB?

• 1 תגובה
    • 835 צפיות
  12. ***העפתי את הנורטון התקנתי קספרסקי ויש לי SP2 אני חושב שזה הSP2 איך אני פותח דרכו את הפורטים? [attachment deleted by admin]

13. Started by ex_,

היי, אני מחפש תוכנה FTP חופשית ואיכותית(לא filezilla) תודה

• 4 תגובות
    • 835 צפיות
  14. Started by rafib65,

שלום, ברשותי נתב של LevelOne דגם 3408. הייתי מחובר ב- ADSL במשך לעלה משנה והנתב עבד ללא בעיות. לאחרונה עברתי לכבלים ומאז החלו בעיות עם הנתב - תקיעות, ניתוקים, גלישה איטית וכו'. פניתי ליבואן שהודה שאכן לדגם הספציפי הזה יש בעיות עם L2TP/PPTP. האם מישהו נתקל בבעיות כאלה? היתכן שחיבור אינטרנט ללא חייגן יפתור את הבעיה? תודה!

• 3 תגובות
    • 835 צפיות
  15. Started by Maor_Splinter,

שלום, אני לא מומחה ברשתות אבל יש לי קצת ניסיון בנושא ואני לא מסוגל להבין את הדבר הבא. החלפתי לפני כמה ימים נתב ואני לא יודע אם בעיה היא מהנתב או מויסטה שמותקנת על המחשב החדש שלי. יש את הIP ה"פנימי" של המחשב, זה שלא משתנה. אני מתכוון לIP שהנתב נותן לכל מחשב ברשת ושרוצים לפתוח פורט מסויים לאותו מחשב אז מכניסים את הIP הזה. במחשב הקודם שלי (עם הנתב הקודם) אותו IP היה לי שנים והפורטים שפתחתי לו היום היו זמינים ופתוחים. לנייד שיש לי כרגע עם ויסטה עליו קיבלתי IP מסויים מהנתב שמסתיים ב100, אוקי פתחתי את הפורטים שרציתי ואז אחרי כמה שעות או ימים (לא שמתי לב) אני רואה שהפורטים חסומים, גילתי שהIP השתנה לי בסוף ל101. אז פתחתי את אותם הפורטים ל101 ולפני כמה דקות זה השתנה לי ל100 WTF!? …

• 3 תגובות
    • 835 צפיות
  16. איך אני עושה את זה?

• 3 תגובות
    • 835 צפיות
  17. Started by 00Amir,

לי יש רשת אלחוטית בבית וגם לשכנים. במחשב יש לי כרטיס WIFI USB שמחובר לרשת שלי. אם אני קונה עוד כרטיס כזה USB ומחבר אותו למחשב, יש מצב שאני יוכל להתחבר ל 2 רשתות אלחוטיות בו זמנית? ז"א להוריד קבצים במהירות יותר גדולה ??

• 3 תגובות
    • 835 צפיות
  18. Started by ac1240,

יש לי ראוטר של TP LINK ואני לא יכול להשתמש באימיול עם הראוטר כי זה אומר לי שהפורט TCP לא פתוח וכתוצאה מכך אני לא יכול להתחבר לשרתים . פתחתי את הפורטים גם ב PORT FORWORDING וגם ב VIRTUAL SERVERS וזה עדיין לא תופס ,אמרו לי שזה בגלל שהאיי פי שלי משתנה וכתוצאה מכך הפורט לא יודע לאיזה איפי לפתוח אז רציתי לדעת איך לסדר את זה תודה עריכה: הצלחתי לפתוח את הפורטים והTCP מראה לי שהוא מצליח להתחבר אבל אני לא יכול להתחבר לסרברים(לפעמים זה מתחבר לי לפעמים זה לא מתחבר ) זה רושם לי שגיאה בעת ניסיון התחברות. יכול להיות כי ההתחברות לאינטרנט נפלה איך אני מטפל בבעייה הזו?

19. שלום יש לבת דודה שלי שני מחשבים בבית אחד שמחובר למודם או ראוטר אני לא יודע מה זה אבל זה הוא של WOW בזק בינלאומי המחשב שמחובר למודם מחובר לאינטרנט והשני שבחדר השני לא מתחבר לאינטרנט... ולפני זה הכל היה עובד כרגיל , איך מתקנים את המצב הזה?

• 1 תגובה
    • 835 צפיות
  20. Started by ZacNaboot,

ביום ראשון הקרוב אני צריך לקחת ראוטר VDSL מבזק סטור עקב שדרוג מהירות מ15 ל20 (באותו המחיר!! ) היום שדיברתי עם הנציג של 199 הוא ביקש ממני להחזיר את שני ראוטרים ישנים שיש לי (די-לינק 2650U שנכון לכתיבת שורות אלו עובד ברשת שלי וסימנס SL2-141 שיושב אצלי כבר שנתיים ללא שימוש עקב השדרוג של הדי-לינק הנ"ל) מיותר לציין שסיימתי לשלם על שני הנתבים מזמן (שולם במסגרת של חיוב/זיכוי) נ.ב. עד כמה שזכור לי ביום שלקחתי את הראוטר של די-לינק לפני יותר משנתיים שאלתי את הנציגה של בזק סטור מה עם הראוטר של סימנס והיא אמרה לי שהוא שלי כי סיימתי לשלם עלייו הכותרת נערכה והוסרו ממנה סימנים מיותרים ותגית מיותרת. להבא קרא חוקים

• 1 תגובה
    • 835 צפיות
  21. Started by StrikeEagle,

שלום לכולם, אני לקוח של הוט (ספק + תשתית) במסלול של 200 מגה. הנתב שברשותי הוא HOT Box 2 הבעיה היא שהרשת מפסיקה לעבוד מידי פעם - המחשב מחובר אבל בפועל אין אינטרנט. תופעה זה קורה רק ברשת האלחוטית (חיבור קווי עובד טוב). מה שגורם לי לחשוב שמדובר בבעיה בשידור של המכשיר. דיברתי עם התמיכה של הוט מס' פעמים ללא הועיל. בנוסף יש בעיות קליטה גם בטווח של 5 מטרים מהמכשיר (ללא קירות). האם אפשרי לקנות ראוטר פרטי מאמאזון לדוג' ולהחליף את ההוט בוקס? במידה וכן כמה התהליך הזה מורכב? תודה לעוזרים

22. Started by Lioriii,

שלום רב ברצוני לקנות Switches לבית של 4 או 5 יציאות אבל איני יודע איזו חברה כדאי לי לקנות.... מבקש המלצות או סקרים שיוכלו לתת לי החלטה. תודה מראש!

• 6 תגובות
    • 835 צפיות
  23. Started by tomz,

אז ככה, יש לנו רשת בבית, יש לנו מודם ALCATEL PRO שמחובר להאב, המחשב שלי להאב, והמחשב של אחי להאב, עכשיו רציתי לדעת אם יש תוכנה שמאפשרת לי לשלוט ברוחב פס שמגיע אל אח שלי ושמגיע אלי, ולא כל התוכנות שרשמת בסטיקי וזה הם לא עוזרות במקרה הזה לפחות לפי מה שאני הגעתי מכיוון שהם שולטות על המחשב שהם מותקנות עליו בלבד

• 4 תגובות
    • 835 צפיות
  24. אוקיי אז ככה הרשת שלי אמורה להיות (למה אמורה תקראו בהמשך ) רשת חוטית של 2 מחשבים ע"י ראוטר WRT54GL של חברת LINKSYS עכשיו אני מנויי כבלים HOT + 012 החיבור לאינטרנט שלי לפני הרשת היה L2TP ועכשיו הם אמרו ב012 בגלל שהראוטר הזה לא תומך כל כך L2TP הם יעבירו את החיבור שלי ל HDCP חיבור ללא חייגן עכשיו הם אמרו שסתם ככה זה עולה עוד 20 שקל עכשיו האם אני הרווחתי? מה ההבדלים בין הרשתות? תודה מראש

• 6 תגובות
    • 835 צפיות
  25. Started by ORrrr,

התוכנה הזאת כל דבר קטן שאני עושה במחשב מקפיצה חלון אם לאפשר או לא איך אני מבטל את זה? יש ארבעה מודולים שם מה להשאיר מה לא כי זה ממש עולה לי על העצבים.. תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 835 צפיות

דיונים חדשים בפורומים