השחקנית הטאיוואנית ממשיכה לדחוף קדימה את תקן ה-Mini-STX הטרי בעזרתו של דגם שאמור להיות עממי הרבה יותר
המירוץ ליצירת מערכות מחשוב קומפקטיות יותר ויותר, ובמקביל גם עוצמתיות, מודרניות ומתקדמות יותר, לא יפסיק לעולם כנראה – וזה משהו שבהחלט משמח אותנו, משום שכבר היום אנחנו מוצאים את עצמנו משפשפים עיניים למראה מחשבים זעירים שמגיעים ליכולות מדהימות, במידה שקשה לדמיין כיצד ניתן יהיה להתעלות עליה אי פעם בעתיד.
לרוב, אותן יצירות זעירות במיוחד מגיעות אלינו בצורת מערכות שלמות (או כמעט שלמות) ייעודיות ומורכבות מראש, אך נראה שיש מי שרוצים להפוך או לשנות גם את המגמה הזו – חברת Asrock למשל, אשר ממשיכה להפתיע אותנו עם ההיצע שלה עבור תצורת ה-Mini-STX הייחודית.
אחרי שבתערוכת CES 2017 פגשנו בלוח אם זעיר מתוצרת החברה שהתבסס על ערכת השבבים העדכנית Z270 וכלל גם חריץ ייעודי עבור כרטיסי מסך בתצורת MXM, בחבקה מציגים כעת גירסה עממית יותר להצעה ההיא עם לוח ה-H110-STX MXM, שמבוסס על ערכת השבבים הצנועה ביותר מבית אינטל, מבלי לוותר על היכולת להוסיף כרטיס מסך דיסקרטי ומתקדם יחסית לתוך מארזים בנפח של ליטרים ספורים בלבד.
הלוח הזעיר, שמימדיו הם כ-19×14 סנטימטרים בלבד, מספק תושבת LGA1151 מלאה שמתאימה למעבדים הנייחים של אינטל מדורות ה-Skylake וה-Kaby Lake (לכאורה במעטפת תרמית של עד 65 וואט בלבד, אם כי זו עשויה להיות המלצה מעשית בשל מגבלות קירור ולא התניית חובה כלשהי), שני חריצים לזכרונות DDR4 בתצורת SODIMM ניידת במהירות של עד 2400MT/s ובנפח של עד 32GB – וגם חריץ MXM Type B כאמור, שמחובר לעורק PCI-Express 3.0×16 לחיבור כרטיסי מסך בתצורה קומפקטית שלרוב פוגשים במחשבים ניידים, עם מעטפת הספק של עד 120 וואט.
על אף השימוש בערכת שבבים צנועה, לוח האם מספק את כל מה שהייתם מצפים לקבל במוצר מודרני בתחום, עם שני חיבורי SATA III לאמצעי אחסון, שני מחברי M.2 בממשק PCI-Express 3.0×4 עבור כוננים באורך מלא של 80 מילימטרים, מחבר M.2 נוסף באורך 30 מילימטרים עבור יחידות לתקשורת אלחוטית, מחבר Thunderbolt 3 אחד למהירויות העברה של עד 40 ג'יגה-ביט בשנייה, שלושה חיבורי USB 3.0 סטנדרטיים, חיבור Gigabit Ethernet מבוסס בקר i219V של אינטל וגם חיבורי HDMI, DisplayPort ו-Mini DisplayPort שמחווטים ליחידת ה-MXM שמיועדת להתווסף למערך, וחיבור HDMI 2.0 נוסף עבור ליבת המעבד המובנית.
לפי המידע הזמין ברשת, כרטיס המסך העוצמתי ביותר שניתן יהיה לשלב בלוח האם הטרי הוא הדגם הנייד של ה-GeForce GTX 1060, הן מהיבטי צריכת הספק והן מהיבטי פליטת חום ודרישות קירור ריאליות, כך שהביצועים אמנם לא יגיעו לרמות הגבוהות ביותר שקיימות בשוק – אך בכל זאת מדובר ביכולות לגמרי לא רעות לכל התחומים והשימושים, בייחוד כשלוקחים בחשבון שישנם מארזי Mini-STX בשוק שמימדיהם מתורגמים לנפח של פחות מ-3 ליטר, ואפילו פחות מ-2 ליטר לעתים. קטן משמעותית מכל מארז עבור תקן ה-Mini-ITX הוותיק והמוכר יותר.
כמובן שרכישה של כרטיס גראפי בתצורת MXM עשויה להיות משימה לא קלה בכלל, ואף יקרה יחסית, היות ומדובר במוצרים שמיועדים ברוב המקרים ליצרניות המחשבים בלבד – אך אנחנו מקווים כמובן שעם האוכל יבוא התיאבון, והתפתחות תקן ה-Mini-STX תגדיל את העניין והרלוונטיות של יחידות ה-MXM, ותדרבן עוד חנויות להתחיל בשיווקן לצרכני הקצה המעוניינים בכך.
אנחנו עדיין לא יודעים מה יהיה מחירו של ה-H110-STX MXM החדש, אך הוא ללא ספק יהיה זול יותר מדגם ה-Z270 המקביל, וכנראה זול יותר מכל פתרון Mini-STX אחר בסביבה שכולל יכולת לשילוב כרטיס מסך דיסקרטי – כך שאם יש לכם יצר הרפתקנות חומרתית ושאיפה ליצור את מחשב המדיה (או אפילו מחשב הגיימינג הקל) האולטימטיבי, המוצר החדש הזה הוא כנראה בדיוק בשבילכם. נמשיך לעקוב אחריו ואחרי דומיו ולעדכן אתכם בפרטים המעניינים.
נחמד מאוד
אבל מוגבל מאוד
OC לא ניתן
חיבורי SATA מוגבל מאוד
שני חריצים לזכרונות DDR4 בתצורת SODIMM ניידת במהירות של עד 2400MT/s – מוגבל
הלוח מגיע עם ספק כח חיצוני במימדים דומים לאלו שמקבלים יחד עם מחשבים ניידים, ועם הספק מירבי של 220 וואט – מוגבל מאוד
אם הלוח אם לוקח 70W
וכל החלקים לוקחים עוד 70W
איזה כרטיס מסך בינוני ולא רציני ירוץ על 70W ?
גם 220W זה ברוטו , לך תדע כמה יתן נטו ?
למה להיכנס לצרה זאת ?
ה-300-400 מגה-הרץ שאתה יכול להוציא היום ממעבדי K מעניינים לרוב האנשים את הישבן.
שני חיבורי SATA מתאימים למערכת מחשב קומפקטית שכוללת SSD יחד עם HDD גדול ככל שרוצים.
שני חריצי זיכרון שמאפשרים עד 32GB זה בערך פי 2 ממה שהגיימר הכי רציני רוצה.
לוח לוקח 70 וואט וכל החלקים עוד 70? איפה החשבון פה? אם משתמשים בכרטיס מסך, מעבד I5 ממוצע לא הולך לטפס מעל לקו ה-50 וואט במאמץ, בזמן ששאר המערכת עוד כמה וואטים מסכנים. זה משאיר מספיק מקום לעוד GTX 1060 ושימוש בספק הפשוט הזה.
אחלה של פיתוח מאסרוק
כל מה שאתה רושם לא מגובה בבדיקות או מבחנים
זה רק סיפור שלך .
2 SATA לא מתאים בכלום
יש עוד דברים שהפרסום לא מספר ורק מבחנים ולקוחות מיואשים יספרו לנו בעתיד .
הטכנולוגיה OC רחוקה עדיין מלוח קטן .
גם בשאר המפרט של הלוח , חלש מאוד