כצפוי, הלהיט הלטיני Despacito השתלט על פסגת הפופולריות של פלטפורמת הוידאו – ובדרך שבר בערך כל שיא אפשרי עבור שיר בעידן הדיגיטלי
204 ימים, זה הזמן שנדרש לקליפ עבור השיר Despacito של לואיס פונסי ודדי יאנקי לשבור את כל השיאים שהצטברו ב-YouTube במשך מעל לעשור – וסביר להניח שהיד שלו עוד נטויה להמשיך ולשלוט במרשתת בעתיד הקרוב. מדהים!
Despacito עקף את הקליפ לשיר See You Again לאחר 25 ימים שבהם הוא היה זה שנהנה מהמקום הראשון בפופולריות ב-YouTube כולה (לאחר שהדיח את Gangnam Style אחרי יותר מארבע שנות שליטה), וכמה שעות לאחר מכן הפך לוידאו הראשון שחצה רף של 3 מיליארד צפיות בפעם הראשונה אי פעם – מה שאומר כמעט לצפייה אחת על כל אדם בעולם הזה שיש לו גישה לאינטרנט (כ-3.7 מיליארד אנשים), פחות או יותר.
המקום הראשון ב-YouTube מגיע אחרי ש-Despacito כבר הוכתר בתור היצירה הדיגיטלית המושמעת ביותר אי פעם בהיסטוריה של האינטרנט (שעקפה את Sorry של ג'סטין ביבר, אשר כידוע תרם באופן בלתי מבוטל לפופולריות של Despacito עצמו בגירסת רמיקס רשמית בה הוסיף בית באנגלית), עם מעל ל-4.6 מיליארד הזרמות ב-YouTube, ספוטיפיי ושירותים דומים. המספר הזה כבר עומד על מעל ל-5 מיליארד הזרמות כרגע – וכל זה בתוך פחות משמונה חודשים מאז שהשיר הושק רשמית, ראוי לזכור.
הדיווחים אודות שבירת השיא החדש הזניקו את מספר הצפיות הוידאו במהירות גבוהה עוד יותר מהרגיל – וכעת הוא כבר ניצב של 3.012 מיליארד צפיות למעשה, שעות ספורות אחרי שחצה את הרף העגול
במקביל להישגים של Despacito, גם הלהיט של אד שירן Shape of You, אשר הושק בתור קליפ וידאו בסמוך אליו (בסוף חודש ינואר 2017), נמצא במרחק ימים ספורים מהשגת רף 2 מיליארד הצפיות – מהר יותר מכל יצירה אחרת פרט ל-Despacito עצמו, כאשר נתון זה מחזק את המסקנה ש-Despacito אינו בהכרח יוצא דופן עד כדי כך, אלא פשוט הפך ללהיט הבולט מכולם בעידן שבו הפופולריות של YouTube (ושל הזרמת מוזיקה בכל תצורה זמינה שהיא) היא שוברת שיאים וחסרת תקדים, ומאפשרת להגיע למספרים שבעבר פשוט לא היו אפשריים.
כמה עוד נצטרף להמתין עד שהכוכבים יסתדרו ויתקבל להיט מוזיקלי שישבור את כל השיאים החדשים האלו מחדש? אנחנו מעריכים שלא יותר מדי.
אני נשאר נאמן לגאגנאם סטייל.
מצחיק שלכל אחד ואחד מהשירים האלה יש בדיוק את אותו קצב, כבר שנים, ודווקא
זה פתאום נהיה להיט בקנה מידה פסיכי.
שני שירים ממש גרועים
לא ברור איך הם הגיעו כל כך רחוק
לפי דעתי האמנים מזייפים את נתוני הצפייה של הקליפים שלהם. אם עד ליוני 2015, רק גנגנם סטייל של סיי ובייבי של ג'וסטין ביבר (שהיה מגיע למיליארד צפיות גם ללא קיומו של גנגנם סטייל, משום משך הזמן הרב שלקח לו להגיע) היו במועדון המיליארד צפיות והסירטונים שמתחתיהם לא התקרבו אפילו למיליארד צפיות, החל מיוני 2015, קליפים עוברים בקלות רבה מאוד, אחד אחר השני את המיליארד צפיות, וזה די החל בפתאומיות ובמכה אחת. עצם זה ש-See you again (שבעצמו הולך לעבור גם הוא לעבור את ה-3 מיליארד צפיות) הספיק להדיח את גנגנם סטייל מהראש ולשהות למשך כמה ימים בראש עד שהודח ע"י Despacito, שלא לדבר על קליפים ישראליים אשר צברו נתוני צפייה בסדר גודל של עשרות מיליוני צפיות, הגבוהים על אחת כמה וכמה ממספר אזרחי מדינת ישראל, למרות שהם אינם פופולאריים בחו"ל, מדליק נורה אדומה שהאמנים מצאו דרך חדשה לזייף את נתוני הצפיות של הקליפים שלהם בסדרי גודל שלא נראו בעבר.