החברה האמריקאית הצליחה לדחוס נפח חסר תקדים של 400 ג'יגה-בייט בתוך כרטיס ההרחבה הזעיר שיכנס לסמארטפון, לטאבלט ולמחשב שלכם
סמארטפונים מודרניים מגיעים עם עשרות ואפילו מאות ג׳יגה-בייטים של נפח אחסון היישר מהקופסה, ותודות לכך מאפשרים לחלק גדול מהצרכנים לוותר על הצורך בהרחבת האחסון הזמין או בשימוש באמצעי אחסון חיצוניים כלשהם – אך במקביל אנו רואים צמיחה מהירה למדי בדרישה לתכנים באיכות גבוהה יותר, ועל כן שמחים לקבל הוכחות לכך שרוב היצרניות אינן ממהרות לזנוח את האפשרות להרחבת הנפח הקיים בשנית.
דוגמה אחת לחברה שלה אינטרס משמעותי להמשך השימוש בכרטיסי ה-microSD להרחבה היא Western Digital הגדולה – ובפרט סאנדיסק שבבעלותה, אשר מחליטה להזכיר לנו עכשיו שכרטיסים זעירים אלה עדיין רלוונטיים בהחלט, לפחות לחלק מהמשתמשים, עם נפח ענקי חדש של לא פחות מ-400 ג׳יגה-בייט.
הדגם החדש שמשתייך אל משפחת ה-Ultra מהווה זינוק משמעותי בהשוואה לנפחי שיא של 256 ג׳יגה-בייט שהיו זמינים עד היום (מסאנדיסק ומעוד כמה יצרניות אחרות בקטגוריה), ומביא למעשה למצב בו סמארטפונים יוכלו להנות מנפח אחסון כללי של מעל לחצי טרה-בייט (נפח מובנה של 128 ג׳יגה-בייט בתוספת לנפח כרטיס הזכרון), שהיה עשוי להיחשב כפנטזיה פרועה רק לפני שנה או שנתיים.
הכרטיס החדש יהיה זמין לרכישה בשבועות הקרובים, עם מהירויות העברה רציפות מובטחות של עד 100 מגה-בייט בשנייה ותמיכה בתקן ה-A1 App Performance, אשר מבטיח ביצועים אקראיים של לפחות 1,500IOPS בקריאת קבצי 4 קילו-בייט קטנים, ולפחות 500IOPS בכתיבת קבצים אלו, מה שמספיק להפעלת אפליקציות באופן ישיר מהכרטיס בגירסאות המודרניות של מערכת האנדרואיד.
המחיר המומלץ הרשמי הוא מאסיבי בהחלט, כפי שניתן היה לצפות עבור מוצר חדשני וראשון מסוגו בתחום – 250 דולר, אם כי אנחנו מקווים שדגמים מתחרים עבורו יגיעו בתוך כמה חודשים, ויסייעו לרמות העלות המעשיות לרדת משמעותית בתוך זמן קצר יחסית, לטובת כל מי שזקוקים לאחסון הרבה מאוד קבצי מדיה במכשיר החכם, בקונסולה הניידת או במחשב שלהם. מה דעתכם? בואו לספר בתגובות.
מאז שWD קנו אותם הם הפכו לגרועים ממש.
3 כרטיסי SD שקניתי מהם התקלקלו תוך פחות מחודש.
אגב, לגבי כרטיס הזכרון הגדול יותר (512GB) – יצרתי קשר עם היצרנית והסיבה לכך שהם לא מוכרים אותו למשתמשי קצה רגילים היא שהיבול (YIELD) מפס הייצור הוא נמוך מדי בגלל קשיי ייצור של כרטיס כזה דחוס. הם כן מוכרים אותו לחברות OEM שמשתמשות בו עבור מוצרים שונים (במחירי פרימיום מן הסתם), אבל מתכננים להוציא אותו כמו שצריך במחירים דומים לאלה של סנדיסק בקרוב. הם לא יכלו לתת לי תאריך מדויק. הולך להיות מעניין..