בעוד שמעבדי ה-Threadripper שלה מציעים כמות חסרת תקדים של עורקי PCI-Express לחיבור של רכיבים נוספים דרך לוח האם – כרטיסי ה-Radeon RX Vega נמנעים מכל אזכור באשר הוא למערכי CrossFire
לפני שבוע קיבלנו השקת מוצרים כפולה מ-AMD, עם מעבדי ה-Threadripper וכרטיסי ה-Radeon Vega הגראפיים, שהרגישו כאילו הם נועדו להיות ביחד במסגרת מערכת מחשב עוצמתית אחת. זה עדיין נכון, אך נראה כי יש ניגוד בין יתרונותיהן של שתי משפחות המוצרים – לפחות במסגרת האופן בו משווקים אותן כעת.
מעבר לכמות הנדיבה של ליבות עיבוד (במחיר תחרותי) במעבדי ה-Threadripper, ב-AMD דואגים להדגיש בכל הזדמנות גם את העובדה שישנה כמות שיאי של 60 עורקי PCI-Express 3.0 שזמינים מהם אל לוח האם שבו יחוברו – ואל החיבורים הפריפריאליים שעליו, עבור כרטיסי הרחבה וכונני אחסון. מדובר בבונוס מעניין, אך כזה שיבוא לידי ביטוי מעשי רק בהרכבת מערך עם מספר כרטיסי המסך (ובעיקר עם שלושה או ארבעה כאלה) וגם עם מספר כונני M.2 שמחוברים יחד.
במקביל, כרטיסי ה-Radeon RX Vega החדשים הוצגו ללא כל אזכור ליכולת או לביצועים הצפויים לנו במסגרת יצירת מערך CrossFire עם מספר יחידות – מה שהיה מפתיע עד מאוד בהתחשב בכך שמערכים אלו "כיכבו" במסגרת ההצגה הרשמית של כרטיסי ה-Polaris מבית החברה בשנה שעברה, בתור המחשה לכך שצמד שכזה יכול לספק ביצועים דומים לאלה של כרטיס GeForce GTX 1080 בודד במחיר טוב יותר.
סימני השאלה האלו הופנו לנציגיה הרשמיים של המפתחת, ואלו הבהירו שכרטיסי ה-RX Vega אכן תומכים ביכולת ליצור מערכי CrossFire, אך גם הודו שעניין זה הוצנע עד מאוד משום שבעידן המודרני ברור כי ישנה העדפה בולטת לכרטיס גראפי עוצמתי בודד מאשר מערך של מספר יחידות מקביליות, ודגמי ה-Vega אכן עוצמתיים מספיק בשביל לספק את הדרישות של רוב המשתמשים (בעוד שכרטיסי ה-Polaris התאימו בעיקר לעבודה ברזולוציה בסיסית יחסית של 1080p).
קשה להתווכח עם הגיון זה, בעידן בו אנחנו מודעים היטב לא רק לרמת הביצועים הממוצעת ביישומים גראפיים שפועלים בזמן אמת (כמו משחקים), אלא גם לצורך ברמת ביצועים יציבה שבה יש כמות מינימלית של פריימים שמוצגים הרבה יותר לאט מאחרים (תופעה שמתגברת משמעותית במערכים עם כמה כרטיסי מסך), וכשחלק בלתי מבוטל ממנועי המשחק והכותרים כלל אינם כוללים תמיכה בריבוי כרטיסי עיבוד. אך מה כל זה אומר אודות כמות העורקים הנדיבה של Threadripper?
טבעי לראות חברה מסחרית מנצלת כל יתרון יחסי שלה ליצירת פרסום חיובי עבור עצמה אל מול המתחרות שלה, אך בסופו של דבר נראה שתוספת עורקי ה-PCIe במעבדים החדשים של AMD היא לא באמת אפקטיבית, בהשוואה למעבדי ה-Ryzen או בהשוואה למעבדי ה-HEDT של אינטל – לא לרוב יישומי השוק הביתי בכל אופן, כשיוצא הדופן היחיד הוא מערכי למידה חישובית מתקדמים במיוחד שמתבססים על מספר כרטיסים. כנראה של-AMD מוטב להתמקד במאפיינים החיוביים האחרים של דגמי ה-Threadripper, במקום באחד שעשוי להיות חסר תרומה מוחשית.
יש הרבה נכון בדבריך מנדלסון…אבל עדין לכל אחד יש איזשהו גוק …במיוחד כגיימר…אני מחכה לTR רק בגלל הQUAD CHANNEL כמובן שאני לא ירוץ לקנות אלא אם באמת יהיה הבדל משמעותי.AMD הלכו פה על הקטע שהם לא מונעים ממך שום דבר הכל פתוח מבחינתOC מבחינת תוספים שאפשר להוסיף (LANES) והכל במחיר מנצח
נו, המתחיל במצווה אומרים לו ……
שבעתי מסרטונים מצחיקים כאלה ואחרים ברשתבקשר למעבדי רייזן,
עליתם ( המערכת ) על נקודה מאוד חשובה. מקווה שבבוא הזמן ( ויפה שעה אחת קודם ) נזכה כאן לביקורת מקיפה כדוגמת זו האחרונה שעשה ליאור למעבד האחרון של אינטל, ונראה גם מסקנות או לכל הפחות בדיקות גם לסוגיה שהועלת כאן.
כרטיסי מסך זה כנראה יבוא עם ה VOLTA שתתמודד יפה עם 4K _ (ואז יהיה כרטיס לכולם)
ובזמן שיברו ל 8K… לכל אחד יהיה כרטיס 4K במחיר עממי.
נכון להיום עדיף כרטיס אחד על פני 2 ואפילו 4 _ (ורק בגלל בתמיכה והיציבות)
א ב ל . . . .
זוכרים שקראנו כתבה על כך שנוכל לערבב AMD עם NVIDIA?
אז מה קורה בעניין הזה?
יש התקדמות?
נראה לי שמערכת תעבוד יותר חלק ועם יןתר ביצועים אם היא תכיל שני כרטיסים שונים , יותר מאשר SLI או CFR
קודם כל נתחיל בזה שאני דוקטור שווארמה המקורי, פשוט לא הצלחתי לשחזר את הסיסמא. ככה זה שגרים במדינה זרה ויש מאתיים ססמאות וחשבון הHWzone שלך בן כמה שנים טובות.
דבר שני, מערכות בהן יש ת'רדריפר ומספר כרטיסי מסך לא נועדו לגיימר העשיר או הבלוגר המליאן, אין לי מושג למי מהם יש צורך ב16 ליבות בדיוק, גם לא לעורך הגראפי- התוכנות של אדובי כל כך מעאפנות שיקח להן עוד עשור לפני שיעשו שימוש נאות בטכנולוגיה. הן נועדו למדענים ומתכנתי מחשב שרוצים לעשות שימוש במטלות שמצריכות שימוש בעיבוד מקבילי לחישוב כל מיני מודלים כבדים ואין להם צורך לבזבז תקציב מחקר על מערכת מקבילה של אינטל שתעלה כפליים או שרת מאסיבי, עוד שתי שניות של עבודה לא יהיה מה שיתקע את העבודה שלהם. אנשים שיקנו מערכות כאלה לא צריכים שיווק מצד AMD, רק לראות מה רשום על החשבונית בסוף כדי לא לבזבז ממענק המחקר סתם.
לא כל צ'יפ של חומרה נועד לכל המשתמשים, ואין משחק אחד בשוק כרגע שיצריך מעבד עם 16 ליבות ו32 נימים. לא מצאתי עדיין משחק אחד שאפילו דורש ממני לשדרג את הi5 הגרוטאה שלי מדור הivy bridge. יהיה נחמד כשזה סוף סוף יקרה. חצי מהמחשב הנוכחי שלי כבר סוגר 5 שנים (הטסתי אותו חצי עולם בארגז אומלל, החלפתי כרטיס מסך והוספתי עוד שני דיסקים קשיחים וSSD אחד אבל כל שאר החומרה, אותו ג'אנק מ2012), תמציאו לי סיבה להחליף אותו כבר, רבאק.
כתבה הזויה…
הם מצניעים את ה-CFX, לא מבטלים אותו.
להלן הוכחה:
https://www.youtube.com/watch?v=a2LfETRx4Vc