עם יחסי ציבור מינימליים, AMD משיקה כרטיס גראפי חדש לשוק הבסיסי אשר יוכל להוות אלטרנטיבה ראויה לליבות הגראפיות המובנות במעבדים
לצד ארבעת הדגמים השולחניים המרכזיים של משפחת ה-Radeon RX 500 שהושקו בקול תרועה אותו היה קשה מאוד לפספס, AMD הוסיפה גם דגם נייד חדש לקו המוצרים שלה – ה-Radeon RX 540, שאמור להחליף מגוון דגמים בסיסיים שאותם ניתן היה למצוא במחשבים ניידים עד כה בגירסה עוצמתית ויעילה הרבה יותר, תודות לליבת Polaris שנוצרה בתהליך 14 ננומטר.
הדגם החדש מציע מאפיינים שדומים מאוד לאלו של ה-Radeon RX 550 השולחני הצנוע והצנום, עם 8 אשכולות עיבוד ו-512 יחידות עיבוד בסך הכל (ככל הנראה בהתבסס על אותה ליבת Polaris 12 עדכנית), עם בקר זכרון של 128 ביט וזכרון גראפי של 2 ג'יגה-בייט או 4 ג'יגה-בייט מסוג GDDR5 שפועל במהירות אפקטיבית של 6,000MT/s, אשר מתורגמת לרוחב פס של 96 ג'יגה-בייט בשנייה (שנמוך בכ-15 אחוזים מזה של ה-RX 550) – זאת יחד עם תדר עבודה של עד 1,219MHz אשר גבוה במעט מזה של ה-RX 550 ואמור לסייע לשני דגמים אלו להעניק ביצועים שנמצאים, פחות או יותר, באותה הליגה, למרות שמות הדגם הנפרדים.
האתר הרשמי של AMD מצהיר על רמת ביצועים מירבית משוערת של כ-1.2TFLOPS (כלומר 1.2 טריליון חישובי נקודה צפה בשנייה), שאמנם מהווה רק כעשירית או שמינית מרמת הביצועים של כרטיסי המסך הנייחים המובילים בשוק כיום, וכמחצית מרמת הביצועים של כרטיס שוק בינוני-נמוך כדוגמת ה-Radeon RX 560 הנייח – אך במקביל מהווה שיפור של עשרות אחוזים לעומת כרטיסי המסך הניידים אותם הציעה המפתחת בשוק הנמוך עד עתה: מוצר כדוגמת ה-Radeon R5 M335 מסוגל לספק כ-600GFLOPS, או 0.6TFLOPS, של ביצועים מירביים, ואילו מוצר מדגם Radeon R7 M360 מגיע ליכולות של כ-800GFLOPS בלבד.
עם צריכת הספק משוערת של כ-45 וואט בלבד ועלות של עשרות דולרים בודדים בשורה התחתונה (לצרכן הסופי) בהשוואה למחשב נייד אשר מתבסס על הליבה הגראפית המובנית ביחידת ה-CPU, ה-Radeon RX 540 אמור להכפיל ואפילו לשלש את פוטנציאל הביצועים הגראפי בהשוואה לליבות ה-HD Graphics אותן ניתן למצוא במעבדים המודרניים של אינטל, ובאופן דומה להתעלות בקלילות מעל הביצועים שבליבות המובנות ביחידות ה-APU הניידות של AMD עצמה – וזוהי בשורה משמעותית וחיובית שתוכל סוף כל סוף להחזיר את החברה מסאניווייל לעניינים בעולם ה-PC הנייד.
במידה ולא תהיינה הפתעות בלתי צפויות (בדמות דגם Radeon RX 530 שיהווה Rebrand, 'שינוי שם'), ה-RX 540 אמור גם לסמן את סיומה של תקופת דגמי ה-28 ננומטר המיושנים והמיותרים בשוק הנייד, שעודכנו מדור לדור בעיקר בשם הדגם אך לא בטכנולוגיה והיוו את אותה נקודת מוצא בסיסית שבקושי הצדיקה את עצמה בהשוואה לליבות הגראפיות המובנות.
כל שנותר כעת הוא להמתין בסבלנות עד אשר נתחיל לראות מחשבים ניידים חדשים שיכילו את הליבה הגראפית הטרייה – ואולי גם ביקורות רשמיות עבור ה-Radeon RX 550 השולחני, שיעזרו לנו לקבל קצת יותר מושג אודות מה שצפוי לנו בגירסה הניידת.
RX 540 תגיד אתה צוחק עלינו ?
זה תוספת כוח ?
תקנה כרטיס משומש ב- 100 ש"ח יהיה לך יותר כוח .
ציטוט : " הדגם החדש מציע מאפיינים שדומים מאוד לאלו של ה-Radeon RX 550 השולחני הצנוע והצנום, "
אם זה צנום איך תוספת כוח ?
מדובר בכרטיס למחשב נייד , ברמה הכי נמוכה שיש לניידים חדשים
וזה תוספת כוח
אתה מפספס את הנקודה.
העניין הוא שהעלות תהיה נמוכה מאוד, והביצועים לעומת הכרטיסים המובנים של אינטל יגדלו בעשרות אחוזים.
ולכן הכותרת נכונה. מדובר בתוספת כוח חסכונית, הן מבחינה אנרגטית, והן מבחינה כספית.
זה שמדובר בכרטיס חלש זה נכון, אבל הוא מציע שיפור לעומת הסטנדרט הנמוך שהציבה Intel עד כה, באותו המחיר (כמעט), והרי שזה מבורך.
מקוה שתהיה גם גרסה נייחת . עם מתח נמוך ובלי מאורר.
יתן אפשרות לשחק במשחקים ברמה בסיסית על HTPC
אממ, רק למען הסר ספק, הגבתי למישהו וההודעה שלו נעלמה O_O
נראה כאילו אני עונה לעצמי חחח.
מחכה כבר שיהיו מחשבים עם המעבדים החדשים של אינטל.
רוצה לקנות מחשב נייד חדש, אבל כולם עם חרא מעבדים, ולא שווים קנייה כרגע.
מקווה ש- AMD תשנה את זה.
מעבדי U הנפוצים הולכים לקבל חיזוק משמעותי, אבל אני לא יודע מה נראה לפני 2018…