בחור אמריקאי צעיר הקים חברה משלו, וכעת הוא חושף רחפן שמיועד לשוק הביתי ומגיע למהירויות של מכונית באוטוסטרדה
הפריחה של שוק הרחפנים בכללותו בשנים האחרונות מורגשת גם בסצנת הרחפנים המיועדים ללקוחות פרטיים. כעת קיים סיכוי שבקרוב מאוד DJI, היצרנית הותיקה של רחפני "פאנטום" הפופולאריים, תצטרך להתמודד מול תחרות עזה שמגיעה מכיוון לא צפוי: נער בן 18.
ג'ורג' מתיוס האמריקני התחיל להטיס רחפנים בגיל 11 ובנה את הרחפן הראשון שלו שלוש שנים לאחר מכן. התחביב שלו הפך לאובססיה כשהוריו עברו להתגורר ביוטה, ארצות הברית. לפתע עמד לרשותו שטח פתוח עצום להתחרות בו בהטסת רחפנים ובעריכת ניסויים. אחרי שהתנסה בתחרות בליגה מקצוענית, החליט לנסות ולהגשים את חלומו – בניית הרחפן המהיר בעולם.
https://www.youtube.com/watch?v=xAzpA6hFINk
היזם הצעיר לא החזיק בידע בהנדסת אלקטרוניקה או בעיצוב, כך סיפר בראיון ל-Mashable, אך הרעיון התגבש והוא הקים את חברת Teal Drones, שמפתחת כעת רחפן בעל אותו השם. לשם הקמתה השיג מימון של 2.8 מיליון דולר ממשקיעים. בחברה מועסקים 15 עובדים במשרה מלאה, ועוד עשרות מהנדסים ומעצבים שמגישים עזרה מהצד.
הרחפן של Teal מתעתד להיות רב שימושי, בניגוד לרוב הרחפנים בשוק היום שמוקדשים למטרה אחת, כמו צילום או מעקב. הוא טס במהירות ממוצעת של 112 קמ"ש, ובתנאים אופטימליים יכול להגיע ל-136 קמ"ש. משקלו 0.7 קילוגרם, גופו מורכב מפלסטיק מסוג פוליקרבונט (שאינו שביר ועמיד במים), והוא עומד בפני רוחות במהירות 64 קמ"ש.
טווח השליטה על ה-Teal ינוע בין 90 ל-750 מטרים, בהתאם לחיבור ה-Wi-Fi, והשליטה עצמה תתבצע באמצעות בקר טיסה, אפליקציה לסמארטפון או אפילו בקר סטנדרטי של קונסולת Xbox.
הרחפן מזרים וידאו בזמן אמת לסמארטפון ברזולוציית 720P, מצויד במצלמת 13 מגה-פיקסל, ומצלם ברזולוציית 4K ב-24 פריימים לשניה. Teal משתמש בשבב Jetson X1 העוצמתי של NVIDIA, שאמור לשמש בסיס לפונקציות נוספות שיבואו. הוא אף מגיע עם חיבורי USB בגרסאות 2 ו-3 ועם יציאת HDMI, שמאפשרת להפוך אותו למחשב קטן.
החברה, כמובן, נמצאת בראשית דרכה, ומתיוס מודה כי הרווחים עדיין מזעריים עד לא קיימים. הרחפן, שזמין להזמנה מוקדמת במחיר של 1300 דולר, אמור להגיע ללקוחות עד חג המולד.
1300$
Daniel Nefesh
Daniel Levy
חזק!
נראה ונשמע טוב, הבעיה זה המחיר שלו שהוא עדין יקר. נחכה לשיאומי
והשאלה הגדולה – כמה דקות בין ההטענות… זה לא נאמר.
750 מטר טווח שליטה זה לא מרשים.. לא הכי הגיוני לרחפן ב- 1300 דולר
נו מה הוא מתלהב ?!
אצלנו במדינה ילדים בני 18 יודעים לרכב על אופניים חשמליים עם יד אחת בתוך המכנסיים, יד שניה מחזיקה את הטלפון, כל זה בזמן שהוא יושב עם שתי רגליים על הכידון, מאחורה יש מישהו על הסבל של האופניים שצועק לשלישיה על האופניים החשמליים שליידם, כל זה נעשה נגד כיוון התנועה באמצע הלילה בלי פנסים ומוזיקה בפול ווליום בבידורית הניידת שמשופצ"רת לו על החזית של אופניים..
חחח עלק רחפן הכי מהיר בעולם.. מי הוא בכלל ביחס לנוער שלנו?!?! מי הוא? חתיכת אפס!
#לאבאמת #ציניות #ילדיםעלאופנייםחשמלייםזונות #איפהאנחנוואיפההואאינעלדינאק
רחפן ככל הרחפנים !
וזה שיש לי, מהיר לא פחות ממנו, גם אם לא מתהדר בתואר מפוצץ.
בקיצור, הכל חובבני, החל מהלוגו וכלה ברחפן.
שום ייחוד ושום בשורה.
כיום ניתן לגייס כסף לכל שטות, זה בכלל לא פרמטר לשום דבר.
מילא רחפן / כלי טיס / מה שלא יקראו לזה עם
מנוע אנטי כבידה או משהו מהפכני אחר ……….