סמארטפון הביניים החדש והייחודי יוצע למכירה בשלושה דגמים
שיאומי הכריזה היום בכנס בבייג'ינג על המכשיר הבא בסדרת Redmi שלה. לפני ההכרזה, החברה ציינה כי עד כה נמכרו 110 מיליון יחידות ממכשירי "רדמי" בכל העולם. הסדרה מכוונת באופן מסורתי לשוק הביניים, בעוד מכשירי ה-High-End משתייכים לסדרת Mi.
המכשיר החדש, ששמועות על השקתו נפוצו רק לאחרונה, נקרא Redmi Pro. המכשיר יכלול מסך OLED, לראשונה בחברה, שגודלו יהיה 5.5 אינץ' ברזולוציית 1080P. הוא ישתמש בשבבי ה-Helio X של MediaTek בעלי עשר הליבות, והמעבד הגרפי שלו יהיה ה-Mali-T880 שמבוסס על ארכיטקטורת ARM.
בגב המכשיר יוצבו שתי מצלמות בעלי עדשות שונות, ששילובן – כך טוענת שיאומי – אמור לקרב את איכות הצילום לזה של מצלמת DSLR. החיישן הראשון הוא מדגם IMX258 של סוני וברזולוציה של 13 מגה פיקסל, והשני הוא חיישן של סמסונג ברזולוציית 5 מגה פיקסל שמטרתו לסייע ביצירת אפקט "בוקה" שמטשטש את רקע התמונה.
ה-Pro יגיע עם סוללה בקיבולת 4050 מיליאמפר שעה, ויכלול גם פלאש LED כפול, עינית אינפרא-אדום לשליטה על מכשירים, חיבור USB Type C ושני חיבורים ל-SIM.
החברה עדיין לא הכריזה על הכוונות לשווק את המכשיר מחוץ לגבולות סין, אך ידועים תווי המחיר של שלושת דגמי ה-Pro אשר יוצעו למכירה במדינה החל מה-6 באוגוסט. הדגם הראשון והבסיסי כולל שבב Helio X20, מגיע עם 3GB של זיכרון RAM ועם 32GB שמיועדים לאחסון. הוא צפוי לעלות 1,500 רנמינבי (863 שקלים) בסין. דגם הביניים משתמש ב-Helio X25 המהיר יותר ומוסיף עוד 32GB לאחסון. הוא יעלה 1,700 רנמינבי (980 שקלים).
הדגם האחרון והמתקדם ביותר יעלה בסין 2,000 רנמינבי, כלומר 1,150 שקלים, ישדרג את האחסון ל-128GB ויוסיף עוד גיגה של זיכרון RAM (בסה"כ 4GB). המכשירים יהיו זמינים בצבעי זהב, כסף, שחור בהיר ואפור. יש לציין כי המחירים של ה-Redmi Pro גבוהים ביחס למכשיר תקציבי, אך הגיוניים ביחס למפרט הטכני שלו.
מערך צילום כפול מייצר את אפקט ה"בוקה", שגורם לטשטוש עצמים שאינם בפוקוס. לדעתי האישית, זה אפקט אומנותי קצת מיותר, שמתאים למצבים מסוימים בלבד.
אבל איך בדיוק המערך הכפול מקרב את איכות הצילום לזו של מצלמת DSLR? הרי בשביל זה צריך חיישן איכותי, מייצב תמונה אופטי (OIS) וכו'.
באופן אישי, הייתי מעדיף מייצב תמונה וחיישן בעל מפתח גדול (כמו בגלקסי S7), על פני מה שנראה כגימיק שיווקי ותו לא.
הייתי מחכה לגרסה עם סנאפדרגון. ה3 PRO מצויין.