ענקית השבבים מגייסת את מעבדי האטום העדכניים ביותר שלה ליצירת מוצר שיאפשר לחובבים ליצור מכונות מורכבות ומתוחכמות הרבה יותר
שוק המייקרים, היצירה הטכנולוגית העצמאית והאינטרנט של הדברים, ממשיך להתפתח ולצמוח ללא הרף – ובעוד שגופים כמו Arduino ו-Raspberry Pi שואפים להרחיב את קהל היעד שלו עם מוצרים זולים ופשוטים עוד יותר שיתאימו גם עבור אלו שהנסיון שלהם בתחום הינו אפסי, נראה כי אינטל מחליטה שזה הזמן הנכון להתחיל לצעוד בכיוון הנגדי.
יצרנית השבבים הכריזה על דור חדש של ערכות פיתוח אישיות, תחת השם Joule, שיירשו את ה-Edison עליו סיפרנו לכם כאן באתר בעבר – ויציעו הרבה יותר עוצמה מבעבר, באריזה שגודלה כאריזת מסטיקים, וגדולה רק במעט מזו של הדור הקודם.
לוחות ה-Joule יוצעו בשני דגמים ה-X550 וה-X570 – ויבוססו על דור חדש של שבבי האטום, Broxton שמו, עם תהליך ייצור עדכני ב-14 ננומטר וארבע ליבות Goldmont שמהוות שיפור ארכיטקטורלי ל-Silvermont. הדגמים החדשים יכללו גם ליבה גראפית מובנית ייעודית שהייתה חסרה לגמרי בלוחות הפיתוח הקודמים של אינטל – כך שיישומים אשר דורשים עיבוד וידאו או תצוגה משמעותיים ירוויחו בהחלט.
דגם ה-X550 של Joule יציע למפתחים ארבע ליבות Goldmont בתדר של 1.5GHz וליבה גראפית מדור ה-Skylake, לצד 3GB של זכרון LPDDR4 ו-8GB של אחסון מובנה מבוסס eMMC, בעוד שדגם ה-X570 יציע ארבע ליבות Goldmont בתדר בסיס של 1.7GHz ותדר טורבו מירבי של עד 2.4GHz, זכרון LPDDR4 של 4GB וגם נפח אחסון מובנה של 16GB. שני הדגמים יכללו קישוריות אלחוטית מובנית עם מערך 2×2 אנטנות בתקן 802.11ac, קישוריות Bluetooth 4.1, מחבר DC לאספקת מתח, מחבר USB 3.0 אחד בגודל מלא – וכמובן גם מחברי GPIO, UART ומחברי MIPI לחיבור מצלמות ואמצעי תצוגה לגמישות מירבית בחיבור הלוח לאמצעים פריפריאליים חיצוניים.
לוחות ה-Joule יתמכו בהפצת לינוקס ייעודית שאותה התאימה אינטל לעולם ה-IoT, ליבת ה-Snappy של Ubuntu וכמו כן ליבת ה-IoT החדשה של חלונות 10. הם צפויים להגיע אל החנויות במהלך הרבעון האחרון של השנה, כלומר החל מהחודש הבא – והמחיר יעמוד על כ-370 דולר בלתי מבוטלים בהחלט לגירסה ה-X570, וככל הנראה מחיר של כ-300 דולר לגירסת ה-X550 הצנועה יותר, כך שאין ספק כי מדובר כאן בציוד עבור משתמשים מתקדמים יותר שכבר יודעים מה הם עושים, ומעוניינים להתקדם למוצרים טכנולוגיים מתקדמים יותר הן בתור תחביב והן בתור אב-טיפוס להוכחת היכולת, בדרך לפיתוח מסחרי.
מה דעתכם – נהדר או יקר ומיותר? בואו לספר לנו בתגובות.
המכיר לביצועים עדיין יהיה גבוה בהרבה יותר לPI או ל omega כי באמת אי אפשר להתחרה במחירים כאלה