חברה בשם AKiTiO מצטרפת בסטייל לקטגוריה היוקרתית שתאפשר לכם להפוך כל מחשב עם חיבור Thunderbolt 3 למפלצת גיימינג
אחרי הרבה שנים של המתנה מאכזבת, נראה כי מה שקיווינו וייחלנו לו סוף סוף מתחיל להתרחש – יותר ויותר חברות מתחילות להציע מארזים חיצוניים עבור כרטיסי מסך בחיבור Plug & Play פשוט לכל מכשיר בעל טכנולוגיה תומכת, ורמת המחירים בקטגוריה מתחילה תנועה כלפי מטה בהתאם.
אחרי שה-Razer Core נתן לנו את יריית הפתיחה במחיר גדול במיוחד של 500 דולר (לקופסא עם מחבר הספר כח, אך ללא כרטיס המסך), וחברת Power Color העניקה לנו את ה-Devil Box המאסיבי במימדיו במחיר שפוי מעט יותר של כ-380 דולר, מגיע תורה של החברה הטאיוואנית AKiTiO שמציגה מארז Thunderbolt 3 חיצוני בשם Node, עם תג המחיר הזול ביותר שפגשנו עד עכשיו – 300 דולר.
ה-AKiTiO Node הינו מארז מלבני עשוי מתכת בנפח כולל של 14 ליטר (קטן מה-Devil Box אך גדול יותר מה-Core) שכולל ספק כח מובנה של 400 וואט ומאוורר 12 סנטימטרים לקירור – וזהו, ללא חיבורי וידאו או מידע נוספים כמו אצל המתחרים, מה שללא ספק מסייע לו להגיע לתג המחיר הצנוע מעט יותר. מדובר בפשרה שחלק לא קטן מהצרכנים יהיה מוכן לשקול אותה, כנראה.
המארז החדש מסוגל לאכלס כל כרטיס מסך בעל קירור אוויר שתופס שני חריצים (Slots) במארז סטנדרטי, עם אורך של עד 31 סנטימטרים וצריכת הספק מירבית של כ-390 וואט, מה שאמור להיות מספיק בהחלט לרוב הכרטיסים העכשוויים בסביבה – אם כי ראוי לציין שבחברה מצהירים על תמיכה רשמית רק בכמה דגמים נבחרים מהדור הנוכחי ומהדור שקדם לו.
גם 300 דולר מהווים מחיר לא קטן (כשלוקחים בחשבון את הצורך להוסיף כרטיס מסך חיצוני בעלות נוספת), אך הוא הגיוני יותר מכל השאר, ובהחלט מתקרב לרמה של כ-200 דולר, אותה אנחנו חזינו בתור ההגיונית והמתאימה עבור 'המאסה הקריטית' במוצרים מסוג זה. נותר לנו רק לקוות שהדגמים המוקדמים הנוכחיים בכל זאת יצליחו להימכר בהיקף מפתיע, על מנת להבטיח שיהיה גם "גל" נוסף של מוצרים דומים בעתיד שיקח את המחירים עוד צעד, או כמה צעדים, לכיוון המיינסטרים.
אני יחזור שוב ושוב מה שאני אומר בכל פוסט לגבי המארזים של כרטיסי מסך החיצוניים.
זה לא שווה את זה ! הלפטופ הכי זול עם Thunderbolt 3 הוא XPS 13 9360 עם מעבד i5 7200u עם שתי ליבות שזה לא הכי טוב לגיימינג ומגיע בתג מחיר של $800 מאתר החברה נוסיף $300 על המארז הזה ועוד $250 לפחות לכרטיס מסך מכובד זה כבר יוצא לך $1350 שבמחיר הזה אפשר כבר להשיג נייח עם 4 ליבות לגיימינג שיהיה לך בבית (אם כבר תככנת גם ככה לחבר את הכרטיס מסך בבית ולשחק שם אז זה לא משנה לך) ובנוסף איזה כרומבוק לשימוש של מחוץ לבית (כי מה כבר אפשר לעשות עם כל לפטופ אחר שכרומבוק לא יכול לעשות מחוץ לבית* , ולא אני לא עומד לשחק במשחקים בבתי קפה).
*אפשר להתקין לינוקס על כרומבוק כדי להוריד דברים שאי אפשר לעשות עם chromeOS
או פשוט לקנות לפטופ עם כרטיס GTX 1060 שקרוב ביכולות לנייח ב1350$ האלה
גם נכון. אבל שווה רק אם אתה באמת זקוק ללפטופ גיימינג אם אתה מטייל בתדירות גבוה להרבה זמן זה שווה את זה . אם אתה כמוני בבית או משבוע הבא בצבא אין טעם להשקיע בלפטופ כי באותו מחיר אתה משיג נייח עם ביצועים טובים יותר. לי אישית כרומבוק יספק את כל צרכיי כשאני מחוץ לבית והוא טוב בהרבה בחינות : זול, חיי סוללה , אינטרנט (שלשם זה הוא נועד). רק המודלים הזולים עשויים מפלסטיק שזה מבאס וכרומבוק פיקסל המהמם יקר.
great laptop isn't cheap and cheap laptop isn't great.