יצרנית הרכבים החשמליים טסלה מתכוננת להשתלטות על חברה מעולם האנרגיה הסולארית ומציגה מערך סוללות ביתי חדש בצפיפות אנרגיה כפולה, וגם רעפים סולאריים קשיחים שמתיימרים לעשות מהפכה
חברת טסלה (Tesla) של אלון מאסק היא כבר מזמן לא רק יצרנית רכבים "פשוטה", אלא שחקנית משמעותית בתחום האנרגיה שמצליחה לחדש ולשכלל אותו באופן בלתי מבוטל עם פרוייקטים כמו ה-Gigafactory ליצירת סוללות בהיקף חסר תקדים, או יחידות ה-Powerwall שמספקות פתרונות גיבוי אנרגיה יעילים לבתים ולעסקים.
כעת, במקביל לאיחוד המתהווה שלה עם חברת SolarCity שמאסק הוא יושב ראש הדירקטוריון שלה, נראה כי טסלה הופכת לגורם משמעותי בהחלט גם בתחום האנרגיה הסולארית הביתית – עם ה-Solar Roof, שהם אריחי גגות ייחודיים עשויי זכוכית אשר כוללים פאנל סולארי מובנה בהם, ומיועדים לשמש כתחליף לגג הבית הרגיל שגם ידע לספק אנרגיה חשמלית מקרני השמש.
האריחים של טסלה, אשר פותחו יחד עם אותה חברת SolarCity שפועלת כבר עשור בתחום האנרגיות המתחדשות ועשויה להפוך בקרוב לחלק ממנה בעסקה בעלת שווי מוערך של כ-2.5 מיליארד דולר, יוצעו בארבעה גימורים וגוונים שונים שנועדו להעניק להם מראה דומה מאוד לזה של אריחי גגות סטנדרטיים המוכרים לכולנו, אך עם תוספת של קשיחות מוגברת שאין לה תחרות בתחום וכמובן היכולת להפוך את קרינת השמש לאנרגיה חשמלית תודות לאפקט הפוטו-וולטאי.
בנוסף, בחברה הכריזו על ה-Powerwall 2 שלהם – יחידת סוללות ביתית מעוצבת שמציעה קיבולת של 14 וואט-שעה, במימדים דומים מאוד לאלו של יחידות ה-Powerwall המקוריות שהוצגו בשנה שעברה, עם חצי מקיבולת זו בלבד. היחידות החדשות מתאימות להתקנה על קיר או על הרצפה, בתוך הבית או מחוץ לו, ויחד עם אריחי ה-Solar Roof וגם יחידת אינוורטר (זו שאחראית לייצב ולהפוך את הזרם הישר בסוללות לזרם חילופין הנדרש להפעלתו של הבית) פשוטה ויעלה יותר שפיתחה, בטסלה מצהירים כי בית בן שניים, שלושה או אפילו ארבעה חדרי שינה יוכל להיות מופעל באמצעות אנרגיה סולארית בלבד באופן מוחלט, כאשר רשת החשמל הארצית תשמש כגיבוי בלבד.
מדובר כמובן בבשורה גדולה, שלא רק תוכל להוות חסכון כספי בטווח הארוך – אלא גם מהווה פתרון "ירוק" וידידותי יותר לסביבה, וכזה שחסין בפני הפסקות חשמל ונחשולי מתח למיניהם.
יחידות ה-Powerwall 2 החדשות יתומחרו ב-5,500 דולר, עם אחריות לתקופה של עשר שנים ולכמות בלתי מוגבלת של מחזורי טעינה בזמן זה, כאשר התקנות ראשונות בארצות הברית מיועדות להתחיל בינואר 2017 והתקנות במדינות אירופה בפברואר של שנה הבאה. במקביל, בחברה לא חשפו מחיר רשמי לאריחי ה-Solar Roof אך הצהירו כי יהיה באפשרותם להיות תחרותיים בעלותם למחיר בניית גג והתקנה פאנלים פוטו-וולטאים סטנדרטים עליו, כך שמסתמן כי המחיר יהיה הגיוני לאלה שבונים בית חדש, אך פחות מכך לאלה שכבר יש להם בית ומעוניינים להפוך אותו לאוגר אנרגיה סולארית.
עבורנו הישראלים המוצרים החדשים מבית טסלה הם אמנם פחות רלוונטיים, אך בכל זאת מהווים בשורה טכנולוגית מעניינת, הן בתחום דחיסות קיבולת האנרגיה בסוללות ליתיום-יון והן באופן יצירתם של פאנלים סולאריים. כל שנותר הוא לקוות שנראה חברה כלשהי מרימה את הכפפה ומביאה מוצרים אלו או דומים להם גם לצרכנים של ארץ הקודש, להם יש הרבה מאוד ימים שמשיים ולא מעט סיבות לרצות לצמצם את התלות במונופול של חברת החשמל.
יפה מאוד
וואו
Uri Peled
יותר מזה, העובדה שאף חברה מקומית לא חשבה על זה (רעפים סולאריים – גאוני כמו הדוד שמש) ועל הסוללה הביתית, מטרידה לא פחות…
לא צריך למכור חזרה חשמל לחברת החשמל – צריך פשוט לצרוך פחות ממנה. זה הכל.
רעיון גאוני הרעפים האלו
כןןןןןן עוד עוד עוד!!!
מקווה שעוד כמה שנים כבר זה יהיה סטנדרט בכל בית בעולם. אולי סוף סוף נפרד מהנפט סופית עד סוף העשור הבא.
"עבורנו הישראלים המוצרים החדשים מבית טסלה הם אמנם פחות רלוונטיים" – למה?
כי אין יבוא רשמי, כנראה.
אני לא מבין איך טסלה לא ממירים את זה לרכבים, ואיך לעזאזל לא יצאה עדיין הטכנולוגיה של הטענת סלולרי ב- 30 שניות, בקצב מהירות הטענה שזה מספק אפשר להטעין את הרכב בכמעט כלום זמן יחסית לעכשיו.
תשתדלו לזכור שרוב הבנייה היא של בניינים ולא של בתים פרטיים.
שימו גג רעפים למגדל, או לבניין גבוה…וזה יהיה די חסר משמעות לחלק את זה בין כל הדיירים שלא יראו עניין של השקעה כספית.
כדאי כנראה שהקירות הפונים דרומה יהיו עם ציפוי סולארי.
רק שלא יתפוצץ לכם הבית…
ואגב זרם חילופין – כ"כ הרבה מכשירים היום פועלים על זרם ישיר (DC) שכבר לא צריך אינוורטר. גם יותר בטוח ואמין.
זרם חלופין לא אמור להיות יותר בטוח מזרם ישיר?
אני חושב שהפוך
בגלל ש AC עובד על מתחים הרבה יותר גבוהים מאשר DC
זרם ישר יותר בטוח מפני התחשמלות אבל הרבה יותר יעיל להעביר זרם חלופין למרחקים ארוכים. היתה מלחמה גדולה על זה בין אדיסון לטסלה כשרק התחילו לבנות את מערכות החשמל הבייתיות הראשונות בסוף המאה ה-19.
אני לא סגור על זה. נראה לי שזרם ישיר פחות בטוח מבחינת שריפה.
לגביי התחשמלות אני גם לא בטוח. אני יודע שאם אתה סוגר את היד שלך על משהו זה מסוכן כי החשמל גורם לך לסגור את היד עוד יותר ואז אתה לא יכול לשחרר(אם אתה רק נוגע עם האצבע לצורך העיניין זה פחות מסוכן).
די זכור לי שדיברו על זה שאדיסון קידם את הזרם הישיר מסיבות כלכליות למרות שהזרם החלופין היה יותר בטוח(טסלה תמך בזרם החלופין).