טוסטר אובן, כיריים, עציץ ואפילו אסלה – החפצים הכי יומיומיים שלנו מתחברים לאינטרנט של הדברים. כל הדברים הכי משונים שכבר עכשיו אפשר להתחבר דרכם לרשת
האינטרנט של הדברים (Internet of Things – IoT) בהגדרה, היא רשת של חפצים, או "דברים", בעלי יכולת לתקשר בינם לבין עצמם, וגם איתנו.יש לחפצים יכולות איסוף והחלפת מידע שתוביל, בסופו של דבר, לאוטומציה בתחומים רבים. נכון להיום, ה-IOT עדיין מוגדר כטכנולוגיה חדשה: השוק עדיין לא מוצף במוצרים ולמעשה חלק גדול מהאוכלוסיה כלל לא מודע לטכנולוגיה זו, אף על פי שחלק גדול מהמוצרים ממלא צרכים יומיומיים פשוטים. רוב החפצים מתחברים דרך האינטרנט הביתי לאפליקציה ומופעלים באמצעות סמארטפון או טאבלט, כך שהמכשירים האלה, שממילא מלווים אותנו כל היום, הופכים למרכז המידע והשליטה של הבית שלנו.
בעוד שלושים או ארבעים שנה, כנראה שהכתבה הזו תיחשב פרה-היסטורית. אבל אנחנו עדיין בתקופת חבלי הלידה של הטכנולוגיה, כך שחיבור האסלה לאינטרנט עדיין נראה עניין די משונה.
אלו הם החפצים הביתיים הכי משונים שאפשר לחבר לאינטרנט, כבר היום:
טוסטר אובן
המכשיר הזה נראה כאילו פירקו סמארטפון חדיש על הטוסטר אובן המוכר. מסך מגע פשוט לתפעול בצידו, מצלמת HD מצלמת את כל התהליך בתוך התנור, מד טמפרטורה וגישה לכל המידע שבעולם. התנור ילמד איך אנחנו אוהבים את האוכל שלנו ויבשל (או ייצלה, או יאפה) את המנה במיוחד עבורנו.
רמקול דוש
אם אתם מאלה שלא יכולים להעביר דקה בלי מוזיקה ברקע, המוצר הזה בשבילכם. מדובר ברמקול קטן, איכותי ומעוצב שמתלבש בתוך ראש מקלחת ייעודי ומנגן את המוזיקה מהסמארטפון או הטאבלט שלכם.
בגדי תינוק
זה מוצר המיועד להורים חובבי המעקב (שזה בערך כולם, לא?). מדובר בחיישן שמתחבר לבגדי התינוק או למיטתו, ומנטר מדדים שונים של התינוק: איכות השינה, טמפרטורה, דופק, נשימה ועוד. את הנתונים תקבלו בצורת גרפים ישירות לנייד.
אסלה
ליפנים יש איזה עניין עם אסלות, זה ידוע. הדור החדש של האסלות החכמות לוקח את הקטע הזה לרמה הבאה. בנוסף לאביזרי הנוחות, שולבו באסלה שבבים העושים עבודה מעבדתית כך שהאסלה תדע לדבר איתנו, לקחת דגימות שתן וצואה (ווי שיט יו נוט), לעקוב אחרי מדדים של משקל, אחוזי שומן, סוכרים בדם ועוד. עכשיו זה כבר הרבה פחות מרשים אם נאמר שהיא גם מחוממת.
תאורה
מערכות התאורה החדשות מאפשרות לשלוט דרך הסמארטפון על עוצמת התאורה, זמני ההדלקה והכיבוי ואפילו על הצבע והאווירה. הבית יכול להיות מואר קצת לפני שנכנסים, או כשיוצאים לחופשה (כהגנה מפריצות) וניתן לכוון את התאורה למצב צפייה בסרט או לאווירה רומנטית, בלי לקום מהספה.
Fish Finder
מתקן שהיה בעבר נחלתם של ספינות דייג משוכללות בלבד נכנס עכשיו כציוד סטנדרטי לדייג החובב. המתקן מציג לדייג תמונה מלאה של תנועת דגים, צמחיה, טמפרטורה, עומק ופרטים נוספים – באמצעות חיישן המעוצב בצורת כדור קטן המתחבר לציוד הדייג הקבוע שלו. אחרת איך תדוגו את הקרפיון לארוחת הערב?
עציץ
רוצחים סדרתיים של עציצים? שלום לכם. העציץ הזה ישקה את עצמו בכמות המים המדויקת שנדרשת לו מתוך מיכל שיודיע לכם מתי הוא מתרוקן. יש להגדיר לפני כן את סוג הצמח, גילו וצריכת המים שלו, ומשם העציץ יעשה את שלו. רק להוסיף מים.
מד לחץ דם
מדי לחץ דם ניידים וקלים לשימוש כבר קיימים בשוק מזה זמן רב, אך כשנוסף למוצר ערוץ תקשורת, אריזה נוחה ואפשרות לראות את היסטוריית התוצאות, המוצר נהיה הרבה יותר אטרקטיבי ואפקטיבי. כמובן, ישנה אפשרות לשתף את הרופא בתוצאות באופן מיידי.
שקע
הגאדג'ט הקטן והפשוט הזה למעשה מאפשר לנו להפוך כל מכשיר חשמלי "טיפש" לחכם קצת יותר ע"י אפשרות לשליטה בצריכת החשמל, כיוונונו והפעלתו דרך הנייד.
כיריים
החבר'ה שיצרו את הכיריים החכמות האלה הבינו שבכל הקשור לבישול, זה הכל עניין של טמפרטורה. הכיריים שלהם ימנעו בזבוז של אנרגיה מיותרת באמצעות בישול בדיוק מירבי ולפרק הזמן המתאים במיוחד עבור המנה המתבשלת. כמובן, השליטה נעשית דרך הנייד, בנוסף לחוגת הטמפרטורה הבנויה על המכשיר.
מכונת קפה
החלום הרטוב של כל מכור לקפה הוא כוס קפה טרייה בשנייה שאחרי ההתעוררות, והמכונה הזו מציעה בדיוק את זה. באמצעות אפליקציה, אפשר להגדיר למכונה מתי להתחיל ולהכין את כוס הקפה שלנו, כדי להתעורר ישר לזריקת המרץ הקפאינית. האפליקציה גם תתריע על מחסור בקפסולות ומועדי הניקוי הנדרש. כל שנותר הוא לזכור למקם את הכוס במקום לפני שהולכים לישון. ואם אתם מעדיפים את הקפה שלכם בפילטר, יש גם את זה.
מזוודה
מסוג הדברים שאנחנו לא מבינים איך לא המציאו קודם. המזוודה הזו תאפשר לכם לעקוב אחרי המיקום שלה באמצעות האפליקציה, וגם לפתוח נעילה, להטעין מכשירים חשמליים שונים ולקבל מידע על טיסות או התרעות רלוונטיות. משום מה, היא עדיין לא עוקבת אחריך באופן עצמאי ברחבי הטרמינל.
האינטרנט של הדברים מאפשר לנו להיות יעילים יותר באמצעות מוצרים חכמים, נוחים, חסכוניים והרבה יותר מגניבים. כנראה שדי מהר אחרי שהחפצים הביתיים שלנו יתחילו לתקשר, לא נבין איך הסתדרנו עד עכשיו.
וזו, כאמור, רק ההתחלה.
א ד ו נ י י!!!!! כמה קרינה….!
כמה?
אני חייב את המזוודה הזאת