פוג'יטסו מציגה "נייר דיגיטלי" צבעוני מבוסס טכנולוגיית LCD ייחודית
קוראי הספרים האלקטרוניים חבים חלק נכבד מהצלחתם לטכנולוגיות ה"דיו האלקטרונית" למיניהן, שהפכו את הקריאה מהמכשירים האלו (לפחות אלו שאכן משתמשים בטכנולוגיה הזו) לנוחה בכל מקום ובכל מצב, בנוסף להצגת אורך חיי סוללה מרשים, תודות לעובדה שהמסך צורך אנרגיה רק כאשר מתבצע שינוי בתצוגה.
אחת מהמגבלות שהציגו רובם המוחלט של אמצעי התצוגה הללו היא היכולת להציג גווני אפור בלבד (לפחות עד השקתו של מסך ה-Triton מבית E-Ink), אך בפוג'יטסו (Fujitsu) מקווים לשנות את המצב בעזרת טכנולוגיית LCD ייחודית.
החברה הציגה לאחרונה בתערוכה בטוקיו קורא אלקטרוני אשר מצוייד במסך בגודל 8 אינץ' בעל צפיפות פיקסלים של 157dpi (ר"ת Dots Per Inch) – ויכול להציג 4,096 צבעים.
המסך אינו משתמש בטכנולוגיית "דיו אלקטרונית", אלא בטכנולוגיה אשר נקראת Cholesteric LCD, בה נעשה שימוש במבנה ספירלי וכיראלי בשכבות, כשבכל שכבה הקריסטלים פונים לכיוון שונה.
ייחודה של השיטה הוא בכך שאין צורך בהארה אחורית, מסנני צבע, פולרייזר ומחזירי אור בכדי ליצור תמונה – מה שמאפשר את יצירתם של אמצעי תצוגה דקים וחסכוניים יותר.
הקורא האלקטרוני שהציגה פוג'יטסו מהווה "שכלול" של קורא ה-FLEPia Lite אותו הציגה החברה בשנה שעברה, כאשר בפוג'יטסו מספרים שהדגם החדש מבטל לחלוטין את תופעת ה"טשטוש" (dithering) של קודמו, ומציע צבעים חיים יותר, יחס ניגודיות (1:8, למקרה שתהיתם) ובהירות טובים יותר ועוד.
הקורא שהוצג שוקל כ-220 גרם, מבוסס על מערכת הפעלה מבוססת לינוקס, תומך בקבצי JPG, PDF ו-EPUB ומציע מהירות כתיבה של 0.7 שניות, ובחברה טוענים כי בעזרת מהירות כתיבה טובה יותר תהיה אפשרות ליצור גם מסך ב"צבע מלא" בשימוש בטכנולוגיה זו.
נכון לעתה לא ידוע האם נזכה לראות את הטכנולוגיה המעניינת הזו עוזבת את גבולותיה של יפן, וצפיה בסרטון ההדגמה עוזרת להבין מדוע אנחנו מאוד מקווים שזה אכן יקרה.
יכול להיות נחמד לספרי ילדים.
או לספרים עם תמונות אבל לא יותר..