בסין התגלו חנויות Apple Store מזוייפות, שנראות ממש כמו הדבר האמיתי
כיאה לחברה כלל עולמית מצליחה במיוחד, את מותגיה של אפל (Apple) ניתן למצוא כמעט בכל מקום בעולם. אחד מאותם מותגים בעלי שם עולמי הוא חנויות ה-Apple Store הייחודיות של החברה, שמציעות מראה ייחודי ומהוות סוג של מוקד עליה לרגל עבור חובבי המוצרים נושאי לוגו התפוח.
מישהו בסין כניראה התרשם מאוד מהקונספט, והחליט להעתיק אותו במלואו – כי לזייף "סתם" מוצרים זה פאסה.
בלוגרית אמריקאית המתגוררת בסין טיילה לעצמה ברחובות העיר קונמינג (Kunming), ומצאה עצמה עומדת מול חנות Apple, הכל כולל הכל – המדרגות המסתלסלות, איזור הישיבה המוכר בקומה השניה, ואפילו עובדים הלבושים בחולצות כחולות עם סמל התפוח וכרטיס הזיהוי השמנמן.
רק מבט מעמיק יותר חשף ניואנסים קטנים שגילו את האמת – איכות בניה וגימור ירודים, שלטים עליהם כתוב 'Apple Store' (בעוד שבחנויות המקוריות ניתן למצוא רק את לוגו התפוח, לבדו) וכרטיסי זיהוי ללא שמות עליהם.
הבלוגרית המשיכה בעבודת החקר, וקיבלה אישור לכך שמדובר בחנות אפל מזוייפת – כאשר נראה כי גם עובדי החנות, או חלקם לפחות, משוכנעים כי הם מועסקים על ידי אדון ג'ובס בכבודו ובעצמו.
השאלה המתבקשת – "האם המוצרים בחנות מזוייפים גם הם?" לא זכתה לתשובה חד משמעית, היות והבלוגרית התקשתה למצוא הוכחות חותכות. כמו החנות כולה, נראה שגם במידה והמוצרים אכן מזוייפים – מדובר בחתיכת זיוף מרשים ומושקע.
אותכם לסטיב ג'ובס! | Sounds legit. |
במרחק הליכה של לא יותר מ-10 דקות מצאה הבלוגרית, באופן לא ממש מפתיע, 2 חנויות אפל מזוייפות נוספות.
לאפל יש כיום מספר חנויות רשמיות בלבד במדינה הקומוניסטית, אשר ממוקמות בשנחאי ובייג'ינג וזוכות להצלחה מרשימה במיוחד, עם כ-40,000 מבקרים בכל יום (פי כמה יותר מכמות המבקרים בחנויותיה של אפל בארצות הברית) ותורות ענק שגולשים לקרבות רחוב בסגנון חופשי בעת השקת מוצרים חדשים – עם "הישגים" כאלו, לא ממש לראות אנשים שמעוניינים לשחזר את ההצלחה. זכויות יוצרים? אל תצחיקו אותנו.
ואנחנו חשבו שסטיב ג'ובס מזוייף היה שיא השיאים…
Apple stoer
ממש כמו זיופים של אביזרים אחרים בסוף הם נופלים באיות חח
מתאים לסינים.
אבל, אם המוצרים שם אמיתיים, אז מה בעצם עושה את החנות מזוייפת?
ל1
איפה אתה רואה apple stoer ?
stoer
בתמונה השנייה מלמעלה. רשום מימין לתפוח. לא יאמן כמה הם גרועים.