אינטל זוכה בחוזה לספק לממשל האמריקאי את המחשב העוצמתי בעולם, שישמש בפיתוח טכנולוגיות הפקת אנרגיה יעילות ונקיות יותר
מחלקת האנרגיה של הממשל האמריקאי משקיעה מאות מיליוני דולרים בשדרוג המחשבים הסופר מהירים של מעבדותיה המובילות. שני מחשבים כאלה נבנים עבורה על ידי IBM ו-NVIDIA, אבל המחשב הבא, ואולי החזק ביותר ביניהם, יסופק לה על ידי שיתוף פעולה בין אינטל ל-Cray.
ה"אורורה", שצפוי להפוך לפעיל רק במהלך 2018, יהיה מבוסס על הדור השלישי של כרטיסי ה-Xeon Phi של אינטל, הנקרא בשם הרומנטי Knights Hill ומיוצר בתהליך 10 ננומטר. ה-Xeon Phi בנויים לעיבוד מקבילי המוני, והדור השלישי שלהם מציע 60 עד 72 ליבות עיבוד מבוססות ארכיטקטורת Atom על כל כרטיס. מחשב העל יהיה מורכב ממספר גדול של מעבדי Xeon וכרטיסי Xeon Phi ויציע עוצמת עיבוד במימדים שהיו נחשבים אגדיים רק לפני מספר שנים: 180 פטה-פלופים (180 ביליארד, או מיליון-מיליארדים, חישובי נקודה צפה בשניה).
המחשב החזק ביותר בעולם כיום הוא ה-Tianhe-2 הסיני, שנבנה ב-2013 ומספק עוצמת עיבוד גולמית של עד 55 פטה-פלופים. כאשר האורורה יהפוך פעיל, שלוש שנים מעכשיו, הוא צפוי להיות המחשב המהיר ביותר שאי פעם נבנה, אלא אם ה-Summit, אחד משני המחשבים שנבנים ב-IBM ו-NVIDIA, יתברר בסופו של דבר כמהיר ממנו: מהירותו של ה-Summit מוערכת בלפחות 150 פטה-פלופים, אבל אפיון הכוח שלו עוד לא נקבע סופית.
המחשב שהאורורה יחליף, Mira של IBM, נראה ממש צנוע ביחס אליו, עם ביצועים מקסימליים של כעשרה פטה-פלופים. הוא צפוי לחסוך לממשל האמריקאי זמן וגם חשמל: בעוד ה-Mira דורש כמעט 5 מגה-וואט של אנרגיה כדי לעבוד בשיא כוחו, האורורה ידרוש "רק" 13 מגה-וואט, פי 2.7 אנרגיה בעבור ביצועים גבוהים, פוטנציאלית, פי 18.
מה יעשה עם כל העוצמה הזאת, שעלות יצורה והרכבתה כ-200 מיליון דולר? מעבדת ארגון לה מיועד המחשב מתכוונת להשתמש בו במחקרים שנועדו לשפר את טכנולוגיות הסוללה והפאנל הסולרי, לעצב טורבינות רוח יעילות יותר, להפחית את רמת הרעש שיוצא ממנועים ולפתח דלקים ביולוגיים כדאיים כלכלית.
"שישמש בפיתוח טכנולוגיות הפקת אנרגיה יעילות ונקיות יותר"
תרגום
"שישמש בניטור מסיבי אחרי כל אוכלוסית העולם וכל סוגי התקשורות הקיימות בצורה יעילה ונקיה יותר"
כן כי באמת צריך מחשב של 180 ביליון חישובים בשביל לעצב פרופלור של תחנות רוח
יריץ קרייסיס? חח
תופתע כמה כח חישוב המדע צריך בשביל סימולציות וכו' , חוץ מזה מחשב כזה מריץ חישובים בו זמנית , לא משימה אחת כללפעם .
אם כל כך רוצים לתרום למדע למה לא לעשות שימוש בתוכנות מחשוב וחישוב להמונים?
https://boinc.berkeley.edu/- תרום את כח המחשוב שלך למדע, מאפשר לך "לתרום" את המעבד שלך למדע בזמן שהמחשב שלך במנוחה
גם יותר זול, גם פחות מזהם, וגם יותר חזק.
מוזר, חשבתי שבילארד זה בסך הכל מילה אחרת למיליארד. כנראה שטעיתי.
אהה בעצם ביליון שקול למיליארד.
אבל בילארד!=ביליון.
חשוב לדעת כשגוגל ירצו לקנות אותי אם לבקש ביליון או בילארד. חחח סתם…
למה שאני ארצה לתרום משהו למדע על חשבון חשבון החשמל שלי?
ולמה פחות לזהם כשאפשר יותר לזהם?