כונני Flash ניידים – השוואה מקיפה תחום המחשוב הוא תחום שעבר לא מעט מהפכות בשנים האחרונות, וקצרה היריעה מלפרט את כולן, אך אחת הבולטות שבהן היא ללא ספק מהפכת הניידות. אנו לא מדברים כאן על המחשוב הנייד (שהוא כמובן חלק מאותה מהפכה), אלא על האפשרויות החדשות שנפתחו בפני המשתמשים להעביר את המידע שלהם ממקום למקום, בקלות ובמהירות. כאמור, הדיסקטים היו אחד הכלים היחידים שעמדו לרשות המשתמש לצורך העברת קבצים ממקום למקום, אך כידוע מדובר באמצעי איטי, בעל נפח קטן ולא אמין במיוחד. במהלך העשור הקודם ניסו חברות רבות, ביניהן Iomega, Sony ו-Panasonic, לייצר תחליפים יעילים יותר לדיסקט המיושן (שנמצא עמנו כבר כמעט 20 שנים, and counting), אך התפוצה הנרחבת והפופולריות הרבה של הדיסקט הפשוט והסטנדרטי לא השאירה להן כל סיכוי. כונני ה-Flash הראשונים (מעתה ואילך נתייחס אליהם כאל Disk On Key, או בקיצור DOK, לצורך נוחות הקריאה) הגיעו בגדלים של עד 32MB ופעלו בממשק USB 1.1, שהגביל את קצב התעבורה שלהם למגהבייטים בודדים לשניה, אך עם הזמן התקנים אלו התפתחו, וביחד עם תקן USB 2.0 וירידה בעלויות הייצור (מה שמוביל כמובן לירידה במחיר המוצר הסופי לצרכן) הם הפכו למהירים ונגישים יותר לקהל הרחב. אם כן, ה-DOK מהווה כיום את המדיה הניידת הטובה ביותר, וחברות רבות ממהרות לקפוץ על העגלה ולחטוף נתח מהרווחים ששוק זה מייצר. אספנו עבורכם עשרה כונני Flash, מבית עשר יצרניות שונות, בכדי לבדוק האם גם בתחום זה, של מדיה מבוססת Flash, ישנם מוצרים טובים ואיכותיים מאחרים, ומה כדאי לחפש ב-DOK כשאתם קונים אחד. להלן הרשימה המלאה של כונני ה-Flash שמופיעים בסקירה זו:
עד לפני מספר שנים, הדרך הפרקטית היחידה להעביר נפח גדול של מידע ממחשב למחשב הייתה להעביר, פיזית, את הכונן הקשיח; להעתיק את הקבצים אל מאות דיסקטים לא הייתה אפשרות ריאלית, הצורבים לא היו נפוצים במיוחד והפס הרחב היה עדיין חלום רחוק מלהתגשם.
אבל אז הגיע תקן ה-USB, וחברת IBM החליטה שאולי באמצעותו ניתן להפטר מהדיסקט ולעבור לאמצעי נוח, מהיר ואיכותי יותר. ואכן, בשנת 1998 פיתחה החברה את כונן ה-Flash הנייד הראשון (IBM לא רשמה פטנט על המוצר, אבל חברת M-Systems הישראלית, שהייתה ועודנה חלוצה בתחום האחסון, דווקא כן).
כיום אנו עדים למעשה לשיאו של תהליך המעבר ממדיות אכסון ניידות לא יעילות (הדיסקט) למדיות מתקדמות יותר (ה-DOK), ואנשים רבים משתמשים כבר היום ב-DOKים למיניהם על מנת להעביר קבצים רבים ממחשב למחשב, שכן נפחו של DOK יכול להגיע היום ל-4GB. יש לציין כי סיבה חשובה לכך היא השילוב שיצרניות רבות עושות בין DOK לבין נגן MP3, אך נושא זה פחות רלוונטי לענייננו.
כל ה-DOKים שבדקנו הינם בנפח 512MB, המהווה לדעתנו את הנפח האופטימלי ובעל התמורה הטובה ביותר למחיר (מחירם של כוננים אלו נע בין 200 ל-300 ש"ח).
לשחק בדוֹקים
Subscribe
Login
0 תגובות
הצג לפי תאריך