את הסוללה הזו לא תוכלו להחליף לבד, אבל תקבלו בתמורה אורך חיים וזמני טעינה מרשימים
לנובו (Lenovo) הסינית השקיעה מאמצים רבים מאז רכשה את מותג הניידים ThinkPad מ-IBM בשנת 2005 בכדי לשמור על האיכות והיוקרה שלהם, תוך שהיא משתדלת להציע מוצרים איכותיים ומתקדמים בכל דור וקו מוצרים חדש.
כעת מגיעים אלינו פרטים חדשים על הנייד האולטרה דק החדש של מותג ה-ThinkPad, ה-X1. מעבר לדקיקותו המרשימה (21.5 מילימטרים בלבד) והמפרט העוצמתי, נראה שה-X1 יציע גם סוללה מובנית חדשה וייחודית, שאמורה להיות טובה משמעותית מכל מה שראינו עד עתה בניידי ה-ThinkPad, ואולי בכל שוק הניידים.
לפי קובץ PDF שמיועדת למוכרנים ולחנויות אך זמין לצפיה לכולם, יכיל ה-X1 (וגם ניידי ה-ThinkPad Edge 220s וה-ThinkPad Edge 420s) סוללת "Slice" מובנית ואטומה שאינה ניתנת להחלפה על ידי הלקוח (כך לפי הגדרתה של לנובו, לא ברור האם הדבר חל גם על אלו מאיתנו שקראו והפנימו את המדריך לתיקון מחשבים ניידים), שאמורה להציע אורך חיים ארוך פי 3 מזה של סוללת מחשב נייד ממוצעת, לצד כלי ניטור ודיאגנוזה מובנים בתוך הסוללה, כאשר על אלו יציע ה-ThinkPad X1 גם טכנולוגייה חדשה בשם RapidCharge, שמבטיחה להעניק לו זמני טעינה מהירים פי 2.5 מאלו של סוללות ThinkPad קודמות – לנובו מבטיחה טעינה של הסוללה עד ל-80 אחוז בתוך חצי שעה בלבד!
האלטרנטיבות שמציעה לנובו לחוסר היכולת להחליף את הסוללה לבד הם החלפה במרכז שירות או מה שנראה כמו שירות החלפה שיקח ממכם את המחשב ויחזיר לכם אותו בתוך יום עסקים אחד בלבד, אפשרות שבהחלט מתאימה לאופי העסקי של מחשבי ה-ThinkPad למיניהם.
ל-X1 אין עדיין תאריך השקה רשמי, אך הדגם החדש והדק הזה בהחלט עשוי להפוך ללהיט בשוק הארגוני, עם מסך 13.3 אינץ' המכוסה ב-Gorilla Glass לעמידות מקסימלית, מעבד Core i5-2520M, כונן SSD בנפח של 160GB, זכרון RAM של 8GB, קורא כרטיסי SDXC ועוד – ותג מחיר של כמעט 3000 דולר (אאוץ'), נראה שדקיקות וסוללה בטכנולוגיה חדשנית לא באים בזול.
דק, יקר ויוקרתי | טכנולוגיה שתכבוש את שוק הניידים בעתיד? מקור: engadget.com |
האם הסוללה החדשה של לנובו תעמוד בהבטחות מרחיקות הלכת עליהן היא מצהירה? האם בקרוב נראה את טרנד הסוללות המובנות מתפשט גם ליצרניות ניידים אחרות? בקרוב נדע.
שיביאו HDD מכאני
יקצצו בזיכרון וישימו כרטיס מסך ייעודי – 2000$ אני קונה.
מי המתחרים שלו?
אני מת למחשב נייד חדש (הנוכחי, 4.5 שנים, כבר כמעט ולא מתפקד), מי נחשב למתחרה אולטרא נייד שלו? (במחיר קצת יותר שפוי מ3000 דולר)
SSD שולטטטט
SSD זה מצויין אורך חיים רב בלי חלקים נעים מהיר ביותר ואם צריך נפח יותר גדול מ160 GB מוסיפים הרד דיסק חיצוני גם ככה זול היום לאופציה של שמירת נתונים
ליש יש את ה-T410
לא רק שהלפטופ עמיד ואיכותי בהרבה מרוב הלפטופים שנתקלתי (למרות שהוא לא יפה במיוחד), הבטריה שלו מחזיקה לי בין 6 ל-10 שעות שזה באמת מדהים.
כשאצטרך לקנות לפטופ בעצמי – בטוח אקח לנובו.
קניתי לפני שלושה ימים
את HP Pavilion DM1 במחיר 2400 ש"ח…
הוא מריץ 1080P, Red Alert 3, Dungeons and Dragons online וגולת הכותרת Oblivion בצורה חלקה וגם עובר את דרישות המינימום ל- crysis הראשון. וכל זאת בזמן סוללה של מקסימום (שאני מדדתי כשאני משחק בו non-stop) של בערך 6 שעות, וזה אפילו יותר כשלא משחקים עליו Oblivion בזמן הבדיקה.
ל-2 המלצה למחשב
אני ממליץ לך ללכת על לנובו T420 מחשב מעולה
ואם אתה מחשב משהו קטן ויותר איכותי כולל תחנת עגינה ב 1500 דולר תלך על X220 אני בעצמי אף מתכנן לקנות!
קניתי X1 ותשמעו זה הדבר האמיתי
אחרי X201 X301 וX220 השגתי את ה-X1 ואין לתאר את איכות מוצר מצויין זה… מלבד מדהים דקיק ואיכותי… 🙂