מאפייני הכרטיס
מאפיינים הכרטיס:
· nVIDIA GeForce4 MX440 GPU
· Accuview Antialising
· Light Speed Memory Architecture II
· 34 Triangles/Sec Through T&L and Set-Up
· 1.1 Billion Texels Fill Rate
· Default Clock Speeds 270/200 (Core/Memory)
· 64MB DDR Memory
· 6.4GB/Sec Memory Bandwidth
· 2 Dual-Rending
· 4 Texels for Clock Cycle
· Cube Environment Mapping
· AGP *4/*2
· High Quality DVD/HDTV Playback
· Integrated TV Encoder Supporting 1024*768
· Microsoft Directx 8.X and OpenGL 1.3 Support
· nView Display Technology
· WinFox II and Hardware Monitor Support
ועכשיו לכמה פירושים קצרים:
nView Display Technology – עם הכנסת טכנולוגיית זו בשם nVIDIA משתמשיים יוכלו להשתמש במסכים שלהם כ Mutli Display בצורה קלה ופשוטה גם בבמשק התוכנה וגם בחומרה עצמה. התוכנה תאפשר להתאים כמה סוגי שולחנות עבודה לבחירה, תוכלו לנהל תצוגה בעד כ 9 מסכים כאשר כל מסך יוכל להציג משהו אחר, לאחד את התמונה או אפילו לחלק אותה בין כולם.
LMA II – Light Speed Memory Architecture II – נוצר כדי לנצל את רוחב פס הזיכרון ברמה הטובה ביותר. מאפינייה של טכנולוגייה זו הם Z-occlusion culling, Fast Z-clear ו- Auto Pre Charg. יתרונות אלו יכפילו את רוחב פס הזיכרון כדי להבטיח תווך מרבי של פרימיים למשחקי תלת מימד ותוכניות שונות.
Accuview Antialising – האנטיאליסינג אשר הומצא על ידי 3DFX בכרטיסי ה Voodoo 4/5 הגיע כיום לתודעה הרבה יותר גדולה ומשום כך החליטה nVIDIA להקדיש כ 15% מגודל מעבדו של כרטיס המסך למען טכנולוגייה זו, דבר זה יאפשר לקבל ביצועיי AA גבוהיים בהרבה ממה שהכרנו כיום וזהו באמת תוספת חשובה בצ\'יפ של ה GeForce4.
VPE – Video Processing Engine, או יותר נכון – High Quality DVD/HDTV Playback – מה שאומר שסוף סוף שבבי ה- MX יזכו לקבל כבר בתוכם תמיכה לניגון DVD ללא צ\'יפים נוספים. לפי ה Press Release של nVIDIA הכרטיס יזכה לקבל את כל מה שהוא צריך כדי לערוך ולהקליט בפורמט ה- Mpeg2 ויציאת ה- Svideo לא תצטרך יותר צ\'יפ של חברה שלישית אלא תיכלל כבר בתוך המעבד של הכרטיס.
WinFox II – זהו הדבר אשר הכי מאפיין את כרטיס ה- Leadtek Winfast A170 DDR, זו היא התוכנה שבאה עם כל כרטיס של החברה מאז כרטיסי ה- GeForce256 הראשונים. התוכנה תעזור למשתמש לעשות Overclock בצורה קלה לכרטיס המסך, לבדוק את טמפרטורת הזיכרון והמעבד וגם את מצב צריכת החשמל של הכרטיס. חוץ מזה התוכנה הקטנה תאפשר לכם לשנות רזולוצייה בצורה מהירה, שומרי מסך ועוד כמה דברים שוליים וממש לא חשובים.
החבילה:
הכרטיס מגיע בחבילה כתומה ויפה, וכולל את כל הדברים הבאים:
- הכרטיס עצמו.
- מדריך למשתמש המתחיל.
- חוברת הסברים ומיידע על הכרטיס.
- משחק בגרסה מלאה: Dronez.
- משחק בגרסה מלאה: Gunlok.
- דיסק עם התקנים.
- מתאם וידאו מ- Svideo ל- Composite ועוד כבל אחד מכל סוג.
דיסק הדריבריים מגיע עם מגוון רחב של תוכנות ממש לא שימושייות כמו: Winfast DVD, CULT3D, Colorific, 3Deepו True Internet Color.
חוברת העזרה היא בשפה האנגלית בלבד המסבירה בעיקר אך להתקין ולהשתמש בדריבריים, הסבר על השימוש בתוכנת WinFox וגם אך להתקין Bios חדש שזהו ממש חידוש במדריכי כרטיסיי המסך!
כדי להתקין את הכרטיס פיזית במחשב ניתן להשתמש במדריך ה- Quick Installation ששם בעזרת תמונות תוכלו לראות צעד אחרי צעד אך ומה עושים.
עם המשחק מגיעים שני משחקים (לא ממש טובים) אך שניהם מבוססים על Directx8 ומאפשרים לראות גרפיקה ברמה נהדרת.
חוץ מכל זה מגיעים עם הכרטיס כמה קבלים בשביל השימוש ביציאת ה Svideo.
הכרטיס עצמו:
|
הכרטיס מגיע (לצערי הרב) בצבע ירוק רגיל ולא כמו רוב כרטיסי המסך החדשים הבאים בצבעים שונים (כחול, שחור, אדום ואפילו ורוד) למרות אי ההשקה של Leadtek בצבע הכרטיס (דבר המתאפיין בכל כרטיסי החברה) הוא מגיע עפ מפזר חום עצבני ויפה בצבע כסף מטאלי השומר על הכרטיס קר תמיד ומאפשר לו יכולת אוברקלוק יפות מאוד (עלייה בהמשך).
ניתן לראות שהטרנזיזטורים עליו די איכותיים וגם שבאמת אין שום צורך במקדר וידאו כמו בכרטיסי ה- GeForce2MX אודות לטכנולוגיית ה VPE.
כמובן שהכרטיס מגיע עם 64MB זיכרון כאשר שני צ\'יפים של 16MB נמצאים בחלקו הקדמי ועוד שניים בצידו האחורי.
הכרטיס בנוי בשיטת ה 6Layer, כולל זיכרון של חברת Samsung ולא כולל שום יציאה מיוחדת חוץ מהיציאה הרגילה למסך ויציאת ה SVideo.
אפשר לסכם בזאת שזהו כרטיס רגיל למדיי וחוץ ממפזר החום האימתני אין ממה להתלהב.
דרישות המערכת לכרטיס הן בסיסיות ביותר ודורשות בעיקרון חריץ AGP*2 לפחות, אך כדי לנצל את הכרטיס במלואו רצוי מעבד בסביבות ה- 1GHz אם זיכרון של לפחות 128MB חוץ מזה הוא נתמך על ידי nVIDIA במגוון רחב של מערכות הפעלה כמו NT/98/XP/2000 וכמובן Linux, אם תחפשו קשה ניתן למצוא בשבילו דריבריים גם למערכות Unix.