ההתקנה – "חיבורי כוח"
ההתקנה – "חיבורי כוח":
אחד הדברים שתמיד שמתי לב אליהם בעת שהתקנתי את הספק, היא הכמות הכמעט "מסחרית" של החיבורים והאורך העצום של הכבלים. לצורך דיוק, שמונה חיבורי molex 4 פינים וחיבור אחד לכונני תקליטונים ודומיהם (FDD), אליהם תוכלו לחבר כל רכיב מחשב החל ממאוורר ועד לכרטיס מסך זולל אנרגיה. עד כמה שאני זוכר מעולם לא קיבלתי יותר משישה, במקרה הטוב.
וזה רק משתפר, הספק נבנה בתקן v2.03 ATX, מכאן יוצא שהספק תואם פנטיום 4 וגם כולל חיבורים תואמים. חיבור AUX שישה פינים (המשמש במקרים מיוחדים לוחות לשרתים) נוכח גם הוא.
דבר נוסף שמשך את צומת ליבי הוא כבל הכוח ללוח-אם, הוא אגוד עם כל החוטים ביחד בתוך שרוול רשת שחור, מה שמונע לנו בלאגן מיותר במארז ופגימה בזרימת אוויר – רואים כי הושקעה מחשבה רבה. אני חייב לציין שכל הכבלים זכו לאורך נכבד ביותר וגם מארזי פול-טאאור לא ימנעו מהם מלהגיע לכוננים הנישאים במעלה המארז. החיסרון (הברור), תבזבזו הרבה אנרגייה בלמצוא לאן לדחוף את האורך המיותר (ואם אין לכם פול טאואר.. דעו לכם צרות).
תכונות והספק:
הספק מצויד בזוג מאווררים (ולא באחד כמו שהתרגלנו), 80מ"מ ו-92מ"מ. המחשבה הראשונה היא על רעש מוגבר.
המאוורר הראשון, 80מ"מ – יושב באחורי הספק ושואב אוויר החוצה מהספק ורכיביו, בנוי עם מנוע DualBall Bearing, המאריך חיים לעומת מנגנוני ה-Sleeve הנפוצים בספקים זולים, ששובקים חיים לעיתים רבות מידי. המאוורר עובד תמידי והפעולה שלו התגלתה כשקטה באופן מדהים. המאוורר השני, 92מ"מ בנוי גם כן עם מנוע DualBall Bearing, הרוטור השקוף מאפשר לראות את כל הרכיבים הפנימיים.
כשהוא חמוש ב-FM & TC function, אנרמקס גרמו לי להרגיש שאני בוחן חמקן קרב. בעצם אלו הם שתי פיצ\'רים מאוד מעניינים. FM לניטור מהירות המאוורר (Fan Speed Monitoring) דרך לוח האם, ו-TC לשליטה תרמית (Thermal Control) כלומר, על פי קריאות הטמפ\' של חיישן פנימי הספק משנה את מהירות המאוורר עד לכדי עצירה מוחלטת. ע"י כך התבהר לי שהספק בלתי מורגש כמעט לחלוטין, עד כדי כך שקט שהמאוור, 60מ"מ (של ThermalTake), נהיה הדומיננטי.
הספק הזה יותר שקט מכל ספק אחר ששמעתי אי-פעם. גימיק נוסף, המאווררים אינם מכוסים במתכת מחורצת שאמורה לאפשר לזרימת אוויר חלקה (המצב ברוב הספקים) אלא במקרה של אנרמקס הם שמו גרילים "כמו שצריך להיות" אשר מספקים זרימת אוויר עדיפה. מה עוד, שלגרילים גם יתרון עיצובי מהסיבה שהם מוזהבים דבר שבהחלט מוסיף למראה הייחודי של הספק. על אורך הכבלים כבר דיברתי, ואני רק יוסיף שהאורך המדויק הוא 30" (כלומר 1 מטר!).
לסיכום, בכל הנוגע לקירור ולתכונות של הספק ניתן לקבוע בוודאות שהושקעה מחשבה רבה בעניין זה. סידור המאווררים בספק הוא הטוב ביותר שראיתי עד כה, גם מבחינת הרעש וגם מבחינת יכולת קירור.
דבר אחד ממשיך להציק לי כל הזמן, אני לא מסוגל להפסיק לשאול עצמי למה את מאוורר ה-80 מ"מ המורכב בצד החיצוני של הספק לא שמו גם כן עם גרסה עם רוטור שקוף, במיוחד מהסיבה שאת המאוורר הנ"ל רואים חיצונית. קצת תמוה, אבל אני משער שזאת הזדמנות למודינג משלי :).
לגבי ההספק, לדעתי הספק של 350וואט הוא מספיק בהחלט ומרצה את הרוב הגדול של המתמשים, גם ה"כבדים" שבהם.
לספק יש את היכולת להוציא יותר ממספיק למחשב עדכני העמוס לעייפה ב: בכרטיסים, כוננים, כפל מעבדים,מאווררים והתקנים שונים ומשונים. עם כל החיבורים הנוספים אני יכול לחבר כמה שיותר ותמיד נשאר עודף, מאוד אהבתי את העניין.
קיימת תאוריה מסויימת, על פיה איכות הספק נבדקת ראשית ע"פ משקלו.
כלומר, אם נעשה שימוש בחומרים ורכיבים איכותיים המשקל הכולל של הספק יהיה גבוה. תאוריה זאת כמובן יכולה להיות נכונה רק לספקי כוח קונבנציונאלים, והיא מוכחת כשגויה עם ספקי אלומיניום וכדומה.
אם אני אחיל את התאוריה הנ"ל על הספק שבידי ניתן לקבוע חד משמעית כי הוא איכותי ביותר, משקלו כמתאבק סומו ב\'קירוב\', ובמקרה של אנרמקס (ספק קונבנציונלי לחלוטין) אני נוטה לכך שהתאוריה אכן נכונה. אך כמובן לא לשכוח שתאורייה זאת נתונה במחלוקת אצל חלק מהמשתמשים.