נוחות בעת העבודה
בכדי לבדוק האם ה-Asus K53E הוא באמת מחשב נייד נוח לעבודות אשר אליהם הוא מיועד, בדקנו אותו בהקלדה רצופה של כשעתיים. במהלך העבודה איתו התרשמנו לטובה: המקלדת נוחה, רכה ומגיבה באופן מעולה ללחיצות עליה. המרווח הגדול בין המקשים אשר הופך את מלאכת ההקלדה לנוחה ונעימה יותר בהחלט נותן נקודת זכות קטנה ל-Asus K53E. הטכנולוגיה של אסוס לשמירה על משטח עבודה קריר עובדת מצויין, משטח העבודה קריר נטול תחושת עבודה של הרכיבים הפנימיים ומאפשר עבודה נוחה ונעימה. בנוסף נאמר כי כשעובדים עם ה-Asus K53E מרגישים לפעמים כאילו הרכיבים הפנימיים כלל לא עובדים, המאווררים חרישיים וגורמים למינימום רעידות של משטח העבודה, ברמה כזאת שהן כמעט ולא מורגשות.
בעת הגלישה באינטרנט הבחנו כי שני כפתורי העכבר האמנם מגיבים בצורה טובה ללחיצות אך גם משמיעים רעש חלול המקנה תחושה זולה. במעבר חד, חווית השמיעה ב-Asus K53E היא בהחלט חוויה לא רעה בכלל: הרמקולים המובנים מבית Altec Lansing עושים חיל וכל סוג מוסיקה שמושמע דרכם נשמע טוב ביחס לאיכות שמע של מחשבים ניידים דומים בשוק. חשוב לציין כי על-אף איכות השמע של ה-Asus K53E, עוצמת השמע חלשה ביחס למחשבים ניידים אחרים.
המצלמה המובנית ב-Asus K53E לא מפילה אותנו מהכיסא: איכות הצילום אינה גבוהה במיוחד, ובעידן בו מצלמות בהבחנה גבוהה הופכות לנחלת הכלל, מצלמה בעלת 0.3 מגה-פיקסל נחשבת נחותה ולפיכך כמעט לא נחוצה. עם זאת, ניתן להבין כי זהו מחשב נייד דל תקציב, ולא ניתן לצפות ממחשב שמחיר בסדר גודל שלא עובר את ה-3000 שקלים למצלמת HD משוכללת בעלת איכות צילום מרהיבה. עוד דבר שחשוב לומר הוא שלמרות כלל הטענות שניתן להציג כלפיי המצלמה המובנית, המצלמה עובדת בצורה חלקה בשיחות וידאו וביישומים דומים, ולמען האמת קצת מפתיעה אותנו ביכולותיה.
בדיקת טמפרטורות
כל מחשב המגיע למעבדת הבדיקה של HWzone עובר סדרת בדיקות מאמץ, איכות וטמפרטורה. ראוי לציין כי בעת בדיקת הטמפרטורות במנוחה ותחת מאמץ, הטמפרטורה בחדר עמדה על כ-24 מעלות צלזיוס, בתקופת האביב החמימה בארץ. כמו כן, כל הבדיקות בביקורת בוצעו 3 פעמים והתוצאות לפניכם מייצגות את ממוצע שלושת הבדיקות. את הבדיקות ביצענו באמצעות התוכנה HWMonitor המודדת את טמפרטורות רכיבי הליבה במחשב. בדיקת הטמפרטורות במנוחה התבצעה כחצי שעה מרגע הפעלת המחשב, כאשר ברקע פתוח דפדפן האקספלורר עם שלוש לשוניות. בדיקת המאמץ בוצעה באמצעות הפעלת התוכנה OCCT למשך חצי שעה.
ממעבר זריז על הנתונים המוצגים לפניכם, ניתן לראות כי למרות ש-Asus מצאו דרך להוריד את החום ממשטח העבודה של ה-K53E, הטמפרטורות בתוך המערכת עצמה עדיין נשארות סטנדרטיות למחשבים ניידים מתחרים ודומים בתקציב דומה. בנוסף נאמר, כי אם הנכם נוהגים לעבוד עם הנייד שלכם כאשר הוא מונח על רגליכם, ה-Asus K53E עלול להוות בעיה בשבילכם, בשל החום הרב הנפלט מצדו התחתון.
זמן סוללה
ה-Asus K53E מגיע כאמור עם סוללה בת 6 תאים מלווה בהצהרה כי זמן הסוללה בשימוש יום-יומי מגיע ל-5 שעות בממוצע. על מנת לוודא את ההצהרה של אסוס לקחנו את המחשב הנייד למסלול בדיקות שכלל חיבור ב-Wi-Fi, הקלדה ממושכת, צפייה בסרטים ובתמונות והעברת קבצים מהמחשב להתקן אחסון נייד. הופתענו מאוד כאשר המחשב הנייד החזיק מעמד במשך 5 וחצי שעות של עבודה אינטנסיבית יחסית, ובהחלט מדובר בנקודת זכות גדולה ומשמעותית למחשב נייד זה. ניתן לומר בוודאות כי כאשר אסוס מצהירים על טכנולוגיית ה-Power4Gear אשר תפקידה לווסת את צריכת ההספק – הם גם מספקים את הסחורה.
מה המשקל של הספק??
K53E
סתם בשביל הידע KSP מחשבים מוכרת את המחשב הזה גם עם תיק ועכבר באריזה וגם בצבעים
קניה
איפה אפשר לקנות אותו