אז מה בעצם כ"כ מיוחד בתקן eSATA לעומת חיבורים אחרים?
תקן eSATA הוא חיבור מתחרה להתקני ה-USB לדורותיהם, תקן זה מנסה לספק מידע בקצב מהיר יותר מה-USB, כאשר הוא עושה עבודה לא רעה בכלל. ה-eSATA הפך לסטנדרט ב-2004 ומאז מסוגל לספק קצב העברה תיאורטית של 6Gb/s – ביצועים של הנייר עולים אפילו על תקן ה-USB3.0 העדכני יותר, שהגיח לעולם רק השנה ומבטיח קצב העברה תיאורטי של עד 5 ג'יגה-ביט לשנייה.
תקן ה-eSATA הוא נגזרת של חיבור ה-SATA הרגיל עליו הוא מבוסס, כאשר האות E מציינת את המילה External, שמשמעותה היא התקן חיצוני. ממבט ראשון אין הבדלים ניכרים בביצועים של תקן ה-SATA כנגד אלו של ה-eSATA, אך אם נבחן את ביצועיו, נגלה עולם חדש. ניתן להשתמש ב-eSATA כחיבור מהיר למערך כונני SATA, אך זוהי תכונה שרק משתמשים מתקדמים יותר ינצלו.
השוני העיקרי במחבר בו עושה שימוש ה-N909, הוא חיבור משולב שמכיל בתוכו גם חיבור eSATA וגם חיבור USB, מחבר זה זכה לשם – eSATAp, חיבור משולב זה מאפשר לנצל את מהירותו של תקן ה-eSATA, אך לא מוותר על התמיכה הנרחבת שקיימת כבר לתקן ה-USB, ובכך מאפשרת לחבר את הכונן לכל חיבור USB סטנדרטי במחשב כלשהו. שימו לב, כי רק מחבר אחד יכול לתקשר עם המחשב בכל פעם, מה ששולל את השימוש בהתקן ה-USB במקביל להתקן ה-eSATA. כמו כן, היתרון הגדול בחיבור המשולב הוא שאין צורך בחיבור נוסף לחשמל, שכן המתח מתקבל מחיבור ה-USB, כך שהתקני איחסון חיצוניים יכולים להפעיל את עצמם לבד מבלי להשתמש באספקת כוח נוספת.
6Gb/s ולא 6GB/s
ועוד דבר- "הביצועים הטובים ביותר"???
זה eSATA.. מה ציפיתם? זה גם לא עניין חדש, שאר ה-DOK-ים עם החיבור הזה מציגים ביצועים גבוהים גם כן.
לא מדהים
ציפיתי לנתונים גבוהים יותר, במיוחד בחיבור ESATA. בד"כ מטרת החיבור הנ"ל הוא להתגבר על המגבלות של בקר הUSB2, אבל כאן נראה שהכונן עצמו לא מגיע אליהן, דבר שהופך את חיבור הESATA למיותר. כ"כ יש לציין שחיבור הESATAP הינו נדיר מאוד כיום בשוק כך שאפשרות חיבור הESATA היא לא כ"כ מעשית כרגע.
eSATA בלי power?
ה-eSATA מספק גם power?
יש יתרון אחד נוסף ל-eSATA על USB
אפשר לאתחל ממנו את חלונות. חבל שלא בדקתם את הביצועים של התקנה כזו. מלבד הנושא הזה, אחלה ביקורת.
לא הבנתי
אם ESATA נותן 6GBPS וUSB2 נותן 480MBPS והמהירות שלהם בפועל זהה, למה לעזאזל להשקיע ב-ESATA????