ניסאן מטלטלת את עולם מכוניות הספורט החשמליות עם הופעת ה-Esflow
בשנה שעברה, כשניסאן הציגה את ה-Leaf שלה, היא הפכה ליצרנית המכוניות הגדולה הראשונה שנכנסה לשוק הרכבים החשמליים, אשר אוכלס עד אז כמעט לחלוטין על ידי יצרניות רכב קטנטנות כמו חברת Tesla Motors מפאלו אלטו, קליפורניה. קרלוס גוסן, מנכ"ל רנו-ניסאן אמר שהחברה שלו תשקיע יותר מחמישה מיליארד דולר במכוניות חשמליות עד לשנת 2013, ושלא ירחק הזמן לפני שהיא תהפוך ליצרנית הרכבים החשמליים הגדולה בעולם. אז, בחודש מרס, ביצעה ניסאן את ההתקפה הישירה ביותר שלה על החבר'ה הקטנים – היא חשפה מכונית ספורט חשמלית.
לעת עתה, הניסאן Esflow היא קונספט, אבל ניסאן לוקחת בחשבון ייצור המוני, וזה לא רחוק מהפיכה למציאות: ה-Esflow מבוסס על אותם סוללות ומנועים שמניעים את ה-Leaf. ה-Esflow בעלת ההנעה האחורית נושאת מארז סוללות ליתיום-יון 36 קילו-וואט שעה במשקל 442.25 ק"ג, בהשוואה ל-24 קילו-וואט שעה הנמצאים ב-Leaf. כדי לפצות באופן חלקי על המשקל הנוסף הזה, משתמשת ה- Esflow בגוף עשוי מתרכובת-פחם נוצתית המותקן על שלדת אלומיניום. מצלמות אחוריות לוקחות את מקומן של מראות הצד, ומפחיתות גרר. מושבים קבועים המשוקעים אל תוך המחיצה מסירים את הצורך במסגרות המושבים ובמנועים שמכווננים אותם. בדומה לזה, דוושות ההאצה, הבלימה וההילוכים הן חשמליות, ומסירות את הצורך במוטות הילוכים ובמתקני דוושות.
קונספט ה-Esflow של ניסאן |
בוב יאקושי, מנהל בטיחות המוצר והסביבה של ניסאן באמריקה הצפונית, אומר שה-Esflow אמורה לנסוע עד 241 ק"מ לטעינה (ה-Leaf מגיעה לכ-160 ק"מ). עם שני מנועי 107 כוח סוס המורכבים מאחור, מגיעה ה-Esflow מ-0 ל-96.5 קמ"ש בתוך פחות מחמש שניות, ולמהירות מירבית של כ-193 קמ"ש.
ה-Roadster של Tesla שמחירה 109,000$ נמצאת בשוק כבר שלוש שנים, אבל ה-Esflow ממחישה את האתגרים העומדים בפני יצרניות הרכב הרוצות להכנס לשוק החשמלי היוקרתי. לניסאן יש את היכולת להציע מחיר נמוך מ-Tesla, יש לה גם מוניטין, סוכנויות ומערכי שירות מוכרים שאף חברת סטארט-אפ אינה יכולה להתחרות בהם. רק לפני כמה שנים, ניבאו מומחים ש-Tesla תגרום למהפיכה בעסקי הרכב. במקום זה, נראה שהיא עוררה ענקים משנתם.
עוד על חידושים בגליון יוני של מדע פופולרי – למבצע היכרות מיוחד לגולשי HWzone.co.il
מכונית על בטריות זה נחמד
אבל מה קורה אם נגמרת הסוללה ואין היכן להטעין? מדוע לא להפוך את הגג או גוף המכונית למעין קיבול סולארי כך
שיאגור אנרגיה מהשמש?
ל1
מפאנל סולארי בגודל גג של אוטו אפשר להוציא איזה 200 וואט.. בתנאים מושלמים.. ואני עוד עף עם עצמי.. וזה כלום לעומת הצריכה בנסיעה
להשוואה – מנוע של קורקינט חשמלי הכי זול יאכל לך 25וואט בנסיעה ואין לזה אפילו סוס אחד
אז תחשוב מזה מנוע שצריך להזיז אוטו שלם
קשקוש
תאים סולריים עובדים ביעילות של 10-15%
האנרגיה החשמלית הניתנת לצבירה דרך משטחי האוטו היא כמו כפית באמבטיה.
לכולכם
הרעיון לגבי פאנל סולרי עלה במוחי מספר רב של פעמים כמו כן בנוסף לצרך מעין דינמו לגלגלים שבמהלך הנסיעה הרכב גם יצור חשמל בעצמו ויטען את הסוללות הכל יכול להיות טוב ועדיף להתקע עם זה בשמש לחכות שעתיים מאשר לחכות שמישהו יקפיץ אותך לתחנה הקרובה לתדלק
שימו גם תחנת רוח על הגג
מה עם גג סולארי שיפעיל מיזוג כשהאוטו חונה?
ככה אפשר להגיע לאוטו קריר בקיץ (או חמים בחורף).
לכולך (4)
כבר חשבו על זה…
יש כבר דינמו בגלגלים שאוגר אנרגיה כשהמכונית מאטה, ופאנל סולארי כמו שהמגיבים הקודמים אמרו פשוט לא יעיל ומייקר מאוד את המכונית. חוץ מזה היעילות של הדינמו מבחינה פיזיקאלית לא יכולה להגיע לאותה אנרגיה שהשקעת על להאיץ את המכונית ובהגזמה אתה משיג 50% ממה שהשקעת בחזרה, אז הסוללה עדיין תגמר לך בסופו של דבר.
הפיתרון הוא לחכות לסוללות שמחזיקות יותר זמן, שנטענות מהר, שניתן להחליף בתחנת דלק בזמן השווה לזה של תדלוק ושלא יועלמו ע"י חברות הנפט.
עד אז אלוהים גדול…
ל-6 אהבתי ואני מצפה ממך לעשות משהו עם הרעיון הגאוני הזה (אבל משהו בקטנה כדי שאני לא אצטרך להוציא עשרת אלפים שקל על קירור מסכן כשאני לא באוטו).
ל 4, בגלל חוק שימור התנע לא שמים דינמו
אתה מכיר את זה באופניים שככל שאתה נוסע יותר מהר לדינמו יש יותר התנגדות…
ההתנגדות הזו תיצור מצב שהמנוע צריך להתאמץ יותר.
מי שימציא דינמו כזה שייצר יותר חשמל מהתנגדות, כנראה כבר ימציא מומנטו פרפקטה, יזכה בפרס נובל טורינג ויהפוך למליארדר (אם חברות הנפט לא יתנקשו בו קודם)
ל-1 ומה קורה אם נגמר לך הדלק באוטו בנזין?
במקום זה?
למה "במקום זה נראה שהיא עוררה ענקים משנתם"? זה לא נחשב כ"מהפכה בעסקי הרכב"? D:
Porsche 918
זה באמת קוטל את הטסלה… וזה הולך לייצור (כמובן לא ייצור המוני, הצהירו על כוונת לייצר 1000 כאלה).
ביצועים של מכונית ספורט קיצונית (יותר מ-500 כ"ס) ועדיין עושה 30 ק"מ לליטרבנסיעה רגועה.
ישראל שלי
הפתרון הזול, שמכונית כמו וולט של שברולט הגשימה, מנוע בנזין קטן כאשר נגמרים המצברים, מותנע וטוען את המצברים, מאפשר לך לגמור את הנסיעה בנוחות חשמלית, נכון לא הכל כמו בספרים אבל זול ועובד.
ל8
אתה צודק אבל החוק הוא חוק לנץ שהוא נגזרת של חוק שימור האנרגיה . אף אחד לא יזכה בשם פרס כי כבר הוכח שמקרה הכי אופטימלי שיש אתה תחזיר את השקעה שלך.
8: מאיפה הבאת "מומנטו פרפקטה"??
התכוונת אולי ל"פרפטום מובילה"?!