במסיבת עיתונאים שהתקיימה היום בתל אביב, בהשתתפות מקסין פסברג ורוני פרידמן, סוכמה פעילות אינטל בישראל בשנת 2010 וניתנה תחזית לקראת שנת 2011.
מסיבת העיתונאים נפתחה על ידי מקסין פסברג, סגנית נשיא באינטל העולמית ומנכ"לית אינטל ישראל, בפירוט האחריות החברתית של החברה. בשנה האחרונה, למעלה מ-16 מיליון שקלים חדשים נתרמו לקהילה לפרויקטים בתחום החינוך ומוסדות ההשכלה הגבוהה, 46 אחוז מכלל עובדי החברה בישראל התנדבו בקהילה ותרמו למעלה מ-
50,000 שעות. בנוסף, בסקר של חברת
BDI , שנערך מדי שנה בקרב
12,000 אנשים, נבחרה אינטל ל"חברה שהכי טוב לעבוד בה". זו השנה השלישית ברציפות שבה אינטל זוכה בתואר זה בין 100 החברות המובילות במשק הישראלי.
גם השנה אינטל פרסמה את דו"ח האחריות החברתית השנתי שלה, המציג את פעילותה לצמצום הפער הדיגיטלי בקרב אוכלוסיות ייחודיות, וכן נתונים לגבי התוכניות השונות אותם מפעילה החברה בישראל. בדו"ח מפורטות העשייה הייחודית לאינטל בתחומי הקוד האתי, סביבת העבודה, החינוך, הקהילה וההגנה על הסביבה. הדו"ח משקף את גישתה של אינטל לעסקים, לעובדים ולסביבה בה היא נמצאת.
![]() |
מקסין פסברג |
לאחר מכן, רוני פרידמן, סגן נשיא אינטל העולמית ומנכ"ל פיתוח מעבדים וערכות שבבים באינטל העולמית, סקר את פריצות הדרך הטכנולוגיות שמקורן במרכז הפיתוח בחיפה אשר הציבו את אינטל בראש תחום המחשוב בשנה האחרונה. רוני המשיך והרחיב על השקת ה-
Sandy Bridge, שם הקוד ל-
2nd Generation Intel Core, הדור הנוכחי של המיקרו-ארכיטקטורה של אינטל בטכנולוגיית 32 ננו-מטר, שהושק בתחילת השנה.
בנוסף, ציין כי במהלך שנת 2011 תמשך ההתקדמות בפיתוח ה-Ivy Bridge שייוצר בטכנולוגיה של 22 ננו-מטר, שתכנונו הושלם השנה. כמו כן, ב-2010 הושק הדור השביעי של טכנולוגיית הבקרה והשליטה Intel vPro – גם הוא במסגרת השקת Sandy Bridge. בשנה האחרונה לקחה קבוצת הפיתוח חלק במימוש Intel Premiere Access המספק תכנים מתקדמים (סרטים, משחקים וכו') במערכות מחשוב מבוססות ארכיטקטורת אינטל.
קבוצת התקשורת החוטית השיקה במהלך שנת 2010 שישה מוצרים חדשים, ובמקביל ימשיך פיתוח טכנולוגיית Light Peak שהוצגה במסיבת העיתונאים אשר אמורה לצאת לשוק במחצית הראשונה של שנת 2011. בתחום התקשורת האלחוטית הושלם הפיתוח של קו מוצרים מבוססי WiFi, BT המאפשרים ללקוח חווית משתמש של קישוריות עקבית ומתמשכת.
אחרון נשא דברים איתן ריס, מנהל המפעל של אינטל בקריית גת, Fab 28. איתן ציין כי במהלך שנת 2010 המפעל הגיע לנפח ייצור מלא של מעבדים בטכנולוגיית 45 ננו-מטר, במקביל לשיפור מהירות הייצור ב-50 אחוז. בשנת 2011 יחלו העבודות לשדרוג המפעל לקראת ייצור בטכנולוגיה של 22 ננומטר, תוך שמירה על הספק הייצור הנוכחיים עד "הדקה התשעים". לאור המעבר הקרב ובא לטכנולוגיה של 22 ננומטר, אינטל תגייס בשנת 2011 למעלה מ-1000 עובדים לקראת האתגרים העומדים לפניהם. בנוסף, גם מפעל הייצור IDPj (ר"ת International Die Prep. Jerusalem) הגיע לנפח ייצור מלא.
בטוח שלא יחפשו עובדים כאן
זה מצריך השכלה , לימודים רציניים
לא למכור בולשיט
ל-1
תתפלא שפעילים באתר עובדי אינטל?
אז הIvy Bridge ייוצר בישראל?
ייוצר כנראה שכן
יתוכנן לא.
ל-1
אם זה לא היה ברור, 1000 העובדים שאינטל מגייסת בשנת 2011 היא מגייסת בישראל.
1, אותך בתוח לא יקחו באינטל, הרי זה מצריך השכלה וידע (שאין לך)