מדענים פיתחו "מייצר ריחות אוטומטי" שעתיד להציע מימד חדש בטלוויזיות שלנו
רזולוציית FullHD? סראונד? תלת מימד? משעמם. מדענים מאוניברסיטת קליפורניה (נשמע מוכר?) לקחו את הרעיון המוזר והמשעשע של חוויית מולטימדיה הכוללת גם את חוש הריח והפכו אותו למציאות עם "מסריחון אוטומטי" (אתם יותר ממוזמנים להציע שם משלכם, אגב) – מכשיר המסוגל להפיק מעל 10,000 סוגי ריחות שונים.
החוקרים מסאן דיאגו עבדו על הפרוייקט המדובר במשך יותר משנתיים, בשיתוף עם המכון לטכנולוגיה מתקדמת של סמסונג (SAIT – Samsung Advanced Institute of Technology) הממוקם בקוריאה, וכעת הם מציגים את התוצר – מוצר קומפקטי שקטן דיו בכדי להיות חלק מהצד האחורי של מכשיר הטלוויזיה (או מסך המחשב, ואולי אפילו סמארטפון או טאבלט) שלכם, ומוכיח כי ניתן לייצר מגוון ריחות שונים על פי דרישה, ובצורה פשוטה יחסית.
הקסם הזה מתבסס על תמיסה מימית דוגמת אמוניה, המסוגלת להפיק ריחות שונים בעת חימום על ידי זרם חשמלי. התמיסות השונות נשמרות בתוך מיכלים סיליקוניים אלסטיים בלתי רעילים ולא דליקים, וכאשר לחץ החימום והניחוחות מתגברים, נפער חור קטן בחומר האלסטי שמאפשר את שיחרורו של הריח אל האוויר. נשמע פשוט כל כך עד שעולה השאלה 'איך לעזאזל לא חשוב על זה קודם?!'.
התמונה הכוללת אמנם סבוכה יותר, אך סונגו ג'ין (Sungho Jin), הפרופסור שהוביל את הפרוייקט, מבטיח כי מדובר בטכנולוגיה שאכן ניתנת ליישום.
החוקרים עשו שימוש במערכת מבוססת מטריצת X-Y, שאיפשרה להם חסכון משמעותי בכמות הרכיבים והמעגלים הנדרשת ליצירת אלפי ריחות שונים – במקום שימוש בבקר נפרד לכל ריח וריח, 100 בקרים בציר X ו-100 בקרים בציר Y איפשרו את יצירתם של 10,000 ניחוחות שונים.
מריחים את | הפוטנציאל? |
במהלך בדיקות המכשיר יצרו המדענים שני ריחות של בשמים מוכרים, והצליחו לגרום לנבדקים לזהות את הריחות ולהבדיל ביניהם עד למרחק של 30 סנטימטרים מהמיכל בו נוצרו. מדובר בצעד קטן שמוכיח כי המכשיר עדיין לא לגמרי מוכן לפריים טיים, אך זוהי בהחלט התחלה מבטיחה, והעובדה כי מכון המחקר של סמסונג התעניין בקונספט ופנה אל החוקרים בבקשה להציג אמצעים למימוש הטכנולוגיה רק מוסיפה להתלהבות ולתקווה כי בעוד כמה שנים האפים שלנו יעבדו שעות נוספות מול המרקע.
השימושים לטכנולוגיה שכזו הם, כמובן, כמעט אינסופיים – ריחו של הים בעת סצינה סוחפת בסרט, ריח אבק השריפה בסרט פעולה קצבי, ריחו של הבושם שהפרסומת שלו משודרת באותו רגע, או אפילו ריח ייחודי של דמות מסויימת בסרט או סדרה, שיסייע ליצור "עומק" והיכרות טובה יותר עם הצופים. המגבלה של קונספט יצירת הריח תהיה, אם כבר, טכנית ולא רעיונית.
כמו כן, סביר להניח שהרבה גורמים יתעניינו בפיתוחו של המוצר – מפרסמים, אולפני סרטים וטלוויזיה, יצרניות מכשירי טלוויזיה ועוד, מה שללא ספק עתיד לעזור ל"מסריחון" להגיע אל השוק בסופו של דבר.
לא מדובר בפעם הראשונה בה נעשה שימוש בחוש הריח לצורך השלמה האווירה או כגימיק שיווקי: חברת NTT Communications היפנית הציבה אמצעים להפצת ניחוחות בכמה בתי קולנוע במדינה, לצד עמדות מידע ופרסום במרכזי קניות שמפיצים ריחות שונים, ואילו חברת ScentSciences מציעה את ה-ScentScape – מכשיר המסוגל ליצור 20 ריחות שונים שמעניקים חוויה משלימה במשחקים, סרטים וכדומה.
מתי, ואם בכלל, נראה את הריח הופך לחלק בלתי נפרד מהחוויה הטכנולוגית שלנו? בסאן דיאגו, כך עושה רושם, כבר עובדים על תשובה.
אני כבר רואה איזה וירוס אפשר לעשות עם זה
רק חסר שאיזה הקאר יעשה וירוס שגורם למכשיר להפיץ ריח של ביוב או צואה והאנשים שרכשו את המוצר לא יוכלו להיכנס הביתה כי הם יקיאו מרוב סירחון
חזק
עכשיו כשערבים יעשו הפגנות ויצלמו אותם יריחו עד כמה הם מסריחים
בעבר הריחות בסלון שגעו אנשים
תארו לכם סרט שהצינה בביוב או בוץ צועה או ואתם מנסים לאכול ?
הריח התפזר בבית וגרם למצוקה .
גם ריחות שונים גרמו לאלרגיה , הקאות , בחילות .
בקיצור כשלון מראש
זה בכלל לא הפעם הראשונה
במכון ויצמן המציאו את זה כבר לפני שנים
http://www.openu.ac.il/Adcan/adcan41/adcan-41-4.html
ב"גרפים, ריח וביולוגיה"
עזבו, ישראלים הכי חכמים
פרסומות לבושם זה כנראה השימוש הכי קרוב וטוב שיהיה.
ובכלל הייתי רוצה שזה יהיה חלק נפרד
מהסמארטפון שלי, לא הייתי רוצה להיות
ספוג בריח בשנייה שמשהו יתקלקל שם..
איזה כיף!
עכשיו נוכל להריח גופות זיעה וחרא
כמובן שחשבו על ההשלכות האלה:
יהיה אפשרי להגביל טכנולוגית ריחות של
חרא וביוב.
ואני אישית בעד טינר גראס ואבק שריפה.
LOL
אתם נשמעים כמו שבטים פרימיטיבים
שפוחדים שהמצלמה תגנוב להם את הנשמה.למה כשאתם רואים משהו מזעזע בטלויזיה זה לא עלול להפריע לכם לאכול? אם הסאונד חזק מדי זה לא מפריע לשגרת החיים?
אה ולמספר 2, נו באמת.. לא יכולת לחשוב על תגובה יותר אינטיליגנטית?
אחחח… אין על ריח של סקס
אפשר יהיה לצפות בtwo girls one cup?