יש לציין כי אחוזי ההדבקות נלקחו מסריקות שבוצעו על ידי תוכנת ה-MSRT (ר"ת Malicious Software Removal) של מיקרוסופט, המתעדכנת מדי חודש באמצעות שירות ה-Windows Update. מדובר בתוכנה אשר מזהה רוגלות (כולל תוכנות אנטי וירוס מזויפות, תולעים, וירוסים וסוסים טרויאנים) ומסירה אותם תוך כדי עדכון מרכז המידע של מיקרוסופט. עוד עולה מדו"ח האבטחה כי מחשבים אשר עליהם מותקנת מערכת ההפעלה Windows 7 מסוג 64-ביט חשופים פחות להדבקות בקבצים זדוניים, שכן רק כ-2.5 מחשבים מתוך 1000 עליהם היתה מותקנת מערכת הפעלה זו הודבקו בקובץ ריגול כלשהו במהלך כל שנת 2010. באשר למערכת ההפעלה הכושלת Vista SP2, עולה מן הדו"ח כי במהלך שנת 2010 כ-8 מתוך 1000 מחשבים עליהם היתה מותקנת המערכת, היו נגועים בקובץ זדוני.
עם זאת, הנתון המעניין ביותר (שאולי גם ירגיע את אלו מכם שנלחצו מעט) שפורסם בדו"ח הוא שלמרות שאחוזי ההדבקות של מחשבים עליהם מותקנת מערכת ההפעלה Windows XP SP3 צנחו משמעותית, מדובר עדיין במערכת ההפעלה החשופה ביותר נכון לרגע זה להתקפות של קבצים זדוניים. לפי מיקרוסופט, בתחילת שנת 2010 עמדו שיעורי ההדבקות על כ-18 מחשבים מתוך 1000, כאשר בסוף השנה ירדו שיעורי ההדבקות ל-14 מתוך 1000 (צניחה של כ-22%) – כך שמדובר במערכת הפעלה החשופה לקבצי ריגול פי 2 מאשר Vista ופי 4 מאשר Windows 7. הנתון המשמח ביותר (גם לנו וגם למיקרוסופט) שמביא עמו הדו"ח, הוא שלמרות כל העליות והירידות באחוזי ההדבקות – בסופו של דבר חלה ירידה מ-11 מחשבים מודבקים עליהם מותקנת מערכת Windows מכל סוג שהוא לכ-8 מתוך 1000 בלבד במהלך שנת 2010, כך שבנתיים כולנו יכולים להשאר רגועים.
מעניין
אם הם הצליחו למצוא 1000 מחשבים שמריצים ME
כמובן שיותר מחשבי 7 מאשר XP
הרי XP לא מעניינת יותר אף אחד וברור ש-7 זה ההווה. לכן אין טעם לייצר רוגלות למערכת היסטורית
טמטום זה המשתנה התלוי, לא מערכת ההפעלה
ככל שיש יותר מטומטמים שמשתמשים במערכת ההפעלה, הסיכוי שיהיה באותו המחשב וירוסיםתולעותסוסים טרויאניים וכו' גבוה יותר.
לרוב האנשים יש Win7 x86, ולא 64bit.
למי שיש 64 – סביר להניח שמבין דבר או שניים במחשבים, או שהטכנאי שלו התקין לו, בגלל שהיה לו הרבה זיכרון.. מכל מקום הסיכוי נמוך יותר כי סביר להניח שמדובר במחשב פחות פשוט ממחשב עם 32bit, ומכאן ניתן להשליך על המשתמש שלו.
אז מה הפשר של :
עידכון פעם בחודש של הסרת תוכנות זדוניות ????
בלינוקס זה לא היה קורה!
USE LINUX
תעזבו את כל הבעיות האלו ב-Windows. אני כבר 3 שנים משתמש ב-linux ולא קרא למחשב שלי שום דבר.
לאומת זאת ל-Windows 7 שלי כל פעם יש וירוס חדש שניכס בו, אם AVG Antivirus suit , ו- pctools firewall ועוד כמה.
ל-5 ו-6
הטיעון שלכם זהה לטיעון: תשברו את המחשב, במחשב שבור זה לא היה קורה, כל הבעיות שיש לכם עם ווינדוס אפשר לפתור בעזרת זריקה של המחשב מהחלון ואפילו תהיה לי פונקציונאליות דומה, אני יכול למשל לקחת את המארז, לשים גחלים בתוכו ולהכין על זה פיתות דרוזיות, ואני יכול גם לקחת את המתכת ולעשות ממנה פסלים, לינוקס לא יכולה לעשות את כל אלה נכון?
מסקנה: הפתרון לינוקס בטענה שאין בו וירוסים הוא מפגר.
ל 6
לי יש וינדוס 15 שנים, ומעולם לא נידבקתע בוירוס. – מסקנה – אתה הדפוק, ולא מערכת ההפעלה.
ל 3, לא מדויק. ישנם מחשבים מתויגים (בעיקר ניידים) אשר מגיעים עם גרסה 64ביט של וינדוס 7, למרות שזה מיותר לחלוטין ואפילו נחות יותר במחשבים אלו. (כגון NETBOOK עם 2GB זכרון)