הרצה ובדיקת הגאדג'ט שלנו
זהו, הגאדג'ט שלנו מוכן! כעת נוכל להריץ אותו ולראות אותו בפעולה. ברגע שנוסיף את הגאדג'ט שלנו לשולחן העבודה, נראה כי הוא יעדכן באופן אוטומטי את התאריך והשעה לתאריך והשעה הנוכחיים. בנוסף, נראה את המשפט "Change this text in the settings menu" נגלל על מסך הגאדג'ט. נשנה את הטקסט באמצעות מסך ההגדרות ונאשר את החלון.
החלטנו לעצב את הגאדג'ט מחדש בכדי שיראה קצת אחרת. הינה העיצוב המחודש של הגאדג'ט:
אם נתקלתם בבעיות או פספסתם חלק מסויים במדריך, ניתן להוריד את כל קובצי הגאדג'ט, כולל את קובצי ה-PSD, מכאן.
הערה: יש לחלץ את תוכן הארכיון בתיקיית הגאדג'טים (כפי שציינו בתחילת המדריך) בתת תיקיה Scrollie.gadget.
יצירת קובץ ההתקנה (.gadget)
בכדי שנוכל להגיש את הגאדג'ט שלנו בתור קובץ התקנה עלינו להפוך את כל תוכן התיקיה Scrollie.gadget לקובץ ZIP עם הסיומת ".gadget". נוכל להעזר בתוכנות כמו Winrar או Winzip, או פשוט מאוד להשתמש בדוחס שמגיע עם חלונות בכדי לדחוס את כל תוכן תיקיית ה-Gadget שלנו לקובץ אחד. בברירת מחדל הקובץ שיווצר יהיה עם סיומת ".zip", עלינו לדאוג לשנות אותו ל-".gadget".
דוגמה ליצירת קובץ ההתקנה מתוך Winrar. סימון תוכן תיקית הגאדג'ט, בחירת דחיסה כקובץ ZIP, ושינוי הסיומת ל-.gadget
סיכום
כפי שראינו, פיתוח גאדג'ט הוא בדיוק כמו פיתוח אתר אינטרנט מזערי ואינטראקטיבי. אך בשונה מאתרי אינטרנט, ההגדרות אינן מאוחסנות על מסד נתונים מרוחק אלא על קובץ בכונן הקשיח. גאדג'ט מוצלח הוא גאדג'ט שמממש את הרעיון שלו בצורה פשוטה וידידותית למשתמש וניחן בעיצוב פשוט ואינטרקטיבי. בגלל שגאדג'טים הם בעצם עמודי אינטרנט, ניתן לשאוב מידע מאתרים מרוחקים בקלות רבה ולהציג אותו למשתמש.
בתהליך כתיבת הגאדג'ט זיכרו לבדוק מדי פעם אם הגאדג'ט רץ כפי שהוא מתוכנן לרוץ זאת על מנת לתפוס ולתקן באגים לפני שהקוד יהיה ארוך ומעבר על כולו יהיה מייגע. זיכרו, גאדג'טים הם מעין תוכנות קטנות שבאו לשרת את המשתמש ולהקל עליו במשימות מסויימות, או סתם לעמוד שם בשביל היופי. הרושם הראשוני שהגאדג'ט נותן מגיע לידי ביטוי באמצעות הדברים הראשונים שהמשתמש פוגש, דוגמה לכך היא האייקון של הגאדג'ט. כאשר אנשים מחפשים גאדג'ט ב-Windows Live Gallery (אתר המאגד גאדג'טים מבית מיקרוסופט) הם יחפשו גאדג'ט שנראה מקצועי והסממן הראשון שמעיד על כך הוא איכות האייקון. אייקון מקצועי יכול להיות מה שיגרום לאנשים לרצות להכנס וללמוד עוד על הגאדג'ט וכמובן להוריד אותו להתנסות בו בעצמם. אל תשכחו לשווק את הגאדג'ט שלכם כמו שצריך, ולהשקיע בדברים שנראים בתחילה פחות חשובים, כמו איכות האייקון.
כל אשר נותר לנו לעשות הוא לאחל לכם בהצלחה, וכמובן אל תהססו לפרסם את הגאדג'טים שלכם ולהתעייץ בכל בעיה שלא תעלה בפורומי התכנות והעיצוב שלנו.