ולתוכנה האחרונה איתה בדקנו ביצועים, HDTune:
Hitachi
|
iomega
|
Seagate
|
Western Digital
|
בבדיקות הקריאה של HDTune, מהירות הקריאה הממוצעת של כל הכוננים כמעט זהה. עם זאת, ה-WD איטי יותר בזמן הגישה הממוצע, וגם מהירות ה-Burst שלו נמוכה יותר.
מהבדיקות עולה תמונה דיי ברורה בנוגע לביצועים של הכוננים השונים. ראשית, קל לראות כי ה-WD מרגיש בנוח בעת קריאה וכתיבה של קבצים גדולים, אבל לא עומד באותו הקו של המתחרים שלו בעת עבודה עם קבצים קטנים. הדבר נתמך על ידי זמני גישה ארוכים יחסית. בנוסף, ה-Hitachi מצליח לשמור על רמת ביצועים טובה בכל הבדיקות, כאשר הוא אינו נופל בצורה משמעותית בשום בדיקה, ובבדיקות מסוימות אף מציג את הביצועים הגבוהים ביותר, ביחוד בזמני הגישה ובקריאה של קבצים קטנים. כמו כן, ניתן לראות כי למרות השימוש בכוננים זהים, המוצר של Seagate מהיר יותר בעת כתיבה מאשר מקבילו מ-iomega.
כפי שניתן לראות מהבדיקות השונות, מהירות הקריאה הממוצעת של הכוננים דיי דומה, וזאת כיוון שהם כולם מוגבלים על ידי ממשק ה-USB2.0 שאינו מאפשר להעביר מידע בקצב דומה לזה של חיבורי SATA או PATA פנימיים אשר משמשים כוננים קשיחים.
למה אף אחד לא תומך ב ESATA ??
הגיע הזמן שיתחילו בתמיכה הזאת .
מה אם טמפרטורה?
אחלה ביקורת, אבל מה אם בדיקת טמפרטורה?
נתון לא פחות חשוב מרעש לדעתי…
ובאותו מחיר עדיף..
HD203WI + מארז שכולל USB 2.0 וגם eSATA
מה לגבי תחנת עגינה?
לדוגמה SEDNA SE-EHD-301U מאפשרת להחליף במהרה דיסקים קשיחים וגם נותנת להם להתקרר טוב יותר כי כחצי מהם חשוף לאוויר. האם היא יותר משתלמת ממארזים סגורים?
כונן Seagate הלך לאחר שבוע
לצערי רכשתי כזה כונן והוא התחיל להשמיע קליקים והיו לו קפיאות שהלכו והתגברו ואחרי שבוע (!) הוא הלך – אי אפשר היה לקרוא אותו. קראתי באינטרנט שהיו בעיות Firmware שפותרות את הבעיה אבל אצלי לא יכולתי כי הוא כבר היה במצב קטטוני.
זה לא הדיסק הראשון של Seagate שהלך לי, היו לי בעיות קשות על דיסקים 1GB שנמצאים אצלי בשני מערכי RAID 5. מתוך 10 דיסקים הלכו 4 תוך פחות משנה ולאחר מכן אייבורי החליפו את כול הנותרים ללא תשלום.
ל-4
אני חושב שזה יותר מתאים לפורום אמצעי אחסון, זה לא בהכרח קשור לביקורת הנ"ל.
לשאלתך- היתרון הוא לאנשים שמחליפים דיסקים בתדירות גבוהה, אם השימוש שלך לא מתאפיין כמו הנ"ל אז אין כאן שום יתרון. טמפרטורה זה לא ממש יתרון, כי מי אמר שדיסקים במארזים חיצוניים לוקים בחסר מהבחינה הזו? אולי במארזים מאיכות ירודה, לא כאלו שמומלצים בפורום אמצעי אחסון.
אין על WD מבחינת עמידות
יש לי כבר 3 שנים תדגם של – 500 גיגה, והוא עובד פיקס..בקרוב מאוד אני אקנה תדגם שהצגתם של WD 2 TB..פלוס דרך אגב
כבר יש דגם חדש עם USB 3.0 גם של WD
מה שכן ראיתי שכרגע יש אותו רק בנפח של 1TB מה שלא יספיק לי..
בכל מקרה עדיין לא התחילו לשווק אותו בארץ
ככה שאני אלך על הדגם הרגיל.
שטויות במיץ..
יש כבר בארץ כונן עם USB 3
זה מגיע בבאנדל עם כרטיס PCI מתאים הכולל חיבור USB3 מוצר מדהים ומהיר שחבל"ז.
כל השאר יש להם עוד ללמוד מהטכנולוגיה והרמה של WD… לא סתם זה המותג מס' 1 בעולם בתחום פיתרונות האיחסון.
1500 ש"ח???
קניתי לפני יומיים כונן WD2GB (אומנם לא אותו דגם אבל עדיין) בארצות הברית ב130$ המחירים בארץ לה הגיוניים בעליל!