מבחני ביצועים
תחילה בדקנו את כל הכוננים בעזרת התוכנה Sisof Sandra אשר מציגה מידע על הכונן.
Hitachi
|
iomega
|
Seagate
|
Western Digital
|
שני נתונים מעניינים שניתן לראות בצילומי המסך הם שה-Seagate וה-iomega הם כוננים שפועלים במהירות של 5900 סל"ד ולא של 7200 סל"ד. בעוד שבכוננים פנימיים זהו חיסרון, בכוננים חיצוניים בעלי חיבור USB אנו צופים כי לדבר תהיה השפעה נמוכה יותר וזאת עקב מגבלת רוחב הפס של ממשק ה-USB. עם זאת, יכולים להיות לכך יתרונות בדמות צריכת חשמל נמוכה יותר, וטמפרטורות עבודה נמוכות יותר, כמו גם עבודה שקטה יותר. דבר נוסף שניתן לשים לב אליו הוא שלמעשה ה-Seagate וה-iomega מכילים כונן זהה של חברת Seagate. אם כך, הביצועים שלהם אמורים להיות קרובים מאוד, והגורמים המכריעים בהתלבטות בין שניהם יהיו כנראה המחיר והעיצוב של הכוננים. מחברת iomega נמסר לנו כי בדרך כלל הם עושים שימוש בכוננים תוצרת Seagate, אך אין כל וודאות כי המצב יהיה זהה בעתיד. כמו כן, ניתן לראות כי הכונן הכלול ב-WD הוא ה-WD20EADS, מסדרת ה-Caviar Green של החברה, בעלת צריכת החשמל הנמוכה יותר וכפועל יוצא מכך גם שקטה יותר וקרירה יותר משאר הסדרות של החברה.
למה אף אחד לא תומך ב ESATA ??
הגיע הזמן שיתחילו בתמיכה הזאת .
מה אם טמפרטורה?
אחלה ביקורת, אבל מה אם בדיקת טמפרטורה?
נתון לא פחות חשוב מרעש לדעתי…
ובאותו מחיר עדיף..
HD203WI + מארז שכולל USB 2.0 וגם eSATA
מה לגבי תחנת עגינה?
לדוגמה SEDNA SE-EHD-301U מאפשרת להחליף במהרה דיסקים קשיחים וגם נותנת להם להתקרר טוב יותר כי כחצי מהם חשוף לאוויר. האם היא יותר משתלמת ממארזים סגורים?
כונן Seagate הלך לאחר שבוע
לצערי רכשתי כזה כונן והוא התחיל להשמיע קליקים והיו לו קפיאות שהלכו והתגברו ואחרי שבוע (!) הוא הלך – אי אפשר היה לקרוא אותו. קראתי באינטרנט שהיו בעיות Firmware שפותרות את הבעיה אבל אצלי לא יכולתי כי הוא כבר היה במצב קטטוני.
זה לא הדיסק הראשון של Seagate שהלך לי, היו לי בעיות קשות על דיסקים 1GB שנמצאים אצלי בשני מערכי RAID 5. מתוך 10 דיסקים הלכו 4 תוך פחות משנה ולאחר מכן אייבורי החליפו את כול הנותרים ללא תשלום.
ל-4
אני חושב שזה יותר מתאים לפורום אמצעי אחסון, זה לא בהכרח קשור לביקורת הנ"ל.
לשאלתך- היתרון הוא לאנשים שמחליפים דיסקים בתדירות גבוהה, אם השימוש שלך לא מתאפיין כמו הנ"ל אז אין כאן שום יתרון. טמפרטורה זה לא ממש יתרון, כי מי אמר שדיסקים במארזים חיצוניים לוקים בחסר מהבחינה הזו? אולי במארזים מאיכות ירודה, לא כאלו שמומלצים בפורום אמצעי אחסון.
אין על WD מבחינת עמידות
יש לי כבר 3 שנים תדגם של – 500 גיגה, והוא עובד פיקס..בקרוב מאוד אני אקנה תדגם שהצגתם של WD 2 TB..פלוס דרך אגב
כבר יש דגם חדש עם USB 3.0 גם של WD
מה שכן ראיתי שכרגע יש אותו רק בנפח של 1TB מה שלא יספיק לי..
בכל מקרה עדיין לא התחילו לשווק אותו בארץ
ככה שאני אלך על הדגם הרגיל.
שטויות במיץ..
יש כבר בארץ כונן עם USB 3
זה מגיע בבאנדל עם כרטיס PCI מתאים הכולל חיבור USB3 מוצר מדהים ומהיר שחבל"ז.
כל השאר יש להם עוד ללמוד מהטכנולוגיה והרמה של WD… לא סתם זה המותג מס' 1 בעולם בתחום פיתרונות האיחסון.
1500 ש"ח???
קניתי לפני יומיים כונן WD2GB (אומנם לא אותו דגם אבל עדיין) בארצות הברית ב130$ המחירים בארץ לה הגיוניים בעליל!