Western Digital My Book Elite
האריזה של ה-WD קטנה יותר מאשר שני הכוננים הקודמים, אך כשפותחים אותה מגלים תכולה דומה מאוד:
- כונן בנפח 2TB
- ספק כח חיצוני + מתאם לשקע ישראלי ובריטי
- כבל USB
- סמדריך קצר למשתמש
WD לא כללו מעמד עם הכונן שלהם, אך בתחתית הכונן ישנן רגליים אשר משמשות להעמדה אנכית שלו. מיקום אופקי של הכונן אפשרי, אך לא קיימות רגליות שירחיקו אותו מהמשטח ויאפשרו איוורור טוב לקירור הכונן.
העיצוב של ה-WD הוא ללא כל צל של ספק הייחודי ביותר. אומנם הכונן עצמו נראה סולידי יחסית ולא מצועצע מדיי, הכולל לד לבן בודד בחזית הכונן, אך הדבר שמושך את תשומת הלב הוא הצג בחזית הכונן. המחשבה הראשונה שקופצת לראש היא: "למה אני צריך אותו ומה אני יכול לעשות איתו?" ובכן, מסתבר שהצג הזה שונה ממה שניתן לחשוב תחילה. הצג מבוסס על ה-e-paper, ולכן מסוגל להציג את המידע גם ללא חיבור קבוע לחשמל. על גבי הצג מוצג שם הכונן, אשר ניתן לשנות אותו בעזרת תוכנה המצורפת לכונן. בשורה התחתונה של הצג ישנו סמל של מנעול אשר דלוק במידה ובחרתם לנעול בססמא, ולבסוף בקרה על כמות המקום הפנוי בכונן, הן בספרות, והן בגרף.
עם הכונן של WD מגיע תוכנת ה-SmartWare. התוכנה מכילה לא מעט כלים, וכולם מסודרים בצורה נוחה מאוד לשימוש. ראשית, ניתן לראות בצורה קלה ומהירה את חלוקת המידע על גבי כל אחד מהכוננים במחשבים (כמה מהמידע הוא מוזיקה, כמה הוא וידאו, כמה מקום פנוי, וכו'). בלשונית ה-Backup ניתן לבצע גיבוי למידע מהמחשב על גבי הכונן על פי קטגוריות (תמונות, דואר, וידאו), ובלשונית ה-Retrieve ניתן לשחזר מידע זה. כאשר עוברים ללשונית האחרונה, Settings, מופיעות מספר רב של אפשרויות.
ראשית, ניתן לבחור ב-Set Up Software, ולבחור האם גיבוי מידע יתבצע באופן רציף, או רק בעת שהכונן אינו בשימוש, ניתן לשלוט על עידכוני תוכנה, והפעלה אוטומטית של התוכנה בעת חיבור הכונן. לחלופין, ניתן לבחור ב-Set Up Drive. בחלון זה ניתן לשנות את התוכן שיופיע על גבי צג הכונן, להפעיל את הגדרות הבטיחות (הגנת ססמא) של הכונן, לבצע בדיקה עצמית של הכונן, לקבוע טיימר אשר יכבה את הכונן לאחר פרק זמן קבוע, ולבסוף למחוק את המידע מהכונן.
גילוי נאות: הכונן הראשון שקיבלנו לבדיקה הגיע פגום פיזית ובלתי שמיש. הכונן החלופי כשל באופן עקבי באחת הבדיקות. הכונן השלישי עבר בהצלחה את כל הבדיקות, והביקורת מבוססת עליו.
למה אף אחד לא תומך ב ESATA ??
הגיע הזמן שיתחילו בתמיכה הזאת .
מה אם טמפרטורה?
אחלה ביקורת, אבל מה אם בדיקת טמפרטורה?
נתון לא פחות חשוב מרעש לדעתי…
ובאותו מחיר עדיף..
HD203WI + מארז שכולל USB 2.0 וגם eSATA
מה לגבי תחנת עגינה?
לדוגמה SEDNA SE-EHD-301U מאפשרת להחליף במהרה דיסקים קשיחים וגם נותנת להם להתקרר טוב יותר כי כחצי מהם חשוף לאוויר. האם היא יותר משתלמת ממארזים סגורים?
כונן Seagate הלך לאחר שבוע
לצערי רכשתי כזה כונן והוא התחיל להשמיע קליקים והיו לו קפיאות שהלכו והתגברו ואחרי שבוע (!) הוא הלך – אי אפשר היה לקרוא אותו. קראתי באינטרנט שהיו בעיות Firmware שפותרות את הבעיה אבל אצלי לא יכולתי כי הוא כבר היה במצב קטטוני.
זה לא הדיסק הראשון של Seagate שהלך לי, היו לי בעיות קשות על דיסקים 1GB שנמצאים אצלי בשני מערכי RAID 5. מתוך 10 דיסקים הלכו 4 תוך פחות משנה ולאחר מכן אייבורי החליפו את כול הנותרים ללא תשלום.
ל-4
אני חושב שזה יותר מתאים לפורום אמצעי אחסון, זה לא בהכרח קשור לביקורת הנ"ל.
לשאלתך- היתרון הוא לאנשים שמחליפים דיסקים בתדירות גבוהה, אם השימוש שלך לא מתאפיין כמו הנ"ל אז אין כאן שום יתרון. טמפרטורה זה לא ממש יתרון, כי מי אמר שדיסקים במארזים חיצוניים לוקים בחסר מהבחינה הזו? אולי במארזים מאיכות ירודה, לא כאלו שמומלצים בפורום אמצעי אחסון.
אין על WD מבחינת עמידות
יש לי כבר 3 שנים תדגם של – 500 גיגה, והוא עובד פיקס..בקרוב מאוד אני אקנה תדגם שהצגתם של WD 2 TB..פלוס דרך אגב
כבר יש דגם חדש עם USB 3.0 גם של WD
מה שכן ראיתי שכרגע יש אותו רק בנפח של 1TB מה שלא יספיק לי..
בכל מקרה עדיין לא התחילו לשווק אותו בארץ
ככה שאני אלך על הדגם הרגיל.
שטויות במיץ..
יש כבר בארץ כונן עם USB 3
זה מגיע בבאנדל עם כרטיס PCI מתאים הכולל חיבור USB3 מוצר מדהים ומהיר שחבל"ז.
כל השאר יש להם עוד ללמוד מהטכנולוגיה והרמה של WD… לא סתם זה המותג מס' 1 בעולם בתחום פיתרונות האיחסון.
1500 ש"ח???
קניתי לפני יומיים כונן WD2GB (אומנם לא אותו דגם אבל עדיין) בארצות הברית ב130$ המחירים בארץ לה הגיוניים בעליל!