בדיקות נוספות
כמצופה, המהירות אינה המדד היחיד אשר משפיע בעת בחירת הכונן המתאים ביותר, בטח ובטח שלא כאשר הביצועים של כל הכוננים נופלים משמעותית אל מול כוננים פנימיים. אם כך, מהם ההבדלים הנוספים בין הכוננים? מבחינה עיצובית אין טעם לבחור את המועדף עלינו שכן לכל אחד טעם שונה, והצילומים של הכוננים השונים מאפשרים לכל אחד מהקוראים לבחור לעצמו את הכונן המועדף עליו.
הכונן של Hitachi היה ללא ספק הרועש ביותר בבדיקת רעש, ולטעמנו ללא כל סיבה הגיונית. הביצועים שלו אינם מצדיקים רמת רעש שכזו, ומידת הרעש שכונן זה מפיק אינה עומדת באותה השורה עם כוננים מודרניים כלל. למי שהשקט חשוב לו כדאי לחפש חלופות אחרות ושקטות יותר. שאר הכוננים היו שקטים יותר משמעותית, והפיקו עוצמת רעש דומה אשר לא הפריע לנו כלל בעת העבודה, גם לא בעת צפייה בסרט או האזנה למוזיקה, פעולות אשר דורשות מהכונן להיות שקט מאוד.
הכונן של Seagate הוא הגדול ביותר בביקורת זו, ולכן למי שמחפש כונן להתנייד איתו כדאי לבדוק האם מדובר על גודל שהוא יוכל להתנייד עימו בנוחות. יחד עם זאת, המעמד האופקי הכלול, ורגליות הגומי בצידו של הכונן בהחלט מקלים על מיקום הכונן בצורה יציבה.
ה-iomega הינו הכונן הקטן ביותר בביקורת זו, ולכן יהיה הנוח ביותר לניוד, זאת כיוון שספקי הכח המצורפים לכל ארבעת הכוננים הינם בגודל דומה. עם זאת, הוא משתמש בחיבור USB Type B, אשר נמצא גם במדפסות, אך נפוץ פחות מאשר חיבור ה-mini-USB שבו משתמשים שאר הכוננים. לדעתנו זהו חיסרון בעיקר למי שבונה על כך שכבל ה-USB זמין אצל כולם.
אהבנו את הצג בחזית הכונן של WD, אשר מציג הן את הנפח הפנוי בכונן, והן את השם שתבחרו עבורו. הדבר מזכיר תיקיות משרדיות אשר מתויגות בהתאם לתכולתן. עם זאת, כיוון שהסיכוי שיהיו לכם מספר כוננים שכאלה ויהיה לצג שימוש פרקטי הוא נמוך, וכנראה שהשימוש העיקרי שלו יהיה ליופי בלבד. למרות זאת מדובר על תוספת אשר מייחדת את הכונן, ועוזרת לו לבלוט אל מול המתחרים.
בתחום התוכנה כל הכוננים הציגו אפשרות גיבוי נוחה וקלה לשימוש. הכונן של Seagate מציג אפשרות סינכרון קלה מאוד של הכונן עם המידע על גבי המחשב, אשר תקל משמעותית על משתמשים שעובדים על יותר ממחשב אחד וצריכים לסנכרן את הקבצים שלהם בין המחשבים כל פעם. גם iomega, עם תוכנת QuikProtect, מציעה אפשרות נוחה לשמור עותק מעודכן של קבצים נבחרים על גבי הכונן. ה-WD SmartWare, מעבר לאפשרויות הגיבוי, מכילה גם כלים לניהול הכונן כמו בדיקה שלו ופירמוט שלו, אך בכל בנוגע לגיבוי נטו היא אינה גמישה כמו שאר התוכנות. לאלו מכם אשר תהו אם התוכנה של Segate תתאים ל-iomega, עקב הדמיון בין שני הכוננים, ניסינו להפעיל את הכונן של iomega עם התוכנה של Seagate, אך היא לא זיהתה את הכונן ככונן של Seagate, ולכן לא ניתן היה לעבוד עימה על גבי ה-iomega.
למה אף אחד לא תומך ב ESATA ??
הגיע הזמן שיתחילו בתמיכה הזאת .
מה אם טמפרטורה?
אחלה ביקורת, אבל מה אם בדיקת טמפרטורה?
נתון לא פחות חשוב מרעש לדעתי…
ובאותו מחיר עדיף..
HD203WI + מארז שכולל USB 2.0 וגם eSATA
מה לגבי תחנת עגינה?
לדוגמה SEDNA SE-EHD-301U מאפשרת להחליף במהרה דיסקים קשיחים וגם נותנת להם להתקרר טוב יותר כי כחצי מהם חשוף לאוויר. האם היא יותר משתלמת ממארזים סגורים?
כונן Seagate הלך לאחר שבוע
לצערי רכשתי כזה כונן והוא התחיל להשמיע קליקים והיו לו קפיאות שהלכו והתגברו ואחרי שבוע (!) הוא הלך – אי אפשר היה לקרוא אותו. קראתי באינטרנט שהיו בעיות Firmware שפותרות את הבעיה אבל אצלי לא יכולתי כי הוא כבר היה במצב קטטוני.
זה לא הדיסק הראשון של Seagate שהלך לי, היו לי בעיות קשות על דיסקים 1GB שנמצאים אצלי בשני מערכי RAID 5. מתוך 10 דיסקים הלכו 4 תוך פחות משנה ולאחר מכן אייבורי החליפו את כול הנותרים ללא תשלום.
ל-4
אני חושב שזה יותר מתאים לפורום אמצעי אחסון, זה לא בהכרח קשור לביקורת הנ"ל.
לשאלתך- היתרון הוא לאנשים שמחליפים דיסקים בתדירות גבוהה, אם השימוש שלך לא מתאפיין כמו הנ"ל אז אין כאן שום יתרון. טמפרטורה זה לא ממש יתרון, כי מי אמר שדיסקים במארזים חיצוניים לוקים בחסר מהבחינה הזו? אולי במארזים מאיכות ירודה, לא כאלו שמומלצים בפורום אמצעי אחסון.
אין על WD מבחינת עמידות
יש לי כבר 3 שנים תדגם של – 500 גיגה, והוא עובד פיקס..בקרוב מאוד אני אקנה תדגם שהצגתם של WD 2 TB..פלוס דרך אגב
כבר יש דגם חדש עם USB 3.0 גם של WD
מה שכן ראיתי שכרגע יש אותו רק בנפח של 1TB מה שלא יספיק לי..
בכל מקרה עדיין לא התחילו לשווק אותו בארץ
ככה שאני אלך על הדגם הרגיל.
שטויות במיץ..
יש כבר בארץ כונן עם USB 3
זה מגיע בבאנדל עם כרטיס PCI מתאים הכולל חיבור USB3 מוצר מדהים ומהיר שחבל"ז.
כל השאר יש להם עוד ללמוד מהטכנולוגיה והרמה של WD… לא סתם זה המותג מס' 1 בעולם בתחום פיתרונות האיחסון.
1500 ש"ח???
קניתי לפני יומיים כונן WD2GB (אומנם לא אותו דגם אבל עדיין) בארצות הברית ב130$ המחירים בארץ לה הגיוניים בעליל!