היום, כשכל מחשב ממוצע מכיל כונן בנפח של טרה-בייט ומעלה, לשמור על גבי המחשב כמויות עצומות של מוזיקה, סרטים, ומשחקים נראה כדבר שגרתי לחלוטין. אך ברגע שאנו רוצים להתנייד עם המידע הזה, אנו בבעיה. מחשבים ניידים מכילים בדרך כלל כוננים קטנים יותר בנפחים של כחצי טרה-בייט לכל היותר, עקב המגבלה של הגודל הפיזי, וכונני פלאש (DOK) עדיין מגיעים בנפחים נמוכים יותר משמעותית, וגם המחיר למגה-בייט הרבה יותר גבוה. אז מה עושה מי שמחפש אפשרות לשמור מידע רב אך להיות מסוגל להתנייד איתו ממקום למקום? הפיתרון הוא כמובן כונן קשיח חיצוני.
כוננים קשיחים חיצוניים מגיעים במגוון רב של צורות וגדלים. השינויים מתבטאים בסוג הממשק המשמש לחיבור הכונן למחשב, נפח ומהירות העבודה של הכוננים, גודל פיזי, ומידת העמידות שלהם (שהיא לא כל כך גבוהה, לפי הביקורת האחרונה שעשינו). כמו כן, כיום אנו אף עדים לשינוי נוסף בדמות כונני SSD, שכפי הנראה עם הזמן ייכנסו לשוק בצורה חזקה יותר בזכות ירידת מחירים ועליה בנפחים.
בביקורת זו אנו נבדוק ארבעה כוננים חיצוניים בעלי מפרטים דיי דומים, כאשר כל כונן מגיע אלינו מחברה אחרת. הכוננים שנסקור הם:
- Seagate FreeAgent Desk
- Hitachi Simpledrive 3
- Western Digital My Book Elite
- iomega Prestige Desktop Hard Drive
כל הכוננים חולקים ביניהם לא מעט מאפיינים. כולם בגודל פיזי דומה, ולא ניתן להגדיר אף אחד מהם כנייד, אלא יותר כניתן לניוד, שכן לעבודה בדרכים הם לא מתאימים, אך אין שום בעיה להכניס אותם לתיק בכדי להשתמש בהם עם מחשב אחר או במקום אחר. כמו כן, כל הכוננים מתחברים למחשב בעזרת ממשק ה-USB שהוא הנפוץ ביותר בשוק זה, וארבעתם משתמשים בספק כח חיצוני לצורך אספקת המתח. זאת כיוון שצריכת החשמל שלהם גבוהה יותר מזו שניתן להעביר על גבי חיבור USB (וגם על גבי התקן החדש USB3.0). ארבעת הכוננים שקיבלנו הם בעלי נפח זהה של 2 טרה-בייט, והם נמכרים במחירים דומים יחסית, מלבד הכונן של Western Digital שהוא יקר יותר.
במהלך הביקורת נעמיד את שלושת הכוננים זה מול זה ונבדוק את ביצועי הקריאה והכתיבה שלהם, ורמת הניידות שלהם אשר תיקבע לפי הגודל, משקל הכונן, וספק הכח שלו (שחובה לנייד יחד איתו). אם כן, נתחיל בהצגת המתמודדים.
למה אף אחד לא תומך ב ESATA ??
הגיע הזמן שיתחילו בתמיכה הזאת .
מה אם טמפרטורה?
אחלה ביקורת, אבל מה אם בדיקת טמפרטורה?
נתון לא פחות חשוב מרעש לדעתי…
ובאותו מחיר עדיף..
HD203WI + מארז שכולל USB 2.0 וגם eSATA
מה לגבי תחנת עגינה?
לדוגמה SEDNA SE-EHD-301U מאפשרת להחליף במהרה דיסקים קשיחים וגם נותנת להם להתקרר טוב יותר כי כחצי מהם חשוף לאוויר. האם היא יותר משתלמת ממארזים סגורים?
כונן Seagate הלך לאחר שבוע
לצערי רכשתי כזה כונן והוא התחיל להשמיע קליקים והיו לו קפיאות שהלכו והתגברו ואחרי שבוע (!) הוא הלך – אי אפשר היה לקרוא אותו. קראתי באינטרנט שהיו בעיות Firmware שפותרות את הבעיה אבל אצלי לא יכולתי כי הוא כבר היה במצב קטטוני.
זה לא הדיסק הראשון של Seagate שהלך לי, היו לי בעיות קשות על דיסקים 1GB שנמצאים אצלי בשני מערכי RAID 5. מתוך 10 דיסקים הלכו 4 תוך פחות משנה ולאחר מכן אייבורי החליפו את כול הנותרים ללא תשלום.
ל-4
אני חושב שזה יותר מתאים לפורום אמצעי אחסון, זה לא בהכרח קשור לביקורת הנ"ל.
לשאלתך- היתרון הוא לאנשים שמחליפים דיסקים בתדירות גבוהה, אם השימוש שלך לא מתאפיין כמו הנ"ל אז אין כאן שום יתרון. טמפרטורה זה לא ממש יתרון, כי מי אמר שדיסקים במארזים חיצוניים לוקים בחסר מהבחינה הזו? אולי במארזים מאיכות ירודה, לא כאלו שמומלצים בפורום אמצעי אחסון.
אין על WD מבחינת עמידות
יש לי כבר 3 שנים תדגם של – 500 גיגה, והוא עובד פיקס..בקרוב מאוד אני אקנה תדגם שהצגתם של WD 2 TB..פלוס דרך אגב
כבר יש דגם חדש עם USB 3.0 גם של WD
מה שכן ראיתי שכרגע יש אותו רק בנפח של 1TB מה שלא יספיק לי..
בכל מקרה עדיין לא התחילו לשווק אותו בארץ
ככה שאני אלך על הדגם הרגיל.
שטויות במיץ..
יש כבר בארץ כונן עם USB 3
זה מגיע בבאנדל עם כרטיס PCI מתאים הכולל חיבור USB3 מוצר מדהים ומהיר שחבל"ז.
כל השאר יש להם עוד ללמוד מהטכנולוגיה והרמה של WD… לא סתם זה המותג מס' 1 בעולם בתחום פיתרונות האיחסון.
1500 ש"ח???
קניתי לפני יומיים כונן WD2GB (אומנם לא אותו דגם אבל עדיין) בארצות הברית ב130$ המחירים בארץ לה הגיוניים בעליל!