ויקיליקס חוזר לכותרות : כולכם נדפקתם"
הו, כמה שויקיליקס אוהבים תאוריות קונספירציה. פעם אחר פעם אנחנו מקבלים מסמכים מסווגים כביכול שמציגים לנו שחיתויות והפרות חוק במוסדות פיננסיים ובממשלות ברחבי העולם, הם מגיעים לכותרות של כל סוכנויות החדשות בעולם – ושום דבר לא קורה. אנחנו, כנראה, נהנים מפלישה לפרטיות שלנו.
ביום רביעי האחרון נכח ג'וליאן אסאנג', מייסד אתר ההדלפות המפורסם ויקיליקס במסיבת עיתונאים, וכמובן שלא פספס את ההזדמנות למעט פרסום. אסאנג' טוען כי ישנה תעשייה שלמה שמפתחת ומספקת כלים למעקב אחר ההמונים, ומוכרת אותם לדיקטטורים ולדמוקרטיות ללא שום הבחנה. אותם גופים, כאשר בניהם נמנות ממשלות, מוסדות פרטיים וצבאות, משתמשים בכלים האלה על מנת לעקוב ולנטר אחר אוכלוסיות שלמות.
"למי כאן יש אייפון?", שאל אסאנג' את הקהל שלו. "למי כאן יש בלאקבארי?, מי כאן משתמש בג'ימייל? ובכן, כולכם נדפקתם".
ראינו כבר שפייסבוק הסתבכה בגלל שלא שמרה על פרטיותם של משתמשיה, אבל עכשיו אסאנג' טוען כי כך נוהגות גם חברות נוספות, בניהן אפל, RIM וגוגל.
הדו"ח טוען כי מערכות הניטור מיוצרות במדינות מערביות שונות, כאשר ישראל בניהן. בין החברות שמספקות את תוכנות המעקב ניתן למצוא את חברת "נייס מערכות" ואת חברת "אלתא מערכות". האם זה אומר שגם הממשלה שלנו עוקבת אחרינו, או שאלה הם רק מוצרי ייצוא?
אתר ויקיליקס מדגיש כי הניטור שמבצעים אותם גופים עצומים אינו נתון לפיקוח של שום גורם, והם יכולים לנתר כל מידע שירצו ולעשות בו כל שימוש שירצו. הם יכולים לצטט לשיחות טלפון, להשתלט על מחשבים ולעקוב אחרי מיקומים של מכשירים סלולאריים גם כאשר הם כבויים.
האם זו עוד תאוריית קונספירציה או העולם בו אנו חיים? ספרו לנו מה אתם חושבים בטוקבקים ובפורומים שלנו.


