פרטים חדשים צצים ברשת על מעבד שש-ליבתי חדש של אינטל מסדרת Core i7, ה-980 Extreme
לא מכבר החלה ענקית השבבים אינטל לשווק את שתי התושבות החדשות שלה, תושבת ה-LGA1156 ותושבת ה-LGA1366, אשר פונה לקהל יותר מקצועי באמצעות מעבדים עתירי ביצועים כגון ה-Core i7 וה-Core i9 הממשמש ובא.
לאחרונה, חשף אתר האינטרנט הסיני PConline פרטים טכניים על מעבד האקסטרים החדש של סדרת Core i7, הנקרא 980 Extreme. מעבד זה מבוסס על ארכיטקטורת ה-Westmere וצפוי לכלול 6 ליבות פיזיות ו-6 ליבות לוגיות באמצעות HyperThreading – סך הכל, 12 ליבות עיבוד.
כמו כל מעבדי האקסטרים של אינטל לדורותיהם, גם ה-980X יהיה מאופיין במכפלה פתוחה, דבר אשר תורם משמעותית ליכולות האוברקלוקינג (המהרה) של המעבד, ומעיד באופן מובהק כי הוא מיועד בראש ובראשונה לשוק הביצועים הגבוהים ולחובבי האוברקלוק.
תדר המעבד הוא 3.33GHz והוא יכיל כ-12MB זכרון מטמון משותף ברמה שלישית, בנוסף ל-64 קילובייט של מטמון ברמה הראשונה ו-256 קילובייט ברמה השניה, לכל ליבה).
מפרט המעבד החדש מקור: PConline |
בקר הזכרון המובנה במעבד יתמוך בזכרון מסוג DDR3 בשלושה ערוצים, נתון אופייני לתושבת ה-LGA1366 אליה הוא מיועד, והמעבד עצמו הינו בעל מעטפת חום של 130 וואט (מעטפת חום גבוהה יחסית לארכיטקטורה החסכונית) מה שאומר שאוברקלוקרים עלולים למצוא עצמם משתמשים בפתרונות קירור מתקדמים הרבה יותר על מנת להשיג תוצאות גבוהות עם המעבד.
הודות לארכיטקטורה המתקדמת ותהליך הייצור המתקדם של 32 ננו-מטרים, הצליחה אינטל לשמור על תדר מעבד גבוה גם ביחס למעבדים מרובעי הליבה, כך שכאשר יושק המעבד החדש ברבעון הראשון של 2010 (מחירו, אגב, צפוי לעמוד על $999), המשתמשים ירוויחו הן ביצועים גבוהים בתוכנות אשר יודעות לנצל את הליבות המרובות של המעבד, והן בתוכנות התלויות בתדר המעבד בלבד.
שלא כדרכה, אינטל מתכוונת להשיק את המעבד השש-ליבתי בסדרת Core i7 אף על פי שדובר רבות על כך שהמעבדים הראשונים בעלי שש ליבות ישתייכו לסדרת Core i9.
כמו כן, בעקבות השקת מעבדים חדשים בסדרת ה-Core i7, מחירם של המעבדים הקיימים (כגון ה-920 וה-975) צפוי לרדת – מה שיקרה ככל הנראה במחצית הראשונה של שנת 2010.
יצרניות לוחות האם מצדן כבר החלו להתכונן למעבדים החדשים בתושבת ה-LGA1366 בעלי ארכיטקטורת ה-Westmere, באמצעות עדכוני ביוס ללוחות ה-LGA1366 הקיימים.
WOW
GO GO GO INTEL ה אקסטרים 9650 שלי מתחיל להתבייש.. למרות שיש לי אותה כמות קאש.. 🙁 בוא נראה מה יעשו ה CORE I9.
טעות בכתבה
זהו ה CORE-I9 ,פשוט השם שלו יהיה I7-980EX
ל-2… אתה לא כזה חכם
ל2… המעבד לא ייקרא 980 CORE I9 I7-
Earlier reports stated that the Gulftown would be branded Core i9, but the final name has become Core i7 980X
ל-3 ו-4
עברית שפה קשה?
אין I9! לפחות לא בעתיד הנראה לעין מה שהיה אמור להיות I9 ה Gulftown יקרא I7-980EX
אילי
שמתם לב שככול שיורדים בננומטר
הטמפרטורה עולה
מוזר לא?
ל-6
אז מורידים קצת בננומטר, אל תשכח שמדובר ב-6 ליבות, הגדילו את כמות הטרנזיסטורים אז קיבלת יותר חום, אם ראית פעם מעבד I7 היית מבין שמדובר במעבד גדול פיסית, כלומר פיסת הסיליקון היא ענקית.
פיסת סיליקון וחום
הפיסת סיליקון היחידה של פמלה אנדרסון באמת גורמת לפליטת חום
לקרוא את 8
צודק
ל- 6
זה לא מוזר, עלית בדיוק על הבעיה שאיתה מתמודדים היום מהנדסים – מפני שמקטינים את הגודל הפיזי של הטרנזיסטורים הבסיס של כל אחד מהם נהיה קצר יותר ויותר ולכן יש מעין זליגה של זרם חשמלי במעבד => שזה למעשה איבוד של אנרגיה => וזה מתורגם בעיקר כפליטת חום מהמעבד וזה בעצם צריכת הספק גבוהה. ניתן לחלק את הפתרון לבעיה זו ל-2: הפתרון הפשוט שאותו כבר מיישמים זה למעשה הורדת מהירות שעון העבודה (זה גם מסביר למה בשנים האחרונות הייתה ירידה במהירות השעון) ושיפור ביצועי המעבד כפונקציה של עיבוד מקבילי (ולא מהירות שעון כפי שהיה נהוג עד לפני כמה שנים) דהיינו מעבד כפול ליבה, מרובע ליבה וכו'…
הפתרון המסובך יותר מתקשר לפיתוח טרנזיסטורים חדשים מחומרים אחרים שהם יציבים יותר (כיום יש פריצת דרך בשימוש חומר הגרפאן שאולי יניב מעתיד סופר מעבדים…) יש אפילו כיוונים בתחום הננו-טכנולוגיה כמו הנדסת חומרים הממרים חום בחזרה לזרם חשמלי או ננו-חוטים או שאם כבר מדברים על העתיד אין ספק שהדור הבא של המחשבים יהיו מחשבים קוונטים שעובדים על עקרון שונה לגמרי.
קוונטים
רחוקים מאוד ממעבדים כאלה.. לפחות עשרות שנים.