מחירי אמצעי האחסון – יתייצבו כבר?
כולנו זוכרים לטובה את הימים בהם כונן קשיח בגודל של טרה-בייט עלה בסביבות הקצת יותר מ-300 שקלים. הימים האלו נעלמו בבת אחת ברגע בו פקד שיטפון כבד את מדינת תאילנד, בה יוצרו עד אותה תקופה רוב הכוננים הקשיחים שבעולם. בגלל המחסור, זינקו המחירים, ורק לאחרונה התחילו לרמוז על כמה הם היו נמוכים פעם. אנחנו מקווים כי השנה יחזרו לעצמם לגמרי, ונוכל שוב להרשות לעצמנו לזרוק ללא חשש את כל התמונות, הסרטים, המשחקים, שברצוננו למחשב ללא חשש ממחסור במקום.
ראוי להזכיר בנימה זו גם את כונני ה-SSD, שבשנה הזו ירד מחירם עד לרמה כזו שאורגנו באתר זוג מכירות קבוצתיות מוצלחות שלהם. כידוע, יתרונותיהם על הכוננים הקשיחים הם רבים, בין היתר אמינות וביצועים, כשיתרונם של הקשיחים נותר היכולת להגיע בקלות לנפחים אדירים (אם מישהו ראה SSD בגודל 3 טרה-בייט במחיר שפוי, שיקום), וכמובן יחס הנפח למחיר. אנחנו מקווים כי השנה, ישיגו סוף סוף ה-SSDים את הכוננים הקשיחים גם בפרמטר הזה.
זה לא כל כך נעים לראות מפעל סגור |
גם לאלטרנטיבות הזולות שבצללים מגיעה טעימה מאור הזרקורים
בואו נודה באמת – אנחנו ישראלים, ואנחנו אוהבים אלטרנטיבות זולות. במקרים רבים, קורה כי יצרן גדול דוגמת: סמסונג, אפל, דל או כל מותג נחשק העולה על דעתכם, פונה ליצרן קטן משמעותית אי שם במזרח (או שהאחרון זוכה באיזה מכרז שהראשון הציע) בכדי שייצר עבורו מוצר אלקטרוני מסויים, מדביקה על המוצר את שמה ומוכרת אותו כשלה. אז מתחיל היצרן הקטן מאי שם במזרח למכור את המוצר אותו הוא מייצר ממילא תחת שמו ובמחיר זול משמעותית מכיוון שעדיין איננו מותג נחשק.
ראינו דוגמה מצויינת לכך השנה, עם מסכי ה-27" הזולים משמעותית מאחיהם היוקרתיים יותר. מסכים אלו מיוצרים לרוב בקוריאה, מבוססים על פאנל ה-S-IPS המיוצר בעצמו על ידי LG (שאותה אין כל צורך להציג במידה וחייתם על הפלאנטה הזאת בשנים האחרונות), אינם נופלים מאחיהם היקרים משמעותית יותר באיכות התמונה אך לפעמים חסרים בתחום הנדסת האנוש, כשהבעיה ה"מהותית" היחידה בהם היא שאינם מגיעים ממקור מוכר. כך או כך, היינו רוצים לראות יבואן מרים ראש, ומתחיל להביא מסכים אלו לארץ בצורה סדרתית. כך נהנה כולנו מגודלם ומאיכות תמונתם של מסכי 27" ובמחירים הגיוניים.
יעשה עליה? |
דוגמה נוספת לנושא היא סמארטפונים. ברור, כולם רוצים לעצמם גאלאקסי אס 3 או אייפון חמש חדש ונוצץ, אבל מעטים מודעים לעובדה שאי שם בסין הרחוקה, ישנם יצרני ציוד תקשורת ענקיים (סין עצמה ענקית, מה שאומר שיצרן מקומי מתחרה לפעמים בקנה המידה של יצרן מערבי, גם אם הוא מגביל את תפוצת מוצריו לשוק הסיני) דוגמת: Huawei, Oppo, ZTE, ולאחרונה – גם Xiaomi. החברה העיזה לקרוא תיגר על יצרנים גדולים וותיקים ממנה בהרבה ונכון להיום איכות הסמארטפונים מתוצרה אינם נופלים מאלו של סמסונג עצמה. קיים אפילו תרגום לעברית שכבר זמין לממשק לרום ה-MIUI, שמבוסס על אנדרואיד אבל משנה אותו מקצה לקצה וכנראה בצורה טובה. מה נשאר, אתם שואלים? יבואן שיעיז להביא אותם, ורבים מוצלחים אחרים, לארץ הקודש.
משרד הקליטה כנראה אינו הכתובת במקרה זה |
לפעמים, הדשא של השכן באמת ירוק יותר
במשך שנים, קינאנו באחינו באירופה מסיבה אחת מני רבות: מהירויות הורדה והעלאה מאוזנות, ומהירות בצורה מסחררת, בניגוד למצב כיום, בו רק מהירות ההורדה בארץ מספקת. ישנן הרבה סיבות למה היינו רוצים כאלו מהירויות העלאה: הסרטון ליוטיוב שיוצא לחלק מאיתנו להעלות מדי פעם, תקשורת מהירה ויציבה עם שירותי האחסון בענן שצברו תאוצה באופן משמעותי השנה וכמובן, נושא ששופר משמעותית עם הקמת הכבל התת ימי החדש של בזק, והוא זמני הגישה לשרתים אירופאים ואמריקאיים. אנחנו מקווים שהשנה יציעו ספקיות האינטרנט חבילות בעלות קצבי העלאה מהירים אף הם, ולא רק במהירויות הורדה גבוהות.
גם אנחנו רוצים |
אורן- התעגעתי לכתבות שלך!
אינשללה שהדיסקים הקשיחים יגיעו למחיר נורמלי
אין סיכוי שזה יקרה,
אך הייתי שמח להורדת מחירים קיצונית בגזרת כרטיסי המסך… מי פה לא חולם על GTX 670 ב-200$?! D:
הורדת מחירי החומרה והמס…
את האמת,הכי הייתי רוצה הורדה של מחירי חומרה ופיתוח של הגיימינג בתור ספורט בארץ.
נהניתי מהמאמר. שנה טובה:)