לא הצלחתם להשיג את כרטיסי המסך החדשים והמדוברים של NVIDIA בגל ההשקה הראשון? יכול להיות שבעצם יצאתם בזול
קבלים זולים, דרייברים שאינם בשלים או חסך בתקשורת בין NVIDIA לשותפותיה – אף אחד עדיין לא יודע מה הסיבה המדוייקת לכך, אך עם זאת נראה כי לא ניתן להתעלם מכמות גוברת של תלונות מתועדות אודות תקלות טכניות בלתי צפויות בכרטיסי ה-GeForce RTX 3080 (וגם בדגמי ה-RTX 3090) החדשים, אשר מתבטאות בקריסות פתאומיות, הופעה של ארטיפקטים ויזואליים ומאפיינים נוספים המעידים על חוסר יציבות בפעולה של הדגמים המתקדמים והיוקרתיים הללו.
קשה לאמוד את היקף התקלות הבלתי צפויות האלו כשאנחנו לא יודעים כמה כרטיסי RTX 3080 הוצעו למכירה ברחבי הגלובוס עד כה, אך הודאות רשמיות של כל היצרניות המרכזיות בתחום בעצם קיומה של הבעיה מעיד היטב על כך שלא מדובר בכמה מקרים מוזרים ובלעדיים אלא במשהו נרחב ומשמעותי יותר שבלתי אפשרי לטאטא מתחת לשטיח.
ההערכות המובילות כרגע מצביעות על כך שבחירה בקבלים שאינם איכותיים ויציבים מספיק בהתאם לדרישת הסף המינימלית של NVIDIA (אך בניגוד להמלצה שלה), בשילוב עם מערכת ה-GPU Boost שמתיימרת לספק תדרי עבודה גבוהים ככל הניתן, עלולה ליצור נקודות כשל בלתי צפויות – מה שהוביל בין היתר ליצירת "רשימות שחורות" ברשת של דגמים אשר עושים שימוש במערכי הקבלים החשודים, למורת רוחן של היצרניות עצמן שאינם ממהרות לנעוץ את האשמה בבחירות ההנדסיות שעברו את תהליכי האישור והאימות שלהן וגם של אנשי NVIDIA עצמם.
עם זאת, דיווחים מסויימים על קריסות גם בכרטיסי Ampere שכוללים מערכי קבלים איכותיים ומתקדמים יותר עשויה להעיד כי הבעיה אינה מסתכמת אך ורק בבחירת הרכיבים הללו – יתכן כי תדרי ה-GPU Boost המירביים אליהם מנסים להגיע הכרטיסים עשויים לגרום לכשלים כמעט בכל דגם כאשר ישנה הצטרפות מקרים מתאימה, ויתכן כי מקור הבעיה נעוץ באיזור חומרתי או תוכנתי שונה. השורה התחתונה היא ש-NVIDIA והיצרניות שמספקות את רוב כרטיסי הדור החדש לחנויות יזדקקו לספק הסברים ומעשים בכדי לרצות את המאמצים המוקדמים ששילמו ממיטב כספם עבור החומרה הנוצצת, וכמו כן להחזיר את האמון של אלפים רבים שניצבים בתור (דיגיטלי) לרכישה עתידית וכעת עשויים לפתח חשש ולהתחיל לפזול לכיוון ההשקה המתקרבת של דגמי ה-RDNA 2 מ-AMD.
במקרה הטוב ביותר, נראה כי הבעיה תוכל להיפתר באמצעות מנהלי התקן מעודכנים שישנו את תדרי ההאצה עבור הכרטיסים השונים. אפשרות נוספת היא עדכוני קושחה מצד יצרניות הכרטיסים שינסו לטפל בבעיות – והאפשרות הבעייתית ביותר היא דגמים מסויימים שידרשו עדכון חומרתי (או במילים אחרות – RMA) על מנת לחזור למוטב. ראוי לציין כי כל תדרי ה-GPU Boost אליהם מסוגלים להגיע הכרטיסים מבית NVIDIA כשהם במיטבם אינם מהווים התחייבות קשיחה מצד החברה, כאשר התדר המירבי שיגדיר כרטיס כתקין הוא תדר ה-Boost הסטנדרטי שעשוי להיות נמוך ב-200MHz ויותר מהמקסימום שנצפה בתוכנות ניתוח בזמן אמת – כך שפתרון הקריסות עשוי להביא איתו הפחתה מסויימת בביצועים עבור הצרכנים שלא יוכלו להלין על כך.
אנחנו עדיין לא יודעים איך ייגמר הסיפור הזה, אך אין ספק כי הוא מהווה תזכורת ראויה לכך שבעולם החומרה לא תמיד טוב להיות לפני כולם.
הכל על דור ה-Ampere החדש של NVIDIA:
- המלך היקר הוא עירום: כרטיס מסך GeForce RTX 3090 TUF של ASUS בביקורת
- שווה להמתין קצת יותר: Gigabyte חושפת דגמי GeForce RTX 3000 עתידיים עם מגוון נפחי זכרונות
- כרטיס מסך Asus GeForce RTX 3080 TUF OC בביקורת מעמיקה: כוכב בוהק
- האנטומיה של הגרפיקה: צוללים אל תוך MSI RTX 3080 GAMING X TRIO
- כרטיס מסך MSI GeForce RTX 3080 GAMING X TRIO בביקורת: הנדסה משובחת לפניכם
- ה-RTX 3080 מחפש שותף: Core i9 10850K ראש בראש מול Ryzen 9 3900XT
- GeForce RTX 3080 Founders Edition: הביקורות והביצועים כבר כאן
- דגמים ומחירים ראשונים עבור דגמי ה-GeForce RTX 3000 כבר כאן – בישראל ובעולם
- כל דגמי כרטיסי המסך במקום אחד: ה-GeForce RTX 3000 של MSI
- כל דגמי כרטיסי המסך במקום אחד: GeForce RTX 3000 מבית ASUS
עדכון: מנהל התקנים חדש מגרסה 456.55 הופץ ברשת, מבצע שינויים מאחורי הקלעים – ופותר את מרבית הקריסות במרבית המקרים ועבור מרבית הדגמים כך נראה, ללא תלול בסוגי הקבלים הספיציפיים שמסתתרים מאחורי ליבת ה-Ampere. לשמחתנו, נראה כי התאמות אלו לא דרשו שום פשרה משמעותית של ביצועים בתמורה ליציבות, כאשר השוואות ישירות ראשונות בין מנהל ההתקנים הטרי לזה הקודם מציגות יכולות זהות כמעט לחלוטין עם הבדלים שמסתכמים בשגיאות סטטיסטיות סבירות.
יתכן שפוטנציאל ההמהרה עבור חלק מהדגמים צומצם על מנת להבטיח את היציבות החדשה, אך במבט כללי – נראה כי ב-NVIDIA הצליחו לפתור את הבעיה שהטריפה את חובבי החומרה בזריזות וביעילות עם פגיעה מינימלית באלו שהספיקו להשקיע את כספם ולהשיג את החומרות החדשות לפני כל השאר. נחזיק אצבעות כי מעתה ואילך הכל יעבוד כמתוכנן, ללא הפתעות בלתי רצויות ובלתי נעימות אחרות.
מה חדש ?
חבל שזה ככה, אבל ….
כל פעם אותו סיפור …
מוצרים יוצאים לשוק חצי אפויים.
לאן כל יצרן רץ ?
הכי מהר לארנק שלנו לפני שהמתחרה שלו יגיע לשם לפניו.
הייתה שאלה רטורית ….
בכל מקרה, תשובה ממצא.
ותשובה קצת צינית ומליצית…
לא מפתיע, מוצר חדש צפוי שיהיו בעיות חומרתיות או תוכנתיות, מקווה בשביל אלה שכן קנו שכל הבעיות בצד התוכנתי.
הם לא בצד התוכנתי.
הוא חושב שיתכן וכרגע לא ברור כלום:
אז הוא יכול לחשוב.
לפחות EVGA הודתה שאיכות הקבלים בכרטיסים גורמת לקריסות
( אני מניח שזה נוגע לכרטיסים מתוצרתה ).
זה גם נאמר בסרטון, אבל מי אמר שזה בעיה שדרייבר לא יכול לסדר? זו ספקולציה, בדיוק כמו שהיצרן ידרוש את הכרטיסים חזרה ויתקן אותם, שהיא גם ספקולציה.
ואני לא רואה במה עדיפה השניה מהראשונה, אדרבא, ע"פ סדר הטיפול ההיגוני קודם כל יבדקו טיפול תוכנתי, אחרי שישללו יעברו לטיפול חומרתי.
תוכנה לא בדקו, אז כבר קראנו קדיש על כל ה3080 שיש להם את הקבלים שמזוהים כבעיתיים? הרחקת לכת…
עד כמה שאני מבין, בעיה תוכנתית נוגעת לביצועים ושיפורם
או לחיךופין, להתאמה טובה יותר למטרות הכרטיס.
קבל דפוק בספק כח, שום תוכנה לא תתקן.
כך גם בלוח אם וכך גם בכל רכיב.
לא צריך להיות גאון חומרתי בשביל זה.
ואם יצרן אומר שאיכות הרכיבים לא משהו בלשון המעטה,
שום תוכנה לא תתקן את זה.
ואני לא מתכוון ב"תיקון" להורדת ביצועים בחצי ….
חשוב לציין שמדובר על כרטיסים שהומהרו ידנית, לפי מה נשראה כרגע, כרטיסים עם המהרה מהמפעל שלא שינו להם מאפיינים לא סובלים מהבעיה.
ממה שאני הבנתי הבעיה היא בקבלים מסוג POSCAP שפחות טובים מ-MLCC. בכרטיסים שמייצרת Zotac
https://www.notebookcheck.net/Low-quality-capacitors-could-be-the-cause-of-Nvidia-GeForce-RTX-3080-crashes.495995.0.html
תגובה רשמית של NVIDIA:
https://wccftech.com/nvidia-official-response-geforce-rtx-30-series-crashes-issues-sp-cap-vs-mlcc-groupings/
זה נראה שהדרייבר החדש 456.55פותר את הבעיות של הקראשים בכרטיסי RTX החדשים:
https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-3080-owners-report-fewer-crashes-after-updating-drivers
כרטיס מעולה, עם בעיה שתטופל, ולאחר שהיא תטופל, הוא ישאר מעולה בכל קנה מידה.
אתה לא חושב שNVIDIA תחזיר את כולם למפעל ותתנצל שיצא מוצר בלתי שמיש נכון?!
כרטיס שמתרסק זה כרטיס לא תקין ולא ראוי לשיווק .
בעיה שתטופל ? יורידו לו 10% מהיכולת שלו זה טיפול ?
אתה כבר החלטת שהוא ישאר מעולה לפני שגילו את הבעיה ולפני שטיפל בכלל .
אני כן חושב שיחצנים מקבלים כרטיס לבדיקה ולא בודקים אותו רק חושבים על הכסף שהם מקבלים לתת חו"ד שלא קשורה למציאות !
וממשיכים לשבך כרטיס שיש לו בעיות קשות ולא ידוע איך הפיתרון יפגע בכרטיס
נכון ?!
כל מה שנכתב בביקורת הוא נכון אליה, ולא מתעלם מבעיה שלא קרתה במהלך הכנתה.
כרטיס המסך לא חוויה ולו קריסה בודדת במהלך כל שעות הבחינה, והרבה לאחר מכן.
היו סיפורים גם עם ארטיפקטים כשיצאו 2080TI לאחרונה, ועוד ועוד אגדות גם בעבר.
הדגמים התקולים הוחלפו, זה עושה את כל הליין לדפוק? מי שקנה דגם תקול קנה אותו עם 3 שנות אחריות והוא מימש אותה.
סוקרים ברשת מקבלים כרטיסים כדי לחוות דעתם עליהם, לא לבחון את תקינותם, את זה עושים במפעל.
כמו שנדוש כבר הרבה הרשת בימים האחרונים, כנראה שהיו צריכים לעשות יותר בקרת איכות לפני הלאנץ' של הסדרה הנוכחית.
כאמור יתכן שזו בעיה שדרייבר יוכל לפתור, יתכן שינמיכו תדרים, נכון שזה לא מה שאנשים התכוונו לקנות, אבל זה מה שכתוב באותיות הקטנות כמו שצויין בכתבה, אותם אותיות קטנות שדופקות אותנו כאן ושם בחיים, על כל פנים, זה מה שקנו וזה מה שקיבלו.
ידוע שישנם פה ושם מחלות בזמן ההשקה, ותמיד מזהירים לחכות חודשיים שלושה כדי שהבעיות אם ישנן יצופו ברשת, מי שהספיק לקנות ולא נזהר, גם אם הטענה שלו הגיונית, שיהיה לו בתאבון עם הכובע שלו.
שוחררו הצהרות של MSI Gigabyte Zotac:
מומזנים לעקוב כאן:
https://www.techpowerup.com/
https://www.guru3d.com/news/index.html
בגדול אתמול 29.9 NVIDIA שיחררו דרייבר שאמור ליצב את הנושא:
"NVIDIA has released a driver (version 456.55) on September 29, 2020 that improves stability. Users are advised to update to the latest driver for optimized performance. For users who have any concern, please contact our local service centers or representatives."
וכולם דוחקים את ענייני הבדלי הקבלים.
די נפוץ שסוקרים מקבלים בכוונה כרטיסים טובים יותר מהממוצע ועם כל הכבוד אם רק חלק מהכרטיסים דפוקים לא תמיד הסוקר נופל על הסוג הדפוק. לפני שנתיים שלוש היה סיפור עם זכרון של מיקרון שהיה מורכב רק בחלק מה 2080TI והיה תקול. אין תחליף לסבלנות בתחום הזה.
זה גם איזשהו מיתוס שאני לא מצליח להבין.
לא כרטיסי מסך, לא אמצעי אחסון ולא מעבדים – מגיעים למדיה כשהם מבחרו בכפידה. למעשה, רוב מוצרי הליבה שעברו ב-HWzone בעשור האחרון הם ממוצעים לחלוטין, וחלקם אפילו בעלי פוטנציאל אוברקלוק נמוך יחסית. מעטים היו המקרים בהם מוצרים כמו מעבדים היו מעל לממוצע ביכולות ופוטנציאל המהרה. האחרון אני חושב שנפל לחלקי והיה נחשב למעל לממוצע היה Core i7 4770K לפני חמש שנים. השאר מאז היו ממוצעים למדי במקרה הטוב, כנ"ל כרטיסי מסך.
אתם מקבלים את המוצרים מהיצרן? למשל ASUS העולמית, או הנציגות הישראלית/יבואן?
כרגיל "הרשת" לוקחת שביב של מידע לא מאומת הופכת מחט לתחת. אין שום הוכחה שהקבלים אשמים, גם בכרטיסים בהם יש קבלים "איכותיים" (תצפו בווידאו ותבינו למה זה במרכאות) יש קריסות. רב הסיכויים שזה בעיית תדר (כנראה נווידיה דחפו את הכרטיסים יותר מידי), ודרייבר חדש יותר שמוריד את התדר, פותר את רב הבעיות. לקח? להפסיק להאמין לכל דבר ש"הרשת" מדווחת:
https://www.youtube.com/watch?v=lhyCdraz54s
No-One – תצפה בווידאו שקישרתי מעליך ותקבל תשובות לשאלות שלך.
לא שמתי לב שיש גם בנצ'ים של לפני ואחרי שם, תודה.
זו בטח בעיה שימצאו לה פתרון פשוט אבל היא מעידה על משהו הרבה יותר בסיסי: NV חרגו הפעם מהדרך בה הלכו לאורך שנים, דרך עם כרטיסים יעילים מאוד טרמלית.
השיפור בביצועים בדור הזה מרשים אבל לא שווה לדעתי את ההקרבה של צריכת החשמל שגורר גופי קירור גדולים מדי, כבדים יקרים, כרטיסים יותר רועשים וכמו שרואים באירוע הנ"ל מועדים יותר לבעיות קצה- פשוט דחפו אותם יותר.