Battlefield 5 הצטרף אל מתחריו בשוק והופץ ברשת באופן חופשי ובלתי חוקי – ועתה נראה כי פעם נוספת אין הגנת קבצים אשר מסוגלת להבטיח הכנסות מירביות למוצרים המתבססים עליה
קבוצת הפריצה האיטלקית CPY עשתה זאת שוב, התגברה על הגרסאות העדכניות של טכנולוגיות ה-DRM הן מבית חברת Denuvo והן בפלטפורמת ה-Origin של EA Games – והפעילה בהצלחה את המשחק Battlefield 5 ללא צורך ברכישתו, כאשר משם הדרך אל כל פינות הרשת הייתה קצרה מאוד כמובן.
היצירה הגדולה ביותר של המפיצה האמריקאית לשנת 2018 שרדה פחות מחודש מרגע ההשקה ועד אשר הופצה באופן פיראטי וחופשי, ובכך הצטרפה אל קבוצה שכוללת את FIFA 19, Pro Evolution Soccer 2019, Yakuza 0, Shadow of the Tomb Raider, Just Cause 4, Hitman 2, Monster Hunter World, SoulCalibur 6, Dragon Quest XI ו-Assassin's Creed Odyssey – כולם צויידו בהגנותיה של חברת Denuvo וכולם שרדו בין ימים בודדים למספר שבועות לפני שנכנעו לגל הפיראטיות המשופר.
במצב הנוכחי, נראה כי ניתן לטעון שכלל המשחקים הבולטים והגדולים של סוף שנת 2018 נפרצו בשלב זה, עוד לפני שהשנה תמה לה, כאשר יוצאי הדופן היחידים בקטגוריה זו הם Call of Duty: Black Ops 4 ו-Fallout 76 שכידוע בחרו לוותר על מצבי המשחק העלילתיים לשחקן יחיד בעבור התבססות על מצבי משחק מקוונים בלבד וחובה לחיבור תמידי אל השרתים הרשמיים של היוצרים. כותרים אלו לא ייפרצו כנראה לעולם בשל הצורך בהקמת תשתית פיזית אלטרנטיבית בכדי להתמודד עם ההגנה המקוונת, אך עם זאת נראה כי חלק גדול מקהל השחקנים עדיין מסרב לקבל גישה זו – בה כל ניתוק או האטה בחיבור המערכת לרשת תתורגם כנראה לפגיעה בחוויית המשחק המתקבלת.
עם כשלונה של Denuvo בעונת ההשקות הנוכחית, דווקא אחרי שנים בהן היה נדמה כי הפורצים החובבים נותרו אובדי עצות אל מול שיטותיה, האם יש סיכוי לכך שנתחיל לראות יותר ויותר מפתחות ומפיצות פונות למצבי משחק מקוונים בלבד בתור נשק יום הדין נגד הפיראטיות והשחקנים שאינן נוהגים לשלם עבור כותריהם? אנחנו מקווים מאוד שלא – אם כי ניצוצות של המגמה בהחלט כבר נצפים בשטח בימים אלה.
אף אחד לא רוצה לפרוץ את fallout 76.
משחק כזה גרוע, לא שווה את המאמץ
בואו נגיד שמשחק ONLINE ONLY הרוויח 100$.
הוא היה יכול להרוויח הרבה הרבה יותר אם היה נמכר ב 70% ממחירו המקורי.
ולזה אקרא נצחון לפיראטים.
שום ניצחון, כמעט בלתי אפשרי לשחק במשחק פרוץ, גם שלושה חודשים לאחר שיצא לשוק. Assassin's Creed Odyssey כל כך שבור ומבוגבג, כל שבוע כמעט יוצא עידכון גדול ועדיין יש משימות שלא ניתן לסיים. מה גם שהמפתחים משאירים בכוונה תכנים, נעולים במשחקים ופותחים אותם רק לאחר תשלום נוסף, או איך שאוהבים לקרוא לזה – DLC.
משחקים אני מעדיף לקנות שנה אחרי יציאה, בגרסת Game of the year Edition עם כל העדכונים, ההרחבות והתוספות, במחיר חיסול, לא בוער.
אישית, אם הכותרים הגדולים יעברו למצב מקוון בלבד, פשוט אעבור לכותרים קטנים יותר. אין לי צורך או משיכה למשחקים שמשכפלים את אותו דבר (אותם מצבי משחק) בסביבות שונות. אני מעדיף סיפור.
אכן, מבחינתי סיפור, עם התחלה וסוף, זה חלק מכריע בהנאה ממשחק. אונליין זה כמו ספורט, סינגל זה כמו סרט או ספר, רק יותר טוב
המפיצות תמיד יעבדו נגד הלקוחות ואם הפתרון יהיה להוציא משחקים ללא סינגל פלייר זה מה שיהיה. הם רואים רק איך להוציא כסף בכח ולא מבינות שלבוא לקראת הלקוחות יכול לתרום להן יותר.
כמה שתרדו על אקטיוויזין זה לא מעניין אף אחד, העובדה היא שהם ממשיכים למכור כל שנה אותו משחק ואנשים עדיין ממשיכים וימשיכו לקנות.
גם באטלפילד 5 הוא משחק רשת. מה שאפשר לשחק בגרסה הפרוצה הוא הטוטוריאל הקצר שמשמש כמשחק הסולו.
אף אחד לא הצליח לפרוץ שרתים של משחקי מולטיפלייר? נשמע הזוי
אפשר, אבל בשביל זה צריך להקים שרת פירטי ופה כבר מדובר בהשקעה כספית ארוכת טווח.