המייסדים של Bounce Imaging חשבו על יישומים מעשיים מאוד למצלמה שפיתחו – לשימוש על ידי שוטרים ומכבי אש כדי לבדוק ולחקור איזורים מסוכנים או בלתי נגישים. אבל את ההמצאה הזו ראינו כבר בסרטים עתידניים רבים – דוגמה אחרונה היא הסרט "פרומתיאוס" בו אחד מהצוות זורק כמה מצלמות מיפוי שעפות בחלל המנהרות וממפות את פני השטח
המצלמה, כפי שניתן לראות היא בצורת כדור, המכיל מספר מצלמות ולדים המאפשרים לו להתגלגל בכיוון הרצוי, לצלם וידאו ב-360 מעלות ולשדרו בשידור חי אלחוטי אל טאבלט או סמארטפון.
אנשי צבא וצוותי חירום יוכלו להשתמש בטכנולוגיה בכדי לחקור איזורים ומקומות מסוכנים, בלי להסתכן בעצמם. בדרך כלל זה אומר שימוש ברובוטים בעלי יכולת זחילה לתוך בניין או לכיוון רכב חשוד. כמו למשל הרובוט Firstlook מתוצרת iRobot.
אגילר ויאנג, מייסדי החברה, אשר נפגשו כתלמידים לדוקטורט בבית הספר לניהול על שם סלואן ב-MIT, מאמינים כי ההמצאה שלהם תהיה פשוטה יותר לשימוש וזולה יותר מפתרונות קיימים. הם מקווים למכור את המכשיר בסכום ראשוני של פחות מ-500 דולר.
"הרעיון מאחורי התמחור הוא, שאם אתה מגיע לנקודה שבה אתה צריך לזרוק את המצלמה לתוך חדר, ומסוכן מדי להחזיר אותה, היחידה זולה מספיק כדי שאפשר יהיה לאבד אותה", מספר אגילר.
אגילר גם החליט על הצורה הכדורית של המכשיר בזמן שעבד כמתנדב בהאיטי לאחר רעידת האדמה המאסיבית שפגעה במדינה ב-2010. בזמן שכבר אז היו קיימות מצלמות העושות שימוש בסיבים אופטיים, וניתן היה להשתמש בהן לחיפוש אחר ניצולים בהריסות, הציוד היה יקר ודרש מפעילים מיומנים.
מוקדם יותר השנה, הוא התחיל לעבוד על המוצר והחברה יחד עם יאנג. מאז הם זכו ב-60 אלף דולר מימון, מתוכם 50 אלף דולר בפרס שזכו בתחרות שאורגנה על ידי MassChallenge שמסייעים לחברות הזנק, ועוד עשרה אלפי דולרים בתחרות נוספת, Vencorps NYC Impact Challenge.
כעת הם עובדים על אב טיפוס ומצפים להתחיל בדיקות מעשיות בינואר. מספר מחלקות משטרה ויחידות SWAT כבר הביעו עניין, מספר אגילר, ואפילו יחידת המשטרה של MIT מעוניינת.
יאנג, ששירת בעבר בצבא בעירק ובאפגניסטן, חושב כי המכשיר דמוי הכדור יהיה שימושי במיוחד עבור הצבא. יהיה הרבה יותר קל לשאת אותו מאשר הציוד המסורבל שהוא נאלץ לסחוב במהלך שירותו, ובגלל שעלותו תהיה נמוכה, אפשר יהיה לזנוח אותו במקרה הצורך.
המוצר של Bounce Imaging צפוי לשקול 250 גרם עד חצי קילו כולל הסוללה. הוא כולל שש מצלמות עם זווית צילום רחבה, המוקפות בלדים אינפרא אדומים. הכיסוי החיצוני מגן על הרכיבים מפני התרסקות ומאפשר למכשיר להתגלגל.
המצלמות יכולות לצלם תמונה כל שניה או חצי שניה בהתאם להגדרה מראש. כל שש תמונות יתנו תמונה ב-360 מעלות של הזירה. מד תאוצה וג'ירוסקופ יעזרו לתאם את התמונות שיישלחו אלחוטית למחשב לוח או סמארטפון המריץ אנדרואיד, ובו התמונות "ייתפרו" באמצעות תוכנה.
יאנג ואגילר מקווים להכניס חיישנים שונים למכשיר בהתאם לשימוש שייעשה בו. מכבה אש יעשה שימוש בחיישן עשן, טמפרטורה וריכוז חמצן לדוגמא.
בעיה ברורה אחת שבה המוצר נתקל היא החזרת הכדורים לאחר השימוש – המכשיר אינו מכיל בשלב זה מנגנון שיאפשר לו להתגלגל לכיוון הרצוי, כך שתצטרך להגיע אליו כדי להחזירו, או לזנוח אותו.
החברה עשויה להוסיף כבל שיאפשר למשתמש למשוך את המכשיר בחזרה, או אבוקת רדיו שתעזור למצוא אותו בשלב מאוחר יותר. אגילר מעריך שבשלב מסוים החברה תוכל אפילו להוסיף יכולות תנועה בדומה לכדור הרובוטי מבית Sphero.
אני מאמין שמכשיר זה עתיד להציל הרבה מאוד אנשים. מה דעתכם? ספרו לנו בתגובות!
למה כל כך קשה שירחף כמו ציפור קטנה?
ואז הוא יחזור ככה שהעלות תהיה שווה